skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ομαδικό Σχολικό Γυμνασίων-Λυκείων

Ανακοινώθηκε από την ΕΣΣΝΑ το ιστολόγιο που έχει δημιουργήσει η ένωση για το Ομαδικό Σχολικό Γυμνασίων-Λυκείων το οποίο θα διεξαχθεί σε μία φάση. Μόνο τελική. Πατήσαμε λοιπόν στον αντίστοιχο σύνδεσμο http://www.essna-sxoliko-omadiko.blogspot.com/ και.....οποία έκπληξη.

Νομίζαμε ότι κάναμε λάθος στον σύνδεσμο. Σίγουρα δεν είναι τυπογραφικό λάθος εκ παραδρομής; Σάββατο 26 Μαρτίου 2011; Την ίδια μέρα με τα προκριματικά των Ομαδικών των Δημοτικών Σχολείων σε τέσσερις τομείς;

Γιατί όπως ήδη ξέρετε, φαντάζομαι ότι ξέρετε αφού εσείς τα ανακοινώσατε, το συγκεκριμένο Σάββατο γίνονται τα Ομαδικά Δημοτικών στο Ελληνικό (Αθήνα-Νότιος τομέας), Περιστέρι (Αθήνα-Δυτικός τομέας), Πειραιά (Τομέας Πειραιά και νήσων) και Λαύριο (τομέας Ανατολικής Αττικής). Δηλαδή πάνω από το 50% του πληθυσμού της Αττικής.

Θεωρείτε ότι δεν υπάρχουν οικογένειες οι οποίες να έχουν παιδιά στο γυμνάσιο και στο δημοτικό ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και τα οποία θέλουν να αγωνιστούν με κάποια ομάδα του σχολείου τους στα Ομαδικά Σχολικά; Εκτός και εάν για κάποιο λόγο θέλετε να εκδικηθείτε τους γονείς που έτυχε να έχουν παιδιά σε δύο η και σε τρεις διαφορετικές βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Πως μία οικογένεια θα μπορέσει να "τρέξει" τα παιδιά της το ένα στο Ομαδικό Σχολικό των Δημοτικών στο Περιστέρι για παράδειγμα και το άλλο στο Ομαδικό Σχολικό Γυμνασίων στο Τατόι; Αυτό πάλι δεν το κατάλαβα. Στο Τατόι;!!!! Άντε και του χρόνου στη Λάρισα. Αλλά ας πούμε ότι αυτό το ξεπερνάμε.

Πίστευα ότι η διοργάνωση των Νεανικών τα Χριστούγεννα ήταν μία κακή παρένθεση αλλά φαίνεται ότι μπορείτε να ξεπεράσετε τον εαυτό σας. Αλήθεια στην επιτροπή που αποφάσισε αυτές τις ημερομηνίες υπάρχει κάποιος γονιός ή όλοι είστε απλά παράγοντες;

Βιάστηκα να αναφέρω σε προηγούμενη ανάρτηση ότι προβλέπω να είναι μία πολύ καλή, από άποψη διοργάνωσης, τα φετινά σχολικά πρωταθλήματα. Ίσως προσπάθησα να εξορκίσω το κακό γιατί είχα την εμπειρία που μας προσφέρατε στα Νεανικά. Αλλά πριν ο αλέκτωρρ λαλήσει τρεις φροντίσατε να με διαψεύσετε.

Κύριοι, για να σοβαρευτούμε, αλλάξτε την ημερομηνία και πραγματοποιήστε τα ομαδικά σχολικά των Γυμνασίων-Λυκείων την ίδια ημερομηνία με τα Τελικά των Ομαδικών των Δημοτικών Σχολείων. Τόσο απλό. Γιατί προβλέπω μεγάλη αναταραχή.

Εάν πάλι δεν μπορείτε και το θεωρείτε τόσο πολύπλοκο, δώστε την διοργάνωση εν λευκό σε κάποιο σωματείο με πείρα σε διοργανώσεις. Φυσιολάτρη, ΠΣ Περιστερίου, ΣΟ Αιγάλεω, Ζήνωνα, Κορυδαλλό και πολλούς άλλους.

Με αυτές τις κινήσεις πάτε το άθλημα μπροστά....με την όπισθεν.

16 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κύριε/ αγαπητή κυρία blogger,

    Η διοργάνωση επτά Περιφερειακών Σχολικών Πρωταθλημάτων, και μάλιστα διπλών, Ατομικών και Ομαδικών, και τριών Τελικών Φάσεων, δηλαδή δεκαεπτά, συνολικά, τουρνουά σε τρία, μόλις, διαθέσιμα Σαββατοκύριακα, όταν δεν υπάρχουν χρήματα, είναι αρκετά δύσκολη άσκηση. Δε συμφωνείτε;
    Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ μέχρι σήμερα, και θα οφείλατε να αναγνωρίσετε ότι υπάρχουν πρόσωπα που καταφέρνουν να κινητοποιούν ανθρώπους και να εξασφαλίζουν πόρους για το σκάκι σε ολόκληρη την Αττική και, αν όχι να τα ενθαρρύνετε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, να είστε, τουλάχιστον, αντικειμενικός/ -ή στις κρίσεις σας.
    Τα "Δεν είστε γονείς.", "...εκδικείστε..." κ.λπ. είναι κωμικοτραγικά και φανερώνουν blogger που υποτιμά τους επισκέπτες του ιστολογίου του, αφού αντί για επιχειρήματα χρησιμοποιεί αφορισμούς και κραυγές, για να εκφράσει ό,τι, τέλος πάντων, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει.
    Αν προσπαθείτε να μας πείσετε ότι γονείς με παιδιά και στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο (Για το Λύκειο είναι παράδοξο να συζητάμε για αναγκαία συνοδεία.), που θα τύχει να αγωνίζονται κι εδώ κι εκεί (Μα για πόσες περιπτώσεις μιλάμε τελικά;) δεν μπορούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους χωριστά ένα Σάββατο στους σχολικούς αγώνες ή να τα εμπιστευτούν στους γονείς των συμμαθητών και συμπαικτών τους ή στους δασκάλους τους ή στους προπονητές τους σε ένα περίπου οικείο περιβάλλον, ενώ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν ακριβώς αυτό αρκετές Κυριακές, όταν υπάρχουν σωματειακοί αγώνες, τότε, από σεβασμό στους αναγνώστες σας, που μπορεί να είναι και παιδιά, προτιμώ να μη κάνω κανένα επιπλέον σχόλιο.
    Μήπως, τελικά, έχετε πρόβλημα με το συνδιοργανωτή ΦΟΝ Ηρακλείου - "Επικοινωνία", που όχι μόνο δε διαλύθηκε, όπως επιδίωξαν κάποιοι, αλλά, αντίθετα, επανέρχεται πιο δυνατός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοιου είδους ανεύθυνα σχόλια βλέπουμε κατά καιρούς από διάφορους επαγγελματίες σχολιαστές των μπλοκς. Αλλά τέτοιο ανεύθυνο σχόλιο από μπλόκερ πρώτη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε αναγνώστη. Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ που διαβάσατε την ανάρτηση. Αυτή είναι και η ουσία του ιστολογίου που δημιούργησα. Να ακούγονται οι απόψεις όλων. Γι αυτό το λόγο, και εμπιστευόμενος την ευγένεια όλων, τα σχόλια είναι ανοιχτά και δημοσιεύονται αυτόματα χωρίς δική μου έγκριση. θα ήθελα να αναφέρω ότι συμφωνώ μαζί σου για τις όποιες υπερβολές, χάριν αστείου, μπορεί να σε ενόχλησαν. Η έλλειψη χιούμορ δεν είναι προνόμιο. Φυσικά και δεν πιστεύει κανείς ότι η ένωση εκδικείται γονείς. Θα ήταν πιο οικείο σε εσένα, να έλεγα ότι οι άνθρωποι που αποφάσισαν αυτές τις ημερομηνίες, το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η ταλαιπωρία των συνοδών και το ίδιο το άθλημα; Θα πρέπει να γνώριζαν ότι τα σχολικά γίνονται για να τραβήξουμε παιδιά στο άθλημα. Με όλο αυτό που γίνεται θα χάσουμε και παιδιά που ήδη είναι αθλητές. Μόνο εγώ γνωρίζω τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις οικογενειών που έχουν παιδιά σε γυμνάσιο και δημοτικό, αθλητές, και δεν θα πάνε στα ομαδικά του γυμνασίου γιατί δεν μπορούν. Και όπως ίσως γνωρίζετε, σοφοί του αθλήματος, οι ομάδες αποτελούνται από τέσσερις αθλητές και σπάνια υπάρχει αναπληρωματικός. Έτσι απώλεια ενός αγωνιζόμενου σημαίνει και αδυναμία συμπλήρωσης ομάδας. Και σε κατηγορίες που ήδη λόγω ηλικίας υπάρχει μειωμένη συμμετοχή. Αυτό το πόνημα βλέπω ότι σας είναι άγνωστο. Απλά σκεφτήκατε σαν παράγοντες και όχι σαν γονείς. Και τα περί συνοδείας σε άλλους έμπιστους και φίλους γονείς κρατήστε τα για τον εαυτό σας και το σωματείο σας όπου κι αν ανήκετε. Γιατί οπ' ότι φαίνεται στο σωματείο σας έχετε πληθώρα συνοδών και δεν ξέρετε τι να τους κάνετε. Γιατί ένα από τα προβλήματα των σωματείων είναι ότι δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί που να ενδιαφέρονται και να θέλουν να συνοδεύσουν όχι ξένα αλλά ακόμη και τα δικά τους παιδιά. Τέλος θα ήθελα δημόσια να δηλώσω ότι δεν μιλάτε σε παράγοντα αλλά σε γονέα. Οι παράγοντες, παραγοντίσκοι και λοιποί σουλατσαδόροι, οι κάποιοι από αυτούς, μπορεί να χάρηκαν ή άλλοι να στεναχωρήθηκαν για τον ΦΟΝ Ηρακλείου-"Επικοινωνία". Οι γονείς που αγαπούν το άθλημα, όπως εγώ, μόνο στεναχώρια μας προκαλεί η όλη κατάσταση. Χρειαζόμαστε όλα τα σωματεία στο χώρο. Και πολύ περισσότερο αυτά, όπως η ΦΟΝΗ, που έχουν προσφέρει πολλά και μακάρι να δυναμώσουν πάλι και να προσφέρουν περισσότερα. Και για να προχωρήσω το θέμα ένα βήμα παραπέρα, θα ήθελα να προτείνω η ΦΟΝΗ να αναλάβει και τα τελικά ομαδικά των δημοτικών, στις 2 Απριλίου, έτσι ώστε να μην υπάρχει το πρόβλημα που πιστεύω ότι θα είναι τεράστιο. Είναι τόσο απλό και φαντάζομαι πιο οικονομικό. Καλά να περνάτε και η δικαίωση θα έρθει από τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καγνικά όλοι όσοι ασχολούντε φανατικά με το σκάκι και μάλιστα σε σημείο να φτιάχνουν και ιστοσελίδες είναι γονείς. Οι σκακιστές ενα περίεργο πράγμα δεν υπάρχουν πουθενά.
    Οσοι γράφουν στρα μλποκ και όσοι ασχολούντε με το σκάκι είναι γονεις. ωραίο αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ μου, τα παιδιά πρέπει να τα έχουμε μακριά απ' όλα αυτά. Λογικό είναι όσοι ασχολούνται με τα ιστολόγια και τα διοικητικά να είναι γονείς. Τα παιδιά πρέπει ανεπηρέαστα να ασχολούνται με το άθλημά τους, χωρίς να μπαίνουν σε ίντριγκες, διαμάχες και όλα όσα αποβλέπουν μόνο σε εξουσία και πολιτική. Σε αυτόν τον τομέα, όσοι το έχουμε καταφέρει είμαστε κερδισμένοι γονείς. Και πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία έτσι λειτουργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @sw
    Μάλιστα... Όποιος ενοχλείται από "υπερβολές, χάριν αστείου", στερείται χιούμορ. Εγώ θα έλεγα, αντίθετα, ότι όποιος ενοχλείται από αγοραίες εκφράσεις χουλιγκανικού ύφους, δε στερείται ήθους, αγωγής και σεβασμού για τον εαυτό του και τους άλλους.
    Το κολπάκι της αντιδιαστολής παράγοντα - γονιού είναι φτηνό, μια ευκολία για να οικειοποιηθείτε ένα ηθικό πλεονέκτημα, το οποίο δε σας ανήκει, αφού δεν υπάρχουν εξ ορισμού κακοί παράγοντες και καλοί γονείς - Ας αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι αρκετοί παράγοντες είναι και γονείς! -. Όπως γράφετε κι εσείς, όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα. Όπως γράφω κι εγώ, όλοι κρίνονται από αυτό που έθεσαν ως στόχο και υλοποίησαν δεδομένων των συνθηκών. Επιπλέον, και αυτό δεν μπορείτε να το αρνηθείτε, όποιος διαχειρίζεται blog, του οποίου οι αναρτήσεις έχουν σχεδόν πάντα πολιτικό περιεχόμενο, παραγοντίζει απροκάλυπτα, έστω κι αν δε γνωρίζουμε το ονοματεπώνυμό του.
    Τέλος, θα επισημάνω αυτό που θεωρώ το πιο σημαντικό απ' όλα. Στους γονείς που «δεν ενδιαφέρονται και δε θέλουν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους», δε φταίνε οι παράγοντες, αλλά το κεφάλι τους. Οι παράγοντες, με πρώτους αυτούς των σωματείων, έχουν υποχρέωση να διευκολύνουν τους γονείς που δεν μπορούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους. Εν προκειμένω, αυτοί οι παράγοντες που εξασφαλίζουν με κόπο και ιδρώτα τη διοργάνωση Σχολικών Πρωταθλημάτων σε εννιά διαφορετικές περιοχές της Αττικής κάνουν καλά τη δουλειά τους και αυτό το αντιλαμβάνονται εννιά στους δέκα γονείς που γνωρίζω προσωπικά. Για να σας γίνει σαφές το κωμικοτραγικό του επιχειρήματός σας, σκεφτείτε το γονιό που «δεν ενδιαφέρεται και δε θέλει να συνοδεύσει το παιδί του» στο σχολείο και διαμαρτύρεται, γιατί το κράτος δεν του κατασκεύασε ένα σχολείο απέναντι από το σπίτι του.
    Να είστε καλά, να χαίρεστε τα παιδάκια σας και να μη τσιγκουνεύεστε τις ενθαρρυντικές κουβέντες για την ΕΣΣΝΑ, το ΦΟΝΗ, την Πνευματική Στέγη Περιστερίου κ.ά., όταν παλεύουν να κάνουν σωστά πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού είστε άνθρωπος που είστε μεν γονιός αλλά είστε και διοικητικός παράγοντας στο σκάκι γιατί προτάσσετε την ιδιότητά σας ως γονιός και μόνο;
    Παιχνίδι εντυπώσεων κάνετε και στείρα αντιπολίτευση κρυμμένος πίσω από την ιδιότητα του γονιού ενώ λειτουργείτε ως ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ.
    Ελευθέρα εκφράστε τις απόψεις σας αλλά μην παραπλανάτε τον κόσμο ότι τάχα είστε ένας γονιός που δεν γνωρίζει από τα διοικητικά της ΕΣΣΝΑ
    Ασε που το παραπάνω σχόλιο ως δήθεν ανώνυμου είναι δικό σας Κε μπλοκερ. Σας πρόδωσε το σύστημα της google

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ ανώνυμε,
    το παραπάνω σχόλιο δεν είναι δικό μου. Το @sw που εμφανίζεται στην αρχή του προηγούμενου σχολίου είναι γραμμένο από τον ανώνυμο αναγνώστη και δεν έχει βγει αυτόματα από την google. Αλλιώς θα έπρεπε να βγαίνει και σε αυτό το σχόλιο εφόσον δηλώνω ότι το γράφει ο blogger αλλά από την πλευρά του απλού αναγνώστη. Έτσι δεν είναι; Καλή η προβοκάτσια. Φαίνεται ότι σας ενοχλώ πολύ. Δηλώνω ότι δεν είμαι παράγοντας και δεν γνωρίζω τα διοικητικά της ΕΣΣΝΑ. Θέλω να βοηθήσω με τον δικό μου τρόπο και τη δική μου αντίληψη σε αυτά που εγώ βλέπω στραβά, ανεξάρτητα από την προβολή στο ιστολόγιο ακόμη και αποφάσεων που διαφωνώ και θεωρώ υποχρέωση να προβληθούν. Κανείς δεν έχει αναφερθεί στο γεγονός ότι τα σχόλια σας δημοσιεύονται αυτόματα χωρίς λογοκρισία και προηγούμενη δική μου έγκριση και χωρίς απαίτηση ονόματος, γιατί αυτό θεωρώ εγώ δημοκρατία. Για να τελειώνουμε με τη λάσπη έχω μόνο την ιδιότητα του γονέα και του ανθρώπου που ενδιαφέρεται για το άθλημα ακριβώς και μόνο επειδή τα παιδιά του ασχολούνται με αυτό και όχι γιατί είμαι κατ' επάγγελμα παράγοντας. Όσο αφορά το θέμα που συζητάμε πραγματικά νομίζετε ότι σας πιστεύει κανείς; Θέλετε να μας πείσετε ότι ήταν αδύνατο να διοργανωθούν όλα τα ομαδικά σχολικά μαζί, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, με τον ίδιο διοργανωτή και στο ίδιο σχολείο;
    Έχετε σκεφτεί πως θα πάει κάποιος στο Τατόι δεδομένου και του χωρισμού των συνοδών; Ας μας ενημερώσει κάποιος με ποιόν τρόπο, λεοφωρεία, μετρό, αεροπλάνα, ελικόπτερα, οτιδήποτε μπορεί κάποιος να πάει στο σχολείο των αγώνων. Προσοχή, με δεδομένο ότι πρέπει να χωριστούν οι οικογένειες και οι συνοδοί. Εάν όλα γίνουν εκεί δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Όλο και κάποιος θα έχει μεταφορικό μέσον να μεταφέρει και τους υπόλοιπους. Εαν όμως θέλετε να πάμε το θέμα παρακάτω, εγώ τους τελευταίους τρεις μήνες έχω εισπράξει σαν γονιός ένα πρωτάθλημα Νεανικών Αττικής απαράδεκτο, δύο αγωνιστικές μέσα σε τριήμερα, της Καθαρής Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου και τα ξεχωριστά τουρνουά των ομαδικών σχολικών Γυμνασίων-Λυκείων και Δημοτικών. Αυτά δε χρειάζεται να είσαι παράγοντας για να τα δεις. Οι γονείς και τα παιδιά τους ταλαιπωρούνται. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα διοικητικά της ένωσης. Οι αποφάσεις που παίρνουν μας ενδιαφέρουν. Και ειδικά οι αποφάσεις που ταλαιπωρούν γονείς, αθλητές αλλά και το ίδιο το άθλημα.

    ΥΓ. Επίσης να ενημερώσω ότι όποιος θέλει μπορεί να στείλει και την άποψή του στο email του ιστολογίου και αυτή χωρίς καμία περικοπή θα δημοσιευτεί σαν κανονική ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Είμαι γονιός και δεν είμαι κατ'επάγγελμα παράγοντας."
    Καλά, σε ποιο φανταστικό κόσμο ανήκει ο blogger αυτού του ιστολογίου?Φαντασιώνεται ότι στο σκάκι υπάρχουν επαγγελματίες παράγοντες που κονομάνε και στην άλλη μεριά είναι αυτός και οι όμοιοί του που αγωνίζονται αφιλοκερδώς για την πρόοδο του αθλήματος.Εγώ που μετράω στο σκάκι πάνω από 20 χρόνια δεν έχω γνωρίσει κάποιον επαγγελματία παράγοντα.
    Αν εσείς γνωρίζετε κάποιον αγαπητέ να μας τον κατονομάσετε για να τον απομονώσουμε από την σκακιστική κοινωνία.Εγώ βλέπω ότι εσείς παραγοντίζετε και μάλιστα με κρυμένη ταυτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα σχολικά πρωταθλήματα γίνονται χρόνια τώρα. Πάντα καταφέρνουν όποιοι είναι διοίκηση της ΕΣΣΝΑ και γίνονται. Άλλες φορές με μικρότερα άλλες με μεγαλύτερα προβλήματα. Όποιος έχει διοργανώσει έστω Δημοτικό σχολικό γνωρίζει καλύτερα τι κουπί τραβάς για να γίνουν οι διοργανώσεις. Ας ενθαρρύνουμε και λίγο λοιπόν όλους αυτούς που προσπαθούν. Μην τα παρουσιάζουμε όλα μαύρα κι άραχνα. Η προσπάθεια εγώ νομίζω και από την τωρινή διοίκηση και από τις προηγούμενες είναι μεγάλη και επίπονη. Το ζητούμενο είναι κάθε χρόνο να πραγματοποιούν και περισσότερα και καλύτερα σχολικά Τέλεια δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να κάνει κανείς εκτός αν αποφασίσει να τα κάνει ο ΘΕΟΣ. Από τον καναπέ μου αραχτός δεν έχω κανένα κίνδυνο να κάνω οποιοδήποτε λάθος. Το πολύ πολύ να αργήσω να αλλάξω πλευρό και να μουδιάσει κανένα πόδι αλλά και πάλι ποιος θα το μάθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους κύριοι (αν και πολύ αμφιβάλλω ότι θέλετε να μπουν στη θέση τους). Το ανώνυμο του blogger αγαπητοί, εξασφαλίζει και την δική σας ανωνυμία. Γιατί δεν είδα κάποιον να αναφέρει το όνομά του. Φυσικά εκεί που πρέπει, θα έχει ενημερώσει ποιός είναι για να τύχει της εύνοιας των ημετέρων. Ο τελευταίος ανώνυμος φίλος έχει δίκιο. Μπράβο στην ΕΣΣΝΑ που διοργανώνει όλα αυτά τα τουρνουά. Από το ένα σχολικό στην Καλλιθέα πριν κάποια χρόνια που ξεκίνησε το τουρνουά στις 2 το απόγευμα με παντελείς έλλειψη οργάνωσης φτάσαμε σήμερα να διοργανώνονται τόσα σχολικά. Κανείς δεν το έχει αμφισβητήσει αυτό. Η όλη ανάρτηση γράφτηκε για την ταυτόχρονη (26 Μαρτίου) διοργάνωση των ομαδικών σχολικών των Δημοτικών με τα ομαδικά σχολικά των Γυμνασίων-Λυκείων και μάλιστα σε τόσο διαφορετικές περιοχές. Μόνο αυτό. Τέλος. Ήταν όμως αρκετό για να ξεσηκώσει θύελλα. Καλό αυτό. Κάτι κινείται. Θα αρκούσε λοιπόν κύριοι να με αποκαλέσετε όπως θέλετε αλλά να λέγατε στο τέλος πως αναγνωρίζετε το λάθος σας και αλλάζετε την ημερομηνία. Όσα έχω γράψει δεν έχουν καμία σχέση με τους συνδιοργανωτές (είμαι σίγουρος πως θα κάνουν όλοι άψογες διοργανώσεις, πότε άλλωστε και από που προκύπτει το αντίθετο;). Το μόνο που ζήτησα είναι η ταυτόχρονη πραγματοποίηση των δύο ομαδικών για να διευκολυνθούν όλοι στις μετακινήσεις τους. Καλά να περνάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το 2010 τα ομαδικά Δημοτικών έγιναν αλλού και τα ομαδικά Γυμνασίων Λυκείων αλλού. Την ίδια μέρα. Δεν άκουσα διαμαρτυρίες για το πως θα συνοδευτούν τα παιδιά. Κάμω λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ πάλι άκουσα πολλές αντιδράσεις. Αλλά πέρυσι, άλλοι γονείς είχαν αυτό το πρόβλημα και άλλοι φέτος. Εδώ καταργούνται σχολεία και δεν ενδιαφέρονται πολλοί γονείς για τη μόρφωση των παιδιών τους. Και εσύ μου λες γιατί δεν διαμαρτύρονται για το σκάκι; Δεύτερον πέρυσι δεν είχα ιστολόγιο. Θέλεις να φωνάξουμε φέτος για πέρυσι; Το μέλλον προσπαθούμε να αλλάξουμε φίλε μου. Το παρελθόν απλά μας δίνει μαθήματα. Και τελικά ποιός σου είπε ότι επειδή πέρυσι κάνανε αυτή την ανευθυνότητα απέναντι στους γονείς και τα παιδιά, όλοι οι υπόλοιποι που θα κάνουν το ίδιο πρέπει να το δεχόμαστε χωρίς διαμαρτυρία; Ας μας δείξουν αυτοί που τώρα διοικούν ότι έχουν κάτι καλύτερο να προσφέρουν. Και προσωπικά πιστεύω ότι μπορούν. Κριτική κάνουμε για να βοηθήσουμε, όχι για να συγκρίνουμε. Πάντως, σε ότι ερωτήσεις έχω κάνει απάντηση δεν έχω πάρει. Εσείς ασχολείστε ακόμη με μικροπολιτική. Ουσιαστικά μπορεί να απαντήσει κάποιος σε όλες τις ερωτήσεις μου στην ανάρτηση και στα σχόλια; Εάν δεν υπάρχουν απαντήσεις τότε καλύτερα να σταματήσουμε τη κουβέντα εδώ. Αλλιώς ας κάνουμε μία πιο εποικοδομητική συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «Φυσικά εκεί που πρέπει, θα έχει ενημερώσει ποιός είναι για να τύχει της εύνοιας των ημετέρων».
    Ο μπλόγκερ έχει βραχυκυκλώσει. Συνεχίζει να είναι απαράδεκτα προσβλητικός για τους αναγνώστες του μπλογκ του. Τί μας γράφει, δηλαδή; Ότι αυτός, ο γονιός, που τάχα δεν ασχολείται με τα διοικητικά, δίνει στον εαυτό του το δικαίωμα να κράζει επικαλούμενος ιδιότητες και στοιχεία που δεν επαληθεύονται, ενώ όποιος τον στριμώχνει είναι διαπλεκόμενος.
    Μεγάλο κρίμα! Πιστεύαμε, ίσως παρασυρμένοι από γλυκερές εκφράσεις του τύπου «Ας αναζητήσουμε τους τρόπους και τις μεθόδους που θα κάνουν τη λειτουργία του αθλήματος καλύτερη καταγγέλλοντας αλλά και επιβραβεύοντας ότι γίνεται στο χώρο. Γράψτε ελεύθερα τη γνώμη σας χωρίς λογοκρισία και ας ελπίσουμε όλοι στο καλύτερο.», ότι έχουμε να κάνουμε με άνθρωπο ρομαντικό, καλοπροαίρετο και δίκαιο. Ελπίζουμε ότι δε θα μας διαψεύσει οριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μπλόκερ εμείς δε είμαστε αρμόδιοι να σου απαντήσουμε Τις απόψεις μας γράφουμε κι εμείς Απλά σε θεωρούμε άδικο απέναντι σε αυτούς που διοργανώνουν τα σχολικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 122 Δημοτικά στα 7 Περιφερειακά Ομαδικά, 20 Γυμνάσια και 9 Λύκεια στα Τελικά. sw, μήπως δε μας τα έγραφες και πολύ καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή