skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Φ.Ο.Ν.Η. + Σ.Ε. = Σκάκι στο Ηράκλειο

Πολλά προβλήματα και πολλές διαμάχες ταλανίζουν τη σκακιστική οικογένεια. Μία από αυτές είναι η διαμάχη μεταξύ Φ.Ο.Ν.Η Επικοινωνία και Σ.Ε. Ηρακλείου. Λάβαμε από τη Φ.Ο.Ν.Η. Επικοινωνία, και συγκεκριμένα από τον γενικό γραμματέα της κ. Γιάννη Τόλια, το πόρισμα του Συμπαραστάτη του Δημότη καθώς και ένα σχόλιό του για το όλο θέμα που έχει προκύψει με το 14ο Ανοιχτό τουρνουά της Σ.Ε. Ηρακλείου.


"1.     ΙΣΤΟΡΙΚΟ
        Την Τρίτη, 15.04.2011 δημοσιεύτηκαν μέσω της ηλεκτρονκής διεύθυνσης του Πολιτιστικού Πολυκέντρου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής οι προκηρύξεις των 14ου Σκαιστικού Τουρνουά Ηρακλείου και 13ου Σχολικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος Ηρακλείου συνοδευόμενες από Δελτίο Τύπου απευθυνόμενο προς τον Ημερήσιο, Έντυπο και Ηλεκτρονικό, Τύπο, Τοπικό Τύπο, Σκακιστικά Sites και Blogs - όπου και αναδημοσιεύτηκαν -, Σκακιστικά Σωματεία & Συλλόγους, Σκακιστές & Σκακίστριες.
        Συνδιοργανωτές των παραπάνω αγώνων είναι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, με το Δήμαρχο, κ. Παντελεήμονα Βλασσόπουλο, και σημαίνοντα πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής να συμμετέχουν, στις Οργανωτικές Επιτροπές, και η Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου Αττικής (στο εξής: ΣΕ), ενώ ο Φιλαθλητικός Όμιλος Νέων Ηρακλείου Αττικής - "Επικοινωνία" (στο εξής: ΦΟΝΗ), ο οποίος και αγωνίζεται στην Α' Εθνική Κατηγορία, παρά την προηγηθείσα, έγγραφη, επικοινωνία που είχε με τον κ. Πασχάλη Γονατά, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Πολυκέντρου, στην οποία είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για τη συνδιοργάνωση των παρπάνω αγώνων, είχε αποκλειστεί.
        Ακολούθησαν συναντήσεις αντιπροσωπείας του ΦΟΝΗ με τον Αντιδήμαρχο Νέας Γενιάς και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Ιωάννη Κεσκινίδη την Τρίτη, 05.04.2011 και τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο την Πέμπτη, 07.04.2011, στις οποίες, ο ΦΟΝΗ εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό του σωματείου.
        Τη Δευτέρα, 11.04.2011 αντιπροσωπεία της ΣΕ επισκέφτηκε τον κ. Δήμαρχο και του δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη συνεργασία με το ΦΟΝΗ.

2.     Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ
        Στις 20.04.2011 ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης (στο εξής ΣτΔ) έλαβε αναφορά από το ΦΟΝΗ σχετική με το ως άνω θέμα του αποκλεισμού του από τη συνδιοργάνωση του 14ου Σκακιστικού Τουρνουά Ηρακλείου και του 13ου Σχολικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος Ηρακλείου. Στην αναφορά αυτή ζητούνται εφενός να μεσολαβήσει ο ΣτΔ, ώστε ο ΦΟΝΗ να συμμετάσχει ισότιμα στις προαναφερθείσες εκδηλώσεις, αφετέρου να εισηγηθεί αρμοδίως ο ΣτΔ ότι η απόφαση για τον αποκλεισμό του ΦΟΝΗ από την συνδιοργάνωση πάσχει και πρέπει να ανακληθεί.
        Μετά την ως άνω αναφορά, ο ΣτΔ, αφού μελέτησε τα επιχειρήματα του ΦΟΝΗ υπέρ της διοργάνωσης, κατ' αρχήν επείσθη για τη βασιμότητα του παραπόνου. Εκ των επιχειρημάτων αυτών διαφαίνεται σχεδόν ξεκάθαρα ότι τα δύο σωματεία βρίσκονται σε σοβαρότατη αντιδικία.
        Αμέσως μετά τη μελέτη των επιχειρημάτων του ΦΟΝΗ ο ΣτΔ κάλεσε τον εκπρόσωπο της ΣΕ κ. Ιωάννη Γαλάνη, ώστε αφενός να ακούσει τους λόγους, για τους οποίους η ΣΕ αρνείται τη συνδιοργάνωση, αφετέρου να μεσολαβήσει γι' αυτήν, αλλά και να διερευνήσει την πιθανότητα λήξης της αντιδικίας των δύο ηρακλειώτικων σκακιστικών σωματείων.
        Από την προφορική και γραπτή ενημέρωση των κ. Γαλάνη, Γλεζέλη, κας Κολίντζα και κυρίων Κομνηνού, Νάκα, Πανδή και Ρουκουνάκη επιβεβαιώνεται η ρήξη των δύο σωματείων και η άρνηση της συνδιοργάνωσης με κύριο επιχείρημα ότι:

δεν είναι δυνατόν δύο σωματεία που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση να συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις.

Σε μία αναλυτικότερη ενημέρωση δε, στηρίζουν την επάρκεια του σωματείου ΣΕ, όσον αφορά την δυνατότητα διοργάνωσης των δύο αθλητικών γεγονότων με τους κάτωθι ισχυρισμούς :
  • Και στα 13 προηγούμενα Τουρνουά, διοργανωτής ήταν η Σκακιστική Επικοινωνία.
  • Τα πρώτα 6 (97, 98, 99, 20, 01, 02) σαν Πάρεδρο σωματείο με Πρόεδρο τον αείμνηστο Μίμη Καβούρη και τα υπόλοιπα 7 (03, 04, 05, 06, 07, 08, 09) σαν Αθλητικό Σωματείο, με Πρόεδρο τον κ. Γιάννη Γαλάνη και από το 2009 το Μιχάλη Ρουκουνάκη.
  • Στα τουρνουά 07 και 08 συνδιοργανωτές πέραν του Δήμου και της ΣΕ ήταν ο ΦΟΝ Ηρακλείου και ο Τυφώνας και στου 09 ο ΦΟΝ.
  • Η οικονομική διαχείρηση μέχρι το 2004 γινόταν από τις υπηρεσίες του Δήμου. Από το 2005 και μετά από τη Σκακιστική Επικοινωνία, με εξαίρεση το 2009 που η οικονομική διαχείρηση έγινε από τους ταμίες της ΣΕ και ΦΟΝ Ηρακλείου από κοινού.
  • Όλη η κίνηση των εσόδων και των εξόδων των τουρνουά που είχε την οικονομική τους διαχείρηση η ΣΕ έχει καταγραφεί στα βιβλία της Σκακιστικής Επικοινωνίας και έχει εγκριθεί ομόφωνα από Γ.Σ.
  • Επίσης όλα τα έσοδα της ΣΕ διατίθεντο για τις μεγάλες ανάγκες του ΦΟΝΗ, που αγωνίζόταν στη πρώτη εθνική και ήταν η προμετωπίδα των σωματείων στο Ηράκλειο. Και αυτή ήταν απόφαση όλων των μελών της ΣΕ και είχε εγκριθεί ομόφωνα από Γενική Συνέλευση.
Το επιχείρημα της ΣΕ, όσον αφορά την συνδιοργάνωση, εδράζεται σε ηθικά και αισθηματικά αξιώματα παρά σε νομική βάση.
        Πρέπει να γίνει απολύτως σαφές, ότι, όταν χαρακτηρίζουμε εδώ τα επιχειρήματα των δύο πλευρών σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνουμε την οποιαδήποτε ευθύνη να κρίνουμε τις αιτίες που οδήγησαν στην μεταξύ τους ρήξη, άλλωστε, κάτι τέτοιο θα ήταν υπέρβαση των αρμοδιοτήτων μας και θα πυροδοτούσε έναν ακόμα εκρηκτικό μηχανισμό στη μεταξύ τους σχέση.
        Προκύπτει, λοιπόν, ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καθ' υπέρβαση των ορίων της διακριτικής ευχέρειάς του αποφάσισε να συνδιοργανώσει το 14ο Σκακιστικό Τουρνουά Ηρακλείου και το 13ο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ηρακλείου μόνο με τη ΣΕ, αφού η στάθμιση των επιχειρημάτων της ΣΕ (άρνηση συνδιοργάνωσης με το ΦΟΝΗ) και του ΦΟΝΗ (σημασία διοργανώσεων για την προβολή και των δύο σωματείων και την προσέλκυση νέων αθλητών και αθλητριών σε αυτά, αποθετική αγωνιστική και οικονομική ζημία του ΦΟΝΗ σε περίπτωση αποκλεισμού του από τη συνδιοργάνωση, παραγνώριση του γεγονότος ότι η ΦΟΝΗ αγωνίζεται στην Α' Εθνική Κατηγορία και, ως εκ τούτου, διαθέτει και αυτό την απαιτούμενη διοργανωτική επάρκεια) οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συνδιοργάνωση είναι ωφέλιμη όχι μόνο για τη ΣΕ, αλλά και για το ΦΟΝΗ, ενώ σε καμία περίπτωση δε βλάπτει τη ΣΕ.
        Ο ΣτΔ εισηγείται τη συνδιοργάνωση του 14ου Σκακιστικού Τουρνουά Ηρακλείου και του 13ου Σχολικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος Ηρακλείου από κοινού από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής, το ΦΟΝΗ και τη ΣΕ και ως έμπρακτη προσπάθεια αυσιαστικής παρέμβασης του Δήμου προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο σκακιστικών σωματείων της πόλης μας και καλύτερη αξιοποίησης του δυναμικού τους. "

Το σχόλιο του Γενικού Γραματέα του ΦΟΝΗ Επικοινωνία έχει ως εξής

"Κύριοι,


Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής χθες 24-5-2011 κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη στήριξη του καθώς και όλα τα πρόσωπα του Δήμου που εμπλέκονται στο 14ο ανοικτό τουρνουά Ηρακλείου το οποίο είχε πάρει απόφαση να το συνδιοργανώσει μαζί με τη Σκακιστική Επικοινωνία. Ο λόγος που τον οδήγησε να πάρει αυτή την απόφαση ήταν το πόρισμα του Συμπαραστάτη του Δημότη (επισυνάπτεται) στον οποίο είχε προσφύγει ο ΦΟΝ Ηρακλείου διαμαρτυρόμενος για τον αποκλεισμό του απο το εν λόγω τουρνουά. Ο Δήμαρχος αφού μελέτησε το πόρισμα του Συμπαραστάτη και ακούγοντας και τις απόψεις του ΦΟΝ κατέληξε σε αυτη την απόφαση αφου παραδέχτηκε το λάθος του λόγω του οτι δε γνώριζε όλες τις παραμέτρους και τις αντιπαλότητες που δυστυχώς έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία δύο χρόνια ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Η κίνηση του μας δικαιώνει πλήρως ηθικά αφού η απόσυρση του καταδεικνύει οτι ο Κος Γαλάνης που έκανε όλες τις ενέργειες εκ μέρους της Σκακιστικής Επικοινωνίας τον "παρέσυρε" κατ' αρχήν σε μια απόφαση αδικη και παντελώς αδικαιολόγητη.
Ελπίζουμε η απόφαση αυτή να βοηθήσει όλους μας να καταλάβουμε οτι μόνο κακό κάνουμε στο σκάκι όταν κινούμαστε με μοναδικό γνώμονα την προσωπική μας προβολή και απαξίωση των άλλων.

Γιάννης Τόλιας

Γενικός Γραμματέας ΦΟΝ Ηρακλείου-Επικοινωνία

Υ.Γ 1.Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δεχθεί καμμία πρόσκληση απο τη Σκακιστική Επικοινωνία για να παραλάβουμε τα Κύπελλα μας.
Υ.Γ.2.Το παρόν το στέλνουμε για την ολοκληρωμένη ενημέρωση σας και δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε ως γονείς σκακιστών άγονη αντιπαράθεση που εκτιμούμε ότι μόνο κακό θα κάνει στο σκάκι."

Εμείς το μόνο που έχουμε να επισημάνουμε είναι αυτό που λέει ο κ. Τόλιας. Όλα αυτά τα γεγονότα μόνο κακό κάνουν στο σκάκι. Θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά. Τα πρώτα και τα μόνα θύματα είναι τα παιδιά, τα παιδιά ΜΑΣ, που βιώνουν καταστάσεις έξω από την ηλικία και την ιδιότητά τους ως μαθητές και αθλητές.

Ας καταλάβουν οι κ.κ. παράγοντες των σωματείων, ότι τα αξιώματα είναι για να βοηθάμε το άθλημα και τους αθλητές και όχι τον εαυτό μας και τους κολλητού μας, Μήπως θα πρέπει με αθλητικό νόμο να μην μπορεί κάποιος να βάλει πάνω από δύο θητείες υποψηφιότητα στο ΔΣ του συλλόγου του για να μπορούν να δραστηριοποιούνται όλοι οι γονείς που τα παιδιά τους συμμετέχουν ενεργά στο άθλημα; Κοιτάξτε τα σωματεία γύρω σας. Πόσοι παράγοντες σωματείων, και όχι μόνο, έχουν "παντρευτεί" τις καρέκλες τους ενώ τα παιδιά τους έχουν σταματήσει το σκάκι εδώ και χρόνια; Αυτό κάνει τους περισσότερους γονείς, με ενεργούς αθλητές, να απαξιούν του συλλόγους τους, με τις γνωστές διαμάχες. Υπάρχουν πολλά στοιχεία. Θα τα πούμε όλα στην ώρα τους.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

10 σχόλια:

  1. Mήπως θα πρέπει με αθλητικό νόμο να μην μπορεί κάποιος εκτός από το Δ.Σ του Συλλόγου του να μην μπορεί να βάλει πάνω από δύο θητείες υποψηφιότητα και στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας;Στο κάτω κάτω πολλοί από μας έχουμε φτιάξει μόνοι μας τους συλλόγους μας με πολύ προσωπική δουλειά και μεράκι.Οι περισσότεροι όταν ξεκινούν ειδικά σε περιοχές της Επαρχίας δουλεύουν και αφιλοκερδώς προκειμένου να γνωρίσει ο κόσμος το σκάκι.Οι σύμβουλοι της Ομοσπονδίας τι κάνουν;Τους βάζει σε μια λίστα ο αιωνόβιος πρόεδρος της και εκλέγονται συνεχώς χωρίς να αξιολογηθεί η προσφορά τους στο σκάκι και τα σωματεία παρά μόνο η προσωπική τους σχέση με τον Πρόεδρο.Είναι δυνατόν να βγαίνει ο ίδιος πρόεδρος στην ΕΣΟ εδώ και 30 χρόνια;Πως να μη νομίζει μετά ότι είναι Θεός και πως να μην ταλαιπωρεί μετά τα σωματεία και αντί να τα βλέπει σαν σκακιστικά κύτταρα να τα βλέπει σαν "ψηφάκια"!Όλοι αυτοί στην ΕΣΟ πρέπει να φύγουν και να έρθουν νέοι με φιλοδοξίες και με όρεξη για δουλειά.Στο κάτω κάτω στο σωματείο κανείς δεν εμποδίζει τους γονείς να βάλουν υποψηφιότητα και να εκλεγούν.Οι γνώμη μου πάντως είναι ότι και οι παλιοί παράγοντες χρειάζονται και οι νέοι.Οι νέοι χρειάζονται καθοδήγηση ειδικά αν δεν ξέρουν από σκάκι και είναι γονείς που παίζουν στην ομάδα τα παιδιά τους και οι παλιοί "φρένο" διότι πολλές φορές η ματαιοδοξία τους φτάνει στα όρια της παράνοιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα άμεσος και εύστοχος ο κ. barbis. Μπράβο. Πάντως, από φήμες που ακούω, τις οποίες δεν θα δημοσιοποιήσω πριν τις διασταυρώσω, υπάρχουν μέθοδοι και διαδικασίες, σε σωματεία, κατά τις οποίες οι μη αρεστοί γονείς, εαν βάλουν υποψηφιότητα θα "φάνε τα μούτρα τους" από τους καρεκλοκένταυρους. Πάντα νομότυπα αλλά και άκρως ανήθικα. Για την ΕΣΟ και τον πρόεδρό μας, αληθεύει ότι έχει πει πως ένα από τα πράγματα που δεν θα σταματήσει να κάνει στη ζωή του είναι να βρίσκεται στην καρέκλα του προέδρου της ΕΣΟ; Αυτοποεποίθηση, σιγουριά ή άψογος σχεδιασμός; Ο καιρός θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφωνώ με τον τίτλο της ανάρτησης. Δε στρέφεται ο ΦΟΝΗ κατά της ΣΕ, αλλά η ΣΕ είχε επιτεθεί κατά του ΦΟΝΗ, για να τον αποκλείσει από τη συνδιοργάνωση, ο ΦΟΝΗ κατέφυγε στο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (στον τοπικό Συνήγορο του Πολίτη, για να ξέρουμε για ποιον μιλάμε), ζήτησε συνδιοργάνωση και δικαιώθηκε.
    Συμφωνώ με τον sw και γράφω ότι στην περίπτωση αυτή οι γονείς των παιδιών που αγωνίζονται στο ΦΟΝΗ αποφάσισαν να υπερασπιστούν τα παιδιά τους, την αξιοπρέπειά τους και τους κόπους και τις θυσίες τους πολλών ετών απέναντι στο γνωστό παράγοντα, που δεν είναι ούτε σκακιστής ούτε γονιός ούτε χρηματοδότης και έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι «Το σκάκι στο Ηράκλειο είμαι εγώ!» και να θέλει πάντα να γίνεται το δικό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι σσαν το σημερινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, που το καράβι βουλιάζει και ...διατηρούν τις θέσεις τους.
    Δεν θα είναι τυχαίο ότι νυν και πρώην πρόεδρος της ΕΣΣΝΑ είναι από το Ηράκλειο Αττικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με το φίλο ανώνυμο για τον τίτλο της ανάρτησης και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις αλλάζω τον τίτλο σε κάτι πιο ενωτικό. Προχωρήστε με όλους όσους έχουν την ίδια νοοτροπία με εσάς. Απομονώστε τους υπόλοιπους και κρατήστε την αξιοπρέπεια σας ψηλά. Από όποιο σωματείο και εάν είστε. Αυτό λείπει και έχουμε φτάσει εώς εδώ και σαν κοινωνία και σαν εργαζόμενοι και σαν χώρα. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανώνυμος 27 Μαϊου 2:53μμ
    Πολλοί της αντίστοιχης ηλικίας και σκουριασμένης αντίληψης το λένε αυτό σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Μερικοί φτάνουν σε σημείο να εκβιάζουν ότι θα διαλύσουν τα σωματεία έτσι και κουνηθεί κανένας και χάσουν το θρόνο τους. Και αντί να τους πάρουνε με τις κλωτσιές οι υπόλοιποι τους κοιτάνε και υποκλίνονται. Για ποιά αξιοπρέπεια μιλάμε; Εάν θέλει ο sw επειδή το ψάχνει, όπως λέει, να του δώσουμε στοιχεία ο καθένας από το σωματείο του, να τους κάνουμε επιτέλους να φύγουν. Γιατί το κακό για μένα ξεκινάει από τα σωματεία. Όταν τα σωματεία είναι υποταγμένα σε έναν άνθρωπο, ανάλογοι θα είναι και οι εκπρόσωποι στην ΕΣΣΝΑ και στην ΕΣΟ με τα γνωστά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά. Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να διοργανώσει ένα τουρνουά με όποιον θέλει. Δεν μπορεί κανείς να μας επιβάλλει με ποιους θα συνεργαστούμε. Από τη στιγμή που ο δήμος Ηρακλείου δεν πρόκειται να βάλει ούτε ένα ευρώ για την διοργάνωση του 14ου Όπεν Ηρακλείου, για ποιο πράγμα συζητάμε?

    Εμείς (Σ.Ε.) δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με ανθρώπους που δεν μας εκτιμάνε. Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται. Δεν μπορείτε να το καταλάβετε? Για να γίνει συνδιοργάνωση πρέπει να θέλουν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.
    Δηλαδή τι πρέπει? να μην γίνει το τουρνουά? ΟΧΙ βέβαια.
    Όποιος θέλει και μπορεί είναι ελεύθερος να διοργανώσει όσα τουρνουά θέλει.

    Ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους θέλουμε νέα προοπτική, νέες ιδέες νέους ανθρώπους ξεκούραστους υπέυθυνους με διαφάνεια στον τρόπο δουλειάς τους. Οχι άλλες αυθαιρεσίες και πονηράδες. Θέλουμε να παίζουμε σκάκι. Κύριοι της ΕΣΟ δεν σας αντέχουν άλλο τα σωματεία. Έκτακτη γενική συνέλευση, ώρα να πάτε σπίτι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έθεσε ένα ζήτημα ο sw και τοποθετήθηκαν και κάποιοι για τον τρόπο που γίνονται εκλογές σε αρκετά σωματεία.Η αλήθεια είναι ότι είχα ακούσει και εγώ πολλά κυρίως όταν ήμουν στην Αθήνα αλλά στην επαρχία έχουμε (ευτυχώς) το αντίθετο πρόβλημα.Ίσα ίσα που καταφέρνουμε να συμπληρώσουμε την εφτάδα στο Δ.Σ του ομίλου.Αυτό το χαίρομαι πραγματικά και δε συμβαίνει επειδή δεν έχουμε κόσμο που ασχολείται,ίσα ίσα που όταν έχουμε αγωνιστικές υποχρεώσεις τρέχουν όλη και η ομάδα είναι σχεδόν πάντα πλήρης.Μπορώ μάλιστα να πω ότι το όνειρο μου πάει να γίνει πραγματικότητα και σχεδόν κάθε χωριό στη Β.Εύβοια έχει ανθρώπους που ασχολούνται με το σκάκι.Εκεί που τα ενδιαφέροντα είναι περιορισμένα λόγω γεωγραφικού αναγλύφου και απόστασης από τα "Κεφαλοχώρια" το σκάκι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.Το μόνο παράπονο μας είναι ότι η ΕΣΟ μας αντιμετωπίζει όπως και εξάλλου και άλλα επαρχιακά σωματεία σαν φτωχούς συγγενείς και παίζει διαρκώς παιχνίδια στην πλάτη μας προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλα σωματεία προσκείμενα σ΄ αυτή.Είμαστε όμως αποφασισμένοι να μην υποκύψουμε σε κανένα εκβιασμό και κανένα "εμπάργκο" της ομοσπονδίας προκειμένου να διατήρησουμε το καλό κλίμα και την άψογη συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία της ΕΣΣΚΕ.Χίλιες φορές καλύτερα να μην έχουμε προκρίσεις elo και τα πενιχρά οδοιπορικά που και αυτά πήγαιναν να τα εκμεταλευτούν κάποιοι, αλλά να έχουμε την ησυχία και την αξιοπρέπεια μας!Κύριοι της πρώην ΤΕΣΣΑΣ που διαμαρτύρεστε οι σκλάβοι έφυγαν ψάξτε για άλλους.Απολαύστε τις Α Εθνικές σας, τα κολλητηλίκια σας με τους ανθρώπους σας στην ΕΣΟ,εμείς όπως είπε και κάποιος στο σκακιστικό για άλλη περίπτωση ούτε τον πυρετό μας δεν μοιραζόμαστε μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή