skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Διοικητικός Απολογισμός ΔΣ ΕΣΣΝΑ

Πολύ καιρό έχουμε να τα πούμε. Φυσικά παρακολουθώ, πολλές φορές  άναυδος, τις πολιτικές και σκακιστικές εξελίξεις. Πολλά ήθελα να γράψω όλες αυτές τις μέρες αλλά περιορισμένος ο χρόνος.

Δημοσιοποιήθηκε, σήμερα,  ο Διοικητικός Απολογισμός του ΔΣ της ΕΣΣΝΑ των ετών 2011-2012, στον επίσημο ιστότοπο της ένωσης. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011, 2012

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2013


Κατά τα έτη δύο χιλιάδες έντεκα (2011) και δύο χιλιάδες δώδεκα (2012) το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) εργάστηκε (αποφάσισε και υλοποίησε) πολλές και ποικίλες δράσεις, οι οποίες είχαν ως σκοπό την επιβίωση και την ανάπτυξη του αττικού σκακιού σε πείσμα τόσο της οικονομικής κρίσης, όσο και ελάχιστων - Ευτυχώς! - υποκειμένων του σκακιστικού κόσμου της Αττικής, τα οποία αποπειράθηκαν, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, να απαξιώσουν το αττικό σκάκι και να ζημιώσουν άμεσα ή έμμεσα σκακιστικά σωματεία, σκακιστές και σκακίστριες της Αττικής.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. σε άριστη συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας (Τ.Ε.Δ.) της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., τα σκακιστικά σωματεία και τους ανθρώπους του σκακιού της Αττικής και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) έφερε σε πέρας με επιτυχία το πάρα πολύ απαιτητικό τόσο από την πλευρά της ποσότητας, όσο και από την πλευρά της ποιότητας των αναγκαίων πόρων Αγωνιστικό Πρόγραμμα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.. Με αφοσίωση και πολλή προσωπική και, αυτονόητα, εθελοντική εργασία κατορθώσαμε όχι μόνο να μη συρρικνωθεί, αλλά, αντίθετα, να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το Αγωνιστικό Πρόγραμμα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα περί τούτου αποτελούν τα Σχολικά Πρωταθλήματα Αττικής των ετών δύο χιλιάδες έντεκα (2011) και δύο χιλιάδες δώδεκα (2012), Ατομικά και Ομαδικά, τα οποία εμφάνισαν σημαντική αύξηση στο πλήθος των συμμετοχών και δεν κόστισαν στην Ε.Σ.Σ.Ν.Α. ούτε ένα (1) ευρώ!

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. σε άριστη συνεργασία με την Ε.Σ.Ο., την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) και τη Διεθνή Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) παρείχε στους ανθρώπους του σκακιού της Αττικής τη δυνατότητα να καταρτισθούν και να πιστοποιηθούν μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων διαδικασιών ως Διαιτητές και Δάσκαλοι/ Προπονητές Σκακιού είτε δωρεάν είτε με ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση, προσφέροντάς τους με τον τρόπο αυτόν την απαραίτητη τεχνογνωσία, για να υποστηρίζουν πρωτίστως την καθημερινή λειτουργία των σωματείων τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα περί τούτου τα δύο (2) Σεμινάρια Κατάρτισης και Πιστοποίησης Προπονητών FIDE, τα οποία διεξήχθησαν στην Αττική κατά τα έτη δύο χιλιάδες έντεκα (2011) και δύο χιλιάδες δώδεκα (2012) και έσπασαν παγκόσμια ρεκόρ συμμετοχής.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. σε άριστη συνεργασία με φορείς του Κεντρικού Κράτους, όπως η Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Α.Τ.Ε.), Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α΄ και Β΄ βαθμού, όπως ο Δήμος Αθηναίων, κοινωφελείς οργανισμούς, όπως τα Παιδικά Χωριά S.O.S. Βάρης, και φορείς της ιδιωτικής οικονομίας προώθησε την εξωστρέφεια και μεγέθυνε την κοινωνική αναφορά του αττικού σκακιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πολύ επιτυχημένη Chessnale Athens 2012, η οποία χάρισε στο σκάκι ευρύτατη και θετικότατη δημοσιότητα, χωρίς να κοστίσει στην Ε.Σ.Σ.Ν.Α. ούτε ένα (1) ευρώ.

Επίσης χαρακτηριστική είναι και η αδυναμία μας να καταμετρήσουμε με ακρίβεια το συνολικό πλήθος των συνδιοργανωτών και των συνεργατών, με τους οποίους είχαμε την τιμή και τη χαρά να υλοποιήσουμε από κοινού αγωνιστικές και μη, σκακιστικές ή συναφείς με το σκάκι, δράσεις. Σκοπός μας ήταν, είναι και θα είναι να εμπλέκουμε ακόμη περισσότερα σκακιστικά σωματεία, ακόμη περισσότερους ανθρώπους του σκακιού της Αττικής και ακόμη περισσότερους φίλους του σκακιού στην κοινή προσπάθεια για να βρει, επιτέλους, το σκάκι τη θέση και τις συνθήκες που του αρμόζουν στην κοινωνία.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. διαχειρίστηκε τα χρήματα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. σαν να επρόκειτο για τα τελευταία χρήματα της οικογένειάς μας, δηλαδή με εξαιρετική φειδωλότητα, με αποτέλεσμα η σημερινή καθαρή θέση της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. να είναι θετική παρά το γεγονός ότι οι δράσεις τις Ε.Σ.Σ.Ν.Α. κατά τα έτη δύο χιλιάδες δέκα (2010), δύο χιλιάδες έντεκα (2011) και δύο χιλιάδες δώδεκα (2012) πολλαπλασιάστηκαν, η χρηματοδότηση από το Κεντρικό Κράτος στέρεψε και διατηρήσαμε τη συμμετοχή των σωματείων, των αθλητών και των αθλητριών μας στο Αγωνιστικό Πρόγραμμα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. είτε εντελώς δωρεάν είτε έναντι ελάχιστου παραβόλου συμμετοχής.

Τέλος, το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. κατόρθωσε να απορροφήσει τους κραδασμούς, οι οποίοι δημιουργήθηκαν είτε από την επίμονη άρνηση κάποιων να εργάζονται και να συνεργάζονται για τον κοινό σκοπό είτε από τον πολλαπλασιασμό των υποκειμενικών και των αντικειμενικών αντιξοοτήτων, ο οποίος είναι σύμφυτος με την πλήρη ανατροπή των δεδομένων της ζωής όλων μας κατά τα τελευταία δύο έτη της πολύ βαθειάς οικονομικής κρίσης.

Ο Διοικητικός Προγραμματισμός του 2013 δεν μπορεί να γίνει από το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. με την παρούσα σύνθεσή του. Θα γίνει από τα ενεργά σωματεία – Μέλη της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. με την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης/ 23ης Δεκεμβρίου 2012 και με την ενεργό συμμετοχή όλων μας μετά από αυτές


Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας.

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία!
    H «ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» αναρτά υλικό για τα πεπραγμένα, το πρόγραμμα και τα πρόσωπα των υποψηφίων της και στη σελίδα της στο facebook: Σκακιστική Ενότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή