skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΕΣΣΚΕ και ΕΣΟ

Στην προηγούμενη ανάρτησή μου "Επιστολή κ. Τσουνή προς ΕΣΟ" ανέβηκαν τρία σχόλια τα οποία μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν στο σκακιστικό κόσμο, ανεξάρτητα από σωματείο, ιδεολογία, παράταξη ή οτιδήποτε άλλο, λανθασμένα, μπορεί να μας χωρίζει. Επειδή για τις δικές μου αρχές και θέσεις θεωρώ το θέμα ιδιαίτερα σημαντικό αναβαθμίζω αυτά τα σχόλια σε ξεχωριστή ανάρτηση για να μπορέσουμε όλοι να εκφράσουμε την άποψή μας και να πιέσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση αυτούς που θεωρούν ότι οι καρέκλες και τα αξιώματα τους ανήκουν γιατί είναι ιδιοκτήτες τους και όχι γιατί έχουν εκλεγεί για να υπηρετούν την ανάπτυξη και μόνο αυτή του αθλήματος.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση της ΕΣΟ στις 15/05/2011 αποφασίστηκε
.......
10. Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Τίτλων και Αξιολόγησης της ομοσπονδίας και σύμφωνα με το άρθρο 4.29 του Κανονισμού Τίτλων και Αξιολόγησης που προβλέπει ότι αξιολογούνται όλοι οι αγώνες «που έχουν την έγκριση της ΕΣΟ», αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να μην αξιολογηθούν από την ΕΣΟ οι μη εγκεκριμένοι αγώνες που διοργανώθηκαν από το σωματείο Ένωση Σκακιστών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (ΕΣΣΚΕ) που δεν είναι αναγνωρισμένο από την ομοσπονδία.
.........
 ενώ το άρθρο 4.29 λέει για να έχετε πλήρη εικόνα
.........
4.29 Αξιολογούνται όλοι οι αγώνες που διοργανώνονται από την ΕΣΟ, τα Σωματεία της, ξένες σκακιστικές ομοσπονδίες ή και άλλους φορείς με τη συμμετοχή Ελλήνων σκακιστών και έχουν την έγκριση της ΕΣΟ..........

Τα σχόλια έχουν ως εξής

1ο Σχόλιο
Ο/Η Σκακιστής της ΕΣΣΚΕ
Ωραία την στήριξαν την ΕΣΣΚΕ και τους συλλόγους που την απαρτίζουν. Αποφάσισαν να μη μετρήσουν τις παρτίδες που παίχτηκαν στο διασυλλογικό κύπελλο και πρωτάθλημα. Η ΕΣΟ ακυρώνει τον εαυτό της και πλέον δεν επιτελεί το έργο που της έχει αναθέσει ο αθλητικός νόμος με το να μη αξιολογεί τις παρτίδες των σωματείων της με το έτσι θέλω. Ποιός ο ρόλος ύπαρξης της ΕΣΟ. Τα τελευταία χρόνια το μόνο έργο που καταφέρνει να κάνει είναι να δημιουργεί προβλήματα και να χρησιμοποιείται ως βατήρας για τις προσωπικες φιλοδοξίες κάποιων.
Αίσχος.

2ο Σχόλιο
Ο/Η barbis
Και αφού προτάθηκε από την επίτροπη τίτλων και αξιολόγησης (άραγε συμφώνησε η πλειοψηφία της για αυτό;) αυτό το "έκτρωμα" της μη αξιολόγησης των παρτίδων μας το Δ.Σ της ΕΣΟ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της πρότασης. Μόνο τη "σκούφια τους" δεν πέταξαν από τη χαρά τους οι σύμβουλοι της διοικουσας παράταξης προκειμένου να μην εισπράξουν στις επερχόμενες εκλογές τη δυσαρέσκεια των σωματείων της ΕΣΣΚΕ προς τις αποφάσεις τους. Όλα έγιναν για να μην έχουν τα σωματεία μας 10 ενεργούς αθλητές και συνεπώς ούτε δικαίωμα ψήφου.Τα δίνουν όλα οι άνθρωποι για να μην υπάρχει η Ν.Σ.Κ η οποία βγάζει τα άπλυτα τους στη φόρα κάθε φορά...
Δε φτάνει που σπαταλούν τα χρήματα των σωματείων στα δικαστήρια και έχουν ανοίξει ένα σωρό δικαστικά μέτωπα προκαλούν και για άλλα για όποιο σωματείο θέλει να αντιδράσει στη στέρηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Δ.Σ θα εφαρμοστεί όχι από τους επόμενους αγώνες της ΕΣΣΚΕ όπως θα ήταν λογικό αλλά και για τους παλιότερους που έχουν σταλεί εδώ και μήνες στην ΕΣΟ.

3ο Σχόλιο
Ο/Η barbis
Eπανέρχομαι με κάτι διαφωτιστικό για όσους έχουν μπερδευτεί με την υπόθεση της Ένωσης μας και την επιμονή της ΕΣΟ να μη μας υπολογίζει στο αγωνιστικό της πρόγραμμα:
"Τα σωματεία της περιοχής μας ακολουθώντας κατά γράμμα τον αθλητικό νόμο και λαμβάνοντας υπόψη και το καταστατικό της ΕΣΟ προέβησαν στη δημιουργία της ΕΣΣΚΕ πριν από 2 χρόνια. Οι διαδικασίες ήταν σε όλα νόμιμες και συμβάδιζαν και με τον αθλητικό νόμο και με το καταστατικό της ΕΣΟ. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε διαβάσει τον αθλητικό νόμο στο άρθρο περί Αθλητικών Ενώσεων και κοιτάξει και το καταστατικό της ΕΣΟ. Αφού λοιπόν δημιουργήθηκε η ΕΣΣΚΕ το πρωτοδικείο Λαμίας μας αναγνώρισε και έδωσε ένα χρονικό περιθώριο περίπου ενός μήνα για τυχόν ενστάσεις από τρίτους. Η ΕΣΟ ήταν ενήμερη αλλά δεν προέβη σε καμία ένσταση. Αφού παρήλθε το χρονικό περιθώριο του ενός μήνα λάβαμε την απόφαση του πρωτοδικείου που αναγνώρισε την Ένωσή μας.
Στη συνέχεια καταθέσαμε το φάκελο στην ΕΣΟ. Η κατάθεση του φακέλου δεν έχει νόημα ούτε έγκρισης από την ΕΣΟ , ούτε αναγνώρισης . Η ΕΣΟ δεν έχει δικαιοδοσία να αναγνωρίζει ή να εγκρίνει ενώσεις. Πουθενά δεν υπάρχει στο καταστατικό της τέτοια αναφορά αλλά ούτε ο αθλητικός νόμος ορίζει την ΕΣΟ ως υπεύθυνη να αναγνωρίζει και να εγγράφει ενώσεις. Ο φάκελος κατατέθηκε, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, απλά για να ενημερωθεί η ΕΣΟ ότι λειτουργεί Ένωση στην περιοχή μας και να αλλάξει εκεί όπου απαιτείται το αγωνιστικό της πρόγραμμα ώστε να συμπεριλάβει και την Ένωσή μας όπως καθορίζει ο αθλητικός νόμος και το ίδιο το καταστατικό της.
Και ξαφνικά, μάθαμε ότι η ΕΣΟ έθεσε σε ψηφοφορία στο συμβούλιό της το θέμα της «αναγνώρισης» μας. Στην αρχή δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ήταν αυθαιρεσία παράτυπη αν όχι και παράνομη. Άλλα λέει ο αθλητικός νόμος και άλλα εφαρμόζει το ΔΣ της ΕΣΟ. Δεν έχει κανένα νομικό δικαίωμα η ΕΣΟ στο να αναγνωρίζει ή να εγκρίνει Ενώσεις. Για μένα το θέμα είναι πολύ απλό. Αν νομίζει η ΕΣΟ ότι εμείς είμαστε παράνομοι , ας μας πάει στα δικαστήρια και ας προσπαθήσει να αποδείξει ότι οι πράξεις του ΔΣ της ΕΣΟ είναι νόμιμες και ότι οι δικές μας ενέργειες που συμβαδίζουν με τους νόμους είναι παράνομες. Βέβαια αυτό μπορούσε να το κάνει και όταν το πρωτοδικείο τους ενημέρωσε και είχαν δικαίωμα ένστασης αλλά δεν το έκανε. Να συμπληρώσω μια σημαντική λεπτομέρεια που θα αποσαφηνίσει τα πράγματα ακόμη και αν δεν έχετε πρόχειρο τον αθλητικό νόμο για να τον διαβάσετε. Η ΕΣΟ δεν έχει κανένα δικαίωμα εγγραφής ή αναγνώρισης Ενώσεων. Η ΕΣΟ έχει την ευθύνη για την αναγνώριση ή την έγκριση σκακιστικών σωματείων και όχι σκακιστικών ενώσεων σωματείων. Στις εκλογές της ΕΣΟ δεν ψηφίζουν οι ενώσεις αφού οι ενώσεις δεν ανήκουν στην ΕΣΟ και δεν είναι κάτω από τη δικαιοδοσία της. Ψηφίζουν μόνο τα σωματεία τα οποία ανήκουν στη δύναμη της ΕΣΟ. Υπάρχουν βέβαια και άλλες αθλητικές ομοσπονδίες ( όπως προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο ) που είναι ενωσιακές, δηλαδή απαρτίζονται από ενώσεις και οι ενώσεις αυτές ανήκουν στη δύναμη της ομοσπονδίας και ψηφίζουν. Όμως στο σκάκι δεν συμβαίνει αυτό. Οι ενώσεις δεν απαρτίζουν την ΕΣΟ και δεν ψηφίζουν ούτε υπάρχει καμία άλλη σχέση αναγνώρισης ή έγκρισης. Για να μη μακρηγορώ ο αθλητικός νόμος είναι αρκετά διευκρινιστικός περί ενώσεων και περί σωματείων.
Τα τελευταία 2 χρόνια το ΔΣ της ΕΣΟ μας έχει κόψει τις προκρίσεις, τα κύπελλα, τα πρωταθλήματα, τα νεανικά, τα ατομικά, όλα (για να μην αναφέρω τις όποιες επιχορηγήσεις). Εμείς από τη μεριά μας έχοντας διαβάσει και το καταστατικό της αλλά και τον αθλητικό νόμο καταλαβαίνουμε και νιώθουμε την αδικία που γίνεται εις βάρος μας και εις βάρος του σκακιού στην περιοχή μας, όμως όντας νόμιμοι δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε. Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα με θεσμούς και νόμους. Διωκόμαστε επειδή εφαρμόσαμε το νόμο επειδή αυτό δε "βόλευε" το ΔΣ της ΕΣΟ. Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω και να διαλύσουμε την ΕΣΣΚΕ επειδή έτσι θα ήθελε το ΔΣ της ΕΣΟ."

Καλά, κύριοι της ΕΣΟ. Υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος με λίγη, ελάχιστη ευθιξία να δώσει μία απάντηση σε όλα αυτά; Όσοι αγαπούν ανιδιοτελώς το άθλημα νομίζω πως θέλουν όλες τις ενώσεις ενεργές και όλα τα σωματεία δυνατά για να υπάρχει ανταγωνισμός και να παίζουν τα παιδιά σκάκι. Εκτός και εάν εκεί στην ΕΣΟ δεν σας ενδιαφέρουν όλα αυτά τα όμορφα και ρομαντικά γύρω από το άθλημα αλλά σας ενδιαφέρει μόνο η εξόντωση των πολιτικών σας αντιπάλων με κάθε τρόπο. Ακόμη και εάν τα πρώτα και μόνα θύματα είναι οι αθλητές που προσπαθούν να ομορφύνουν τη ζωή τους παίζοντας σκάκι. Δύσκολες έννοιες για εσάς.
Ας βγει λοιπόν κάποιος να μας ενημερώσει έστω και ανώνυμα. Ποιός, στην ΕΣΟ εισηγήθηκε και ποιοι ψήφισαν την πιο πάνω απόφαση; Γιατί η απόφαση, έντεχνα, μιλάει για "...σωματείο Ένωση Σκακιστών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (ΕΣΣΚΕ)..." και όχι για Ένωση όπως πράγματι είναι;

ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ.... ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ...

25 σχόλια:

  1. Απο τον διοικητικο κανονισμο της ΕΣΟ:

    1.3 Δεν απαγορεύεται, κατ’ αρχήν, η συμμετοχή σε οποιονδήποτε αγώνα. Η ΕΣΟ όμως μπορεί να μην αξιολογεί ή να μην θεωρεί ισχυρές διοργανώσεις που δεν έχουν την έγκρισή της.

    1.33 ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

    α. Ο Νόμος προβλέπει τις προϋποθέσεις για να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν αθλητικές ενώσεις.

    β. Σε περιφέρειες μέσα και έξω από την Αττική, εφόσον δεν υπάρχουν αθλητικές ενώσεις, ιδρύονται μετά από αίτηση τριών μελών της ΕΣΟ τουλάχιστον, Τοπικές Επιτροπές, με σκοπό την αποκέντρωση και την καλύτερη οργάνωση του σκακιού στις περιφέρεις αυτές. Εάν δεν υπάρχει πρωτοβουλία από σωματεία, Τοπική Επιτροπή μπορεί να οριστεί είτε από την ΕΣΟ είτε από την επιβλέπουσα Τοπική Ένωση. Σε περίπτωση διαφωνίας των σωματείων με τον ορισμό Τοπικής Επιτροπής από Τοπική Ένωση, μπορούν να προσφύγουν στην ΕΣΟ που αποφασίζει τελεσίδικα ποια θα είναι η Τοπική Επιτροπή.

    http://www.chessfed.gr/dioikisi2.htm

    Αν δεν κανω λαθος, τα σωματεια της ΕΣΣΚΕ, ανηκαν σε αλλες ενωσεις η ΤΕ πριν δημιουργησουν την ΕΣΣΚΕ.



    Απο τον Αθλητικο νομο:

    Άρθρο 10
    Έννοια – Σκοπός

    ΑΘλητική ένωση είναι η τοπική οργάνωση αθλητικών σωματείων (νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου) που καλλιεργούν το ίδιο άθλημα ή κλάδο άθλησης, με σκοπό την υποβοήθηση και ανάπτυξή του στα γεωγραφικά όρια λειτουργίας της και μέσα στο πλαίσιο που προσδιορίζεται από τους ειδικούς κανονισμούς της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας και λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 και επόμενα του Αστικού Κώδικα.

    Άρθρο 11
    Μέλη

    Κάθε αθλητική ένωση συγκροτείται από σωματεία του οικείου κλάδου άθλησης τα οποία έχουν την έδρα τους στον ίδιο νομό. Σε κάθε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επιτρέπεται να ιδρύεται μία μόνο αθλητική ένωση για κάθε άθλημα ή κλάδο άθλησης. Κατ’ εξαίρεοη, μια αθλητική ένωση μπορεί να περιλαμβάνει σωματεία που έχουν την έδρα τους σε περισσότερους από έναν νομούς, σύμφωνα με τα οριζόμενα οπό το καταστατικό της οικείος αθλητικής ομοσπονδίας, το οποίο επίσης προσδιορίζει και τα όρια της ευρύτερης περιφέρειας.

    http://www.e-75motoclub.gr/?page_id=439

    Στην ουσια αυτο που εκαναν τα σωματεια της ΕΣΣΚΕ, ειναι να αποχωρησουν απο την προηγουμενη διοικητικη οργανωση, επειδη ειχαν παραπονα, δικαια η αδικα δεν μπορω να το ξερω. Αυτο ειναι δικαιωμα τους, οπως απ' οτι φαινεται δικαιωμα τους ειναι να δημιουργησουν νεα ενωση αφου κανενας δεν διαμαρτυρηθηκε. Απο που προκυπτει ωστοσο νομικα οτι η ΕΣΟ ειναι υποχρεωμενη να αναγνωρισει την νεα Ενωση και τους αγωνες που αυτη διεξαγει δεν το καταλαβαινω, αφου στην περιοχη υπαρχουν αλλες ενωσεις/ΤΕ.

    Επισης, αν καταλαβαινω καλα την ανακοινωση της Ομοσπονδιας, η ΕΣΟ δεν αξιολογει μονο τους αγωνες που οργανωνει η ΕΣΣΚΕ την οποια δεν αναγνωριζει, και οχι αγωνες που τυχον διοργανωνουν σωματεια της ΕΣΣΚΕ (τα οποια εξακολουθουν να ειναι μελη της Ομοσπονδιας), η παρτιδες που σκακιστες αυτων των σωματειων επαιξαν μεμονωμενα σε καποιο τουρνουα.
    Η FIDE, αν καποια σκακιστικη Ομοσπονδια δεν καταβαλει τα δεοντα, σταματα ολες τις αξιολογησεις των σκακιστων που ανηκουν στην Ομοσπονδια αυτη.

    Η ουσια του προβληματος νομικα, ειναι αν καποια σωματεια μιας γεωγραφικης περιοχης, εφοσον το κρινουν σκοπιμο για οποιαδηποτε λογο,και παρ' ολο που ανηκαν προηγουμενως σε αλλες ενωσεις/ΤΕ εχουν το δικαιωμα να δημιουργησουν μια νεα ενωση, φτανει να εξασφαλισουν οτι μεσα στην νεα περιφερεια τους δεν υπαρχει σωματειο που να διαφωνει, και ασχετα απο το γεγονος οτι για να το πετυχουν αυτο χρειαζεται να κοψουν ενα νομο στα δυο, και μετα να απαιτουν απο την οικεια Ομοσπονδια να αναγνωρισει την νεα Ενωση παρ' ολο που αντικειται με την γεωγραφικη οργανωση της.

    Αν δεν κανω λαθος το η αποφαση του ΑΣΕΑΔ που απερριψε το αιτημα της ΕΣΣΚΕ να ενταχθει στο αγωνιστικο προγραμμα της ΕΣΟ, ισχυει ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απότι γνωρίζω τo ΑΣΕΑΔ απέρριψε το αίτημα ως εκπρόθεσμο.
    Επίσης σχετικά με το αν ανήκαν τα σωματεία σε κάποιες άλλες ενώσεις ισχύει ότι δεν ανήκαν σε καμία ένωση. Ειδικά τα σωματεία της Θεσσαλίας δεν ανήκαν ούτε καν σε τοπική επιτροπή αφού αποχώρησαν μαζικά από αυτή για να δημιουργήσουν την ΕΣΣΚΕ.
    Πάντως πέρα από τον αθλητικό νόμο ακόμα και το καταστατικό και ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΣΟ δεν προβλέπει ΠΟΥΘΕΝΑ ότι η ΕΣΟ ειναι υπεύθυνη για να υποδεικνύει ποιός θα μπει σε ποια ένωση και ποιες ενώσεις θα λειτουργούν και πού.

    Το ζήτημα είναι ότι οι αποφάσεις της ΕΣΟ πρέπει να έχουν γνώμονα την ανάπτυξη του σκακιού και η απόφαση του ΔΣ αυτή μόνο προς αυτή την κατεύθυνση δεν πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά λάθη κάνετε αγαπητέ ανώνυμε.Καταρχήν τα σωματεία τις ΕΣΣΚΕ άνηκαν σε διαφορετικές Τοπικές Επιτροπές και όχι Ενώσεις οπότε δεν είχαν καμιά δέσμευση στο να μαζευτούν 10 και να κάνουν ένωση εκεί που δεν υπήρχε άλλη.Ο αθλητικός νόμος το λέει καθαρά δεν μπορεί να γίνει ένωση όταν υπάρχει άλλη στην περιοχή.Η παρουσία τοπικών επιτροπών δεν είναι δεσμευτική.Ακόμα και το 1.33β για τη δημιουργία Τ.Επιτροπών λέει:"εφόσον δεν υπάρχουν αθλητικές ενώσεις, ιδρύονται μετά από αίτηση τριών μελών της ΕΣΟ τουλάχιστον, Τοπικές Επιτροπές".Aν είναι δυνατόν τα σωματεία να φτιάχνουν με πρωτοβουλία τους τοπική επιτροπή και να μη μπορούν να φτιά ξουν Ενωση.Εννοείται ότι αν θέλαμε θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια νέα Τοπική επιτροπή μέσα στην ήδη υπάρχουσα (ΤΕΣΣΑΣ) αλλά θέλαμε να είμαστε αυτοδιοίκητοι και να μη μας ενοχλεί συνεχώς η ΕΣΟ με τις μεροληπτικές παρεμβάσεις της.Όσο για το ΑΣΣΕΑΔ απόρριψε την προσφυγή μας ως εκπρόθεσμη αλλά περιμένουμε να πάρουμε στα χερια μας το επίσημο έγγραφο.
    Και για να επανέλθω στην απόφαση της ΕΣΟ να μη μας αναγνωρίζει τους αγώνες μας αν διαβάσει κάποιος το άρθρο 4.29 που συμβουλεύεται ο κύριος Ανδρώνης και η παρέα του θα δει ότι και ο μπακάλης της γειτονιάς μπορεί να κάνει αξιολογημένο τουρνουά αρκεί να εξασφαλίσει τις ανάλογες αγωνιστικές συνθήκες(χρονόμετρα,διαιτητές κ.τλ) και να πάρει κατόπιν η προκήρυξη του έγκριση από την ΕΣΟ.Οπότε αυτά που μας λένε για μη αναγνωρισμένο φορέα είναι βλακείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαθος μου, ξεχασα οτι και η ΤΕΣΣΑΣ ειναι ΤΕ και οχι Ενωση.

    Απο εκει και περα φυσικα και τα σωματεια της Θεσσαλιας θα αποχωρουσαν πρωτα απο την ΤΕ πριν προσχωρησουν στην ΕΣΣΚΕ, αφου αυτη η κινηση εγινε μαζικα.

    Στο αρθρο 11 ο Αθλητικος νομος, μην το ξαναγραφω τωρα, οτι τα γεωγραφικα ορια της περιοχης μιας Αθλητικης ενωσης καθοριζονται απο το καταστατικο της καθε Ομοσπονδιας, αν διαφερουν απο τα ορια νομων, αρα δεν δινει το δικαιωμα σε μια ομαδα σωματειων να καθορισει μονη της την γεωγραφικη περιοχη της αλλα δινει αυτη την δυνατοτητα στην εκαστοτε ομοσπονδια. Σιγουρα η υπαρξη των ΤΕ στο σκακι δημιουργει ενα νομικο κενο, αλλα νομιζω πως πολυ δυσκολα θα αναγνωριστει και θα επιβληθει μια γεωγραφικη συγκροτηση που κοβει νομους στην μεση και ειναι εμφανες οτι εχει επιλεγει στην βαση μιας συμφωνιας αποψεων. Αυτο θα εδινε το δικαιωμα σ' οσους διαφωνουν με μια δεδομενη κατασταση να δημιουργουν μια νεα συσπειρωση και μετα ν' απαιτουν την αναγνωριση τους, και θα στερουσε απο τον κεντρικο φορεα (την αθλητικη Ομοσπονδια εν προκειμενω) την δυνατοτητα ν' ασκησει πολιτικη.

    Κι εγω διαφωνω καθετα με πολλες απο τις πολιτικες της διοικησης της ΕΣΟ, αλλα νομιζω οτι σ' αυτη την περιπτωση απλα υπερασπιζεται νομιμα δικαιωματα της, ασχετα απο τον τροπο που διαχειριζεται αυτα τα δικαιωματα.

    Αυτο δεν σημαινει πως παιρνω θεση στο θεμα των καταγγελιων για παρεμβασεις της διοικησης της ΕΣΟ στην ΤΕΣΣΑΣ, ειμαι πολυ μακρυα για να μπορω να κρινω ποιος εχει δικιο, αυτο που προσωπικα μ' ενοχλει ειναι ο τροπος αντιδρασης, πρωτα εξασφαλιζουμε την ευνοϊκη για μας συνθεση της νεας Ενωσης, και μετα απαιτουμε να μας αναγνωρισουν οι αντιπαλοι μας.

    @ barbis

    To 1.33β αναφερεται σε ιδρυση νεων ΤΕ, οχι νεων Ενωσεων, κι εχει τον σκοπο να προωθηθει η αποκεντρωση/καλυτερη οργανωση, και οχι να διαχωριστουν τα προβατα απο τα εριφια.

    Το 4.29 λεει:
    "Αξιολογούνται όλοι οι αγώνες που διοργανώνονται από την ΕΣΟ, τα Σωματεία της, ξένες σκακιστικές ομοσπονδίες ή και άλλους φορείς με τη συμμετοχή Ελλήνων σκακιστών και έχουν την έγκριση της ΕΣΟ."

    Αρα αν η ΕΣΟ δεν εγκρινει (δεν θα μπω στην διαδικασια να κρινω αυτην την αποφαση της) ενα τουρνουα, εχει το δικαιωμα να μην το αξιολογησει.

    Αν το ΑΣΕΑΔ απερριψε οντως την αιτηση ως εκπροθεσμη, αυτο σημαινει πως δεν εξετασε την ουσια της υποθεσης, και ουσιαστικα δεν αποφανθηκε ποιος εχει δικιο νομικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμος
    " τα γεωγραφικα ορια της περιοχης μιας Αθλητικης ενωσης καθοριζονται απο το καταστατικο της καθε Ομοσπονδιας "

    Όμως το καταστατικό της ΕΣΟ δεν προβλέπει ούτε καθορίζει ότι υπάρχουν γεωγρφαφικοί περιορισμοί ή ότι η ΕΣΟ έχει δικαιοδοσία στην οργάνωση των ενώσεων.

    Αντιθέτως, αναφέρει ότι για τις ενώσεις ισχύει ότι προβλέπει ο αθλητικός νόμος.

    " 1.33 ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
    α. Ο Νόμος προβλέπει τις προϋποθέσεις για να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν αθλητικές ενώσεις. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και για πες μας τι λέει το καταστατικό της ΕΣΟ για τα γεωγραφικά όρια των Ενώσεων στο σκάκι;Για να μη σε κάνω να ψάχνεις θα σου πω ότι δεν προβλέπει τίποτα!Ούτε προβλέπει πουθενά ότι τα όρια θα τα καθορίσει το Δ.Σ της ΕΣΟ!Αντίθετα άλλες Ομοσπονδιες Ενωσιακές όπως για παράδειγμα η Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης γράφουν στο καταστατικό τους :"H περιοχή τοπικής αρμοδιότητας κάθε προς ίδρυση Ένωσης Σωματείων,καθορίζεται με απόφαση του Δ.Σ της Ε.Ο.Κ." Άρα τα σωματεία μπορούν να καθορίσουν μόνα τους τα γεωγραφικά όρια της Ένωσης που θα κάνουν αφού η σκακιστική Ομοσπονδία δεν έχει πρόβλεψη (ή μήπως δε δικαιούται να έχει;) για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα κάποιος παίζει ενδιάμεση κίνηση σήμερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δικιο εχετε, υπαρχει νομικο κενο απ' οσο μπορω να κρινω. Πιστευω ωστοσο οτι το πνευμα του νομου, ειναι πως επιφυλασσει το δικαιωμα του γεωγραφικου καταμερισμου στην Ομοσπονδια, αλλα και η αλλη αποψη εχει επιχειρηματα, γι αυτο υπαρχουν τα δικαστηρια.

    Το πρωτο μου σχολιο γραφτηκε με αφορμη το κλεισιμο της αναρτησης απο τον blogger, που ζητουσε καποια απαντηση, και ειχε σκοπο να καταδειξει πως δεν ειναι απλα τα πραγματα, και πως η διοικηση της ΕΣΟ εχει κι αυτη επιχειρηματα, και το γεγονος οτι αυτη η υποθεση τραβαει τοσο μακρυα, δεν βοηθαει το αθλημα.
    Εγω προσωπικα δεν θα επανελθω, ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πιο πανω απαντηση αφορουσε το ανωνυμο σχολιο, δεν ειχα δει την απαντηση του κου Μπαρμπη.

    Απ' οσο ξερω οντως δεν προβλεπεται στο καταστατικο της Σκ. Ομοσπονδιας γεωγραφικος καταμερισμος, και δεν σκοπευω να το ψαξω τωρα. Ωστοσο απ' αυτο δεν συνεπαγεται οτι καθε 3 σωματεια που δεν ανηκουν σε Αθλητικη Ενωση θα μπορουσαν να δημιουργησουν και μια τοπικη επιτροπη, αν και καποιος θα μπορουσε να το ισχυριστει αυτο βασει κανονισμου, ουτε οτι καθε ομαδα σωματειων μπορει να σχηματισει ενωση καθοριζοντας τα γεωγραφικα ορια της περιοχης της, κατι τετοιο τελικα θα δημιουργουσε χαος, και δεν ειναι στο πνευμα ενος κανονιστικου νομου κατι τετοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σίγουρα θα μπορούσε να δημιουργηθεί χάος αλλά δυστυχώς(?!) όχι στο σκάκι.Στο σκάκι είμαστε τόσο λίγοι που η Ομοσπονδία έπρεπε όχι να μας κυνηγάει αλλά αντιθέτως να μας δώσει τα συγχαρητήρια που καταφέραμε να κάνουμε αυτό που απέτυχαν τόσα χρόνια να οργανώσουν οι ίδιοι, μια Ένωση στις περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.Μήπως δεν προσπάθησε η ΕΣΟ να κάνει Ένωση στην ΤΕΣΣΑΣ- μέσω του τότε προέδρου ΤΕΣΣΑΣ Ζαννιά -πριν από 2-3 χρόνια και μόνο ελάχιστα σωματεία ήταν υπέρ αυτής,ένα εκ των οποίων ο ΣΟ Β.Εύβοιας τον οποίο εκπροσωπώ.Οι πρώτοι που έφεραν τότε αντίρρηση ήταν η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας και η Ένωση Σκακιστών Άμφισσας οι δύο ομάδες που αισθάνονται σήμερα περισσότερο θιγμένες από την ΕΣΣΚΕ και κάνουν δικαστικές παρεμβάσεις και παραστάσεις στα Δ.Σ της ΕΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΟ αποφασίστηκε

    Δεν εγκρίθηκε το αίτημα του σωματείου Σκακιστική Ακαδημία Λαμίας για εγγραφή στην ΕΣΟ, καθώς το καταστατικό του χρήζει εναρμόνισης με άρθρα του αθλητικού νόμου όπως ισχύει.

    Αλήθεια είχαν ενημερωθεί τα μέλη του σωματείου από την ΕΣΟ ποιά άρθρα θέλουν εναρμόνιση με τον αθλητικό νόμο? Αυτή την διαδικασία πάντα την τηρεί η γραμματεία της ΕΣΟ. Τώρα τι πραγματικά έγινε?

    Ήταν τόσα σημαντικά αυτά τα άρθρα που δεν μπορούσε να εγγραφεί το σωματείο στην ΕΣΟ?

    Γιατί δεν ίσχυσε ότι και στην εγγραφή σωματείου ( που πρωταγωνιστεί σήμερα εναντίον της αναγνώρισης της ΕΣΣΚΕ ) στην ΕΣΟ στη συνεδρίαση του στις 08.12.2007 όπου η ΕΣΟ αποφάσισε την εγγραφή σε αυτήν σωματείου στηριζόμενη στην υπόσχεση που της έδωσαν οι υπεύθυνοι του, ότι θα προχωρήσει μετέπειτα στις απαιτούμενες τροποποιήσεις του καταστατικού του.

    Γιατί έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά από την πλειοψηφία της ΕΣΟ?

    Γιατί η πλειοψηφούσα παράταξη χωρίζει το σκάκι σε αρεστούς και μη αρεστούς?

    Το σκάκι ανήκει στους σκακιστές και όχι στα παραμάγαζα που έχουν δημιουργηθεί πέριξ της Συγγρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μη στεναχωριέσαι φίλε μου αυτό είναι και το τελευταίο τους χαρτί.Μας βλέπουν ενωμένους σαν μια γροθιά και εφαρμόζουν τη μέθοδο της τρομοκρατίας.Σκοπός τους είναι να μην αξιολογήσουν όχι μόνο τους αγώνες που φαίνεται ως διοργανωτής η ΕΣΣΚΕ αλλά γενικώς όλους τους αγώνες των σωματείων μας επειδή οι διαιτητές μας δεν είναι τάχα επιλεγμένοι από την ΚΕΔ και πιο συγκεκριμένα από τις ΤΕΔ που θεωρούν αυτοί πως υπάρχουν στις περιοχές μας.Ο κατά τ' άλλα απαραίτητος θεσμός της ΚΕΔ χρησιμοποιείτε αυτή τη φορά ως όργανο άσκησης πιέσης και εκβιασμού από την ΕΣΟ.Πρέπει να διευκρινιστεί ότι τις ΤΕΔ τις ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΕΔ.Αντιθέτως μετά την κατάργηση της ΤΕΣΣΑΣ από την ΕΣΟ http://giatoskaki.blogspot.com/2009/12/blog-post_17.html η ΚΕΔ προχώρησε σε αλλαγή της ΤΕΔ στην περιοχή μας βάζοντας διαιτητές που δεν τους επέλεξε η πλειοψηφία των σωματείων αλλά η ΚΕΔ και άνηκαν κατά κύριο λόγο στα σωματεία που δημιουργούσαν έντεχνα προβλήματα στην περιοχή και είχαν "γλύψιμο" στην ΕΣΟ.Όταν εμείς δημιουργήσαμε την ΕΣΣΚΕ ψηφίσαμε και νέα ΤΕΔ που φυσικά είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτική ως προς τη θέληση των σωματείων από τις ΤΕΔ μαιμού που θεωρεί η ΚΕΔ και η ΕΣΟ ότι υπάρχουν στη γεωγραφική περιοχή της ΕΣΣΚΕ.Θεωρώ ότι τα σωματεία της περιοχής μας θα αντιδράσουν με τον καλύτερο τρόπο σ΄αυτή τη νέα πρόκληση από πλευράς ΕΣΟ και θα γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια αυτή και το απαρχαιωμένο και ελάχιστης σημασίας ΕΛΟ της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένα μεγάλο μπράβο στον διαχειριστή του μπλοκ για την πρωτοβουλία του, να αναδείξει την απροκάλυπτη διώξη σκακιστών και σωματείων.

    Δυστυχώς η μεγάλη σκακιστική κοινότητα αδιαφορεί για την δίωξη όλων των σωματείων καθώς και των σκακιστών τους, που απαρτίζουν την ΕΣΣΚΕ, από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΕΣΟ που στόχο έχει την διάλυση των σωματείων για να μην έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΣΟ.

    Το μόνο που μου έρχεται τώρα στο μυαλό μου είναι το γνωστό σύνθημα: Χ..... είναι θα περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mπορεί όλοι να έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για την παραγωγικότητα του ΔΣ της ΕΣΟ που είναι κάτω του μετρίου και για πολλές αποφάσεις που αγγίζουν τα όρια του γελοίου, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η ομοσπονδία δεν είχε άλλη επιλογή, από το να μην αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη ένωση (σημειώνω ότι νομικά οι ενώσεις είναι σωματεία), από τη στιγμή που χώριζε το νομό Ευβοίας στη μέση και πήγαινε τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία που ανήκουν σε διαφορετική διοικητική περιφέρεια ουσιαστικά στη Θεσσαλία! Επειδή κάποιοι παράγοντες έχουν κάποια κολλήματα, παίρνουν στο λαιμό τους με τις παράλογες αποφάσεις τους ακόμη και τους μικρούς σκακιστές που θέλουν να αγωνιστούν στα νεανικά και σχολικά πρωταθλήματα. Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι η ΕΣΟ ως ανώτερη αρχή έχει από το νόμο την πλήρη εποπτεία του αθλήματος που λέγεται σκάκι και έχει το δικαίωμα να μην εντάξει οποιοδήποτε σωματείο (και ένωση) στη δύναμή της, εφόσον δεν πληρούνται κάποιες στοιχειώδεις προϋποθέσεις.
    Δυστυχώς ασκείται σκληρή κριτική για μία από τις λίγες σωστές αποφάσεις του ΔΣ της ΕΣΟ! Αυτό είναι το πιο απογοητευτικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσύ και οι καρακλοκένταυροι της ΕΣΟ ξέρετε ακριβώς ποια είναι η συμφέρουσα γεωγραφική κατανομή για το σκάκι στην περιοχή μας.Έλατε όλοι μάζι να σας πάω Ιστιαία-Κάρυστο να δείτε τη γλύκα 5 ώρες κατσικόδρομο.Ή αν προτιμάτε για να μη λες ότι βάζω τα μακρύτερα Ιστιαία-Χαλκίδα έναν παλιόδρομο όλο στροφές ή ακόμα χειρότερα Ιστιαία-Άμφισσα ή Ιτέα να σου 'ρχεται να κόψεις φλέβες ανεβαίνοντας τον Μπράλο και πως τύχαινε ρε παιδί μου όλο εμείς πηγαίναμε στην Άμφισσα και ποτέ αυτή σ΄ εμάς!Η Ένωση που κάναμε ως προς την πρόσβαση και τις γεωγραφικές αποστάσεις είναι ασύγκριτα καλύτερη για τη Βόρεια Εύβοια και τον ΣΟΒΕ.Περνάμε Γλύφα με φέρυ και η εθνική είναι δίπλα.Αλλά είπαμε για την ΕΣΟ μετράει ο Καλικράτης και οι διοικητικές περιφέρειες και όχι το καλό των σωματείων.Θέλει να αλλάξει τα όρια των Ενώσεων στα πλαίσια του Καλικράτη χωρίς όμως στο καταστατικό της να προβλέπει τίποτα για τις επεμβάσεις αυτές.Πάντα νομιμότατη.Και αν βγει αργότερα άλλη κυβέρνηση και αλλάξει τις διοικητικές περιφέρειες πάλι φτου και απ΄την αρχή!Αντί να παίζουμε σκάκι μειώνοντας τις αποστάσεις μεταξύ των συλλόγων να κυνηγάμε την ουρά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι η ΕΣΟ ως ανώτερη αρχή έχει από το νόμο την πλήρη εποπτεία του αθλήματος που λέγεται σκάκι και έχει το δικαίωμα να μην εντάξει οποιοδήποτε σωματείο (και ένωση) στη δύναμή της"

    Αγαπητέ ανώνυμε, δεν έχει κανένα δικαίωμα τέτοιο.
    Δεν τίθεται καν θέμα ένταξης ή αναγνώρισης. Αυτό εναπόκειται στο πρωτοδικείο και όχι στην ΕΣΟ. Η ΕΣΟ απλά ενημερώνεται και τίποτα παραπάνω.
    Το νόμιμο είναι να δεχθεί η ΕΣΟ ότι η ΕΣΣΚΕ υπάρχει να την συμπεριλάβει στο αγωνιστικό της πρόγραμμα και αν νομίζει ότι το πρωτοδικείο έχει σφάλει να προσπαθήσει δικαστικά να ακυρώσει την ΕΣΣΚΕ.
    Δεν το κάνει όμως ... και δεν το κάνει γιατί γνωρίζει καλά η ΕΣΟ ότι η ΕΣΣΚΕ είναι καθόλα νόμιμη και σύμφωνη με τον αθλητικό νόμο και το καταστατικό της ΕΣΟ.
    Ολα τα άλλα είναι ευφυήματα και παρατυπίες. Υπάρχει αθλητικός νόμος ο οποίος καταστρατηγείται από την ΕΣΟ και όχι από την ΕΣΣΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να διορθώσω μόνο το εξής για να μην παρεξηγηθώ.
    Η ΕΣΟ έχει δικαίωμα να μην εντάξει στη δύναμή της Σκακιστικούς Ομίλους και σε καμία περίπτωση Ενώσεις Σωματείων. Γι΄αυτό το λόγο εντέχνως και εκ του πονηρού βαφτίζουν την ΕΣΣΚΕ σωματείο σωματείων, λες και αυτό θα τους έδινε το δικαίωμα να αποφασίσουν για ενταξη ή μη της ΕΣΣΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ολόκληρος ο σκακιστικός κόσμος της Ελλάδας , παρακολουθεί με κατάπληξη όλες τις περίεργες και απίστευτες ενέργειες της διοίκησης. Στηρίζουμε την ανάπτυξη του σκακιού, στηρίζουμε τις υγιείς νέες δυνάμεις , στηρίζουμε την ΕΣΣΚΕ που αγωνίζεται στην σκακιέρα , στα δικαστήρια, στα ΜΜΕ, παντού .Παιδιά, σας στέλνουμε κουράγιο και σας ευχαριστούμε για λογαριασμό όλων μας. Εμείς με την σειρά μας θα δώσουμε την απάντησή μας στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ ανώνυμος 20 Μαΐου 2011 12:02 π.μ. Το γεωγραφικό θέμα έχει ήδη καταστρατηγηθεί σε πάρα πολλές ενώσεις και τοπικές επιτροπές, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα με πολύ πιο ακραίο τρόπο και με τις ευλογίες της Ε.Σ.Ο. Είναι προφανές ότι το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο. εφαρμόζει τους κανονισμούς και τη νομοθεσία όπως το βολεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μετά από τέτοια συζήτηση και κατακραυγή ακόμη περιμένουμε κάποιον από την ΕΣΟ να μας εξηγήσει. Ας βγει κάποιος από αυτούς που ψήφισαν αυτό το πράγμα να μας πει το σκεπτικό του. Ο διάλογος το απαιτεί. Είναι η άποψή του και είναι σεβαστή. Αλλά να καταλάβουμε κι εμείς τι συμβαίνει τέλος πάντων στα μυαλά κάποιον. Ετοίμαζα μία έρευνα με τα διοικητικά κάποιων σωματείων προσπαθώντας να αποσπάσω πληροφορίες από ανθρώπους που γνωρίζουν. Γίνονται θαύματα στα σωματεία, στις εκλογές τους και στα διοικητικά. Πολύ ιδιοκτησία. Μόνο στο κτηματολόγιο δεν έχουν γράψει κάποιοι ορισμένα σωματεία σαν δικά τους. Και από ανθρώπους που είναι πολλές δεκαετίες στο σκάκι αλλά και νεότερους. Αλλά εδώ η κεφαλή του αθλήματος λειτουργεί έτσι. Τα σωματεία τι θα κάνουν και ποιος θα ελέγξει την ηθική νομιμότητά τους; Ανηθικότητα παντού. Σημεία των καιρών. Αλλά εάν δεν υπήρχαν τέτοια σωματεία και τέτοιοι παράγοντες δεν θα ψήφιζαν και τέτοια διοίκηση στη ΕΣΟ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΣΣΚΕ ΚΑΙ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ. ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Eγώ βασικά μίλησα με δύο συμβούλους της διοικούσας παράταξης της ΕΣΟ.Με τον αντιπρόεδρο Θεοδωρίδη και τον έφορο αγώνων Ανδρώνη.Την πρόταση της μη αξιολόγησης των αγώνων της ΕΣΣΚΕ την έφερε στο Δ.Σ ο Ανδρώνης παρουσιάζοντας την ουσιαστικά ως τετελεσμένη βάσει των άρθρων 4.20 και 1.22 του κανονισμού αγώνων.Απ΄ότι μου είπε ο Θεοδωρίδης δεν έγινε καν ψηφοφορια.Έτσι αν οι σύμβουλοι αποφάσιζαν κατά αυτής θα μας έκαναν ΧΑΡΗ!!Αυτοί έχουν τα γένια έχουν και τα χτένια και ερμηνεύουν τους κανονισμούς τους όπως θέλουν αφήνοντας τους άλλους να βρουν το δίκιο τους.Κάθε νοήμων άνθρωπος διαβάζοντας τα 2 παραπάνω άρθρα του Δ.Κ μπορεί να καταλάβει ότι για να είναι αξιολογήσιμοι κάποιοι αγώνες πρέπει οι αγώνες να εγκριθούν από την ΕΣΟ και όχι ο φορέας.Και οι αγώνες της ΕΣΣΚΕ με αναγνωρισμένους διαιτητές,αθλητές και σωματεία γιατί δεν παίρνουν έγκριση;Εξάλλου υπάρχει και το παλιότερο παράδειγμα της ΚΝΕ που παρόλο που δεν είναι εγκεκριμένος φορέας έκανε αγώνες με αξιολόγηση από την ΕΣΟ!
    Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η απαράδεκτη αυτή απόφαση είναι πράξη αντεκδίκησης στις διαμαρτυρίες πολλων γονέων της περιοχής μας προς φορείς της Πολιτείας για την "υποχρεωτική" διαμονή μαθητών σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία της Ερέτριας κατά τη διοργάνωση των Πανελληνίων σχολικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η …ομάδα «Μακρόπουλος & Συνεταίροι» διέπραξαν ένα ιστορικό λάθος, ενάντια στο ίδιο το άθλημα, υιοθετώντας πρωτόγνωρες και απαράδεκτες συμπεριφορές . Ντροπή τους. Έχουν καβαλήσει το καλάμι και έχουν γίνει επικίνδυνοι για το ελληνικό σκάκι. Δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη αλλά τα κέρδη και οι προσωπικές φιλοδοξίες. Ντροπή τους, η ομοσπονδία μας δεν είναι το γραφείο τους. Η ομοσπονδία ανήκει σε όλα τα σωματεία , από τον Έβρο μέχρι Ανώγεια και από την Ζάκυνθο μέχρι την Χίο. Όλοι είμαστε η ομοσπονδία. Έκτακτη γενική συνέλευση των σωματείων μελών, εδώ και τώρα. Θέμα « ΣΚΑΚΙ –ΣΚΑΚΙ-ΣΚΑΚΙ, διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες και εφαρμογή των νόμων και του κανονισμού της Ομοσπονδίας μας.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. erotimatika

    Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίαση της 15.05.2011 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα.
    2. Δεν εγκρίθηκε το αίτημα του σωματείου Σκακιστική Ακαδημία Λαμίας για εγγραφή στην ΕΣΟ, καθώς το καταστατικό του χρήζει εναρμόνισης με άρθρα του αθλητικού νόμου όπως ισχύει. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΣΟ άρθρο 4 παρ. V, δεν έχει υποβληθεί με την αίτηση (ούτε και μέχρι και σήμερα) το εφ΄ άπαξ δικαίωμα εγγραφής νέου σωματείου, που με την από 22.12.2001 απόφασή του το ΔΣ της ΕΣΟ καθόρισε στο ποσό των 100 € .
    Ποια είναι τα άρθρα του καταστατικού του σωματείου που χρήζουν εναρμόνισης με τον αθλητικό νόμο?
    Γιατί η γραμματεία της ΕΣΟ δεν ενημέρωσε τους υπεύθυνους του σωματείου για τις αλλαγές που χρειαζόταν να γίνουν στο καταστατικό του, πριν την συνεδρίαση του ΔΣ, όπως κάνει συνήθως?
    Ήταν τόσο σημαντικές αυτές οι εναρμονίσεις με τον αθλητικό νόμο, που δεν μπορούσε το σωματείο να εγγραφεί στην ΕΣΟ και μετέπειτα να προχωρούσε στις αναγκαίες αλλαγές του καταστατικού του?
    Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίασή του της 08.12.2007 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
    2. Εγκρίθηκε η εγγραφή στη δύναμη της ΕΣΟ των παρακάτω σωματείων:
    ε. Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας «Παλαμήδης ο Ευβοεύς».
    Γιατί το ΔΣ της ΕΣΟ ενέκρινε την εγγραφή του σωματείου στην ΕΣΟ, όταν σύμφωνα με εισήγηση της Γραμματείας της ΕΣΟ έπρεπε να αλλαχθούν άρθρα του καταστατικού του?
    Παρόλα αυτά η Γραμματεία της ΕΣΟ εισηγήθηκε την εγγραφή του σωματείου γιατί είχε την προφορική υπόσχεση από τους υπευθύνους του σωματείου ότι θα προχωρούσαν μετέπειτα σε αλλαγή του καταστατικού καθώς και την θετική στήριξη του προέδρου της ΕΣΟ γιατί όπως ακριβώς είπε στο ΔΣ: οι άνθρωποι μας βοηθάνε με επαφές τους τι είναι να τους διευκολύνουμε και μεις τώρα!!
    Δύο διαφορετικά σωματεία, δύο διαφορετικές αποφάσεις γιατί άραγε?
    Μήπως κάποιοι είναι ημέτεροι και κάποιοι όχι?
    Μήπως κάποιοι πρέπει να εξοντωθούν γιατί πάνε να χαλάσουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που πηγάζουν μέσα από τις διοργανώσεις?
    Ποιος ή ποιοι θα απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα?

    erotimatika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Nέα πρόκληση από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.Με έγγραφο της προς τον Σ.Ο Λαμίας δηλώνει πως δε θα αξιολογεί σκακιστικούς αγώνες που διοργανωτής αλλά και ΣΥΝ-ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ θα είναι η ΕΣΣΚΕ!!Συνδιοργανωτές μπορεί να είναι όλοι Ξενοδοχεία,Χορηγοί οποιοσδήποτε άλλος φορέας αλλά όχι η ΕΣΣΚΕ.Ο εξευτελισμός και ο κατήφορος της ΕΣΟ συνεχίζεται.Φαίνεται ότι δεν τους φτάνουν οι δικαστικές διαμάχες με την ΕΣΣΚΕ θέλουν και δικαστήρια με κάθε ένα σωματείο ξεχωριστά διότι τώρα πλέον μιλάμε για καθαρή προσπάθεια αλλοίωσης του δικαιώματος ψήφου των σωματείων μας δεδομένου ότι ήδη έχουμε κάνει τουρνουά με τη βοήθεια και τη συνδιοργάνωση της ΕΣΣΚΕ.Κατά τα άλλα θέλουν και διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση στη διαμάχη ΕΣΣΚΕ-ΕΣΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μία λέξη που τα περιγράφει όλα .......
    Κατήφορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή