skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ομαδικά Σχολικά Δημοτικών

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα προκριματικά ομαδικά σχολικά πρωταθλήματα Αττικής των δημοτικών σχολείων, σε τρεις σκακιστικές περιφέρειες από τις εφτά.

Στην Ν.Φιλαδέλφεια με 26 ομάδες, στην Πεύκη με 19 ομάδες και στην Ελευσίνα με 7 μόλις ομάδες δημοτικών σχολείων. Πολύ καλές διοργανώσεις με έναρξη στην ώρα τους, χωρίς καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα ήρεμους συνοδούς και χαρούμενα παιδιά που ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι.

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι πως η επιτυχία αυτή επιτεύχθηκε από το μεράκι και το ακούραστο τρέξιμο των διοργανωτών και των ανθρώπων των σωματείων που διοργάνωσαν τους αγώνες, χωρίς, απ' ότι μαθαίνω, άλλης βοήθειας. Ελπίζουμε στα ατομικά αύριο αλλά και το άλλο Σαββατοκύριακο στους άλλους τομείς να έχουμε ανάλογη επιτυχία.

Επειδή όμως επιτυχία δεν γίνεται χωρίς τα παιδιά θα ήθελα να διαβάσουμε όλοι την σημερινή ανάρτηση-αναδημοσίευση στο πολύ ποιοτικό ιστολόγιο "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ" σχετικά με τους ανήλικους αθλητές και τα δικαιώματά τους. Πολύ καλή ανάρτηση που πιστεύω να ανοίξει ένα διάλογο σχετικό με ένα θέμα που αφορά και ταλαιπωρεί πάρα πολλά παιδιά.

13 σχόλια:

  1. Πάλι παραπληροφορείτε τους αναγνώστες σας, sw! Εγώ έμαθα ότι δόθηκε κάθε βοήθεια που ζητήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέλη του ΔΣ της ΕΣΣΝΑ και της επιτροπής σχολικού σκακιού ήταν παρόντες σε όλα μα όλα τα περιφερειακά. Δεν υπήρξε κανένα περιφερειακό που να έμεινε ο διοργανωτής μόνος τόσο την ημέρα των αγώνων και κυρίως σε όλη την προετοιμασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιά βοήθεια έδωσε λχ η ΕΣΣΝΑ στη Φιλαδέλφεια, γιατί εγώ δεν είδα κανένα παράγοντά της εκεί 2 μέρες (πλην Πρεβενιού ως διαιτητή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και στο Σκακιστικό Όμιλο Νέας Φιλαδέλφειας! Η διοργάνωση ήταν πετυχημένη.
    Η ΕΣΣΝΑ ανέλαβε να καλύψει τις αμοιβές των διαιτητών, αφού ο ΣΟΝΦ δήλωσε αδυναμία, έδωσε υπεραρκετό - Υπήρχε άνετο πλεόνασμα. - υλικό, σκακιέρες και χρονόμετρα, επικοινώνησε τη διοργάνωση σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθήνας (Ατυχώς, οι συμμετοχές από σχολεία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας ήταν λίγες.), έφτιαξε μέχρι και ειδικό blog για τη διοργάνωση και η παρουσία του Έφορου Αγώνων της ΕΣΣΝΑ και κορυφαίου διαιτητή Μιχάλη Πρεβενιού έδωσε λύσεις.
    Κάτι έκανε και η ΕΣΣΝΑ, λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΣΣΝΑ έφτιαξε και τα Blogs ε? Φοβερή βοήθεια. Καταπληκτικό. Φαντάζομαι τι κόπο, μεράκι, χρόνο και χρήμα χρειάστηκε για να γίνουν όλα αυτά τα blogs !!!
    Ο Πρεβενιός κύριοι, και παράγοντας να μην ήταν, πάλι εκεί θα ήταν, γιατί είναι από τους ανθρώπους που αγαπάει το σκάκι με ανιδιοτέλεια. Μην τον παρουσιάζεται σαν εκπρόσωπο της ΕΣΣΝΑ στις διοργανώσεις. Η επιτυχία ανήκει στα σωματεία τα οποία μέχρι τελευταία στιγμή έψαχναν αγωνιωδώς για σχολείο να κάνουν τα τουρνουά και τα κατάφεραν με απίστευτο αγώνα. Τα υπόλοιπα είναι περιττά. Τέλος πιο σωματείο μπορεί να καλύψει τα έξοδα διαιτητών; Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις και συνθήκες μάλλον υποχρεωμένοι είστε να καλύψετε τα έξοδα και μην το παρουσιάζετε ως παραχώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, μεγάλε, τους ισοπέδωσες! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελα τώρα ντροπή. Εκανε ο ΣΟΝΦ περιφερειακό μόνος του; Ο Πρεβενιός τώρα είναι απλός διαιτητής; Ο ΣΟΝΦ έλαβε βοήθεια από την ΕΣΣΝΑ ακριβώς την ίδια που έλαβαν όλα τα σωματεία που συνδιοργάνωσαν περιφερειακά. Και τώρα βγάζει δελτίο τύπου ότι έκανε Δημοτικό πρωτάθλημα και όχι περιφερειακό; ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωπα δεν κατάλαβα; Η ΕΣΣΝΑ πλήρωσε τους διαιτητές στην Φιλαδέλφεια; Στα άλλα περιφερειακά ποιος πλήρωσε τις διαιτησίες; Θα απολογηθείτε κύριοι της ΕΣΣΝΑ γι' αυτό αν έχει συμβεί. Οι υπόλοιποι που κάνουν περιφερειακά δηλαδή είναι χαζοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν εσύ την εξαίρεση τη βαφτίζεις "εξυπνάδα" και την προσφορά στο σκάκι "χαζομάρα" ή προβοκάτορας είσαι ή ανόητος ή και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. NAI βέβαια οι κολλητοί της ΕΣΣΝΑ παίρνουν εξαίρεση και εγώ είμαι προβοκάτορας. Και δεν τους φτάνει η εξαίρεση που έκαναν με λεφτά της ΕΣΣΝΑ περιφερειακό έβγαλαν και δελτίο τύπου ότι έκαναν διήμερο το 6ο πρωτάθλημα Νέας Φιλαδέλφειας
    ΛΑΜΠΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στν παραπανω αναγγελια των τουρνουα το πασχαλινο της Στεγης συνδεεται με το πασχαλινο 2009 κι οχι αυτο του 2011. Τυχαιο...Λιγο προσοχη στον συλλογο που εκφραζει στο πανελληνιο το πραγματικο σκσκι στη δυτικη οχθη γιατι ο ανωνυμος...sw οχι μονο δεν επαινει αυτο που γινεται στο Περιστερι αναπτυξη ,πρωταθλητισμος ,διοργανωσεις υψηλου επιπεδου αλλα οπου νομιζει οτι τον παιρνει κατηγορει να μας πει ποιος ειναι να τον κρινουμε και να τον συγκρινουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ ανώνυμε, σε ευχαριστώ για την παρατήρηση. Όπως θα είδες ήδη διορθώθηκε. Δεν ξέρω πως πέρασε αυτό και ειλικρινά ζητάω συγνώμη. Η κριτική ακόμη και άδικη καμιά φορά, είναι ανεξάρτητη από τη "διαφήμιση" των τουρνουά των σωματείων. Θεωρώ υποχρέωση μου να προβάλω τις διοργανώσεις οποιουδήποτε σωματείου χωρίς να μου ζητηθεί. Ψάχνω μόνος μου τους ιστότοπους των σωματείων και προβάλω οποιοδήποτε τουρνουά βρω. Εάν δεν προβάλω κάποιο τουρνουά αυτό συμβαίνει γιατί απλά δεν το γνωρίζω. Φυσικά, κανείς δεν αμφισβητεί την υπεροχή της Στέγης και τη δουλειά που κάνει. Εγώ, και έχω ασκήσει κριτική γι αυτό, αμφισβητώ τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο άθλημα όλη αυτή η διαδικασία στη μεταγραφική περίοδο. Ας μη γυρνάμε όμως πάλι εκεί. Πολλά ειπώθηκαν όταν έπρεπε, η περίοδος των μεταγραφών πέρασε και η Στέγη είναι από τις πιο πλήρης ομάδες της Ελλάδος. Για αυτό έχω πει στο παρελθόν πως δεν θα έχουν και πολύ ενδιαφέρον, τουλάχιστον για την πρώτη θέση, τα πρωταθλήματα. Όσο για τα επιτυχημένα τουρνουά της ΠΣ, ανατρέξετε στην ανάρτηση με θέμα «Ομαδικό Σχολικό Γυμνασίων-Λυκείων» στις 11/03/2011, στην τελευταία παράγραφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΕΛΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
    http://essna-sxoliko-telika.blogspot.com/
    Ενημερωθείτε για τον τόπο (με χάρτη) και την ώρα των τελικών Αττικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή