skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Εκλογές ΕΣΣΝΑ - Υποψήφιοι

Ανακοινώθηκαν οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι τους για το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ. Υποψήφιοι που θα θέσουν τον εαυτό τους στην κρίση των εκλεκτόρων, σύμφωνα με τις θέσεις και τη μέχρι τώρα δράση τους. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Η Σκακιστική Ενότητα έχει μια θητεία που τελειώνει με τις προσεχείς εκλογές και μπορούμε να κρίνουμε τη δράση τους τα τελευταία χρόνια. Όποιες, πολιτικές και ιδεολογικές, διαφορές και εάν έχω με την αποχωρούσα διοικούσα παράταξη, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω, όπως άλλωστε έχω κατά καιρούς αναφέρει, δύο πολύ θετικά στοιχεία στη λειτουργία της ένωσης. 

Τη συνεχή αναζήτηση, μέσα από την ανησυχία της επιτυχίας, αγωνιστικά και διοικητικά, με σκοπό να βρεθεί στη πράξη η καλύτερη δυνατή λειτουργία σε διάφορα θέματα. Παράδειγμα, πρόσφατο, είναι η αλλαγή και φέτος της διοργάνωσης των Νεανικών Πρωταθλημάτων Αττικής, πρωταθλήματα που έσπασαν στα δύο, Χριστούγεννα και Πάσχα. Ανεξάρτητα με αντιρρήσεις δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει ότι κακό κάνει μόνο ο βάλτος. Όσο τρέχουν τα νερά, παραμένουν καθαρά. Χρόνια είχαμε να δούμε αλλαγές έστω και σε απλά πράγματα.Και αυτές οι αλλαγές δείχνουν την προσπάθεια να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός για πολύ καλούς αγώνες.

Το άλλο που πρέπει να αναγνωρίσω, είναι η συνεχής παρακολούθηση των γεγονότων από τον άνθρωπο που ακούει στο όνομα Γκορίτσας Χρήστος. Δεν νομίζω να συμφωνούμε και σε πολλά, για να μη πω σε τίποτα. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε ποτέ να βγει μπροστά και να απαντάει σε όλα όσα γράφτηκαν σε αυτό το ιστολόγιο αλλά και στο σκακιστικό, χωρίς φόβο και με επιχειρήματα να υποστηρίζει τις θέσεις του, είτε αφορά τον ίδιο είτε την ένωση που εκπροσωπούσε. Όπως και στο άθλημα που αγαπάμε, ο Χρήστος Γκορίτσας είναι ο αντίπαλος που του δίνεις το χέρι στο τέλος της παρτίδας με σεβασμό είτε έχεις κερδίσει είτε έχεις χάσει.

Από τη άλλη πλευρά έχουμε την συνεργασία !!!!!!!! της Νέας Σκακιστικής Κίνησης και της Κίνησης για την Αλλαγή. Εδώ θα ήθελα να ξεχωρίσω τις παρατάξεις που συνεργάζονται. Η Κίνηση για την Αλλαγή είναι η παράταξη που έθεσε υποψηφιότητα και στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΟ. Και στην προεκλογική εκείνη περίοδο ακούστηκαν πάρα πολλά για τους υποψηφίους της συγκεκριμένης παράταξης. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι τίποτα από όλα αυτά δεν απαντήθηκε. Κανένας δεν μπήκε στο κόπο να γράψει έστω και δύο κουβέντες για να υποστηρίξει τις θέσεις του. Το ίδιο βέβαια είχε συμβεί και με την μεταγραφή πριν ένα χρόνο της Κουτσογιαννοπούλου. Αυτό δείχνει και την ποιότητα των ενεργειών κάποιων ανθρώπων οι οποίοι έχουν σαν αρχή τους να μην απαντούν σε τίποτα γιατί δεν τους ενδιαφέρει και πολύ η γνώμη των άλλων, αλλά μόνο η διοίκηση και πως θα κατακτήσουν την εξουσία σε οποιοδήποτε επίπεδο. Σωματείο, Ένωση, Ομοσπονδία. Οι, κατά γενική ομολογία, επαγγελματίες παράγοντες, έχουν πάρει τις εκλογές με τη σειρά μήπως και εκλεγούν κάπου για να διοικήσουν. Αλλά και την προηγούμενη φορά που διοίκησαν δεν θυμόμαστε και πολύ ευχάριστα πράγματα. Το μόνο που θυμόμαστε είναι συνεχείς κρίσεις στη διοίκηση της ένωσης με παραιτήσεις κατά το δοκούν κάθε φορά, με μία στασιμότητα σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς κάποια πρόοδο και την ευκαιρία που είχαν οι "δικοί μας άνθρωποι" να επωφελούνται από την ανάθεση των διοργανώσεων σε αυτούς.

Τελευταία άφησα την ΝΣΚ. Η μεγάλη έκπληξη των εκλογών είναι αυτή η συνεργασία. Απορώ πως μία παράταξη που πιστεύει στον λαϊκό χαρακτήρα του αθλητισμού, που παλεύει για να απαλλαγούν οι οικογένειες από τα παράβολα και τα κάθε είδους χαράτσια που επιβάλλουν οι διοργανωτές και οι σπόνσορες φίλοι τους να κάνουν συνεργασίες με ανθρώπου που επιβάλλουν 25-30-35 ευρώ παράβολα στις διοργανώσεις τους, και που υποστηρίζουν, όχι κρυφά αλλά σε κάθε συζήτηση για το θέμα, ότι είναι αδύνατον να γίνεται διοργάνωση χωρίς να βγάζει λεφτά το σωματείο που κάνει τη διοργάνωση. Τους έπεισε η ΝΣΚ για το αντίθετο ή η ΝΣΚ έκανε πίσω στις θέσεις της; Πριν τις εκλογές της ΕΣΟ είχε διαρρεύσει ότι η ΝΣΚ έκανε πίσω σε μία συνεργασία με τους συγκεκριμένους ανθρώπους γιατί διαφωνούσε με κάποια πρόσωπα. Τώρα συμφωνεί με υποψηφίους σαν τον Κεφάλα και τον Χωματίδη; Συμφωνεί κανείς με τις, πολύ ορθές πολιτικά και σκακιστικά, θέσεις σας, που εκφράσατε με διακήρυξη στις εκλογές της ΕΣΟ, από την συνεργαζόμενη παράταξη; 

Όταν σε αυτή τη διακήρυξη κατακρίνετε τα στημένα παιχνίδια στην Α' Εθνική πως συνεργάζεστε με αυτούς που στήνουν προς όφελος της ομάδας τους παιχνίδια;
Όταν παλεύετε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλήματος πως συνεργάζεστε με αυτούς που έχουν κάνει σημαία τους τους χορηγούς;
Όταν παλεύετε το σκάκι να είναι για όλους ένα πνευματικό άθλημα και όχι μέσον για προσωπική προβολή και βόλεμα;
Όταν μιλάτε για ανάπτυξη του αθλήματος με άπλωμα των προκριματικών αγώνων για να αποκτήσει κύρος το άθλημα και κάποιες διοργανώσεις πως συνεργάζεστε με αυτούς που πιέζουν για να πάρουν διοργανώσεις και να βγάλουν κέρδος όπως λένε;
Όταν, τελικά, έχετε δημοσιεύσει μία διακήρυξη εκλογών για την ΕΣΟ, που φαντάζομαι ισχύει σαν θέσεις της παράταξης διαχρονικά, οι πράξεις των συνεργατών σας δείχνουν πως διαφωνούν σε όλα;

Να γνωρίζετε, και το γράφω γιατί τα γραπτά μένουν και μπορεί ο καθένας να ανατρέξει στο μέλλον, ότι αυτή η συνεργασία δεν θα τελειώσει καλά και η ΝΣΚ θα χάσει πολλά από αυτήν.

Αυτό το ιστολόγιο πιστεύει στις θέσεις της διακήρυξης πριν τις εκλογές της ΕΣΟ ανεξάρτητα ποια πρόσωπα την ακολουθούν. Εμείς από εδώ θα υποστηρίζουμε αυτές τις θέσεις. Να ξέρετε ότι η ιστορία έχει δείξει πως οι άνθρωποι αλλάζουν, η πάλη για καλύτερη ζωή σε κοινωνικό, πολιτικό αλλά και αθλητικό, στην περίπτωσή μας, επίπεδο παραμένει πάντα επίκαιρη και ζωντανή σε όλες τις ενέργειες μας.

Για την ιστορία οι παρατάξεις με τους υποψήφιους συμβούλους.

«ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» 

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (Δ.Σ.)
ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΚΟΥΒΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΖΑΜΙΤ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΟΥΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΚΑΠΕΡΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΝΕΣΤΟΡΑΣ
ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΖΟΥΜΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΦΙΛΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΧΑΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Ελ.Ε.) 
ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΟΥΛΙΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


«ΝΕΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ - ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (Δ.Σ.)
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΛΥΜΒΕΡΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΟΥΓΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΛΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΜΟΥΡΟΥΤΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΕΤΤΑ)
ΠΑΓΚΑΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΠΑΝΑΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
ΣΠΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΟΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΩΜΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Ελ.Ε.)
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΑΠΑΤΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΜΟΥΡΤΖΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ

8 σχόλια:

  1. Το γνωστό ανώνυμο μπλογκ "Σκάκι στα Δυτικά" αποκάλυψε (όπως αναμενόταν) τον συντηρητισμό του, υποστηρίζοντας τους επαγγελματίες της εξουσίας, τους ήδη εκλεγμένους στην ΕΣΟ, που προσπαθούν να τα διοικούν όλα (αυτό που λέμε 'ολοκληρωτισμό").
    Η αλλαγή έρχεται.
    Γράφω κι εγώ ανώνυμα. Δε μπορεί να περιμένει να γράφουμε επώνυμα το γνωστό ανώνυμο μπλογκ "Σκάκι στα Δυτικά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή η ειδοποιός διαφορά είναι ανάμεσα στους εκλεγμένους στην ΕΣΟ και αυτούς που δεν κατάφεραν να εκλεγούν?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ,
    ΔΙΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΟ.

    Η Επιτροπή Σχολικού Σκακιού της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. σε ομαδική λειτουργία έβαλε το δικό της λιθαράκι στη διάδοση του σκακιού.
    Ξεφύγαμε από την απλή διαχείριση των σχολικών πρωταθλημάτων.
    Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε blogs ανά περιφέρεια, προφίλ και σελίδα στο facebook.
    Οι επισκέψεις που δέχονται είναι πολλές και αποδείχθηκε ότι, σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση των ηλεκτρονικών διευθύνσεων μεγάλου αριθμού σχολείων της Αττικής και συλλόγων γονέων – κηδεμόνων, η ενημέρωση των μαθητών είναι μεγαλύτερη και πιο ποιοτική.

    ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
    1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ 2.590,
    2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ 1.740,
    3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ 4.645,
    4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ 1.122,
    5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 1.915,
    6. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 1.490,
    7. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΗΣΙΩΝ 1.285,
    8. ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 1.302,
    9. ΕΣΣΝΑ ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 336,
    10. ΤΕΛΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 1.613.

    Η πλειονότητα των σχολείων σε κάθε περιφέρεια λαμβάνει πλέον ενημερωτικά ηλεκτρονικά μηνύματα. Σκοπός μας είναι (και έχει υλοποιηθεί σε κάποιο βαθμό) η συνεχής επικοινωνία με τα σχολεία κατά ολόκληρο το σχολικό έτος και όχι μόνο κατά την περίοδο πραγματοποίησης των σχολικών αγώνων.
    Με αυτόν το σκοπό, άλλωστε, δημιουργήθηκε πρόσφατα και η σελίδα «ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» (http://essna-sxoliko.blogspot.gr/), η οποία θα χρησιμοποιηθεί για γενικότερη ενημέρωση για τις σκακιστικές δράσεις σε επίπεδο παίδων και παμπαίδων.
    Καταφέραμε να βοηθήσουμε όλους τους συνδιοργανωτές σχολικών και πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις στα περιφερειακά πρωταθλήματα που παρακολούθησαν πολλοί γονείς και συνοδοί.

    Με προτάσεις της επιτροπής μας έγιναν παρεμβάσεις όπως η βράβευση του μαθητή χωρίς δελτίο αθλητή ανά κατηγορία. Αυτή η βράβευση έκανε αίσθηση και απόσπασε πολύ θετικά σχόλια.
    Επίσης, το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. έκανε δεκτή και την εισήγησή μας για τη λήξη της ημερομηνίας δήλωσης συμμετοχών δύο ημέρες πριν τους αγώνες.
    Άρχισε να ισχύει στα περισσότερα περιφερειακά χωρίς αυστηρή τήρηση για τα δύο προηγούμενα χρόνια και τώρα πια ο κόσμος έχει ενημερωθεί και είναι εφικτό να γίνει πιστή τήρηση, με σκοπό να μη έχουμε αστοχίες στην ώρα έναρξης των αγώνων και διαμαρτυρίες.
    Η μαζικότητα και η συνεχής αύξηση των συμμετεχόντων μαθητών στα σχολικά πρωταθλήματα ήταν η ανταμοιβή μας για την ομαδική και συνεχή εργασία μας.
    Η ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σκοπό είχε και έχει την εξωστρέφεια του Σκακιού με συνεχή παρουσία στην κοινωνία.

    Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ απαρτιζόταν κατά τα έτη 2010 – 2012 από τους Μαρίνα Σταυρουλάκη (Πρόεδρο), Γιώργο Βλάχο, Γιάννη Παναγάκο, Γιάννη Παντελίδη και Κώστα Τσιρώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε.Σ.Σ.Ν.Α. 1η Ενότητα
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011, 2012
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2013
    Κατά τα έτη 2011 και 2012 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., εργάστηκε, αποφάσισε και υλοποίησε πολλές και ποικίλες δράσεις, οι οποίες είχαν ως σκοπό την επιβίωση και την ανάπτυξη του αττικού σκακιού σε πείσμα τόσο της οικονομικής κρίσης, όσο και ελάχιστων - Ευτυχώς! - υποκειμένων του σκακιστικού κόσμου της Αττικής, τα οποία αποπειράθηκαν, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, να απαξιώσουν το αττικό σκάκι και να ζημιώσουν άμεσα ή έμμεσα σκακιστικά σωματεία, σκακιστές και σκακίστριες της Αττικής.
    Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. σε άριστη συνεργασία με την (Τ.Ε.Δ.) της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., τα σκακιστικά σωματεία και τους ανθρώπους του σκακιού της Αττικής και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) έφερε σε πέρας με επιτυχία το πάρα πολύ απαιτητικό τόσο από την πλευρά της ποσότητας, όσο και από την πλευρά της ποιότητας των αναγκαίων πόρων Αγωνιστικό Πρόγραμμα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.. Με αφοσίωση και πολλή προσωπική και, αυτονόητα, εθελοντική εργασία κατορθώσαμε όχι μόνο να μη συρρικνωθεί, αλλά, αντίθετα, να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το Αγωνιστικό Πρόγραμμα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα περί τούτου αποτελούν τα Σχολικά Πρωταθλήματα Αττικής των ετών 2011 και 2012, Ατομικά και Ομαδικά, τα οποία εμφάνισαν σημαντική αύξηση στο πλήθος των συμμετοχών και δεν κόστισαν στην Ε.Σ.Σ.Ν.Α. ούτε ένα (1) ευρώ!
    Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. σε άριστη συνεργασία με την Ε.Σ.Ο., την Κ.Ε.Δ. και τη Διεθνή Ομοσπονδία Σκακιού παρείχε στους ανθρώπους του σκακιού της Αττικής τη δυνατότητα να καταρτισθούν και να πιστοποιηθούν μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων διαδικασιών ως Διαιτητές και Δάσκαλοι/ Προπονητές Σκακιού είτε δωρεάν είτε με ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση, προσφέροντάς τους με τον τρόπο αυτόν την απαραίτητη τεχνογνωσία, για να υποστηρίζουν πρωτίστως την καθημερινή λειτουργία των σωματείων τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα περί τούτου τα δύο (2) Σεμινάρια Κατάρτισης και Πιστοποίησης Προπονητών FIDE, τα οποία διεξήχθησαν στην Αττική κατά τα έτη δύο χιλιάδες έντεκα (2011) και δύο χιλιάδες δώδεκα (2012) και έσπασαν παγκόσμια ρεκόρ συμμετοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε.Σ.Σ.Ν.Α. 2η Ενότητα

    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011, 2012
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2013
    Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. σε άριστη συνεργασία με φορείς του Κεντρικού Κράτους, όπως η Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Α.Τ.Ε.), Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού, όπως ο Δήμος Αθηναίων, κοινωφελείς οργανισμούς, όπως το Παιδικό Χωριό S.O.S. Βάρης, και φορείς της ιδιωτικής οικονομίας προώθησε την εξωστρέφεια και μεγέθυνε την κοινωνική αναφορά του αττικού σκακιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πολύ επιτυχημένη Chessnale Athens 2012, η οποία χάρισε στο σκάκι ευρύτατη και θετικότατη δημοσιότητα, χωρίς να κοστίσει στην Ε.Σ.Σ.Ν.Α. ούτε ένα (1) ευρώ!
    Επίσης χαρακτηριστική είναι και η αδυναμία μας να καταμετρήσουμε με ακρίβεια το συνολικό πλήθος των συνδιοργανωτών και των συνεργατών, με τους οποίους είχαμε την τιμή και τη χαρά να υλοποιήσουμε από κοινού αγωνιστικές και μη, σκακιστικές ή συναφείς με το σκάκι, δράσεις. Σκοπός μας ήταν, είναι και θα είναι να εμπλέκουμε ακόμη περισσότερα σκακιστικά σωματεία, ακόμη περισσότερους ανθρώπους του σκακιού της Αττικής και ακόμη περισσότερους φίλους του σκακιού στην κοινή προσπάθεια για να βρει, επιτέλους, το σκάκι τη θέση και τις συνθήκες που του αρμόζουν στην κοινωνία.
    Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. διαχειρίστηκε τα χρήματα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. σαν να επρόκειτο για τα τελευταία χρήματα της οικογένειάς μας, δηλαδή με εξαιρετική φειδωλότητα, με αποτέλεσμα η σημερινή καθαρή θέση της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. να είναι θετική παρά το γεγονός ότι οι δράσεις τις Ε.Σ.Σ.Ν.Α. κατά τα έτη 2010, 2011 και 2012 πολλαπλασιάστηκαν, η χρηματοδότηση από το Κεντρικό Κράτος στέρεψε και διατηρήσαμε τη συμμετοχή των σωματείων, των αθλητών και των αθλητριών μας στο Αγωνιστικό Πρόγραμμα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. είτε εντελώς δωρεάν είτε έναντι ελάχιστου παραβόλου συμμετοχής.
    Τέλος, το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. κατόρθωσε να απορροφήσει τους κραδασμούς, οι οποίοι δημιουργήθηκαν είτε από την επίμονη άρνηση κάποιων να εργάζονται και να συνεργάζονται για τον κοινό σκοπό είτε από τον πολλαπλασιασμό των υποκειμενικών και των αντικειμενικών αντιξοοτήτων, ο οποίος είναι σύμφυτος με την πλήρη ανατροπή των δεδομένων της ζωής όλων μας κατά τα τελευταία δύο έτη της πολύ βαθειάς οικονομικής κρίσης.
    Ο Διοικητικός Προγραμματισμός του 2013 δεν μπορεί να γίνει από το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. με την παρούσα σύνθεσή του. Θα γίνει από τα ενεργά σωματεία – Μέλη της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. με την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης/ 23ης Δεκεμβρίου 2012 και με την ενεργό συμμετοχή όλων μας μετά από αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό το αστείο του πρώτου ανώνυμου για επαγγελματίες παράγοντες!! Αρχίζω το μέτρημα!

    ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ Σ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΟ =3

    ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ του Μετώπου Συνεργασίας ΓΙΑ ΕΣΟ=14

    Δεν τα μετράς καλά τα ΚΕΦΑΛ(Ι)Α αγαπητέ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε φοβάμαι ότι θα γίνει το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκέμβρη. Φοβάμαι ότι θα αλλάξει η διοίκηση της ΕΣΣΝΑ στις 23 Δεκέμβρη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και τα δύο ενδεχόμενα είναι εξίσου (α)πιθανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή