skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Πανιώνιος ΓΣ Συνέχεια

Αναδημοσιεύουμε τις νέες ερωτήσεις που έθεσε μέσα από το πολύ καλό, ποιοτικό και έγκυρο ιστολόγιο "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ". Πριν την αναδημοσίευση όμως θα ήθελα να "καθησυχάσω" το συγκεκριμένο ιστολόγιο ότι αυτή δεν είναι η μόνη καταγγελία. Αντιγραφή αυτών που δημοσιοποιεί υπάρχουν και σε άλλα σωματεία. Πολύ σύντομα, τελικά, θα έχουμε αποκαλύψεις. Μπράβο, γιατί έτσι θα τους αναγκάσουμε, ή να αλλάξουν συμπεριφορά ή να φύγουν μια και καλή.

ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ;

Η ανάρτηση από το "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ"

Ερώτηση 3
Τι μαθαίνουμε όταν τα σκαλίζουμε...    
Εάν αληθεύει είναι εξαιρετικά προσβλητικό για όλους τους σκακιστές και για την ιστορία της ομάδας !

Αληθεύει ότι:
Στα μέσα Ιουνίου 2010 και μετά την κατάθεση των συνθέσεων των ομάδων  όπως προέβλεπε η σχετική προκήρυξη για την συμμετοχή τους στο 38ο Πρωτάθλημα Α' Εθνικής, και ανάμεσα σ' αυτές και του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ (βλέπε σχετικό σύνδεσμο: εδώ), αποφασίστηκε από το σκακιστικό τμήμα της ομάδας να γίνουν κάποιες ώρες προπονητικών μαθημάτων από το GM Γιάννη Νικολαϊδη για την σκακιστική ενίσχυση των παιδιών του συλλόγου;

Εάν ναι, γιατί αυτό απεκρύβει επιμελώς από 2 παιδιά  - ένα αγόρι και ένα κορίτσι - (σε βάρος φυσικά του συμφέροντος των παιδιών και της ομάδας) τα οποία περιλαμβανόντουσαν στην σύνθεση και δεν ειδοποιήθηκαν για να προπονηθούν και αυτά; 

Τα παιδιά αυτά πήραν μέρος με τα χρώματα της ομάδας (απροπόνητα) στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής τον Ιούλιο στο Περιστέρι, το μεν αγόρι στην 12η σκακιέρα σε 3 από τους 7 αγώνες (είχε πάρει μέρος και στα προκριματικά της Α΄Εθνικής την άνοιξη σε 2 αγώνες), και το κορίτσι σε όλους (και στους 7) τους αγώνες στην 7η και 8η σκακιέρα.

Έχετε δει ποτέ κάτι παρόμοιο σε οποιοδήποτε τομέα του αθλητισμού; 
Υπάρχει καθόλου τσίπα και ευθιξία και μπορεί να ευαρεστηθεί όπως μας απαντήσει ο "αρμόδιος";


Ερώτηση 4
(Προς τους σκακιστές και προς τους γονείς των παιδιών του σκακιστικού τμήματος)

Εσείς ή τα δικά σας παιδιά θα θέλατε να έρθετε ποτέ αντιμέτωποι με τέτοια ή παρόμοια συμπεριφορά; Δεν νομίζετε ότι ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά σας, ούτε κανείς άλλος δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά; Μήπως πιστεύετε ότι το θέμα δεν σας αφορά και ότι θα τελικά εσείς τη "γλυτώσετε" μη ερχόμενοι στο μέλλον σε παρόμοια θέση; Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι εδώ και περίπου 10 ημέρες υπάρχει σιγή ιχθύος από τους καταγγελόμενους σε αυτά τα σοβαρά ηθικά ζητήματα, στους οποίους επί κάποιες ώρες την εβδομάδα  εμπιστεύεστε τα παιδιά σας;

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, ότι το σκακιστικό τμήμα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ είμαστε εμείς και τα παιδιά μας. Χωρίς εμάς, και πέρα από εμάς, και αφήνοντας άλλους ανεξέλεγκτα να ενεργούν για  λογαριασμό μας, δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτε το ουσιαστικό.

Εάν λοιπόν πιστεύετε ότι δεν πρέπει ποτέ να έρθετε σε παρόμοια θέση, εάν θεωρείτε ότι τέτοιες ενέργειες είναι κατακριτέες και απαράδεκτες, εάν η αξιοπρέπεια είναι ψηλά στις προτεραιότητές σας, αντιδράστε και απομονώστε τους παραβάτες.

Τον τρόπο θα τον βρεί ο καθένας μόνος του, πιστεύω πάντα μέσα στα πλαίσια της κοσμιότητας και της καλής συμπεριφοράς. Πολλές φορές και ένα απλό σχόλιο έχει τη σημασία του.

Είδατε που καταντήσαμε ως χώρα ανεχόμενοι επί δεκαετίες τους "υβριστές". Στο τέλος - όπως πάντα συμβαίνει - εσείς θα πληρώνετε τον λογαριασμό, εάν αδρανείτε, εάν δεν κάνετε αυτό που σας υπαγορεύει η συνείδησή σας, εάν εν τέλει δεν κάνετε το αυτονόητο. Πέρα από την κούρασή του καθενός και το καθημερινό κυνήγι της ζωής, πιστεύω ότι για τέτοια ζητήματα που αφορούν τα παιδιά μας καλό είναι να αφιερώνουμε λίγα λεπτά κάθε μέρα.

Κάθε πράγμα και ενέργεια θα πρέπει να γίνεται στο καιρό της. Μετά θα μετανοιώνετε - γιατί το αφήσατε και αυτό να περάσει - αλλά θα είναι αργά.

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι ζήτημα να μας καθησυχάσετε. Είμαστε ήσυχοι γιατί έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας.
    Όσον αφορά την ερώτησή σας για την μη απάντηση από αρμόδιο (στην τρίτη ερώτηση όπου ζήτησα απάντηση μη 'οντας σίγουρος για την απάντηση)εγώ το αποδίδω στο ότι έτσι έχουν γαλουχηθεί επί χρόνια και πιθανώς την ίδια αντιμετώπιση(ή και χειρότερη) ίσως να είχαν από τους δικούς τους "αρμόδιους" από τους σσκακσιτικούς υλλόγους απ' όπου προέρχονται και εάν δεν έχουν οι ίδιοι την έφεση να το απορρίψουν, δυστυχώς θα το αναπαραγάγουν.
    Δεν είναι επίσης θέμα να φύγουν διότι πιστεύω ότι δεν περισεύει κανένας και μάλιστα στην δική μας περίπτωση είναι χρήσιμοι και προσφέρουν πολλά στο τμήμα, αλλά να έχουν την τόλμη να παραδέχονται τα λάθη που τους επισημαίνονται ή τουλάχιστον να συζητούν (τα οποία δυστυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξαν διαδοχικά και στοχευμένα) πόσον μάλλον όταν αυτά άπτονται μικρών παιδιών.
    Δυστυχώς όμως ο εγωϊσμός καλά κρατεί, και δεν είναι καλός σύμβουλος.

    Θα ήθελα επίσης να μου επιτρέψετε να δημοσιοποιήσω τα e-mail που ανταλλάξαμε για τις 2 πρώτες ερωτήσεις (έχοντας όμως απαλείψει από το πρώτο σας e-mail ονόματα παιδιών και ένα σχόλιό σας) ώστε να μην μπορεί κάποιος να ισχυρισθεί ότι σας ζήτησα επαναδημοσίευση. Εξάλλου δεν είχα ακόμη την ευκαιρία να σας γνωρίσω:

    11:02 μ.μ. Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011
    Πολύ σωστά. Και αυτός ο τρόπος σκέψης είναι που, χωρίς να σας ξέρω, κάνει τη διαφορά
    Με εκτίμηση
    skakiwest

    ________________________________________
    Date: Thu, 9 Jun 2011 14:06:25 +0100
    From: bousassotirios@yahoo.gr
    Subject: Σχετ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    To: skakiwest@hotmail.com
    Το να ρίξω λάδι στη φωτιά, σίγουρα δεν θα κάνει καλό στο σκακιστικό τμήμα.
    Η μη διάψευση μέχρι σήμερα από αυτούς που ενήργησαν με αυτό τον τρόπο μου είναι αρκετή.

    Το να δημοσιοποιήσω τα ονόματά τους (χωρίς να προηγηθεί διάψευση ή να προκληθώ) δεν νομίζω ότι θα προσφέρει τίποτε παραπάνω (εξάλλου είναι εύκολο για κάποιον που τον ενδιαφέρει η καταγγελία να καταλάβει ποιούς αφορά), αλλά θα πυροδοτήσει μια διαμάχη εμπλέκοντας άθελά τους και τους μικρούς σκακιστές με άσχημες συνέπειες, που είναι κάτι που απεύχομαι να γίνει τουλάχιστον με δική μου πρωτοβουλία.


    Απο: ΔΥΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙ
    Προς: bousassotirios@yahoo.gr
    Στάλθηκε: 10:10 π.μ. Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011
    Θεμα: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    Αγαπητό ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

    Στο ιστολόγιο έχετε αναρτήσει μία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ την οποία έχω αναδημοσιεύσει στο ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ σχετικά με την μεροληπτική προετοιμασία αθλητών στα Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής καθώς επίσης και για μεροληπτική προετοιμασία γενικά σε αθλητές αρεστούς στη Διοίκηση σωματείου στα Νότια προάστια. Μετά από μικρή έρευνα προφανώς εννοείται την αναμέτρηση των αθλητών του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣ

    (διαγράφηκαν οι σκακιστές και ένα σχόλιο).

    Αλλά αναρωτιέμαι γιατί δεν δημοσιοποιείτε τόσες μέρες αυτό που ξεκινήσατε; Εγώ θα σας υποστηρίξω. Εξάλλου έχω κι εγώ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανάλογες καταγγελίες για σύλλογο στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά, που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και θα δημοσιοποιηθούν σύντομα.
    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή