skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Οι Εκπρόσωποι

Ανακοινώθηκαν εχτές στον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας τα σωματεία και οι εκπρόσωποι τους με δικαίωμα ψήφου για τη Γενική Συνέλευση 23 ή 24 Μαρτίου 2012. Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιοι είναι οι εκπρόσωποι με δικαίωμα ψήφου αλλά μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει να δούμε ποια σωματεία δεν είναι στη λίστα και ίσως μια ενδεχόμενη απάντηση για το λόγο που δεν είναι, να έχει περισσότερο ψαχνό.


Έχουμε και τα σωματεία της Αττικής που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο της ΕΣΟ, και αυτά είναι κατά κατηγορία.

Α' ΕΘΝΙΚΗ
ΕΟΑΟ "Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ" ΝΙΚΑΙΑΣ

ΠΟΑ' ΕΘΝΙΚΗΣ
ΣΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΣΜΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Β' ΕΘΝΙΚΗ
ΣΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΑΠΟ ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΑΟ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ '89 - ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΣΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΑΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ - ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ - ΣΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΦΚΣ "ΦΟΙΒΟΣ" ΠΕΙΡΑΙΑ - ΣΟ "ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ" - ΣΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ - ΣΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΣΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ - ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Β' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΟ ΔΟΞΑ ΠΕΥΚΗΣ - ΣΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΙΑΠΕΡΑΣ» - ΑΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ - ΑΜΕΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ - ΠΣΣ ΑΝΑΚΑΣΑΣ - ΑΣ ΠΡΟΟΔΟΣ ΒΟΥΤΖΑ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΜΚ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ - ΕΝΩΣΗ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ - ΑΣ ΑΣΠΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ - ΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΟ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ - ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ - ΑΟ ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΦΕΣ.ΚΑΝΤΖΑ - ΠΕΤΑ - ΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ "ΚΕΡΑΥΝΟΣ" - ΕΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ - ΣΑ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ - ΣΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΞ - ΓΑΣ ΑΕΤΟΣ ΠΛ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΦΟΠ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ - ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΑΟ ΣΧΟΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΕΗ - ΣΟ «ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΤΗ» ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΟ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ - ΣΟ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ - ΕΥΒΟΪΚΗ ΕΣ

Εντύπωση, κάνει η αποχή από όλη την διαδικασία καταρχήν του Φυσιολάτρη που είναι η μοναδική ομάδα της Α' Εθνικής, της ΕΣΣΝΑ, που δεν θα έχει εκπρόσωπο στη Γενική Συνέλευση. Από τον ΠΟΑ' Εθνικής έχουμε τον ΣΟ Ηλιούπολης και τον ΣΜΣ Ελευσίνας, ενώ στη Β' Εθνική αίσθηση κάνει η αποχή του ΣΟ Κορυδαλλού, της Αίγλης Παπάγου και των Τριών Αστέρων, ενώ και στις πιο κάτω κατηγορίες έχουμε χτυπητές αποχές όπως της ΣΕ Ηρακλείου, ΣΟ Αμπελοκήπων, ο Φοίβος Πειραιά, Ενωση Σπάρτης αλλά και άλλα σωματεία ενεργά στο άθλημα.

Ειδικά κάποια σωματεία με έντονη σκακιστική δραστηριότητα δεν δικαιολογούνται. Κάποια από τα σωματεία, να θυμίσουμε ότι δεν έχουν πάρει και την ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γ.Γ.Α. Τι συμβαίνει, κανείς δεν ξέρει. Γιατί δεν συμμετέχουν στην Γ.Σ. με εκπρόσωπο; Μήπως δεν τους ενδιαφέρουν οι αποφάσεις των Γ.Σ. της ΕΣΟ; Ακούω κατά καιρούς πολλές κατηγορίες για όλους. Και αυτό το ιστολόγιο έχει κάνει κριτική σε αποφάσεις της ομοσπονδίας. Αλλά να κατηγορούμε ενώ μπορούσαμε να έχουμε το δικαίωμα, έστω και σαν μειοψηφία, έκφρασης της άποψής μας με ψήφο είναι τουλάχιστον ανεύθυνο.

Αυτά και ίσως να πάρουμε κάποια εξήγηση. Λέτε να μη φταίνε τα σωματεία; Ας απαντήσει κάποιος να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι.

2 σχόλια:

  1. 1) Δεν πρόκειται για εκλογές, έτσι κανείς δεν καίγεται να συμμετάσχει
    2) Είναι χάσιμο χρόνου, μπορείς να κάνεις καλύτερα πράγματα στη ζωή σου
    3) Η συνδρομή είναι 30 ευρώ, ποσό που είναι σεβαστό στους καιρούς που ζούμε. Πριν την είσοδο στο ευρώ ήταν 600 δραχμές και ξαφνικά έγινε 30 ευρώ, δηλαδή 10.222,49 δραχμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά το θέτεις, ο ανώνυμος, το ζήτημα αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως υπάρχει μία γενική απαξία προς θεσμούς, ΓΣ, και άλλα τέτοια, ειδικά εάν δεν τα ελέγχουμε απόλυτα ή δεν προσθέτουν κάτι στο προσωπικό μας συμφέρον και στο συμφέρον της καρεκλίτσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή