skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αντιδράστε

Έτσι για να χαλαρώσουμε λίγο και να σκεφτούμε αυτά που περάσαμε και αυτά που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Για όλους αυτούς που βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ. Σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Και στο άθλημα που αγαπάμε. Γιατί τίποτα δεν πάει χαμένο. Ούτε οι αντιπαραθέσεις μας.


Εξάλλου ας προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο. Όχι μόνο του αθλήματος αλλά για ότι αγαπάμε πιο πολύ και προσπαθούν να το κλέψουν. Τα παιδιά μας, την οικογένεια, την αξιοπρέπειά μας, τη ψυχή μας, την ίδια την ύπαρξή μας. Πολλές φορές έχετε αντιδράσει γιατί αισθανθήκατε ότι σας αδικώ, σας προσβάλω, σας μειώνω. Κάντε το ίδιο σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Ξεσηκωθείτε ενάντια σε όλους αυτούς που σας προσβάλουν, σαν μηδενίζουν, σαν κλέβουν την καθημερινότητα, σας ποδοπατούν την αξιοπρέπεια. Φτάνει πια η αδικαιολόγητη, υποτιμητική για την ύπαρξή μας σιωπή. Και όταν αυτή η σιωπή σπάσει τότε να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε όλοι μαζί. Χωρίς τις φτηνές αντιπαραθέσεις της καθημερινότητας. Γιατί τότε θα παλεύουμε για την αξιοπρεπή ζωή των παιδιών μας. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο ιερό.


12 σχόλια:

  1. @sw

    Ελπίζω να "αντιδράσετε" και εσείς και να αναθεωρήσετε την φιλοσοφία του blog , από αυτή της καταγγελίας και της λαϊκίστικης κριτικής ή του γλυψίματος σε εποικοδομητικες και καινοτόμες προτάσεις. Απότι φαίνεται είστε μέσα σε όλα τα σκακιστικά θέματα και έχετε πολλή όρεξη για το αντικείμενο οπότε αξίζει να το προσπαθήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε/α
    Ευχαριστώ για το σχόλιο, αν και με προσβάλει ο λαϊκισμός και το γλύψιμο και θα έπρεπε να "αντιδράσω". Οχι. Εαν έχει περάσει κάτι τέτοιο σίγουρα πρέπει να αναθεωρήσω κάποια πράγματα αλλά όχι την στάση μου να κριτικάρω και να σχολιάζω αυτά που εγώ βλέπω, υποκειμενικά σίγουρα, στραβά στο χώρο μας. Βοηθήστε με αν το θέλετε. Το ιστολόγιο είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε να κάνει την δική του ανάρτηση. Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μπορείτε να στείλετε το κείμενό σας και θα δημοσιευτεί χωρίς καμία αλλάγή. Η αίσθηση μου είναι πως στο άθλημα γίνονται πολλά πράγματα προς λάθος κατεύθυνση, και σίγουρα όχι για το καλό των αθλητών, που είναι η καρδιά του αθλήματος. Όλοι όμως σιωπούν γιατί έτσι εξαγοράζουν τη μελλοντική σιωπή των υπολοίπων. Και αυτό γίνεται και σε πολλά σωματεία. Όχι μόνο στην ΕΣΣΝΑ ή την ΕΣΟ. Η δική μου φιλοσοφία είναι πως πρέπει όλα να καταγγέλλονται γιατί έτσι ίσως αλλάξει κάτι. Αυτό που "φοβούνται" ίσως είναι η δημοσιοποίηση των πεπραγμένων τους. Μόνο η σιωπή τους βολεύει και δεν θα τους κάνω το χατήρι. Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ δεν φοβάσαι αλλά θέλεις να παρουσιάζεις τα πράγματα όπως σε βολεύει.
    Τέλειοι οι αγώνες των τελικών σχολικών με τέτοιο μπάχαλο που έγινε με αποκορύφωμα να γίνονται απονομές και η Α' Δημοτικού να παίζει τον τελευταίο γύρο και προβληματικοί όλοι οι άλλοι αγώνες λόγο μικροπροβλημάτων.
    Κατά τα άλλα είσαι αντικειμενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως κάνετε έτσι ρε παιδιά. Θα ζητήσει άλλη μια συγνώμη και καθάρισε ο μπλόκερ.
    Μπλόκερ περιμένουμε να ανοίξεις και το προφίλ σου μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί γνωστοί-άγνωστοι
    Καλή η λάσπη και ειδικά αυτήν την περίοδο που έχει ζέστη και δεν βρέχει να ξεπλυθεί. Αλλά τα λέτε αυτά σε κάποιον που μπορείτε να δείτε τι έχει πει διαβάζοντας τις προηγούμενες αναρτήσεις. Ακόμη και για τα ομαδικά Γυμνασίων-Λυκείων είπα ότι ήταν καλή η διοργάνωση με εξαίρεση την ένσταση που έγινε. Όπως είπα, πως ήταν καλές όλες οι περιφερειακές διοργανώσεις γιατί από αυτό το ιστολόγιο θα στηρίζω τα σωματεία μέχρι τελικής πτώσης. Αλλά θα κριτικάρω κινήσεις παραγοντανθρώπων που πρέπει να αλλάξουν τακτική και να βάλουν στόχο το καλό των αθλητών και των οικογενειών τους. Πόσο καλό μπορεί να είναι για παράδειγμα να αναγκάζεται η οικογένεια να τρέχει στο ΑΣΕΑΔ για να αλλάξει σωματείο το παιδί του; Σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί πρέπει να υποστηρίξω τον κάθε παράγοντα ο οποίος αυτός με την όποια συμπεριφορά του ανάγκασε τον αθλητή να θέλει να φύγει και μετά τον εγκλωβίζει με νόμους και διατάξεις δήθεν για το καλό του σωματείου και του αθλητή; Ή παράγοντες σωματείων που στην ουσία κόβουν το σκάκι σε αθλητές, εκδικητικά, επειδή θέλουν να αλλάξουν σωματείο;
    Η ΕΣΣΝΑ λοιπόν, απόλυτα σεβαστή σαν όργανο, έπρεπε, εάν θέλετε συγκεκριμένη πρόταση, να έχει σε κάθε περιφερειακό πρωτάθλημα και έναν εκπρόσωπό της να "τρέχει" μαζί με το σωματείο να βρουν σχολείο για τις διοργανώσεις. Ρωτήστε τα σωματεία πόσο εύκολο ήταν αυτό φέτος. Να έχει ηθική συμπαράσταση στα σωματεία με την παρουσία της, μέσω εκπροσώπου, και να στηρίξει τα σωματεία με την αίγλη της όταν αυτό χρειαζόταν. Αυτό λέω εδώ και ένα μήνα. Ότι τα σωματεία έτρεχαν μόνα τους να κάνουν τις διοργανώσεις και με αυτό δεδομένο ΗΤΑΝ ΟΛΕΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ παρά τα μικροπροβλήματα. Όσο για τις συγνώμες που λες φίλε μου, ζήτησα συγνώμη από τον κ. Δελαβέκουρα Σωτήρη γιατί χαίρει της εκτίμησης πολλών, και της δικής μου, και είχε δίκαιο περί τσουβαλιάσματος. (Είδατε οι κολλητοί; σαν προλαβαίνω). Τελικά όμως ακόμη και η συγνώμη όταν κάποιος έχει δίκαιο και αναγνωρίζεται, σας φαίνεται παράλογη. Άραγε πόσοι κάθε μέρα από το άθλημα θα έπρεπε να ζητάνε συγνώμη με αυτά που κάνουν και με αυτά που γράφουν στα ιστολόγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Σχολικό σκάκι λέμε στις μεταγραφές πήγες. Σε πληροφορώ εγώ άκουσα ότι πρώτη χρονιά τα σωματεία διοργανωτές των σχολικών είχαν τόσο κοντά τους την ΕΣΣΝΑ.
    Και είμαστε σε αναμονή να δούμε ανοιχτό το προφίλ σου μπλόκερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. bloger οι μέρες παιρνούν και το προφίλ σου δεν το ανοιξες ακόμη. Περιμένουμε να παίσουν οι μάσκες και τα ηλεκτρονικά γιαούρτια που είπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι άλλη μια μέρα πέρασε και δεν ανοιξες το προφίλ σου μπλόκερ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποτε λειτουργούσε το skakistiko.blogspot.com. Εκεί σχολίαζε ανώνυμα, για να μην τον κάνουν ρόμπα, μια παραγοντάρα και τα έχωνε χοντρά στους πολλούς που δε γούσταρε μέσα στο ΔΣ της ΕΣΣΝΑ. Πολλές φορές, μάλιστα, ρώταγε και απάνταγε ο ίδιος στον εαυτό του, για να εκτονώνεται.
    Μετά το skakistiko.blogspot.com σταμάτησε τη λειτουργία του και πλέον ο διαχειριστής του www.skakistiko.com μπορεί να κόβει τέτοια καραγκιοζιλίκια.
    Οπότε εσύ που περιμένεις, θα περιμένεις πολύ ακόμα, γιατί η παραγοντάρα έχει βρει τώρα τρόπο να εκτονώνεται εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το όνομα μου είναι ανώνυμος9 Απριλίου 2011 στις 9:35 μ.μ.

    Όλη η ζωντάνια του skakistiko.blogspot.com ήταν στα ανώνυμα σχόλια , ανώνυμα ξεκίνησε το ίδιο, και από ανώνυμα σχόλια ζωντάνεψε. Δυστυχώς τους ανώνυμους κάφρους δεν μπόρεσε να τους φέρει σε βόλτα ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Γάτος. Έτσι, οι επώνυμοι κάφροι βρήκαν την ευκαιρία να ξεκατινιάζονται ελεύθερα μόνοι τους μιας και δεν υπάρχει πρόβλημα να εκθέτουν τους εαυτούς τους. Δυστυχώς πολλοί από αυτούς δυναμίτιζαν το κλίμα πριν, με τις εξυπνάδες τους και μετά τα ρίχναν στους ανώνυμους ότι δεν έχουν επίπεδο. Πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα το βρει μπροστά του το νέο skakistiko.com αφού τα προβλήματα του ελληνικού σκακιού επώνυμοι τα δημιουργούν και μάλιστα πολύ ( με υ) επώνυμοι !Και εννοώ ότι δεν νομίζω ότι έχει τον ίδιο παλμό που είχε πριν. Και οι ίδιοι που τα δημιουργούν ή τα δημιούργησαν στο παρελθόν σπεύδουν να δώσουν και λύσεις όπως ακριβώς και στην πολιτική μιας και το σκάκι είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας.
    Τώρα η νέα αυτή προσπάθεια κάποιους πάλι ενοχλεί ή τα τσιράκια τους αλλά δεν μπορεί κανείς να καταλάβει ότι η ελευθερία δεν φιμώνεται και δεν παζαρεύεται ούτε πάνω ούτε κάτω από τα τραπέζια.
    Και αυτό να κλείσει θα ανοίξει κάτι άλλο , γιατί το άδικο δεν μπορείς να το κρύψεις κάτω από το χαλί κάποια στιγμή ξεχειλίζει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο μπλόκερ έβαλε το θέμα της ανωνυμίας. Περιμένουμε λοιπόν να κάνει αυτός το πρώτο βήμα και να ανοίξει το προφίλ του. Στην τελική ποιος θα φοβάται να μιλήσει επώνυμα σε ένα μπλοκ επώνυμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Που είναι το προφίλ σου μπλόκερ Ο Ε ΟΟΟΟ ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή