skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΣΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σχόλιο στην ανάρτηση "ΕΣΣΚΕ & ΕΣΟ" μας ενημερώνει ότι οι πολυχρονεμένοι μας σύμβουλοι της ΕΣΟ έστειλαν έγγραφο στον ΣΟ ΛΑΜΙΑΣ για να τους ενημερώσουν ότι δεν θα αξιολογούν παρτίδες σε τουρνουά που είναι συνδιοργανωτής η ΕΣΣΚΕ. Μπράβο στην ΕΣΟ. Κύριοι του ΣΟ ΛΑΜΙΑΣ γιατί σας εκπλήσσει; Τι περιμένατε; Άλλωστε τι κάνετε εκεί στη Λαμία; Επειδή μαζεύετε τα παιδάκια και τους δείχνετε έναν άλλο δρόμο εκτός από την αποχαύνωση στην τηλεόραση και στις παιχνιδομηχανές πιστεύετε ότι κάνετε κάτι σπουδαίο; Πρέπει να το καταλάβετε. Βάλτε συνδιοργανωτές μία πίτσα, μία καφετέρια, ένα ξενοδοχείο, η όποιον άλλο φορέα ιδιωτικό ή μη έχετε στη Λαμία. Όλοι καλοδεχούμενοι. Προσοχή.

ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΣΣΚΕ

Τι δουλειά έχετε εσείς άλλωστε με μία Ένωση Σκακιστικών Σωματείων;

Αρκετά κύριοι. Πρέπει να τελειώσει εδώ αυτή η κοροϊδία. Μην αφήνετε την ΕΣΣΚΕ και τα σωματεία μόνα τους. Δείξτε έμπρακτα την αντίθεσή σας όλοι στο σκακιστικό χώρο. Κάνω μία πρόταση προς όλους που αγαπούν το σκάκι, για ένα ανοιχτό τουρνουά.

Έχει το κουράγιο η ΕΣΣΝΑ ή η ΕΣΣΝΘ-Χ, παραδείγματος χάριν, να συνδιοργανώσει μαζί με την ΕΣΣΚΕ ένα ανοιχτό τουρνουά με χαρακτηριστικά συμφιλίωσης όλων των σκακιστών με σύνθημα "ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ" ; Έχει τη διάθεση και το τσαγανό, ένα από τα μεγάλα σωματεία της Αθήνας, ΠΣ Περιστερίου, Φυσιολάτρης, ΑΕΚ, ΣΟ Αιγάλεω και οποιοδήποτε άλλο να διοργανώσει ένα ανοιχτό τουρνουά γιορτή στο σκάκι μαζί με το ΣΟ Λαμίας και συνδιοργανωτή την ΕΣΣΚΕ; Να δούμε μετά εάν θα έχουν οι κύριοι της ΕΣΟ το σθένος να ακυρώσουν και να μην αξιολογήσουν τις παρτίδες.

Έτσι κερδίζονται οι αγώνες και αποκαθίστανται οι αδικίες. Όχι με λόγια και σχόλια στα ιστολόγια. Τολμήστε και θα είμαστε όλοι μαζί σας.

8 σχόλια:

  1. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΟ είναι «παράνομο» διότι στηρίζεται στην μειοψηφία των σωματείων. Ξεπούλησε το άθλημα σε ιδιωτικά συμφέροντα και ενεργεί αντίθετα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας.
    Το μόνο που κάνει είναι να δηλητηριάζει και να απειλεί, ασκώντας εξουσία. Να συγκλιθεί άμεσα έκτακτη γενική συνέλευση των σωματείων με θέμα, «σκάκι παρόν και μέλλον- λειτουργία των θεσμών». Πρέπει όλοι οργανωμένα να συντρίψουμε το απόστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παράνομο το ΔΣ δεν το λες, αφού μέχρι το 2012 έχει εκλεχθεί με μεγαλη πλειοψηφία ασχέτως των διαδικασιών που έλαβαν χώρα. Παρανομίες και παρατυπίες βέβαια διαπράττει αν κρινω και αν ειναι σωστά αυτά που γράφονται στα site και στα blogs αλλά επαναλαμβάνω ότι η εκλογή του είναι σύμφωνη με το καταστατικό της ΕΣΟ και τον αθλητικό νόμο.
    Απλά όμως αναρωτιέμαι πόσο καλύτερα θα ήταν το σκάκι στην Ελλάδα αν υπηρχε άλλο ΔΣ με νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και αγαπη για το σκάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανακριβείς όμως τους λες εφόσον αναφέρουν στο έγγραφό τους προς το ΣΟ ΛΑΜΙΑΣ ότι το ΑΣΕΑΔ επικύρωσε τις αποφάσεις της ΕΣΟ ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι το ΑΣΕΑΔ απλά δεν μπήκε στην ουσία των θεμάτων αλλά δήλωσε αναρμόδιο ενώ σε ένα θέμα η ΕΣΣΚΕ κρίθηκε εκπρόθεσμη.

    Δεν είναι δυνατόν το ΑΣΕΑΔ να δηλώνει αναρμόδιο και οι κύριοι της ΕΣΟ να λένε ότι επικύρωσε τις αποφάσεις τους. Και πριν βγει το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ μπορούσαν να δικαιολογηθούν. Τώρα όμως που έχουν το σκεπτικό στα χέρια τους πως να χαρακτηριστούν;

    Από απόλυτα έγκυρη και αξιόπιστη πηγή ενημερωθήκαμε πως στο ΑΣΕΑΔ υπήρχαν τρία θέματα.

    1ο ΘΕΜΑ για έναν αθλητή που η ΕΣΟ δεν του έδωσε την πρόκριση που δικαιωματικά κέρδισε, το ΑΣΕΑΔ έκρινε απαράδεκτο το αίτημα διότι δεν υπόκειται σε αρμοδιότητά του, αφού όπως γράφουν στο σκεπτικό, το έγγραφο έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.

    2ο ΘΕΜΑ για την μη ένταξη της ΕΣΣΚΕ, το ΑΣΕΑΔ έκρινε εκπρόθεσμο το αίτημα αφού η μη έγκριση έγινε πέρυσι και η ΕΣΣΚΕ προσέφυγε φέτος ενώ το χρονικό περιθώριο είναι μόνο 8 ημέρες και

    3ο ΘΕΜΑ Για τις προκηρύξεις, το ΑΣΕΑΔ δήλωσε αναρμόδιο !!!

    Άρα, το ΑΣΕΑΔ καλώς ή κακώς, δεν μπήκε στην ουσία των θεμάτων. Η ΕΣΟ όμως παραποιεί την απόφαση και το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ και γράφει επί λέξει "Η ΕΣΟ δεν εγκρίνει και δεν αξιολογεί αγώνες που διοργανώνονται ή συνδιοργανώνονται από την ΕΣΣΚΕ φορέας που δεν τυγχάνει της αναγνώρισης της ομοσπονδίας σύμφωνα με τις αποφάσεις της όπως επικυρώθηκαν και με την υπ.αριθμ. 37/18-3-2011 απόφαση του ΑΣΕΑΔ."

    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έμαθαν ότι θα ιδρυθεί σωματείο στα Τρίκαλα και τον πλήρωσαν να πάει και να το ... «βοηθήσει». Αυτός πήγε και τους υποσχέθηκε ολοκαίνουργιες σκακιέρες, χρονόμετρα, μαγνητική και ότι άλλο χρειαστούν για τα πρώτα τους βήματα. Καταπληκτικό! Τους είπε μάλιστα .. « είναι κρίμα τα παιδάκια σας εξαιτίας της ΕΣΣΚΕ να μην μπορούν να συμμετέχουν στις τελικές φάσεις»!!! Μπράβο του μπράβου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο διευκρινιστικός.Ο λόγος γίνεται για το Βασίλη τον Ανδρώνη που πήγε στα Τρίκαλα ως εκπρόσωπος της ΕΣΟ κατόπιν προσκλήσεως από τα μέλη του υπό ίδρυση σωματείου.Κατ'αρχήν δε συμφωνώ με αυτό "τον πλήρωσαν" πιστεύω ότι είναι ατυχής χαρακτηρισμός ακόμα και αν αφορά τα οδοιπορικά του για το ταξίδι.Κατά τ' άλλα δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο από την ΕΣΟ,προσπαθεί να εκμεταλευτεί τους ανθρώπους του νέου σωματείου και να το χρησιμοποιήσει ως τον δούρειο ίππο της Ομοσπονδίας ενάντια στην ΕΣΣΚΕ.Ως συνήθως ο εκπρόσωπος της ΕΣΟ προσπάθησε να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις εις βάρος της ΕΣΣΚΕ βάζοντας αρχικά μπροστά τα παιδιά και τις προκρίσεις τους λες και φταίει η ΕΣΣΚΕ γι΄αυτό και όχι η Ομοσπονδία που δεν αναγνωρίζει νομιμότατη ένωση.Η προσπάθεια απαξίωσης της Ένωσης μας συνεχίστηκε με λανθασμένα στοιχεία γεωγραφικών αποστάσεων μεταξύ των ομάδων της ΕΣΣΚΕ (λες και μετρά μόνο η απόσταση και όχι το οδικό δίκτυο) αλλά και με το κερασάκι στην τούρτα που ήταν η προσφορά αγάπης και συμπόνοιας από μέρους της ΕΣΟ προς την "παρέα" των σωματείων μας!Είπε χαρακτηριστικά ο έφορος της ΕΣΟ ότι δε θέλουν να χαλάσουν την ωραία παρέα μας.Διότι έτσι ακριβώς μας αντιμετωπίζουν σαν μια παρέα απροσάρμοστων σωματείων που θέλουν να μας απομονώσουν αφαιρώντας ουσιαστικά τη γεωγραφική υπόσταση της Ένωσης μας.Εξάλλου προς αυτό την κατεύθυνση οδηγούν σχεδόν όλες οι προτάσεις που μας έχουν κάνει μέχρι τώρα για συμβιβαστική λύση.Εκτός από τη δημιουργία μιας τεράστιας,αβιώσιμης υπερένωσης με την υπόλοιπη Στερεά και Εύβοια οι άλλες μιλάνε για αλλαγή καταστατικού με τον όρο "όσα σωματεία το επιθυμούν από τους νομους Φθιώτιδας,Ευρυτανίας,Μαγνησίας κ.τ.λ να ανήκουν στην ΕΣΣΚΕ".Ετσι ώστε αν τα σωματεία της πρώην ΤΕΣΣΑΣ κάνουν Ένωση από κάτω ,με τη δημιουργία για παράδειγμα ενός σωματείου στην Λαμία να πάρουν όλο τον νομό Φθιώτιδας και να κάνουν αυτοί τα σχολικά και ας έχουμε εμείς 5 σωματεία εκεί.Εμείς τότε πραγματικά θα είμαστε μια αλητοπαρέα σωματείων και θα πρέπει να αλλάξουμε και την ονομασία μας από ΕΣΣΚΕ σε "ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ".
    Ευελπιστώ όμως ότι πολύ σύντομα οι φίλοι μας στα Τρίκαλα (http://giatoskaki.blogspot.com/2008/04/blog-post.html) θα καταλάβουν ποιοι είναι οι "κύριοι" στην ΕΣΟ και πόσο κακό κάνουν στο σκάκι της περιοχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @barbis
    Φίλε μου αυτή τη φορά, εσύ είσαι μακριά νυχτωμένος.
    Πως έχουν υπολογισθεί τα 140 ευρώ το κεφάλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @barbis
    (συμπληρωματικό )
    και δεν εννοώ κανέναν απο αυτούς που ανέφερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλ. εκτός από τον Ανδρώνη πήγε και άλλος στα Τρίκαλα;Τους έταξαν χρονόμετρα και όλα τα καλούδια που λες;Διότι σ΄εμάς στη Β.Εύβοια η Ομοσπονδία 8 παλιοσκακιέρες μας είχε δώσει σε μερικές δε δεν ξεχώριζαν τα άσπρα από τα μαύρα τετράγωνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή