skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Σχολεία σε διάλυση

Αγαπητοί αναγνώστες
σίγουρα θα γνωρίζετε τον αναβρασμό που επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα. Σχολεία συγχωνεύονται, καταργούνται και μεγαλώνουν ενώ οι μαθητές, ειδικά των δημοτικών, έχουν μια πικρή αίσθηση της διάλυσης του σχολείου τους.

Πιστεύω, και με αφορμή τα σχολικά πρωταθλήματα, η ένωση ή η ομοσπονδία θα πρέπει να εκδώσει μία ανακοίνωση συμπαράστασης και εναντίωσης σε αυτές τις συγχωνεύσεις και η οποία θα διαβαστεί σε όλους τους τομείς πριν την έναρξη των αγώνων ομαδικών και ατομικών. Το σκάκι όπως και κάθε άθλημα στηρίζεται στα παιδιά και αυτά τώρα έχουν ανάγκη από μία ανακοίνωση συμπαράστασης.

Εκτός όμως της ηθικής συμπαράστασης της ανακοίνωσης υπάρχει και ουσιαστική αιτία για την οποία όλοι θα πρέπει να είμαστε ενάντια στον εκπαιδευτικό Καλλικράτη. Δημιουργούνται σχολεία με 400 και 500 μαθητές που, ακόμη κι αν είναι 12θέσια, θα έχουν από 30-40 μαθητές μέσο όρο σε κάθε τάξη. Και σε συνδυασμό με τα σχολικά βιβλία του δημοτικού τα οποία θέλουν οπωσδήποτε καθοδηγητή για να μελετήσουν τα παιδιά, η γνώση θα είναι πολύ δύσκολη να αποκτηθεί από όλους.

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση ανασφάλειας που υπάρχει σε όλους ας δώσουμε στα παιδιά την αίσθηση ότι κάποιος τα στηρίζει εκτός από τους γονείς τους. Ας αισθάνονται ότι η διοίκηση του αθλήματος που αγαπούν, είναι κοντά τους και σε εξωσκακιστικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου