skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Επιστολή κ.Τσουνή προς ΕΣΟ

Αναδημοσιεύουμε, από τον ιστότοπο skakistiko.com την επιστολή του κ. Γιώργου Τσουνή προς το ΔΣ της ΕΣΟ η οποία στάλθηκε στις 29/04/2011 και εκφράζουμε τις απόψεις μας για το θέμα.

Προς: Δ.Σ. Ε.Σ.Ο
Με αφορμή την ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος 2011 που διεξήχθη στην Ερέτρια θα ήθελα να εκφράσω τις απόψεις μου σε σχέση με τις διοργανώσεις σκακιού στη χώρα μας.
Από τη στιγμή που ανέλαβα τη διοργάνωση του σχολικού επώνυμοι ελάχιστοι και ανώνυμοι στα blogs και όχι μόνο προσπαθούν μάταια βέβαια να δημιουργήσουν προβλήματα σε μένα προσωπικά και φυσικά στην ΕΣΟ.
Προσπαθούν να χωρίσουν τους σκακιστές σε παλιούς και νέους, σ’ αυτούς που έχουν ιστορία και σ’ αυτούς που δεν έχουν προσπαθώντας έτσι να εξαργυρώσουν την σκακιστική τους προσφορά πάνω στην προσπάθεια των άλλων με στόχο τον μηδενισμό τους και έτσι να παραμείνουν αφεντικά στο χώρο.
Ενορχηστρωμένες επιθέσεις από διαφορετικούς χώρους ΕΣΣΚΕ, δικαστήρια, παλιούς διοργανωτές, αγανακτισμένους γονείς που με πρόσχημα την οικονομική κρίση δεν έχουν να πληρώσουν 66€+66€= 132 € για να παίξει το παιδί τους ενώ πέρυσι είχαν πληρώσει 180€ + 400 € έξοδα μετακίνησης παρόλο που διαθέτουν εκτός της οικίας στην Αθήνα ( όπως δηλώνουν) και εξοχικό κοντά στην Ερέτρια (όχι οι πτωχοί), αντιπολίτευση με άρθρα σε εφημερίδες , επιστολές σε Υπουργεία και άλλα…. Λες και έγινε φέτος κάτι διαφορετικό από προηγούμενες διοργανώσεις.
Στην άλλη πλευρά η μεγάλη σκακιστική οικογένεια στήριξε τις προσπάθειές μου με 878 συμμετοχές (ρεκόρ) σε περίοδο κρίσης ανταποκρινόμενη στην αληθινή διάθεσή μου να προσφέρω κάτι διαφορετικό από άλλες χρονιές, να λύσω θέματα που με ταλαιπώρησαν και μένα σαν γονιό και δεν έβρισκα ανταπόκριση στα αιτήματα και ερωτήματά μου.
Ενέργειες όπως μεταφορά αθλητών από όλα τα σημεία δωρεάν, πολύ χαμηλότερες τιμές 33 έναντι 45 € πολύ φθηνές υπηρεσίες, δωρεάν νερό στο φαγητό, ίντερνετ, μικροφωνική για να μην υπάρχει συνωστισμός, κύπελλα, μετάλλια στις πρώτες τριάδες κάθε κατηγορίας, και σε όλους διπλώματα ονομαστικά τυπωμένα για τον κάθε αθλητή, κάλυψη των ροφημάτων και αναψυκτικών, χυμών, όλων των διαιτητών και οργανωτικής κόστισαν αρκετά χρήματα που άλλες χρονιές πηγαίνουν στις τσέπες των διοργανωτών.
Άποψή μου για το σκάκι που το αγάπησα μέσα από το παιδί μου, είναι ότι πρέπει να προσφέρω τις υπηρεσίες που απαιτούνται και ό,τι απομείνει σαν κέρδος.
Αυτό το έχω αποδείξει πολύ πιο πριν όταν ανέλαβα τις εξής διοργανώσεις που δεν είχαν κανένα κέρδος:
• Παίδων Κορασίδων 2008 κάτω των 16 από 6 ομάδες βρήκα τη δυνατότητα να φιλοξενήσω 12 χωρίς να βάλω ευρώ στην τσέπη.
• Εθνική ομάδα στην Τουρκία χωρίς να βάλω ευρώ στην τσέπη (άραγε γιατί κανείς διοργανωτής μέχρι τότε δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη του για να πάει την ομάδα στην Τουρκία;)
• Ακρόπολις 2009, το καλύτερο που έγινε κατά κοινή ομολογία πάλι χωρίς να βάλω ευρώ στην τσέπη, άραγε γιατί φέτος δεν βοήθησε κανείς παλιός διοργανωτής και όταν ο Τσουνής δεν το ανέλαβε δεν έγινε;
• Τουρνουά Negroponte το κορυφαίο στη χώρα που διαφήμισε το σκάκι σε όλο τον κόσμο χωρίς ευρώ στην τσέπη.
• Τεράστια προσφορά στα πράγματα της ΤΕΣΣΑΣ με Νομαρχιακά, Περιφερειακά πρωταθλήματα και άλλες διοργανώσεις χωρίς ευρώ στην τσέπη.
Η παρουσία μου από πέρυσι στην διαδικασία ανάληψης διοργανώσεων με την πρόταση που κατέθεσα και ακόμα δεν μου εξηγήθηκε πειστικά γιατί απορρίφθηκε, έφερε στην ΕΣΟ το πρώτο έσοδο από διοργανωτή, τα παράβολα των νεανικών.
Η πρόταση της Π.Σ. Περιστερίου για την Α΄ Εθνική έφερε 20.000 € στην ΕΣΟ που τα μοίρασε στις ομάδες.
Άραγε γιατί πριν τη δική μου πρόταση δεν προσέφερε κανείς τίποτε στην ΕΣΟ; Όλα στο παντελόνι
Φέτος στο σχολικό 4.000,00€ στην ΕΣΟ. Επίσης η πρότασή μου έδωσε ξανά τα παράβολα και 20.000,00€ στην ΕΣΟ για την Α΄ Εθνική 15000€ ζητούσε στις προϋποθέσεις ανάληψης, παράβολα και 15.000,00€ έδωσαν και άλλοι άρα τις προηγούμενες χρονιές θα είχαν το περιθώριο να τα δώσουν. Γιατί δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ; Γιατί χύνουν κροκοδείλια δάκρια για το σκάκι;
Γιατί όταν δεν είναι προς το ατομικό συμφέρον τους αποσύρουν τις ομάδες από πρωταθλήματα, κάνουν συζητήσεις για το μέλλον του σκακιού καλώντας , ελπίζω να μην είναι έτσι, τον Πρόεδρο της ανύπαρκτης για την ΕΣΟ ΕΣΣΚΕ να μιλήσει αλλά όχι εμπείρους παράγοντες με προσφορά στο σκάκι. Τι συμμαχίες είναι αυτές;
Σίγουρα είναι αντάρτες που θα διαλυθούν σύντομα αλλά θα έχουν κάνει κακό.
Στη ζωή μου έχω μάθει να περπατώ με σύμμαχο την αλήθεια και την αφοσίωσή μου σε αυτό που αγαπώ. Είμαι χαρούμενος γιατί μετά τη διοργάνωση έχω εισπράξει από πολλούς που είχαν ερωτηματικά (που δημιουργήθηκαν άλλωστε) την ίδια φράση : «τώρα έχω δικιά μου άποψη. Προχώρησε και μη φοβάσαι τίποτα.»
Εκατοντάδες τηλεφωνήματα, sms και emails συγχαρητηρίων για την προσπάθεια.
*Οικονομικός απολογισμός έχει ξαναγίνει από διοργανωτή; Εγώ θα κάνω και θα τον δημοσιοποιήσω.
*Εικόνες όπως διαιτητές να παραδίδουν τα παιδιά των νηπίων και Α΄ Δημοτικού στους γονείς τους έχουμε ξαναδεί;
*Ποιος διοργανωτής έστειλε προσωπικό αυτοκίνητο στην Οινόη για να παραλάβει οικογένεια που δεν μπορούσε να καλυφθεί από μαζικές μεταφορές χωρίς επιβάρυνση;
*Ποιος διοργανωτής ήταν εκεί όλες τις ώρες μέχρι πρωίας βοηθώντας σε όλες τις δουλειές της διοργάνωσης;
*Ποιος διοργανωτής είχε ανοικτό το προσωπικό του τηλέφωνο 24 ώρες για να συνομιλεί με τον κόσμο;
Αυτές και πολλές άλλες ενέργειες δείχνουν την αγάπη γι’ αυτό που κάνω και όχι την αγάπη για το κέρδος.
Μετά από αυτή την προσφορά μου και τις διοργανώσεις που έχω αναλάβει και τις έχω φέρει όλες εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο θεωρώ υποτίμηση ότι ζητήσατε μόνο σε μένα και όχι σε κανέναν άλλο μέχρι τώρα διοργανωτή την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού.
Η προσφορά που κατέθεσα είναι η εγγύηση για την άψογη τέλεση της διοργάνωσης και δεν θέλω να επιμείνετε σε τυπικότητας που με προσβάλλουν και μου επιτρέπουν να σκεφτώ ότι είναι άλλο ένα κτύπημα σε μένα.
Επίσης τις οικονομικές μου υποχρεώσεις θα τις τακτοποιήσω στο ακέραιο. Θυμίζω ότι πέρυσι 20.000,00 € μοιράστηκαν στις ομάδες αν θυμάμαι καλά μήνα ΝΟΕΜΒΡΙΟ διότι τότε εκταμιεύτηκαν από την χορηγό Νομαρχία χωρίς καμία ουσιαστική κατοχύρωση για την ΕΣΟ.
Εγώ προχωρώ στην κατάθεση εγγυητικής με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου με ποσό 20.000,00 Διότι και εγώ τις χορηγίες από την Περιφέρεια κ.α. θα τις εισπράξω μέχρι τότε.
Νομίζω ότι μιλώ ξεκάθαρα και δεν επιτρέπω ενέργειες που δεν έχετε ακολουθήσει σε άλλους να υποχρεώνετε ξαφνικά εμένα με τέτοια δείγματα γραφής να ακολουθούν.
Τα έγγραφα μου, οι πράξεις μου, οι υπογραφές μου, οι δεσμεύσεις μου, οι αρχές μου και πάνω απ΄όλα ο λόγος μου, η προσωπικότητά μου είναι η εγγύηση που καταθέτω στην ΕΣΟ και στη σκακιστική οικογένεια.
Αν συνεχίσετε να επιμένετε στην προσβλητική για μένα απόφαση σας για ιδιωτικά συμφωνητικά που ούτε στις προκηρύξεις αλλά ούτε στις προδιαγραφές ανάληψης προβλέπονταν δεχθείτε τις ευχαριστίες μου για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και προχωρήστε στον επόμενο για την ανάληψη των διοργανώσεων.
Με εκτίμηση,
Γιώργος Τσουνής"

Η άποψή μας...

Δηλαδή για να καταλάβουμε. Η ΕΣΟ εισπράττει από τον διοργανωτή 20.000 € για τα Πανελλήνια Νεανικά και έξτρα τα παράβολα. Φαντάζομαι πως αντίστοιχα τα ποσά αυτά τα πληρώνουν οι συμμετέχοντες, παιδιά και συνοδοί, στον διοργανωτή. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ο διοργανωτής να τα δίνει από τη τσέπη του και να "μπαίνει μέσα" οικονομικά. Αλλιώς δεν θα σφαζόντουσαν ποιός θα πάρει τις διοργανώσεις. Γιατί κύριοι της ΕΣΟ; Θεωρείτε ότι μας περισσεύουν και πρέπει να σας τα ακουμπάμε με ενδιάμεσο τον κάθε διοργανωτή; Γιατί δεν αναλαμβάνετε εσείς τις διοργανώσεις σας όπως κάνει κάθε σωματείο με τα περιορισμένα οικονομικά του και ζητάτε υπεργολάβους για να κάνουν τις εργασίες σας; Η έστω ας αναλαμβάνει τις διοργανώσεις κάθε χρονιά και άλλη Ένωση έτσι ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι. Με έναν γρήγορο υπολογισμό και με 400 συμμετοχές που ήταν πέρισυ στα Πανελλήνια Νεανικά έχουμε 20.000€/400=50€ και 30€ το παράβολο σύνολο 80€ ανά συμμετέχοντα αθλητή. Γιατί δεν κάνετε μία κίνηση να αρνηθείτε αυτήν την είσπραξη με ταυτόχρονη μείωση του κόστους της διοργάνωσης; Τι περιμένετε για να μας δείξετε οτι σας ενδιαφέρει και η οικονομική ελάφρυνση των οικογενειών εκτός από το να ζητάτε δωρεάν δωμάτια για φιλοξενούμενους παρατρεχάμενους της ΕΣΟ;

Για τα υπόλοιπα που αναφέρει ο κ. Τσουνής σε πολλά έχει δίκιο. Απ' ότι μάθαμε κέρναγε καθημερινά διαιτητές και παράγοντες της διοργάνωσης και είχε και δωρεάν μετακινήσεις με πούλμαν, και δωρεάν νερό!!! στο φαγητό. Φαγητό μπορεί να μην έβρισκες ή να έκανες μάχη σώμα με σώμα για να βρεις τραπέζι, αλλά νερό είχε δωρεάν. Γενικά σε προσωπικό επίπεδο ο κ. Τσουνής δεν λογάριαζε έξοδα και κόπο, για να έχει ευχαριστημένο όποιον τον ενοχλούσε με όποιο πρόβλημα. Όλα αυτά όμως όπως γράψαμε και στη ανάλογη ανάρτηση ήταν προσωπικές επιλογές του κ.Τσουνή. Η διοργάνωση εξωαγωνιστικά άφησε πολλά παράπονα. Τα μικρά παιδιά τα έδιναν οι διαιτητές στους γονείς γιατί ο χώρος ήταν ακατάλληλος και άκρως επικίνδυνος, σε συνδυασμό με τη βροχή, για να βγαίνουν τα παιδιά μόνα τους. Η αστυνομία που κλήθηκε άραγε και ήρθε στο ξενοδοχείο γιατί ήρθε; Όχι ότι τις προηγούμενες χρονιές θα ήταν καλύτερα εάν έβρεχε. Απλά εκεί είχαν τη τύχη να μη βρέξει.

Ο κ. Τσουνή είχε πει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πριν τη διοργάνωση πως όποιος δεν μείνει στα ξενοδοχεία (σε ποιά άραγε;) δεν παίζει σκάκι. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές. Στα Πανελλήνια Νεανικά θα ισχύσει το ίδιο; Η θα μπορούμε να μείνουμε, οι φτωχοί Αθηναίοι όπως ειρωνικά λέει, στα εξοχικά μας στην Ερέτρια και στη Σκάλα Ωρωπού; Τι λένε οι διαπραγματεύσεις με την ΕΣΟ; Περιλαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις αυτές και το συμφέρον των οικογενειών ή μόνο το συμφέρον σας; Γιατί ακούμε διαμάχες για εγγυητικές επιστολές και ιδιωτικά συμφωνητικά, για να εξασφαλίσει η ΕΣΟ τα έσοδά της, για προσβολή του κ. Τσουνή γιατί είναι καλοπληρωτής και δε "σηκώνει" τέτοια και απειλεί με αποχώρηση από την ανάληψη των διοργανώσεων και άλλα όμορφα πράγματα. Όλα αυτά πόσο ενδιαφέρουν τις οικογένειες που ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ για να σπρώξουν τα παιδάκια τους τα ξυλάκια;

Ξεχνάει ο κ. Τσουνής πως για να πάρει τις διοργανώσεις αυτές, η ΕΣΟ ξεπερνώντας τον εαυτό της έβγαλε ένα διαγωνισμό άγονο για να δοθεί εμπρόθεσμα νέα προσφορά. Κανείς αγαπητέ κ. Τσουνή δεν είναι απόλυτα κακός ή καλός. Και φυσικά ούτε εσείς. Απορώ πως επιβίωνε το άθλημα πριν εμφανιστείτε. Δώστε ότι καλό έχετε να δώσετε και αφήστε τους υπόλοιπους να σας κρίνουν. Τρεις μήνες τώρα γράφετε διάφορα στα ιστολόγια αυτοαποκαλώντας εαυτόν το απόλυτα καλό και τίμιο στο χώρο. Δεν θα το αμφισβητήσουμε. Αλλά δώστε μας μια ευκαιρία να το ανακαλύψουμε μόνοι μας. Προσωπικά πιστεύω πως έχετε μεράκι και εντιμότητα για να καταφέρετε πράγματα με πρωτόγνωρη διαφάνεια για τα μέχρι τώρα δεδομένα. Προσπαθήστε να μειώσετε το κόστος του Πανελλήνιου, όπως κάνατε και στα σχολικά, και αυτή η μείωση να περάσει στις οικογένειες. Γιατί το διαφορετικό από άλλες χρονιές, φέτος, κ. Τσουνή είναι ότι οι μισθοί και οι απολαβές των εργαζομένων έχουν μειωθεί 50%. Δεν υπάρχει η ίδια αγοραστική δύναμη όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Τέλος, εάν θέλετε μία γνώμη σχετικά με τον πόλεμο που λέτε από διάφορες μεριές ακούστε την. Στηρίξτε τους ανθρώπου που παλεύουν, ίσως από μία άλλη οπτική γωνία, για το καλό του αθλήματος. Στηρίξτε και την ΕΣΣΚΕ με το αγωνιστικό πρόγραμμα που έχει απαιτώντας την αναγνώρισή της από την ΕΣΟ. Κάτι που πρέπει να κάνουν και όλες οι Ενώσεις. Είναι απαράδεχτο να μένουν σκακιστές ξεκρέμαστοι από εγωιστικές λογικές. Στηρίξτε και όσους σας κάνουν κριτική. Τις επιστολές όπως λέτε στις εφημερίδες να τις διαβάζετε με προσοχή. Ίσως οι απόψεις να είναι διαφορετικές αλλά είναι γνώμες και προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο του αθλήματος. Δείξτε εσείς το δρόμο να κάνετε όλους αυτούς συμμάχους ξεκινώντας από την ΕΣΣΚΕ, γιατί η όλη διαμάχη έχει θύματα τα παιδιά που δεν μπορούν να παίξουν σκάκι κάτω από τέτοιες συνθήκες, και αποκλείονται από διοργανώσεις, και γιατί τους χρειαζόμαστε όλους στο χώρο μας. Εκεί θα δείξετε τη διαφορά σας και όχι στις οικονομικές συναλλαγές σας με την ΕΣΟ. Βαρεθήκαμε πια τα οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα να μπαίνουν πάνω από το άθλημα και το έμψυχο υλικό του.

Όλοι οι υπόλοιποι, απλά αντισταθείτε σε αυτές τις τακτικές και νοοτροπίες. Ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα. Να περάσει το άθλημα σε νέους ανθρώπους, όχι στην ηλικία, αλλά στη νοοτροπία.

3 σχόλια:

  1. Σκακιστής της ΕΣΣΚΕ17 Μαΐου 2011 στις 2:34 μ.μ.

    Ωραία την στήριξαν την ΕΣΣΚΕ και τους συλλόγους που την απαρτίζουν. Αποφάσισαν να μη μετρήσουν τις παρτίδες που παίχτηκαν στο διασυλλογικό κύπελλο και πρωτάθλημα. Η ΕΣΟ ακυρώνει τον εαυτό της και πλέον δεν επιτελεί το έργο που της έχει αναθέσει ο αθλητικός νόμος με το να μη αξιολογεί τις παρτίδες των σωματείων της με το έτσι θέλω. Ποιός ο ρόλος ύπαρξης της ΕΣΟ. Τα τελευταία χρόνια το μόνο έργο που καταφέρνει να κάνει είναι να δημιουργεί προβλήματα και να χρησιμοποιείται ως βατήρας για τις προσωπικες φιλοδοξίες κάποιων.
    Αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αφού προτάθηκε από την επίτροπη τίτλων και αξιολόγησης (άραγε συμφώνησε η πλειοψηφία της για αυτό;) αυτό το "έκτρωμα" της μη αξιολόγησης των παρτίδων μας το Δ.Σ της ΕΣΟ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της πρότασης.Μόνο τη "σκούφια τους" δεν πέταξαν από τη χαρά τους οι σύμβουλοι της διοικουσας παράταξης προκειμένου να μην εισπράξουν στις επερχόμενες εκλογές τη δυσαρέσκεια των σωματείων της ΕΣΣΚΕ προς τις αποφάσεις τους.Όλα έγιναν για να μην έχουν τα σωματεία μας 10 ενεργούς αθλητές και συνεπώς ούτε δικαίωμα ψήφου.Τα δίνουν όλα οι άνθρωποι για να μην υπάρχει η Ν.Σ.Κ η οποία βγάζει τα άπλυτα τους στη φόρα κάθε φορά...
    Δε φτάνει που σπαταλούν τα χρήματα των σωματείων στα δικαστήρια και έχουν ανοίξει ένα σωρό δικαστικά μέτωπα προκαλούν και για άλλα για όποιο σωματείο θέλει να αντιδράσει στη στέρηση του εκλογικού του δικαιώματος.
    Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Δ.Σ θα εφαρμοστεί όχι από τους επόμενους αγώνες της ΕΣΣΚΕ όπως θα ήταν λογικό αλλά και για τους παλιότερους που έχουν σταλεί εδώ και μήνες στην ΕΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eπανέρχομαι με κάτι διαφωτιστικό για όσους έχουν μπερδευτεί με την υπόθεση της Ένωσης μας και την επιμονή της ΕΣΟ να μη μας υπολογίζει στο αγωνιστικό της πρόγραμμα:
    "Τα σωματεία της περιοχής μας ακολουθώντας κατά γράμμα τον αθλητικό νόμο και λαμβάνοντας υπόψη και το καταστατικό της ΕΣΟ προέβησαν στη δημιουργία της ΕΣΣΚΕ πριν από 2 χρόνια. Οι διαδικασίες ήταν σε όλα νόμιμες και συμβάδιζαν και με τον αθλητικό νόμο και με το καταστατικό της ΕΣΟ. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε διαβάσει τον αθλητικό νόμο στο άρθρο περί Αθλητικών Ενώσεων και κοιτάξει και το καταστατικό της ΕΣΟ. Αφού λοιπόν δημιουργήθηκε η ΕΣΣΚΕ το πρωτοδικείο Λαμίας μας αναγνώρισε και έδωσε ένα χρονικό περιθώριο περίπου ενός μήνα για τυχόν ενστάσεις από τρίτους. Η ΕΣΟ ήταν ενήμερη αλλά δεν προέβη σε καμία ένσταση. Αφού παρήλθε το χρονικό περιθώριο του ενός μήνα λάβαμε την απόφαση του πρωτοδικείου που αναγνώρισε την Ένωσή μας.
    Στη συνέχεια καταθέσαμε το φάκελο στην ΕΣΟ. Η κατάθεση του φακέλου δεν έχει νόημα ούτε έγκρισης από την ΕΣΟ , ούτε αναγνώρισης . Η ΕΣΟ δεν έχει δικαιοδοσία να αναγνωρίζει ή να εγκρίνει ενώσεις. Πουθενά δεν υπάρχει στο καταστατικό της τέτοια αναφορά αλλά ούτε ο αθλητικός νόμος ορίζει την ΕΣΟ ως υπεύθυνη να αναγνωρίζει και να εγγράφει ενώσεις. Ο φάκελος κατατέθηκε, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, απλά για να ενημερωθεί η ΕΣΟ ότι λειτουργεί Ένωση στην περιοχή μας και να αλλάξει εκεί όπου απαιτείται το αγωνιστικό της πρόγραμμα ώστε να συμπεριλάβει και την Ένωσή μας όπως καθορίζει ο αθλητικός νόμος και το ίδιο το καταστατικό της.
    Και ξαφνικά, μάθαμε ότι η ΕΣΟ έθεσε σε ψηφοφορία στο συμβούλιό της το θέμα της «αναγνώρισης» μας. Στην αρχή δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ήταν αυθαιρεσία παράτυπη αν όχι και παράνομη. Άλλα λέει ο αθλητικός νόμος και άλλα εφαρμόζει το ΔΣ της ΕΣΟ. Δεν έχει κανένα νομικό δικαίωμα η ΕΣΟ στο να αναγνωρίζει ή να εγκρίνει Ενώσεις. Για μένα το θέμα είναι πολύ απλό. Αν νομίζει η ΕΣΟ ότι εμείς είμαστε παράνομοι , ας μας πάει στα δικαστήρια και ας προσπαθήσει να αποδείξει ότι οι πράξεις του ΔΣ της ΕΣΟ είναι νόμιμες και ότι οι δικές μας ενέργειες που συμβαδίζουν με τους νόμους είναι παράνομες. Βέβαια αυτό μπορούσε να το κάνει και όταν το πρωτοδικείο τους ενημέρωσε και είχαν δικαίωμα ένστασης αλλά δεν το έκανε. Να συμπληρώσω μια σημαντική λεπτομέρεια που θα αποσαφηνίσει τα πράγματα ακόμη και αν δεν έχετε πρόχειρο τον αθλητικό νόμο για να τον διαβάσετε. Η ΕΣΟ δεν έχει κανένα δικαίωμα εγγραφής ή αναγνώρισης Ενώσεων. Η ΕΣΟ έχει την ευθύνη για την αναγνώριση ή την έγκριση σκακιστικών σωματείων και όχι σκακιστικών ενώσεων σωματείων. Στις εκλογές της ΕΣΟ δεν ψηφίζουν οι ενώσεις αφού οι ενώσεις δεν ανήκουν στην ΕΣΟ και δεν είναι κάτω από τη δικαιοδοσία της. Ψηφίζουν μόνο τα σωματεία τα οποία ανήκουν στη δύναμη της ΕΣΟ. Υπάρχουν βέβαια και άλλες αθλητικές ομοσπονδίες ( όπως προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο ) που είναι ενωσιακές, δηλαδή απαρτίζονται από ενώσεις και οι ενώσεις αυτές ανήκουν στη δύναμη της ομοσπονδίας και ψηφίζουν. Όμως στο σκάκι δεν συμβαίνει αυτό. Οι ενώσεις δεν απαρτίζουν την ΕΣΟ και δεν ψηφίζουν ούτε υπάρχει καμία άλλη σχέση αναγνώρισης ή έγκρισης. Για να μη μακρηγορώ ο αθλητικός νόμος είναι αρκετά διευκρινιστικός περί ενώσεων και περί σωματείων.
    Τα τελευταία 2 χρόνια το ΔΣ της ΕΣΟ μας έχει κόψει τις προκρίσεις, τα κύπελλα, τα πρωταθλήματα, τα νεανικά, τα ατομικά, όλα (για να μην αναφέρω τις όποιες επιχορηγήσεις). Εμείς από τη μεριά μας έχοντας διαβάσει και το καταστατικό της αλλά και τον αθλητικό νόμο καταλαβαίνουμε και νιώθουμε την αδικία που γίνεται εις βάρος μας και εις βάρος του σκακιού στην περιοχή μας, όμως όντας νόμιμοι δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε. Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα με θεσμούς και νόμους. Διωκόμαστε επειδή εφαρμόσαμε το νόμο επειδή αυτό δε "βόλευε" το ΔΣ της ΕΣΟ. Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω και να διαλύσουμε την ΕΣΣΚΕ επειδή έτσι θα ήθελε το ΔΣ της ΕΣΟ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή