skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Τελικά Σχολικά Αττικής

Πραγματοποιήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο τα τελικά πρωταθλήματα των ομαδικών και ατομικών σχολικών αγώνων Αττικής. Πετυχημένοι αγώνες με την υπερπροσπάθεια των διοργανωτών σωματείων ΣΟ Αιγάλεω και ΑΣΟΠ Δίας.

Χωρίς ουσιαστική βοήθεια, και επιμένω σε αυτό, οι διοργανωτές κατάφεραν να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο πραγματικά εγχείρημα. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τους ανατέθηκαν οι αγώνες και, με ευαισθησία προς τα παιδιά, δέχτηκαν να τους πραγματοποιήσουν. Οι κληρώσεις στην ώρα τους, ικανοποιητική η διαιτησία, όλα τελείωσαν ομαλά, με πιτσιρίκια άλλα ευχαριστημένα και άλλα με βουρκωμένα μάτια από την πρόσκαιρη αποτυχία, μάθημα για το μέλλον.

Στο ομαδικό σχολικό το Σάββατο είχαμε τον αγώνα σιμουλτανέ που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΣΣΝΑ, κ. Γκορίτσας, με 24 αντιπάλους. Εάν πληροφορηθήκαμε σωστά κέρδισε 23 αγώνες και έχασε 1.

Αλήθεια, ενημερώθηκα πως δεν υπήρχαν πίτσες στα τελικά των σχολικών, και στα ομαδικά και στα ατομικά. Τι έγινε; Η χορηγία δεν περιελάμβανε τους τελικούς της Αττικής; Η μήπως, όπως ακούστηκε, δεν επιτράπηκε η είσοδος από τη διεύθυνση του σχολείου, στα εκλεκτά εδέσματα; Ούτε τα διαφημιστικά δεν βρήκαν θέση το Σαββατοκύριακο. Φαίνεται πως οι εμπνευστές λειτουργούσαν χωρίς, κυριολεκτικά, τον ξενοδόχο.

Γενικά, για το άλλο καυτό θέμα, του διαγωνισμού για την ανάληψη των Πανελληνίων Νεανικών Πρωταθλημάτων και του Πρωταθλήματος Α' Εθνικής, τα πράγματα είναι αυστηρώς ακατάλληλα για ανηλίκους. Αυτά που γίνονται είναι η χαρά του blogger. Εξώδικα, διαμαρτυρίες, φωνές, απειλές. Ωραία πράγματα.

Ας βγάλουν επιτέλους στη δημοσιότητα όλες τις προσφορές, όπως έκανε ο κ. Τσουνής, να δούμε και όλοι οι υπόλοιποι τι περιλαμβάνουν αυτές οι προσφορές και εάν πραγματικά θα επιλεγεί η καλύτερη και η πιο συμφέρουσα για τον απλό κόσμο που πληρώνει.

Αυτό που έχω να πω εγώ, είναι πως πρέπει να ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. Σε λίγο καιρό δεν θα πατάει κανένας στα τουρνουά με τόσα λεφτά που ζητάτε. Και ας κάνει μία αρχή η ΕΣΟ με το να παραιτηθεί από την είσπραξη του ποσού των 15.000 € ή 20.000 € που, απ' ότι ακούγεται, πλήρωνει κάποιος για να πάρει τη διοργάνωση, και ας μειώσει τα παράβολα των αγώνων. Αντιγράφουμε από τη πρόταση ανάληψης των διοργανώσεων της ΣΑ Χαλκίδος

" .....
Το ποσό της εγγυητικής επιστολής δίδεται στην ΕΣΟ.
Δίδεται επίσης αντί 15.000,00€ όπως ζητείται, 20.000,00 στην ΕΣΟ.
Στην ΕΣΟ ανήκουν επίσης και τα Χρήματα των Παραβόλων.
......"

Εκτός και εάν σκοπός σας είναι να κάνετε το σκάκι, άθλημα για λίγους και εκλεκτούς, που θα έχουν να ικανοποιήσουν τις υπερβολικές, για τα σημερινά δεδομένα, οικονομικές απαιτήσεις σας.

26 σχόλια:

  1. bloger δεν μας λες την πηγή της πληροφόρισης σου ότι δεν είχαν βοήθεια οι συνδιοργανωτές ΣΟ Αιγάλεω και ΑΣΟΠ Δίας; Γιατί όχι μόνο είχαν βοήθεια αλλά αναγκάστηκε κάποιος να ζητήσει και συγνώμη για την έλειψει συνεργασίας που έδειξε τις πρώτες μέρες με την ΕΣΣΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πετυχημένοι; Στις 11 άρχισαν οι αγώνες σε κάποιες κατηγορίες. Οι κληρώσεις συνεχώς ήταν λάθος. Διόρθωναν το ένα λάθος είχαν άλλο. Διαιτητές νεαρά και άπειρα παιδιά. Τόσο πετυχημένοι ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ blogger εκτίθεσαι συνέχεια με τη μονομέρεια σου. Αν γίνονταν οι αγώνες στους μη-κολλητούς σου θα μας έλεγες για τις δύο ενστάσεις που έγιναν την λάθος απόφαση της επιτροπής ενστάσεων την οποία καλούσαν από τα μεγάφωνα κάθε δέκα λεπτά, το ότι η Α' Δημοτικού ακόμη έπαιζε όταν γίνονταν οι απονομές κλπ. Όσο για την ΕΣΣΝΑ τι κόλλημα έχεις φάει; Έχεις προσωπικό πρόβλημα με κάποιους από τους συμβούλους; Αν δεν κάνω λάθος σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι ήταν παρόντες στους αγώνες και προφανώς διαθέσιμοι στους διοργανωτές , οι δύο μάλιστα ήταν και διαιτητές ο τρίτος Διευθυντής άγώνων , ο Πρόεδρος έδωσε σιμουλτανέ κοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά μπλοκερ είσαι άπαιχτος. Μοιράζει πίτσες και διαφημιστικά η ΕΣΣΝΑ την κατηγορείς. Δεν μοιράζει πάλι την κατηγορείς. Τελικά μοναδικό σου σκοπός είναι να κάνεις ανίερη αντιπολίτευση. Για τα διαφημιστικά του ιδιωτικού σχολείου γιατί δεν σχολιάζεις; Δεν επέτρεψε ο Κος αυτός την διανομή άλλου φυλλαδίου εκτός από το δικό του. Τα πελατάκια τα θέλει μόνο για πάρτη του. Άσε που μας έβαλε γιγαντοοθόνη να βλέπουμε το πόσο καλό σχολείο έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον μπλόγκερ ο μόνος καλός είναι ο ...Τσουνής!!! Kαταλαβαίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ομολογώ ότι μου λείψατε. Σας περίμενα περισσότερους αλλά έχω ελπίδες. Να απαντήσω λοιπόν σοβαρά χωρίς χιούμορ γιατί κάποιοι μπορεί να παρεξηγηθούν.

    Στον τελευταίο φίλο να του πω, πως τα σχόλια για τις πίτσες και τα φυλλάδια σαφώς ήταν ειρωνικά. Άλλωστε αυτό το ιστολόγιο έχει πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε αυτού του είδους τη χορηγία και δεν μπαίνει σε αμφισβήτηση η θέση μου. Για τη διεξαγωγή των αγώνων σε ιδιωτικό σχολείο είμαι σαφώς αντίθετος όπως αντίθετος είμαι και με το κέρδος ιδιωτών στην πλάτη των παιδιών και εκμεταλλευόμενοι το χαζό πάθος των γονιών να δουν τα παιδιά τους GM. Αλλά όταν η ανάθεση για την διοργάνωση των τελικών αγώνων γίνεται την τελευταία στιγμή εκεί όλοι κάνουμε ένα βήμα πίσω και παραβλέπουμε τις πάγιες θέσεις μας για να γίνουν οι αγώνες με όλα τα επακόλουθα. Ξέρεις τώρα τι μου λες; Όταν γίνονται τα Πανελλήνια να απαγορεύσουμε στα ξενοδοχεία να διαφημίζουν με φυλλάδια τα προσεχή προγράμματά τους. Μέχρι απονομές και λόγους τους βάζουμε και κάνουν τους εκπροσώπους τους.

    Όσο για τη διαιτησία, αγαπητοί φίλοι, εάν δεν κάνω λάθος η επιλογή είναι της ΤΕΔ με όλες τις τελευταίες αλλαγές που έχουν γίνει. Διαβάστε την ανάρτηση μου για τα Νεανικά της Αττικής και θα καταλάβετε τι επιλογές είχαν κάνει τότε και τι τώρα. Τα ίδια και χειρότερα. Γιατί φταίει ο διοργανωτής για τη διαιτησία; Ξέρω πολλούς που είχαν στείλει αίτημα για διαιτησία αλλά δεν επιλεγήκαν για συγκεκριμένους λόγους. Να δείτε που αυτοί οι ίδιοι διαιτητές θα είναι και στα Πανελλήνια σχολικά. Τυχαίο; Δε νομίζω. Εκεί να δείτε γλέντι.

    Όσο για την ΕΣΣΝΑ, κανένα κόλλημα δεν έχω και εάν παρακολουθείς τις αναρτήσεις μου εκθειάζω τις προσπάθειες της όταν, υποκειμενικά, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Για τον πρόεδρο κ. Γκορίτσα, το αναφέρω κι εγώ στην ανάρτηση ότι έκανε ένα σιμουλτανέ το Σάββατο και μπράβο του. Αλλά το λες και μόνος σου. Την Κυριακή ήταν όλοι παρόντες. Την Κυριακή. Αλλά την Κυριακή ετοιμάστηκαν οι αγώνες; Μόνο όποιος έχει διοργανώσει αγώνες ξέρει τι αγωνία χρειάζεται και τι σωματική κούραση να στηθεί ένα τουρνουά. Για την επιτροπή ενστάσεων δεν θα πω τίποτα. Δεν έχω καμία εξουσιοδότηση αλλά οι άνθρωποι αυτοί, μόνο με το κύρος του ονόματος τους, εξασφάλιζαν την αμεροληψία και την ορθότητα των αποφάσεων τους. Μάλλον μπερδεύτηκες με την επιτροπή ενστάσεων στα ομαδικά Γυμνασίων-Λυκείων.

    Τελειώνοντας θα ήθελα να θυμίσω ότι και κάποιες διοργανώσεις στα περιφερειακά πήγαν χάλια. Με χίλια δύο παρατράγουδα. Αλλά στην σχετική ανάρτηση για να μη σπείρω διχόνοιες ανέφερα πως τα περιφερειακά πήγαν πολύ καλά. Ακόμη και για τα ομαδικά Γυμνασίων-Λυκείων είπα μια καλή κουβέντα και υποστήριξα τη στάση του προέδρου. Εκεί όμως δεν μίλησε κανένας. Όλοι τώρα μιλάτε που ανέφερα ότι ο ΑΣΟΠ Δίας και ο ΣΟ Αιγάλεω ήταν πετυχημένοι διοργανωτές. Μπράβο αμεροληψία. Όσο για τον κ. Τσουνή που λέει ο τελευταίος, δεν τον έχω δει ποτέ μου. Ούτε το σωματότυπό του δεν ξέρω. Αλλά η κίνηση να βγάλει την προσφορά του στη φόρα εμένα προσωπικά μου άρεσε γιατί παλεύω για διαφάνεια στο χώρο. Κάτι που για τους περισσότερους είναι άγνωστη λέξη. Για μένα δεν υπάρχει καλός η κακός παράγοντας. Υπάρχουν κινήσεις που κάνει κάποιος άστοχες, με ιδιοτέλεια, με συμφέρον ή με αγνό σκοπό, με στόχο το καλό των παιδιών και του αθλήματος. Και θα σχολιάζω κάθε κίνηση, και όχι το άτομο, καλή η κακή.

    Κύριοι πρέπει να το καταλάβετε. Στηρίξτε τα σωματεία γιατί είναι η ψυχή του αθλήματος. Είναι η καρδιά του αθλήματος. Υποστηρίξτε τις προσπάθειες των σωματείων να διοργανώσουν αγώνες. Χωρίς τα σωματεία και τα παιδιά που μαζεύονται σε αυτά δεν υπάρχει άθλημα. Πιέστε την ένωση να βοηθάει περισσότερο και να κάνει σωστές επιλογές, με μόνο γνώμονα την ανάπτυξη του αθλήματος για το καλό των παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sw, μάθε ότι η ΤΕΔ ΕΣΣΝΑ υιοθέτησε αυτούσιο τον κατάλογο των προτεινόμενων από το Γιάννη Σπυρακόπουλο διαιτητών και καλά έκανε, αν θες τη γνώμη μου!
    Αν, τώρα, οι άνθρωποι αυτοί αδειάζονται δεξιά και αριστερά, τί άλλο να γράψω παρά ΚΡΙΜΑ, γιατί δούλεψαν όσο καλύτερα μπορούσαν.
    Εσύ το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μαζέψεις το προηγούμενο σχόλιό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1.Διαιτησίες: Επιλογή Σπυρακόπουλου χωρίς καν να γνωστοποιήσει τους διαιτητές στην ΤΕΔ. Δεν είναι γνωστό αν είχαν καν νόρμα διαιτητή όσοι διαιτήτευσαν..
    2.Πρόταση: Όταν κατατέθηκε πρόταση ανάληψης από τα 2 σωματεία άμεσα απάντησε η ΕΣΣΝΑ θετικά αφήνοντας άλλη πρόταση στην άκρη με κριτήριο την τοποθεσία (Χαϊδάρι) που δεν είχε γίνει κανένα σχολικό. Άρα την τελευταία στιγμή υπέβαλαν την πρόταση οι διοργανωτές και η ΕΣΣΝΑ απάντησε αμέσως.
    3. Μια ένσταση στα ομαδικά γυμνασίων Λυκείων την έκανες μέγα θέμα τώρα στα τελικά υποβαθμίζεις όχι την μια αλλά τις πολλές ενστάσεις και τις λάθος αποφάσεις επί των ενστάσεων.
    4. Οι διαμαρτυρίες σου για την επιλογή τόπου διεξαγωγής του ομαδικού Γυμνασίων Λυκείων, πήγαν περίπατο τώρα στα τελικά Αττικής που το σχολείο αυτό ήταν και μακριά και δεν είχε πρόσβαση με συγκοινωνίες.
    Τελειώνω δηλώνοντας ότι δεν στηρίζεις το σκάκι αλλά μονομερώς συγκεκριμένους φίλους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά το μόνο που σας πείραξε στην αρχική ανάρτηση είναι πως ανέφερα ότι τα δύο σωματεία έκαναν επιτυχημένα σχολικά και δεν τους "έκραξα" για τις δύο ενστάσεις. Κύριοι, ποτέ δεν έχω πει ότι παντού δεν υπάρχουν διαπλεκόμενοι σε όλους τους χώρους. Και η λίστα των διαιτητών που πήγε στην ΤΕΔ αποτέλεσμα φίλων και κολλητών ήταν. Δεν λέω το αντίθετο. Αλλά, η κατάσταση των διαιτητών πηγαίνει στη ΤΕΔ για να ελεγχθεί εάν οι προτεινόμενοι διαιτητές έχουν νόρμα η όχι και εάν μπορούν να ασκήσουν καθήκοντα διαιτητή. Εάν η ΤΕΔ είπε το "οκ" μόνο και μόνο για να μη χαλάσει το χατίρι του Σπυρακόπουλου και των φίλων ποιανού είναι το πρόβλημα; Για τα υπόλοιπα τώρα δεν θα απαντήσω τίποτα. Δεν αξίζει το κόπο. Σας πληροφορώ ότι κανένας μα κανένας στο άθλημα δεν ξέρει ποιός είμαι. Μήπως να το έλεγα για να επωφεληθώ κιόλας από την "υποστήριξη" όπως λέτε που παρέχω; Τουλάχιστον αστείο στα όρια της γελοιότητας.
    Πρέπει να καταλάβετε ότι εδώ μέσα όσο μπορώ θα υποστηρίζω τα σωματεία της γειτονιάς που με πολλές θυσίες μαζεύουν παιδάκια για να τους προσφέρουν πράγματα, και παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τα σωματεία τους ζωντανά. Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνω για τους άλλους. Στηρίξεις σε ΕΣΣΝΑ, ΕΣΟ και φιλικά χτυπήματα στη πλάτη, όταν δεν τα δικαιούνται, μόνο για είμαι το καλό παιδί τους, όχι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έστειλε στην ΤΕΔ ενημέρωση για τους διαιτητές;
    Είσαι σίγουρος; Ως γνωστόν αν δεν σέβεται της διαδικασίες ένα από τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΣΝΑ καταλαβαίνουμε τι γίνεται με τους υπόλοιπους.
    Και το ζητούμενο δεν είναι να κράξεις τα 2 σωματεία που έκαναν τα τελικά αλλά να μην προτρέχεις και κράζεις του μη κολλητούς σου όταν είναι σε εξέλιξη μία διοργάνωση, όπως έκανες ένα μήνα τώρα.
    Κι αφού ήξερες και για την καθυστέρηση έναρξης των αγώνων και για τις 2 ενστάσεις και για τα υπόλοιπα πράγματα τι γράφεις με τέτοιο θράσος ότι δεν βοηθήθηκαν τα 2 σωματεία αλλά μπράβο τους που τα έκαναν τέλεια όλα και μάλιστα μόνα τους χωρίς την ΕΣΣΝΑ. Δεν κρατάς το ίσιο αγαπητέ μπλόκερ. Κατηγόρησες την ΕΣΣΝΑ χωρίς λόγο και πήγες να βγάλεις ήρωα τον κολλητό σου. Μη μας δουλεύεις λοιπόν. Όχι οι κολλητοί σου προσπαθούν και αν δεν έγιναν όλα τέλεια δεν πειράζει και για τους υπόλοιπους ψάχνεις με το παραμικρό να γράφεις ατελείωτες κατηγόριες και χαρακτηρισμούς
    ΚΡΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΙΣΙΟ ΚΑΙ το ΔΙΚΑΙΟ για να μην βρίσκεσαι στην δυσάρεστη θέση να απολογείσαι όπως έχεις κάνει πολλές φορές τον τελευταίο μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλοι εσείς οι τιμητές και οι ακριβοδίκαιοι δεν έχετε το θάρρος να βάλετε ούτε ένα ψευδώνυμο να ξέρουμε τουλάχιστον όταν κάνετε σχόλιο τη συνέπια της σκέψης σας. Λάσπη μόνο ξέρετε να πετάτε γιατί δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε άλλο. Ούτε καν κριτική. Περιμένετε την κριτική των άλλων και πατάτε εκεί πάνω για να ξεδιπλώσετε το ταλέντο σας. Μήπως κύριοι θέλετε να βγάλουμε όλοι τις μάσκες και να δούμε ποιός είναι κολλητός σε ποιόν, ποιός είναι αυτός που στημένα παρουσιάζει τα άσπρα-μαύρα (σκάκι άλλωστε), ποιός από τους ανώνυμους σχολιαστές είναι απλά αθλητής, γονέας ή ακόμη και παράγοντας που αγωνιά για το άθλημα και τα αθλητές και ποιός είναι όλα τα παραπάνω αλλά αγωνιά μόνο για την θέση που έχει η για τη θέση που θα πάρει; Άντε γιατί έτσι και πέσουν οι μάσκες θα πέσουν ταυτόχρονα και γιαούρτια (τουλάχιστον ηλεκτρονικά). Δύο-τρεις μόνο μέχρι τώρα είχαν το θάρρος να πουν τη γνώμη τους επώνυμα και είχαν την ίδια αντιμετώπιση. Μπράβο....Δον Κιχώτες του αθλήματος.

    ΥΓ. Όσο για το ίσιο που πρέπει να κρατάω όπως λες, το αφήνω σε εσάς, τους δίκαιους κριτές, γιαυτό άλλωστε, το λέω για πολλοστή φορά, τα σχόλια είναι ανοιχτά και δημοσιεύονται χωρίς καμία προηγούμενη έγκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιτρέψτε μου , ως μαθητής , και συμμετέχοντας στα σχολικά αττικής να πώ την γνώμη μου. Αρχικά , στα περιφερειακά που έπεξα , παρατήρησα σημαντική μείωση των μεταλλίων σε "μέγεθος!" . Πέρσυ, τα μετάλλια ήταν τα διπλάσια απο ότι φέτος . Καθώς και θεωρώ κάπως αδικία σε παιδια που πρέπει να εχουν κίνητρο για το σκάκι να μην τους δίνουν το ίδιο μετάλλιο αν έχουν ισοβαθμίσει.
    Όσον αφορά τα τελικά ,ο χώρος αγώνων ήταν πραγματικά άριστος . Η ενημέρωση απο τα μεγάφωνα επίσης . Η αλήθεια είναι πως όντως υπήρχαν κάποια λαθη στις κληρώσεις ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ σχετικά με τα ΕΛΟ δεν ειχαν ενημερωθεί . Οι αρθμοί συμμετοχών πραγματικά τεράστιοι . Εγώ προσωπικά θαύμασα την διοργάνωση .

    Γνώμη μου , ως μαθητής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο sw έγραψε: Κύριοι, ποτέ δεν έχω πει ότι παντού δεν υπάρχουν διαπλεκόμενοι σε όλους τους χώρους. Και η λίστα των διαιτητών που πήγε στην ΤΕΔ αποτέλεσμα φίλων και κολλητών ήταν. Δεν λέω το αντίθετο.
    Καλά, ρε sw, γράφεις τέτοια πράγματα, προσβάλλεις τόσους ανθρώπους, κρύβεσαι πίσω από ένα sw, και απειλείς και με γιαούρτια;
    Επίτηδες το κάνεις, για να μπαίνουμε τα κορόιδα να σου τη λέμε και εσύ να τη βρίσκεις ή να γράφεις μερικά hits παραπάνω στο blog σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να θέσω μια άλλη λεπτομέρεια της διοργάνωσης που όμως απασχολεί, πιστεύω, αρκετούς μαθητές και γονείς:

    Στο site της ΕΣΣΝΑ αναφέρεται ότι με τη δήλωση συμμετοχής (με φυσική παρουσία στο χώρο των αγώνων) θα ζητούνταν απο τους μαθητές e-mail και τηλέφωνο και ότι, εφόσον κάποιοι προκριθέντες δεν δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 4/4, θα κληθούν οι επιλαχόντες στα e-mail και τηλ. που δήλωσαν.

    Τελικά οι δηλώσεις συμμετοχής έγιναν απευθείας στις αίθουσες και τέτοια στοιχεία δεν ζητήθηκαν (τουλάχιστον για την τάξη που γνωρίζω). Κατανοώ ότι, λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών, αυτός μπορεί να ήταν ο καλύτερος τρόπος για την έναρξη των αγώνων με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση.

    Σήμερα υπάρχουν δημοσιευμένες οι καταστάσεις των προκριθέντων με τη λέξη "ΝΑΙ" στη στήλη "ΔΗΛΩΣΗ" για την πλειοψηφία. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Τι πρέπει να κάνουν οι επιλαχόντες; Να περιμένουν ειδοποίηση; Πού, αν δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία επικοινωνίας τους; Ή να θεωρήσουν τις καταστάσεις αυτές ως τελικές και, εφόσον υπάρχουν προκριθέντες χωρίς το "ΝΑΙ" (υπάρχουν σε όλες τις τάξεις), να στείλουν με δική τους πρωτοβουλία δήλωση συμμετοχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο/Η sw είπε...
    Κύριοι, ποτέ δεν έχω πει ότι παντού δεν υπάρχουν διαπλεκόμενοι σε όλους τους χώρους. Και η λίστα των διαιτητών που πήγε στην ΤΕΔ αποτέλεσμα φίλων και κολλητών ήταν.

    Αγαπητέ sw στα τελικά του σχολικού ατομικού πρωταθλήματος που έγινε στο Χαϊδάρι ήμουν διαιτητής στα Λύκεια.
    Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι πήγα στους αγώνες κατόπιν προσκλήσεως του κ. Σπυρακόπουλου (Δεν γνωρίζω πως με σκέφτηκε) με τον οποίο έχω μιλήσει 2-3 φορές στην ζωή μου άρα δεν είμαστε κολλητοί. Επίσης δεν είμαι κολλητός με κανένα μέλος της ΕΣΣΝΑ ή της ΤΕΔ. Δεν ενδιαφέρομαι δε να είμαι διαιτητής στα τελικά στη Ερέτρια.
    Οπότε η παραπάνω γενίκευση που κάνετε είναι νομίζω ατυχής.
    Αν θέλετε τη γνώμη μου οι διαιτητές που συνήθως προσκαλούνται σε κάποια γεγονότα είναι όντως τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα με λίγες έστω εξαιρέσεις και θα έπρεπε η ΚΕΔ και η ΤΕΔ να πιο αντικειμενικές στη επιλογή των διαιτητών.

    Φιλκά

    Δελαβέκουρας Σωτήρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ κε Δελαβέκουρα, ευχαριστώ για το σχόλιο σας και ευχαριστώ διπλά για την υπογραφή σας. Σίγουρα δεν πρέπει να γενικεύουμε. Εάν διαβάσετε από την αρχή την ανάρτηση και τα σχόλια θα καταλάβατε ότι η αρχική, και η τωρινή, εκτίμηση μου για τη διαιτησία είναι πολύ καλή. Στα σχόλια όμως όλοι καταφέρθηκαν ανοιχτά κατά της διοργάνωσης, των διαιτητών, της επιτροπής ενστάσεων, του σχολείου κλπ. Σε κάποιο σχόλιο ένας ανώνυμος φίλος είπε ότι η λίστα με τους διαιτητές πήγε πακέτο στη ΤΕΔ ή δεν πήγε καθόλου ή δεν ξέρω τι άλλο ήθελε να πει. Η ανακοίνωση της ΤΕΔ, πάντως, ήταν όποιος θέλει να στείλει email για να διαιτητεύσει στα διάφορα σχολικά. Αυτό, το ότι σας ειδοποίησε ή σας πρότεινε τι νόημα έχει για τους υπόλοιπους που έστειλαν email, τυπικά, όπως έλεγε η ΤΕΔ-ΕΣΣΝΑ; Άρα οι ανακοινώσεις της ΤΕΔ είναι σκέτη κοροϊδία και κάθε φορά αποφασίζουν τα σωματεία ποιούς θα καλέσουν. Όλοι οι υπόλοιποι που ακολουθούν την τυπική διαδικασία από τους κανονισμούς δεν έχουν καμία ελπίδα να συμμετέχουν σε διαιτησίες εκτός και εάν διοργανώσει τουρνουά το δικό τους η φίλο σωματείο. Φυσικά και δεν υπάρχει γενίκευση. Προσωπικά από εσάς να ζητήσω συγνώμη για τη γενίκευση, στην οποία θεωρήσατε και τον εαυτό σας μέσα.
    Ας απαντήσει κάποιος που έστειλε email στη ΤΕΔ να μας πει εάν μόνο με αυτά τα email υπάρχει περίπτωση να διαιτητεύσει κάποιος χωρίς να πέσει κάποιο τηλέφωνο στον διοργανωτή. (Δεν ασχολούμαι με τη διαιτησία και δεν ξέρω αλλά η εμπειρία των διαιτητών θα είναι πολύτιμη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος μπλόκερ ανώνυμοι σχολιαστές. Πάρε πρωτοβουλία και άνοιξε το προφίλ σου λοιπόν. Τι μας το λες και δεν το κάνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παναγιώτης Σκλαβουνος5 Απριλίου 2011 στις 6:25 μ.μ.

    Σχολικοί Σκακιστικοί αγώνες της Περιφέρειας Πειραιά & Νήσων

    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έλαβαν χώρα με ιδιαίτερη επιτυχία οι προκριματικοί σχολικοί ομαδικοί και ατομικοί αγώνες σκακιού για την Περιφέρεια Πειραιά & Νήσων. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν περιφερειακό κομμάτι του 23ου Ατομικού και Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος σκάκι Αττικής που έχει προκηρύξει η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.). Τη διοργάνωση ανέλαβαν από κοινού η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. , ο Α.Ο.Φοινικας Αγ. Σοφίας και ο Πειραικός Ομιλος Σκακιστών.
    Οι αγώνες διεξήχθησαν το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαρτίου στο 13ο Γυμνάσιο Πειραιά. Στους ομαδικούς αγώνες των δημοτικών σχολείων έλαβαν μέρος 18 συνολικά ομάδες ενώ στους αντίστοιχους ατομικούς αγώνες συμμετείχαν 150 μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
    Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των αγώνων, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική διάλεξη για τους γονείς με θέμα «Το σύνδρομο του Διαδικτυακού Εθισμού» από τον κύριο Γιώργο Στρατιώτη, ειδικευόμενο οικογενειακής ιατρικής στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά.
    ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ
    ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ!
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ.
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ .
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ (ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΩΝ) ΤΗΣ ΕΣΣΝΑ.
    ΦΕΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΠΗΧΥ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ
    Υ.Γ.1 ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ.(120 σκακιερες και 70 χρονόμετρα)
    Υ.Γ 2.ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΚΥΠΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΙΩΝ

    Για την αντιγραφή

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ

    Εφορος Σχολικου Σκακιου της ΕΣΟ & της ΕΣΣΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κ.Σκλαβούνε , δεν το είπα (το μέγεθος των μεταλλίων ) ώς κάτι κακό . Αλλά ως αντιπαράθεση στο ότι παρόλο που υπάρχει οικονομική κρίση , χωρίς παράβολο , δόθηκαν ! Αυτό ειναι το σημαντικότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο/Η sw είπε...
    Αυτό, το ότι σας ειδοποίησε ή σας πρότεινε τι νόημα έχει για τους υπόλοιπους που έστειλαν email, τυπικά, όπως έλεγε η ΤΕΔ-ΕΣΣΝΑ;

    Αγαπητέ sw αντιγράφω από την ΓΕΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ Κ.Ε.Δ. 1/2010


    ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
    5.2 Οι διοργανωτές οποιωνδήποτε αγώνων έχουν δικαίωμα να προτείνουν στην Κ.Ε.Δ. την επιλογή και τον ορισμό μέχρι 40% του συνολικού αριθμού των απαιτούμενων για την διοργάνωσή τους αριθμού Διαιτητών. Την πρόταση τους αυτή πρέπει να την γνωστοποιούν στον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε.Δ..

    Όποτε δεν είναι ασυνήθιστο ο εκάστοτε διοργανωτής να έχει το δικαίωμα να προτείνει τους διαιτητές που αυτός κρίνει σε ποσοστό 40%.
    Τώρα σχετικά με το αν οι υπόλοιποι διαιτητές επελέγησαν διότι εξέφρασαν την επιθυμία τους μέσω email ή όχι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο γνωρίζω.
    Πάντως από αυτά που γνωρίζω θα έλεγα ότι τα τελικά των σχολικών στις περιφέρειες και στην Αττική δεν είναι οι αγώνες που οι διαιτητές επιλέγουν να πάνε :-)

    Φιλικά
    Δελαβέκουρας Σωτήρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εύκολες τις έχει τις συγγνώμες ο μπλόγκερ. Δεν είναι κακό αυτό. Κακό είναι ότι συνήθως πρώτα γράφει και ύστερα σκέφτεται, οπότε αναγκάζεται να ζητάει τη μια συγγνώμη μετά την άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αναδημοσιεύω την ανακοίνωση του ΣΟ Αιγάλεω για τα Τελικά των Σχολικών Πρωταθλημάτων Αττικής.


    Άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση έφεραν σε πέρας η διοίκηση και τα μέλη του Σ.Ο. Αιγάλεω με την αρωγή βέβαια του Δία Πετρούπολης!

    Με τη συμμετοχή 500 περίπου παιδιών έγινε την Κυριακή στα Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία η τελική φάση των Ατομικών Σχολικών Πρωταθλημάτων Αττικής. Το Σαββάτο στον ίδιο χώρο έγινε με επιτυχία και η τελική φάση των Ομαδικών Σχολικών Πρωταθλημάτων Αττικής των Δημοτικών Σχολείων όπου συμμετείχαν 50 ομάδες. Τα οργανωτικά προβλήματα ήταν πολύ λίγα παρά τον ελάχιστο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους οι διοργανωτές (λιγότερο από μία εβδομάδα) για να φέρουν σε πέρας μια τόσο μεγάλη διοργάνωση! Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στα Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία που παραχώρησαν τις εγκαταστάσεις τους και ανέλαβαν ολοκληρωτικά το κόστος των αγώνων σε μια περίοδο που τα οικονομικά των σωματείων και της ΕΣΣΝΑ βρίσκονται στο κόκκινο. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στα μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω και του ΑΣΟ Δία Πετρούπολης που έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της διοργάνωσης! Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Σ.Ο. Αιγάλεω έχει διοργανώσει οχτώ διαδημοτικά σχολικά Αιγάλεω- Χαϊδαρίου Αγίας Βαρβάρας, δύο περιφερειακά σχολικά της ΕΣΣΝΑ και για πρώτη φορά την τελική φάση των σχολικών πρωταθλημάτων Αττικής!
    Στις επόμενες ανάρτησεις θα αναφερθούμε στα αποτελέσματα των αγώνων τα οποία βέβαια βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Eπειδή πολλά ελέχθησαν περί κολλητών στα θέματα των διαιτητών, εμείς ως διοργανωτές κάναμε μια πρόταση στην ΤΕΔ για τα ατομικά με 23 διαιτητές. Η ΤΕΔ είχε το δικαίωμα να την απορρίψει, αλλά προς τιμήν της δε το έκανε. Πιστεύω όμως ότι οι επιλογές των διαιτητών βασίστηκαν στην αμεροληψία και την αντικειμενικότητα. Ούτε ο Ανδρέας ο Κωφίδης, που έκανε χρέη επικεφαλή διαιτητή είναι κολλητός μου,ούτε είναι και από αυτούς που κατηγορούνται παραπάνω ότι διαιτητεύουν και συνέχεια. Θα έλεγα ότι από τις διαιτησίες που έχει πάρει σα διεθνής διαιτητής είναι από τους πιο αδικημένους. Επιπρόσθετα, ούτε οι τρεις που ήταν υπεύθυνοι κληρώσεων είναι κολλητοί μου (Πρεβενιός, Βλάχος και Γερόπαππας). Επιπλέον, ο Σωτήρης ο Δελαβέκουρας επιλέγη διότι ήταν άριστος ως υπέυθυνος του αρχείου swiss manager παλιότερης διοργάνωσης της ΕΣΣΝΑ. Το αρχείο πήγε πολύ γρήγορα στη fide, ενώ κάθε εβδομάδα ανέβαζε όλα τα αποτελέσματα ανά παρτίδα έγκαιρα. Επιπλέον, θα διαπιστώσετε ότι έγινε προσπάθεια να κληθούν διαιτητές από όλες τις περιφέρειες της Αττικής. Και μην ξεχνάμε ότι υπήρχαν και πολλοί που αρνήθηκαν να διαιτητεύσουν λόγω άλλων υποχρεώσεων. Η επιτροπή ενστάσεων συγκροτήθηκε από έμπειρους σκακιστές εγνωσμένου κύρους από διαφορετικές περιοχές της Αττικής. Kαι φυσικά δε λέω ότι δεν κάναμε λάθη, αλλά προσπαθήσαμε για το καλύτερο μέσα σε 5-6 ημέρες. Επίσης, θα ήθελα να διορθώσω κάτι που ειπώθηκε παραπάνω: στην ΕΣΣΝΑ δεν ήρθε άλλη πρόταση για την τελική φάση, παρά μόνο αυτή της Νέας Παιδείας.
    Μετά τιμής,
    Σπυρακόπουλος Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευχαριστώ πολύ κ. Σπυρακόπουλε για το σχόλιο. Εμένα προσωπικά η ανακοίνωση του ΣΟ Αιγάλεω και το σχόλιο του κ. Σπυρακόπουλου με κάλυψαν απόλυτα. Τελικά το μόνο "ατύχημα" ήταν ότι η διοργάνωση των τελικών σχολικών ήταν πετυχημένη για το χρόνο προετοιμασίας που είχε. Αυτό ίσως είναι που ενόχλησε. Όλοι όμως πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που μία τεράστια προσπάθεια των σωματείων, ξεχωριστά το καθένα, με τα όποια μικρά ή μεγάλα προβλήματα, τελείωσε με επιτυχία. Αφήνουμε τις επιτυχίες πίσω, κρατάμε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, μάθημα για το μέλλον, και προχωράμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οι κολλητοί συμφωνούν όλα είναι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν λοιπόν τα τελικά Αττικής έγιναν καλά τότε τα 8 περιφερειακά και το ομαδικό Γυμνασίων Λυκείων έγιναν τέλεια. Ελπίζω να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα ο απολογισμός που θα κάνει η ΕΣΣΝΑ γιατί τότε φασκελοκουκούλωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή