skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πανελλήνια Σχολικά 2012

Έφτασε πάλι η στιγμή να ξεκινήσουν οι πανελλήνιες διοργανώσεις της ΕΣΟ με αρχή τα Πανελλήνια Σχολικά, ομαδικά και ατομικά, που θα γίνουν στην, γνωστή πλέον, Καλλιθέα Χαλκιδικής και στα ακόμη πιο γνωστά G-HOTELS. Με μία διαφορά. Κυριολεκτώ. Μόνο μία. Ότι φέτος την διοργάνωση έχει αναλάβει εξ' ολοκλήρου η καλή μας ομοσπονδία. Κατά τα άλλα μία από τα ίδια. 

Κατ' αρχήν η επιλογή της τοποθεσίας. Καλλιθέα Χαλκιδικής. Περιοχή που εξυπηρετεί ούτε το 10% των συμμετεχόντων. Ήταν τόσο δύσκολο να επιλεγεί μία περιοχή πιο κοντά στην Αθήνα; Ήταν δύσκολο να επιλεγεί η Χαλκίδα με τα πολλά ξενοδοχεία και την εγγύηση της ΕΣΟ; Περιοχή που, πέρυσι, κατά κοινή ομολογία, εξυπηρέτησε πολύ το σύνολο αθλητών και συνοδών. Και από την Αθήνα βόλευε, που έχει τον μεγάλο όγκο αθλητών, και από τα νησιά, που ήρθαν στον Πειραιά και σε 1 ώρα ήταν στους αγώνες, και από την υπόλοιπη Ελλάδα που ήρθαν πιο εύκολα απ' ότι στην απομονωμένη Καλλιθέα Χαλκιδικής. Αυτό ήταν απλά ένα παράδειγμα. Μπορούσαν να βρεθούν πολλές τοποθεσίες οι οποίες, τουλάχιστον, θα μοίραζαν την απόσταση. Αυτά για την τοποθεσία των αγώνων, η οποία θεωρείται αποτυχημένη επιλογή.

Ας δούμε την προκήρυξη, ειδικά τη συμπληρωματική. Μία από τα ίδια και εδώ. Γιατί κύριοι, πάλι για πολλοστή φορά, υποχρεωτική διαμονή στα ξενοδοχεία; Πότε θα αλλάξει αυτό επιτέλους που μοναδικό σκοπό έχει να κερδίζουν οι ξενοδόχοι σε μία νεκρή περίοδο για αυτούς; Γιατί οι κάτοικοι Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής να μην μπορούν να μείνουν στα εξοχικά ή στα σπίτια τους; Πότε θα ανακουφίσετε λίγο τον κόσμο του αθλήματος από παράλογα έξοδα που τους επιβάλλετε με το ζόρι; Και γιατί υποχρεωτικά δύο διανυχτερεύσεις; Γιατί κάποιος που μένει Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής και να έρθει να παίξει το παιδάκι του σκάκι και μετά ας μείνει μία μέρα στο ξενοδοχείο και ας πληρώσει μία διανυκτέρευση. Έχετε καταλάβει εκεί στην ΕΣΟ σε τι εποχές ζούμε; Πως μπορείτε να έχετε τους ίδιους όρους στην φετινή προκήρυξη με την προκήρυξη πριν πέντε χρόνια; Είναι ίδια η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων; Δεν έχετε πάρει μυρωδιά για το τί συμβαίνει στην κοινωνία. Αλλά είστε σίγουροι ότι οι οικογένειες θα πληρώσουν πάλι, από το υστέρημά τους, για να μην στεναχωρήσουν τα παιδιά που θέλουν να συμμετέχουν. Σίγουρα θα συμπληρωθούν οι συμμετοχές από τους επιλαχόντες. Όλο και κάποιοι θα θέλουν να έρθουν. Αλλά κάθε φορά θα πέφτει και το επίπεδο των αγώνων αλλά και οι συμμετοχές. Αλλά τι σας ενδιαφέρουν εσάς όλα αυτά; Τα λεφτάκια να πέφτουν και όλα τα άλλα είναι περιττά. Τα έχουμε πει άλλωστε από εδώ πολλές φορές.

Αφήσαμε τελευταία την οικονομική συμμετοχή των οικογενειών για να παίξουν σκάκι τα παιδιά. 39€ η καλύτερη προσφορά για τετράκλινο δωμάτιο. Τι διαφορά έχουν οι τιμές από τις περσινές για παράδειγμα, που ήταν 39€ το τετράκλινο στο 4* ξενοδοχείο και 33€ στο 3*; Γιατί αναλάβατε εσείς τη διοργάνωση; Είχα την ελπίδα ότι, φέτος, τα πράγματα θα ήταν λίγο διαφορετικά. Γιατί πολύ απλά φέτος δεν υπάρχουν μεσάζοντες. Θα μου πείτε τώρα τι είναι η διοργάνωση να φτηναίνει, εφόσον παρακάμψαμε τους μεσάζοντες; Πατάτες Νευροκοπίου; Όχι φυσικά. Παρακάμψαμε τους μεσάζοντες για να μπορέσουμε να κερδίσουμε περισσότερα. Όχι για να επωφεληθούν οι οικογένειες που στενάζουν. Και ας μη ξεχνάμε και τη χορηγία της ROSNEFT. Γιατί από τη χορηγία αυτή, δεν περνάει ούτε ένα ευρώ προς τους συμμετέχοντες; Ας κάνατε μία έκπτωση στα δωμάτια έστω ένα ευρώ. Έτσι για τα μάτια. Για να πούμε εμείς όλοι οι κακοί και άδικοι απέναντι στην ομοσπονδία, ότι κάτι έδωσε και στις οικογένειες που αιμορραγούν, η κεφαλή του αθλήματος που αγαπάμε. Αλλά και αυτήν την χορηγία την κάνατε δικό σας κέρδος. Ντροπή.

Τα λόγια έχουν χάσει πια την αξία τους. Ζείτε στον κόσμο σας. Μακριά από όλους και από όλα. Κλεισμένοι στο κλουβί σας. Κάτι σαν τους κυβερνόντες. Δεν έχετε ούτε στόχο ούτε πρόθεση να σώσετε ότι σώζεται ακόμα. Όλοι όμως κάποια μέρα θα πάρουν την απάντησή τους. Και οι κυβερνώντες και εσείς.

17 σχόλια:

  1. Ολα θα φανούν από την συμμετοχή. Γιατί όσο υπάρχει συμμετοχή δεν πρόκειτε να αλλάξει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και οι συμμετοχές θα είναι οι ίδιες όπως κάθε χρόνο. Εάν δεν θέλει ο ένας θα βρεθεί ο επιλαχών. "Ψώνια" γονείς πάντα θα υπάρχουν. Και τι έγινε; Οι κύριοι της ΕΣΟ δεν ενδιαφέρονται γι αυτό. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μετράνε κεφάλια συμμετοχής σαν τα μοσχάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλά όλα αυτά,αλλά εσείς τι κάνατε? Υποβάλλατε κάποια πρόταση που αγνοήθηκε? Βρήκατε άλλα ξενοδοχεία,χορηγούς ή μήπως κάνετε κριτική από την πολυθρόνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα 50 ευρώ για το πουλμαν μεταφορά στα σχολικά το είδατε? Δηλαδή για μία τετραμελή οικογένεια θέλει σχεδόν άλλα τόσα για παίξουν σκάκι τα παιδιά. Είπαμε. Δε φταίτε εσείς. Εμείς φταίμε. Που ερχόμαστε.

    @ανώνυμο 25/3
    Οχι δεν κάνουμε κριτική από την πολυθρόνα. Κριτική τρέχοντας κάνουμε με το χέρι στη τσέπη συνεχώς. Φτάνει πιά γιατί οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν και το σύστημα θα καταρεύσει ξαφνικά και εντελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι πρόταση να κάνουμε εμείς δεν έχουμε οργανομένο τουριστικό γραφείο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το λάθος είναι ότι η ΕΣΟ περιμένει από τα σχολικά πρωταθλήματα να βγάλει κέρδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΥΛΛΗΝΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ.
    ΠΡΟΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΛΟΓΩ 10ΧΙΛΙΑΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα πρέπει να σταματήσει η ΕΣΟ τουλάχιστον από τα σχολικά να θέλει να βγάζει κέρδος για να καλύψη την υπόλοιπη λειτουργεία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τουλάχιστον ας μας απαντήσει η ΕΣΟ τα 25000€ που θα πάρει χορηγία απο τους Ρώσους που θα τα διαθέσει, εάν τα διαθέσει φυσικά?

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Εάν κάναμε όλοι μία κίνηση και δεν πηγαίναμε στα σχολικά και υπήρχε μία συμμετοχή μόνο καμμιά 50αριά παιδιών δεν θα άλλαζαν ρότα οι υπεύθυνοι της ΕΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν κάναμε όλοι μία κίνηση πολλά θα μπορούσαν να αλλάξουν στην ζωή μας.Το πρόβλημα είναι οτι δεν την κάνουμε.

      Διαγραφή
  10. Πολύ σωστά. Εδώ δεν κάνουμε κίνηση να αλλάξουμε συνολικά την καθημερινότητά μας και καθόμαστε στο καναπέ μας και τους κοιτάμε να ξεφτιλίζουν τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας. Αλλά για όλα αυτά θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα των εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σιγά μη γινόντουσαν στην Αθήνα τα σχολικά. Να χάσουν τα έσοδα εκεί στην ομοσποσνδία; Αλλά αυτοί ήταν ικανοί να κάνουν τα σχολικά στην Αθήνα και να υποχρεώσουν τους Αθηναίους να μετακομίσουν στο ξενοδοχείο το Σαββατοκύριακο, και με πλήρη γεύματα, για να παίξουν σκάκι τα παιδιά. Δεν θα γινότανε χαμός; Γλέντι που θα κάναμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Χαλκιδικη ηταν η μονη προταση που εδινε στην Ε.Σ.Ο. τα 10.000 ευρω χορηγια και αλλα 11.000 για τα οργανωτικα εξοδα... οτι κι αν σημαινει αυτο, ο νοων νοειτω. Ηταν σιγουρα η καλυτερη προταση απο τις δυο αλλες συν τα 25.000 απο τους Ρωσους. Αλλα μην ειστε αφελεις να πιστευετε οτι δεν υπαρχουν αμοιβες. Ας ελπιζουμε φετος να υπαρξει οικονομικος απολογισμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να φανταστώ ότι σύμφωνα με όλα τα δεδομένα και τις χορηγίες και επειδή έχουμε διοργάνωση χωρίς μεσάζοντες, τα έσοδα φέτος θα είναι αυξημένα για τον Διοργανωτή-ΕΣΟ. Κρατήστε το αυτό γιατί ακούγονται περίεργα πράγματα από την ΕΣΟ. Ακούγεται ότι προσπαθούν να βγάλουν και από τη "μύγα ξύγκι". Λεπτομέρειες σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φέτος η κίνηση της ΕΣΟ να αναλάβει ή ίδια τα σχολικά χωρίς μεσάζοντες ήταν εξαιρετική.Όχι μόνο θα βάλει στο ταμείο της 10.000(χωρίς τη χορηγία),αλλά δείχνει το δρόμο και για μελλοντικές διοργανώσεις.Καλώς η κακώς στην εποχή που ζούμε υπάρχουν μόνο τρείς επιλογές για την ΕΣΟ 1)αύξηση των εσόδων με παράβολα,χορηγίες,κτλ σε συνδυασμό με περικοπή δαπανών 2)Αυτοχρηματοδότηση με καθιέρωση ετήσιας συνδρομής για κάθε σκακιστή 3)λουκέτο.Είναι προφανές ότι ο πρώτος δρόμος στον οποίο εντάσεται και η φετινή διοργάνωση των σχολικών είναι το μη χείρον βέλτιστο.Μειονεκτήματα δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν(υποχρεωτική διαμονή στα ξενοδοχεία,απόσταση από Πελοπόνησο, Κρήτη,υποχρεωτικές 2 διανυκτερεύσεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπάρχει και κάτι άλλο που μπορεί να κάνει η ΕΣΟ. ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΞΟΔΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλύτερη απάντηση σε όσα λέτε για την επιτυχία της ΕΣΟ, και άλλα τέτοια όμορφα, είναι η αφιέρωση του Χανιώτη αθλητή Καλογερή Γιάννη, που αφιέρωσε το πρωτάθλημα Ελλάδος που πήρε με το σχολείο του, 7ο Χανίων, σε όλους τους συμμαθητές του που δεν μπόρεσαν να πάνε στη Χαλκιδική λόγω οικονομικών προβλημάτων. Αυτή η αφιέρωση θα έπρεπε να κάνει πολλούς εάν όχι να παραιτηθούν, τουλάχιστον να ντραπουν και να κρυφτούν για κάποιο διάστημα. Αλλά ζούμε την εποχή που η ντροπή έχει εξαφανιστεί από κάθε διοικούντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή