skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

9ο Φυσιολατρικό VS 14ο OPEN Ηρακλείου

Με μεγάλη χαρά είδα ότι ανακοινώθηκε η διοργάνωση του 14ου OPEN της ΣΕ Ηρακλείου, μαζί με το Δήμου Ηρακλείου. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ένα σωματείο μετά από τη μικρή έστω διακοπή, για ένα χρόνο, επανέρχεται και οργανώνει πάλι το γνωστό σε όλους μας OPEN, από τις 11-19 Ιουνίου 2011, στο χώρο που γινόταν πάντα, στο Ν. Ηράκλειο. Μαζί θα πραγματοποιηθεί και το 13ο Σχολικό Πρωτάθλημα. Θα το ξαναπώ για πολλοστή φορά. Το άθλημα έχει ανάγκη όλα τα σωματεία και πρέπει όλα να βρουν τρόπους να επιβιώσουν και να δραστηριοποιούνται

Παράλληλα έχουμε και την προκήρυξη του 9ου Φυσιολατρικού OPEN στο γνωστό φανταστικό χώρο της Νίκαιας από τις 16-23 Ιουνίου 2011. Έναν χώρο με ελεύθερο παρκάρισμα, καταπληκτικούς χώρους αναμονής και εξωσκακιστικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή για όσους συνοδούς δεν ενδιαφέρει το σκάκι. Παρακολουθώντας τους ιστότοπους, το τουρνουά της Νίκαιας έχει δημοσιοποιήσει τουλάχιστον ενάμιση μήνα πριν τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Φυσιολατρικού.

Αυτό που κάνει δύσκολα τα πράγματα είναι η αλληλοκάλυψη των ημερομηνιών των δύο τουρνουά. Είναι βέβαια δύσκολη περίοδος γιατί οι αγώνες βρίσκονται ανάμεσα στις εξετάσεις των σχολείων και τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα.

Μήπως να γινόταν κάτι για να μπορέσουν, όσοι θέλουν, να λάβουν μέρος και στα δύο τουρνουά; Θυμάμαι άλλες χρονιές που ο τελευταίος γύρος στο Ηράκλειο γινόταν το πρωί, της ίδιας μέρας που άρχιζε το απόγευμα στη Νίκαια το Φυσιολατρικό. Υπάρχει χρόνος, και τρόπος, να αλλάξει κάτι στις ημερομηνίες;

Η δυναμικότητα βέβαια είναι περίπου η ίδια τουλάχιστον από τις προκηρύξεις. Σε δύο ομίλους, με 1800 και 1700 το όριο για τον Α' όμιλο στα δύο τουρνουά, ίδια τα παράβολα, κατά μέσο όρο, με 30€ και 20€ για τον Α' όμιλο, 20€ και 15€ για τον Β' όμιλο στο Ηράκλειο ενώ στη Νίκαια υπάρχει κοινό παράβολο 25€ και 15€ (ενήλικες-παιδιά).

Αυτό που θα έπρεπε να προσεχθεί λίγο περισσότερο είναι οι τιμές των παραβόλων. Μη θεωρείτε τα 30€ και τα 20€ μικρό ποσό για ανθρώπους που βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια. Εάν σε μία οικογένεια υπάρχουν δύο παιδιά και ο μπαμπάς σκακιστές που θέλουν να παίξουν μαζεύονται 60€-80€ παράβολα μαζί με τις μετακινήσεις κάθε μέρα σε Ηράκλειο και Νίκαια, το ποσό ανεβαίνει. Μειώστε λίγο το κόστος, εάν αυτό είναι δυνατόν και καλύπτει τα έξοδά σας.

Οι διοργανωτές των δύο τουρνουά, ωστόσο, εξασφαλίζουν την άψογη διεξαγωγή των διοργανώσεων σε Ηράκλειο και Νίκαια. Όπως πάντα. Μύρισε καλοκαίρι με αυτά τα δύο τουρνουά και πρέπει να έχουν επιτυχία, όπως πάντα είχαν, και όσοι μπορούν και αντέχουν, να παίξουν και στα δύο. Αυτοί που ενδιαφέρονται θα βρουν τον τρόπο.

2 σχόλια:

  1. Το 14ο ΟΡΕΝ Ηρακλείου δεν γίνετε στην Νέα Ιωνία αλλά στο Ηράκλειο. Επίσης Διοργανωτές είναι η Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου και ο ΦΟΝ Ηρακλείου μαζί με τον Δήμο Ηρακλείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε διορθώθηκε και ευχαριστώ. Αλλά από που προκύπτει ότι η ΦΟΝΗ είναι συνδιοργανωτής; Δεν το έχω δει σε καμία ανακοίνωση. Εάν θέλεις στείλε μου τη προκήρυξη να δημοσιεύσουμε κι άλλες λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή