skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Απομονώστε τους


Αναδημοσιεύουμε την Ανάρτηση-Καταγγελία-Ενημέρωση από το ιστολόγιο "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ" γιατί πιστεύουμε ότι τέτοιες κινήσεις και αναρτήσεις θα αναγκάσουν κάποιους να καταλάβουν, ότι το άθλημα στηρίζεται στα παιδιά-αθλητές και στους αιμοδότες γονείς και όχι στους καρεκλοκένταυρους που μόνος τους στόχος είναι η διατήρηση της θέσης τους με κάθε μέσον και τρόπο.


Μεταφέρουμε σε κανονική ανάρτηση συμπληρωμένη με την απάντησή μας, την αναρτηθείσα το προηγούμενο Σάββατο στην κορυφή της σελίδας του ιστολογίου:  "Καταγγελία-Ενημέρωση" στην οποία ο υποδεικνυόμενος επί μία εβδομάδα τώρα δεν απάντησε.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ερώτηση 1
Ποιός έφορος σκακιστικού τμήματος όταν στις 27.12.2010 η κλήρωση στα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα Αττικής έφερε αντιμέτωπα δύο παιδιά του ίδιου συλλόγου, ξεπερνώντας κάθε όριο ηθικής, αντικειμενικότητας και ίσης μεταχείρισης  πήρε ενεργό μέρος στην σκακιστική προετοιμασία του ενός εξ΄αυτών;

Ερώτηση 2
Ποιό σκακιστικό τμήμα συλλόγου των νοτίων προαστίων "βαπτίζει" ιδιωτικά τα μαθήματα που διοργανώνει σε επιλεγμένους σκακιστές του και αποπέμπει από αυτά τους μη αρεστούς στον έφορό του και στην παρέα του;

Απαντήσεις
Αναζητήστε στους παρακάτω συνδέσμους τα αγόρια και τα κορίτσια του ιστορικού που θα πάρουν μέρος στα Πανελλήνια Νεανικά Ατομικά πρωταθλήματα σκακιού που θα διεξαχθούν στην Ερέτρια από 25/6 -1/7.

Μήπως οι συμμετοχές από το σκακιστικό τμήμα του  ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ δεν είναι έως τώρα ικανοποιητικές; Μήπως δεν βρήκατε καμμία;

Οι υπεύθυνοι του σκακιστικού τμήματος έχουν ασφαλώς σοβαρές ευθύνες για την περίπτωση αυτή και όχι μόνο. Συμπεριφορές σαν τις παραπάνω καταγγελθείσες είναι απαράδεκτες ιδίως όταν αφορούν μικρά παιδιά που έτσι αποδιώχνονται από το σκάκι και δυστυχώς είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Στο παρόν ιστολόγιο έχουμε αναφερθεί δεκάδες φορές στα ζητήματα αυτά τους τελευταίους 18 μήνες, αλλά δυστυχώς οι "αρμόδιοι" κάνουν ότι και οι κυβερνώντες σε σχέση με τους "αγανακτισμένους" των πλατειών: ότι δεν ακούν ή ότι δεν καταλαβαίνουν.

Εάν δεν θέλετε τα παιδιά σας να αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα και να μην αξιοποιούν  βέλτιστα τον χρόνο τους, εάν βαρεθήκατε την αναξιοκρατία και τις λανθασμένες επιλογές στις οποίες κανείς δεν αισθάνεται την ανάγκη καν να εξηγήσει, εάν κουραστήκατε να παρακολουθείτε το ίδιο πάντα έργο "one man-show", εάν πιστεύετε ότι οι δοτοί δεν αρκούν , εάν είστε της γνώμης ότι το "διαίρει και βασίλευε" και η καλιέργεια αντιπαλότητας δεν προσφέρει στο σκάκι και στα παιδιά σας, προβληματισθείτε και απαιτείστε ουσιαστική συμμετοχή με δημοκρατικές διαδικασίες, με τη συγκρότηση επιτροπών στο σκακιστικό τμήμα σε συγκεκριμένους τομείς και με καθορισμένες αρμοδιότητες, στόχους και ευθύνες και τη στελέχωσή τους με τους γονείς και τους σκακιστές και όποιον άλλον επιθυμεί να προσφέρει, έτσι ώστε να μπουν επιτέλους οι σωστές βάσεις και να μην αποτελεί η βιτρίνα την αποκλειστική επιδίωξη.

ΥΓ: 
Η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα σοβαρά για την δημοσίευση της υπόψιν ανάρτησης. 
Δεν φαίνεται όμως να υπάρχει άλλος τρόπος ώστε να υπάρξει κάποια πίεση για να διορθωθούν τα λάθη, να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες και να αλλάξει κάτι εν τέλει προς το καλύτερο στο σκακιστικό τμήμα, αφού το να οχυρώνεσαι πίσω από τις δοτές καρέκλες και να μην συζητάς επί της ουσίας ή  μη χρησιμοποιώντας τους ανθρώπινους πόρους που δίνουν τον χρόνο τους, τις γνώσεις τους και έχουν τη διάθεση να προσφέρουν μη ενεργοποιώντας επιτροπές και μη αναθέτοντας τους καθήκοντα, είναι η γνωστή μέθοδος των κρατούντων για να μην γίνεται συζήτηση επί της ουσίας και να παραμένουν όλα όπως τα έχουν σκεφθεί, χωρίς καν να ενστερνίζονται τις όποιες καλές σκέψεις και ιδέες μπορεί να έχει κάποιος για να μην αμφισβητηθεί η αυθεντία και η παντοδυναμία τους. 
Πραγματικά πιστεύω (και το υποστηρίζω σε όλες τις ιδιωτικές συζητήσεις που κατά καιρούς κάνω με σκακιστές και γονείς γονείς σκακιστών)  ότι οι αρμόδιοι του τμήματος προσφέρουν πολλά  και ότι  είναι χρήσιμοι. Δεν τα γνωρίζουν όμως όλα, ο χρόνος τους είναι περιορισμένος, δεν μπορεί ένας να τα κάνει όλα  και εν τέλει ποιός μπορεί να διαφωνίσει στο ότι:  
Πολλοί μαζί συνεργούντες μπορούν να πετύχουν πολλά και να κάνουν την διαφορά

To skakiwest θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια. Περιμένουμε καταγγελίες απ' όλους όσους βλέπουν κάτι παρόμοιο στο σύλλογό τους. Ήδη έχουμε κάποιες παρόμοιες καταγγελίες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ιστολογίου για σωματείο της Αττικής που πρωταγωνιστεί στις διοργανώσεις. Μόλις ολοκληρωθεί η διασταύρωση κάποιων στοιχείων θα δημοσιευτούν όλα.

1 σχόλιο:

  1. Έξω οι καρεκλοκένταυροι παράγοντες με τέτοιες συμπεριφορές από τους σκακιστικούς συλόγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή