skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Βιογραφικά Υποψηφίων Σκακιστικής Ενότητας


Περιμένουμε και τα βιογραφικά των υποψηφίων ή ότι άλλο υπάρχει προς δημοσίευση και από την άλλη παράταξη των εκλογών της ΕΣΣΝΑ την Νέα Σκακιστική Κίνηση - Κίνηση για την Αλλαγή Μέτωπο Συνεργασίας.



«ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ
ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (Δ.Σ.)
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.)


1. ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ:
Ο Γιώργος Βλάχος είναι λογιστής - φοροτεχνικός με δράση πολλών ετών σε συλλόγους γονέων & κηδεμόνων. Τα τελευταία έξι χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του σκακιού λόγω των παιδιών του. Διετέλεσε Πρόεδρος της Σκακιστικής Ανάπτυξης Νέας Ιωνίας. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι Μέλος της Επιτροπής Σχολικού της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., καθώς και Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της.

2. ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ:
Ο Χρήστος Γκορίτσας έχει σπουδάσει νομικά και οικονομικά. Είναι ισχυρός ενεργός σκακιστής (FIDE Master) και ιδρυτικό μέλος της Σκακιστικής Άνοιξης. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.). Ως παιδί του σκακιού και πατέρας ενός γιου πέντε περίπου ετών ο ίδιος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το μέλλον του σκακιού ως αθλήματος, πολιτιστικού αγαθού και εκπαιδευτικού εργαλείου στη διάθεση της νεολαίας.

3. ΓΚΟΥΒΑΣ ΜΑΡΙΟΣ:
Ο Μάριος Γκούβας γεννήθηκε στην Αθήνα και μετά από επταετή «περιήγηση» επέστρεψα στη «βάση» του. Την εποχή «μπάλα στην πλατεία» με τα παιδιά της γειτονιάς, το σκάκι ήταν γι’ αυτόν ένα δευτερεύον παιγνίδι που, ωστόσο, του ασκούσε γοητεία και τα ψιλοκατάφερνε. Δεν μπόρεσε να «γνωριστεί» καλά με το σκάκι, παρά μόνο όταν ο γιος του ασχολήθηκε μ’ αυτό. Εκτίμησε δεόντως τον εθελοντισμό, στον οποίο στηρίζεται το άθλημα στην Ελλάδα, και ευελπιστεί να προσφέρω με τις όποιες δυνάμεις του στην προσπάθεια της Σκακιστικής Ενότητας για περαιτέρω εξέλιξη και διάδοση του αθλήματος.

4. ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ:
Ο Ηλίας Δαλιάνης ασχολείται με το σκάκι από το 1989. Τότε ξεκίνησε να παραδίδει δωρεάν μαθήματα σκακιού στο 44ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και ανέλαβε Έφορος του σκακιστικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κώστας Βάρναλης», τον οποίο οδήγησε μέχρι τη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Το 2000 δημιούργησε τον Αθλητικό Όμιλο «Τρεις Αστέρες ’89», ο οποίος αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική Κατηγορία και έχει αναδείξει πολλά ταλέντα από την υποβαθμισμένη περιοχή των Κάτω Πατησίων. Ποτέ δεν κυνήγησε την «καρέκλα» (Δε δίστασε να παραιτηθεί από το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. για λόγους αρχής το 2006.), αλλά θέλει μόνο να συμβάλλει με όσες δυνάμεις διαθέτει στην επιβίωση των συνοικιακών σκακιστικών σωματείων της Αττικής.

5. ΖΑΜΙΤ ΚΥΡΙΑΚΟΣ:
Ο Κυριάκος Ζαμίτ είναι πτυχιούχος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εκπροσωπεί το σκακιστικό σωματείο Εστία Νέας Σμύρνης. Διατηρεί τις ιδιότητες του ενεργού σκακιστή και διαιτητή. Την τελευταία τριετία έχει εμπλακεί πιο ουσιαστικά και εκτεταμένα στα σκακιστικά κοινά και δρώμενα. Φέτος αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των σκακιστικών σωματείων του Νομού Αττικής, ώστε να εκφράσει τη νέα γενιά ανθρώπων που ασχολούνται με το αττικό σκάκι.

6. ΚΟΥΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:
Ο Νίκος Κουκίδης κατοικεί στην Καλλιθέα. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Ζωικής Παραγωγής. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρεία υγειονομικών εφαρμογών. Ασχολείται με το σκάκι τα τελευταία 25 χρόνια και ως διαιτητής από το 1997. Συμμετέχει ενεργά στις διοικητικές δραστηριότητες του Σκακιστικού Ομίλου Καλλιθέας από τις αρχές του '90. Ήταν Μέλος και Ειδικός γραμματέας στο Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. την περίοδο 2008 - 2010.

7. ΠΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
Ο Παναγιώτης Παγώνας είναι ελεύθερος επαγγελματίας/ λογιστής - φοροτεχνικός. Είναι Έφορος του Τμήματος Σκακιού του Ε.Ο.Σ Αχαρνών, ενεργός σκακιστής και μέλος του από το 1987. Κατέχει τον τίτλο του National Instructor και έχει διατελέσει μέλος της οργανωτικής επιτροπής πολλών ατομικών και ομαδικών διοργανώσεων. Είναι παντρεμένος με τη σκακίστρια Κατερίνα Νίκα και έχει δύο παιδιά, τα οποία είναι σκακιστές. Με τη συμμετοχή του στη Σκακιστική Ενότητα επιθυμεί να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του στην προσπάθεια ανάδειξης του σκακιού της Αττικής.

8. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ:
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι Πολιτικός Μηχανικός και πατέρας δύο παιδιών. Ο γιος του Νάσος είναι διακεκριμένος νέος σκακιστής και νικητής του φετινού Πανελλήνιου Φοιτητικού Πρωταθλήματος Σκακιού. Ο Δημήτρης ενεπλάκη στο σκάκι (παρ)ακολουθώντας βήμα – βήμα τη σκακιστική εξέλιξη του Νάσου. Ανήκει στην ομάδα γονιών, οι οποίοι έχουν επί σειρά ετών υπηρετήσει με αφοσίωση το Φιλαθλητικό Όμιλο Νέων Ηρακλείου Αττικής – «Επικοινωνία». Ο Δημήτρης είναι ο Ταμίας της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., ο άνθρωπος ο οποίος διαχειρίστηκε με σύνεση και προσοχή τα οικονομικά της Ένωσης από τον Ιούνιο του 2010.

9. ΣΚΑΠΕΡΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΝΕΣΤΟΡΑΣ:
Ο Κωστής Σκαπέρδας είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Σκακιστικής Άνοιξης. Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. από το 2008 ως Αντιπρόεδρος (2008 - 2010) και Έφορος Αγώνων (2011 - 2012) της Ένωσης. Σκακιστής του Α.Ο. Παραδείσου Αμαρουσίου (1986 - 2006), του Α.Ο. «Δόξα» Πεύκης (1991 - 1992) και της Σκακιστικής Άνοιξης (2007 - …) με αξιοσημείωτες ομαδικές και ατομικές διακρίσεις.

10. ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
Ο Παναγιώτης Σκλαβούνος είναι Ηλ/ γος Μηχ/ κός Ε.Μ.Π. και κάτοικος Πειραιά. Ομοσπονδιακός Μετρ και διαιτητής Α' Κατηγορίας στο σκάκι. Αναπληρωτής Γραμματέας στην Ε.Σ.Ο. και Έφορος Σχολικού Σκακιού στην Ε.Σ.Σ.Ν.Α.. Δραστηριοποιείται στα σκακιστικά κοινά από... το 1985 ως εκπρόσωπος του Πειραϊκού Ομίλου Σκακιστών, του οποίου σήμερα είναι Έφορος Αγώνων έχοντας διατελέσει στο παρελθόν Πρόεδρος, εκπρόσωπος στην Τ.Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και ιδρυτικό μέλος στην Ε.Σ.Σ.Ν.Α.. Εξακολουθεί να είναι ενεργός σκακιστής και μοιράζει τον ελεύθερο χρόνο που αφήνει η επαγγελματική του ενασχόληση ως διευθυντικού στελέχους του Δ.Ε.Σ.Φ.Α. Α.Ε. στις δύο βασίλισσες της ζωής του, τις κόρες του Μαρία και Ποθητή, και στις δύο μεγάλες του αγάπες, τη σύζυγό του Ευαγγελία και το σκάκι. Καμαρώνει που συνεργάζεται στη Σκακιστική Ενότητα με νέους ανθρώπους που δείχνουν έμπρακτα το
ενδιαφέρον τους για το μέλλον του σκακιού ως αθλήματος, πολιτιστικού αγαθού και εκπαιδευτικού εργαλείου στη διάθεση της νεολαίας.

11. ΤΖΟΥΜΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ:
Ο Αναστάσης Τζούμπας έχει βραβευτεί από την Ε.Σ.Ο. ως ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκακιστές της δεκαετίας 1991 - 2000. Από την ηλικία των 4 ετών ασχολήθηκε με το σκάκι και διακρίθηκε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Με σπουδές στη Σχολή Ηλ/ γων Μηχ/ κών και Μηχ/ κών Η/ Υ του Ε.Μ.Π., στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» και στο Fraunhoffer Institute, είναι ερευνητής του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών από το 2002. Εργάζεται στην εταιρία ΠΑΝΟΥ Α.Ε.Β.Ε. ως επικεφαλής των τμημάτων Εικονικής Πραγματικότητας και Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Σκακιστικής Ενότητας θέλει να συνδράμει στην κοινή προσπάθεια πολύπλευρης αναβάθμισης του αττικού σκακιού με δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες και πολύ μεράκι.

12. ΦΙΛΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ:
Ο Θεόδωρος Φίλιος γεννήθηκε το 1955. Ασχολείται με το σκάκι από το 1980. Είναι Πρόεδρος του Φ.Ο. Ελληνικού από το 2001 μέχρι σήμερα. Έχει εκλεγεί 3 φορές στο Δ. Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., το οποίο έχω υπηρετήσει με συνέπεια και υπευθυνότητα. Μέλος επί προεδρίας Νικολόπουλου και Γενικός Γραμματέας επί Προεδρίας Γαλάνη, Βαζελάκη και Γκορίτσα. Είμαι Γενικός Γραμματέας του απερχόμενου Δ.Σ. και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Σ.Ο..
13. ΧΑΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:
Ο Νίκος Χατόγλου, συνταξιούχος λογιστής, είναι επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας. Δραστηριοποιημένος από τριακονταετίας στα σκακιστικά δρώμενα σε συλλογικό και όχι μόνο επίπεδο, σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.. Έχει συνεισφέρει στο σκάκι κυρίως σε επίπεδο ανάπτυξης με βασικό μέλημά του την πρόοδο των λιλιπούτιων σκακιστών. Έχει διοργανώσει πολλά μαθητικά και σχολικά πρωταθλήματα και φροντίζει το σκάκι ως την κυριότερη αγάπη του. Είναι παράλληλα δάσκαλος μουσικής και ζωγράφος με συμμετοχή σε πολλές εκθέσεις.


ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ
ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Ελ. Ε.)
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.)


1. ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:
Ο Βασίλης Ανδρώνης είναι ενεργός σκακιστής με αριθμό μητρώου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.) 4.376. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Σκακιστικού Αθλητικού Συλλόγου Κορωπίου. Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Ο. την περίοδο από το 2004 έως το 2012 και Έφορος Αγωνιστικού Προγράμματος την περίοδο από το 2008 έως το 2012. Παντρεμένος, έχει δύο κόρες που αγωνίζονται στο Σ.Α.Σ. Κορωπίου.

2. ΚΟΥΛΙΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ:
Ο Γιάννης Κουλιούρας είναι γνωστός φυσικοθεραπευτής. Αθεράπευτος λάτρης του σκακιού ο ίδιος, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Αναγεννησιακού Σκακιστικού Ομίλου Πετρούπολης «Δίας» και του
Σκακιστικού Συλλόγου Πετρούπολης «Άναξ». Παρά τις πολλές επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις του παραμένει ενεργός σκακιστής.

3. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:
Ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι πτυχιούχος Industrial Management του Πανεπιστημίου Πειραιά και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στα Logistics. Είναι ενεργός σκακιστής από την παιδική ηλικία του, μέλος της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Μάτι Αττικής, η οποία κατέκτησε το 1995 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, και Διεθνής Διαιτητής (IA), πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Διαιτησίας (Τ.Ε.Δ.) της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.. Η ενασχόλησή του με τα διοικητικά του σκακιού ξεκίνησε στο πλάι του αείμνηστου γιατρού και πρώτου Προέδρου της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. Νίκου Στρόφαλη.

4 σχόλια:

  1. 1. e4 e5 2. Nf3 Nc6 3. d4 exd4 4. Bc4 Bb4+ 5. c3 dxc3 6. O-O cxb2 7. Bxb2 Bf8 8. e5 d6 9. Re1 dxe5 10. Nxe5 Qxd1 11. Bxf7+ Ke7 12. Ng6+ Kxf7 13. Nxh8# 1-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχωρίζει η παρουσία του Κώστα Σκαπέρδα. Έκανε πολλή δουλειά στην προηγούμενη διοίκηση και διακρίθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι υπόλοιποι της παράταξης που απέρχεται έκαναν ελάχιστη δουλειά. Τα μάθαμε. Γινόταν ένα ΔΣ κάθε τρεις μήνες. Πρακτικά δεν γράφονταν και τα εμφάνισαν όλα στο ΔΣ στην τελευταία Συνεδρίαση για υπογραφή. το ταμείο δεν κινήθηκε. Οι διαιτητές δεν πληρώθηκαν. Η ΕΣΟ χρωστάει λεφτά στην ΕΣΣΝΑ ακόμα. Οι Απολογισμοί γράφτηκαν πρόχειρα και δεν έχουν την καθιερωμένη ενημερωτική μορφή. Όλα δείχνουν ότι οι διοικούντες δεν "πήραν σοβαρά" την ΕΣΣΝΑ ως σωματείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά από το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ δεν απήλθε η παράταξη αλλά ο παραπάνω Ανώνυμος. Τα μάθαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή