skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κίνηση Για Την Αλλαγή - Υποψήφιοι

Η Κίνηση για την Αλλαγή δεν έχει στις τάξεις της επαγγελματίες παράγοντες. Έχει ανθρώπους με διάθεση για δουλειά, διάθεση για εθελοντική προσφορά. Μοναδικό προαπαιτούμενο θέτει την εντιμότητα και την ανιδιοτέλεια. Φυσικά, αξιόλογοι άνθρωποι υπάρχουν και στις άλλες παρατάξεις, εμείς όμως σας καλούμε να υποστηρίξετε την κίνησή μας και τα στελέχη μας.

Οι υποψήφιοί μας:

Ο Γιάννης Σπυρακόπουλος είναι γιατρός παθολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Ομοσπονδιακός μαιτρ, πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, μέλος και πρώην έφορος αγώνων του Δ.Σ. της ΕΣΣΝΑ.

Ο Σπύρος Ιλαντζής είναι χημικός, εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Ομοσπονδιακός μαιτρ, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ -με τη Νέα Σκακιστική Πρωτοβουλία-, συντάκτης σε σκακιστικά περιοδικά και εφημερίδες (“Αυγή”) και μέλος της Επιτροπής Καλλιτεχνικού Σκακιού της ΕΣΟ.

Η Ελένη Ουσταμπασίδου διετέλεσε επί χρόνια μέλος και ταμίας του Σ.Ο. Πολίχνης.
Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Πεύκων Θεσσαλονίκης “Δούρειος Ίππος”, με κύρια δραστηριότητα τη διοργάνωση Σκακιστικών Ακαδημιών.
Διοργανωτής σε πολλά τουρνουά με κυριότερο το παραδοσιακό ετήσιο Βαλκανικό Τουρνουά Νέων-Νεανίδων “Σίθων”.
Διαιτήτρια και γραμματέας της ΤΕΔ της Ένωσης Σωματείων Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής.
Διεθνής κριτής αγώνων μπάσκετ ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ και FIBA EUROPE.

Ο Λυμπέρης Αγγελάκης είναι οικονομολόγος και διατηρεί λογιστικό γραφείο. Είναι Πρόεδρος του”Φυσιολάτρη Νίκαιας” και πρώην Πρόεδρος της ΕΣΣΝΑ.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζόγλου είναι αναλυτής-προγραμματιστής και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Άνδρο. Είναι ενεργός σκακιστής με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, μια από τις πιο ισχυρές ομάδες της Α’ Εθνικής.

Ο Ιάκωβος Λαπατάς είναι αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. και πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Περιστερίου.

Ο Παναγιώτης Βλάσσης είναι πολιτικός μηχανικός, πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Εργάστηκε σε τεχνικές εταιρίες σε δημόσια έργα και εν συνεχεία για δύο χρόνια στην Εθνική Τράπεζα στο τμήμα Project Finance. Από το 2005 επέστρεψε στην Κόρινθο όπου διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών – κατασκευών. Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της σκακιστικής ομάδας της Κορίνθου “ΣΕΚ ο Τιμολέων” και προπονητής του Σκακιστικού Τμήματος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων για πολλά χρόνια. Έχει τον τίτλο του υποψηφίου μαιτρ στο αγωνιστικό σκάκι.

Ο Δημ. Γκόγκας είναι γιατρός παθολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Γεωργιούπολη Χανίων. Ισχυρός σκακιστής, αγωνίζεται με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων (ΟΑΧ) και συμμετέχει σε αγώνες όσο του επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Η Μαριάννα Παγκαλή είναι αρχιτέκτων μηχανικός, πτυχιούχος ΕΜΠ και εργάζεται σε ιδιωτικό γραφείο. Σκακίστρια του Πανελληνίου Γ.Σ., εκφράζει τη ”νέα γενιά”, έχει διδάξει σκάκι σε πολλά παιδιά και είναι ενεργή σε διάφορες σκακιστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Ο Ευάγγελος Κορρές είναι ηλεκτρονικός και διατηρεί κέντρο ξένων γλωσσών και πληροφορικής στο Μενίδι Αττικής. Είναι πρόεδρος του σκακιστικού σωματείου ΔΗ.ΚΕ.Π Άνω Λιοσίων και μέλος της ΤΕΔ-ΕΣΣΝΑ.

Ο Παναγιώτης Λύτρας είναι ανώτερο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας. Λάτρης του ερασιτεχνικού αθλητισμού τον οποίο υπηρέτησε και υπηρετεί πιστά πολλά χρόνια ως:
α) Παίκτης, διαιτητής, προπονητής, παρατηρητής αγώνων και διαιτησίας στο μπάσκετ.
β) Έως και σήμερα εκπρόσωπος σε Ε.Σ.Ο, Ε.Σ.Σ.Ν.Α του σωματείου ΓΑΣ Χολαργού.

Ο Δημήτρης Προβελέγγιος είναι ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο “Άβαξ και Πεσσοί” στην Εύβοια, ενεργός ερασιτέχνης σκακιστής, έχει προσφέρει πολλαπλώς στο σχολικό σκάκι στην Χαλκίδα.

Ο Ευάγγελος Κακλαμάνος είναι δ/νων σύμβουλος σε εταιρεία, μέλος του Δ.Σ. του ”Αετού” Αθηνών και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΣ Νομού Αττικής.

Ο Θεόδωρος Αγραπίδης είναι φοιτητής και μέλος της διοίκησης του Σ.Ο. ”Τρ. Σιαπέρας” Άνω Λιοσίων.

Ο Αλέξανδρος Βλαστός είναι εν ενεργεία αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ενεργός σκακιστής από το 1986 και πρώην πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Σαλαμίνας.

Ο Γιάννης Γαλάνης είναι δάσκαλος φωτογραφίας. Πρώην πρόεδρος της ΕΣΣΝΑ, με πολυσχιδή δράση σε σκακιστικές εκδηλώσεις σ’ολόκληρη την Αττική.

Ο Δημήτρης Λιανός είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου ”Πήγασος Κυψέλης” και Γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Παναγής Σκλαβούνος είναι τοπογράφος και πολιτικός μηχανικός, ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη (M.Sc) και τα κομπιούτερ . Εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ. Σκακιστής, μέλος του ΔΣ της ΕΣΣΝΑ, πρόεδρος του”Ζήνωνα” Γλυφάδας, μελετητής της ιστορίας του σκακιού, αρθρογράφος σε σκακιστικά περιοδικά και εφημερίδες και μέλος της Επιτροπής Καλλιτεχνικού Σκακιού της ΕΣΟ.

Ο Δημήτρης Μιχελάκος είναι έμπορος, μέλος του Δ.Σ. του ”Φυσιολάτρη Νικαίας”.

Ο Γιώργος Λιανός είναι δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του ”Αετού” Αθηνών.

Ο Κίμων Σαϊτάκης είναι δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου ”Πήγασος Κυψέλης”.

Σημειώνουμε ότι οι συζητήσεις με τη Νέα Σκακιστική Κίνηση (ΝΣΚ) έγιναν σε καλό κλίμα και με ειλικρινή διάθεση, αλλά τελικώς ο στόχος της κοινής εκλογικής καθόδου δεν επιτεύχθηκε. Πιστεύουμε πως δεν έχουμε εμείς την ευθύνη και ευελπιστούμε σε κοινές δράσεις στα Δ.Σ. της ΕΣΟ και της ΕΣΣΝΑ. Επίσης, ενώ είχαμε την έκφραση υποστήριξης από αρκετά στελέχη της περιφέρειας, συγκεκριμένοι σκακιστές και παράγοντες δεν αποφάσισαν να ”εκτεθούν” με την παράταξή μας. Θεωρούμε πως ο σκακιστικός κόσμος πρέπει να ενισχύσει την προσπάθειά μας και να μας δώσει τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουμε τις απόψεις και τη στρατηγική του.

13 σχόλια:

  1. Να ρωτήσω κάτι; Τον Κεφάλα γιατί τον "φάγατε"; Σας χάλαγε την εικόνα της "κίνησης" ή έκανε κινήσεις που δεν εγκρίνατε; Αλλά και τον Χωματίδη δεν βλέπω στους υποψηφίους. Αντικατάσταση με Μιχελάκο; Τα μαγειρεύετε έτσι; Να ξέρετε πως όλα μαθαίνονται. Και τα φανερά και τα κρυφά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια προσπαθήσατε να κάνετε συνεργασία με την ΝΣΚ και δεν ήθελε; Γιατί ακούγεται στη πιάτσα ότι κάποιοι από εσάς προσπάθησαν να κάνουν περίεργες συνεργασίες για να "ρίξουν" την ΝΣΚ και να μη βγάλει αντιπρόσωπο στην ΕΣΟ. Φήμες βέβαια. Ποιος τις πιστεύει άλλωστε αυτές τις φήμες; Μόνο οι κακοπροαίρετοι. Εσείς, οι μη επαγγελματίες παράγοντες, καλοπροαίρετα, θέλετε να διορθώσετε τα λάθη στη διοίκηση του αθλήματος, και να φέρετε, στο άθλημα, τα ήθη και τις πρακτικές που σας ταιριάζουν. Αλίμονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H NΣΚ έχει το μοναχικό δρόμο της, που όλα τα ζητά από τον κρατικό κορβανά. Στην εποχή της κρατικής πτώχευσης έπρεπε να διευρύνει το σχεδιασμό της. Η ΝΣΚ, στην αρχή των συνεννοήσεων, άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να "ανεχτεί" τις απόψεις νέων συνεργατών με σκοπό την αλλαγή στην ΕΣΟ, αλλά, μετά, οπισθοχώρησε στις παλιές της θέσεις, προβάλλοντας και αντιρρήσεις για πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε αντίθεση με εσάς που θέλετε μονίμως να πληρώνουν οι γονείς. Αυτό φαίνεται άλλωστε από τα τουρνουά που διοργανώνετε με τα παράβολα που βάζετε. Μάλλον κάτι ξέρει η ΝΣΚ για τα πρόσωπα αυτά που διαφωνεί. Και αυτή η διαφωνία δικαιολογεί, εσύ που ξέρεις, τις ανίερες υπόγειες συμμαχίες, "ερασιτέχνες παράγοντες"; Και μάλιστα από αυτούς που θέλουν να φέρουν νέα πνοή στην ΕΣΟ; Είστε χειρότεροι από αυτούς που θα φύγουν, εάν φύγουν. Ερώτηση που την έθεσε και ο πρώτος ανώνυμος. Ο Κεφάλας και ο Χωματίδης που είναι; Μήπως είχαν και οι δικοί σας πρόβλημα με αυτά τα πρόσωπα και τους πετάξατε έξω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εκφραση "η Κίνηση για την Αλλαγή δεν έχει στις τάξεις της επαγγελματίες παραγοντες" είναι υποκριτική και ατυχής.
    Υποκριτική είναι γιατί όλοι πια ξέρουν ότι καλεί γνωστός επαγγελματίας παράγοντας τα σωματεία να την υπερψηφίσουν και μάλιστα έχει υπογράψει την ιδρυτική της διακήρυξη από τους πρώτους.Είναι γνωστό άλλωστε στον σκακιστικό κόσμο ότι μήνες τωρα ο συγκεκριμμένος δραστηριοποιείται για τις εκλογές της ΕΣΟ.
    Είναι ατυχής γιατί δεν υπάρχουν επαγγελματίες παράγοντες στα ψηφοδέλτια των άλλων παρατάξεων.
    Το θετικό στοιχείο είναι ότι άνθρωποι χαμηλών τόνων εκτίθενται στο ψηφοδελτιο της αλλά δυστυχώς σε μη εκλόγιμες θέσεις,αν υποθέσουμε ότι θα καταφέρει η Κίνηση να ξεπεράσει το κατώφλι του 20%.
    Ο μόνος λόγος για να σκεφθεί κάποιος να ψηφίσει την κίνηση,με την διαταξη της σειρας λίστας, είναι η Ελένη Ουσταμπασίδου και ο Παναγής Σκλαβούνος.Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει μόνον ένας αναπληρωματικός στο ψηφοδέλτιο.Μήπως είναι το άλλοθι για να αγκιστρωθούν στις καρέκλες οι πρώτοι στη λίστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον έβαλαν τον Παναγή Σκλαβούνο μόνο αναπληρωματικό, για να μην γίνει ξανά κάποιο λάθος και ξεχάσουν να τον καλέσουν στο ΔΣ όταν μείνει κάποια κενή θέση!
    Είναι γνωστό ότι, πριν λίγους μήνες, όταν είχε μείνει κενή μια θέση στο ΔΣ της ΕΣΣΝΑ και έπρεπε να κληθεί ο Παναγής Σκλαβούνος σε αναπλήρωση, οι αρμόδιοι της διοίκησης της ΕΣΣΝΑ έκαναν λάθος και φώναξαν τον αμέσως επόμενό του!
    Αυτό το αλαλούμ, που επικράτησε στην ΕΣΣΝΑ τον τελευταίο χρόνο, τουλάχιστον να μην επαναληφθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά κάνατε και διωξατε το Χωματίδη που δεν χαίρει και ιδιαίτερης εκτίμησης στο χώρο. Αλλά μαζέψτε το Κεφάλα γιατί οι κινήσεις του δεν ταιριάζουν με αυτά που θέλετε να μας πείσετε. Μάλλον επιβεβαιώνει ότι δεν αξίζετε και πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Κεφάλας κόπηκε, γιατί τον στοχοποίησε η ΝΣΚ και η Αλλάγή θα έχανε αλλιώς μερικούς ψήφους που τελικά θα τη βάλουν στην ΕΣΟ. Στοιχηματάκι ότι το ΚΚΕ θα μείνει απέξω αυτή τη φορά και η Αλλαγή θα εκλέξει μέχρι τον Αγγελάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 15-3(Κίνηση Αλλαγής)-3(ΝΣΚ) το τελικό αποτέλεσμα με οριακή διαφορά μεταξύ 2ου και 3ου. Σερετάκης και Αγγελάκης έξω. ΝΣΚ και Κίνηση Αλλαγής έπρεπε να έχουν συνεργαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή θα έχουμε όριο 20%(κατώφλι εκλογικού μέτρου 30 ή 31);Κομματάκι δύσκολο με 218 σωματεία με δικαίωμα ψήφου. Η εκτίμηση μου είναι ότι το 20% θα κινηθεί στο 37-38 ψήφους οπότε ένας από τους δύο ή και οι δύο από τους Σερετάκη και Αγγελάκη θα είναι έξω.Αν κάποιος θέλει Αγγελάκη πρέπει να ψηφίσει κίνηση Αλλαγής,αν θέλει Σερετάκη ΝΣΚ αν όμως θέλει και τους δύο τότε καλύτερα να μην ψηφίσει ή να ρίξει λευκό!
    Πάντως δεν έχω διλήμματα.Κωστής στο ΔΣ της ΕΣΟ!Αγγελάκης υποψήφιος στην ΕΣΣΝΑ (για να έχω την ευχαρίστηση να μην τον ψηφίσω ούτε εκεί).Χρειάζεται σταυρό στις εκλογές της ΕΣΣΝΑ βλέπετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Κεφάλας κόπηκε κύριοι γιατί κάνει κινήσεις που δεν τις ανέχεστε ούτε εσείς. Μη ξεχνάμε ότι αυτός ξεκίνησε όλη αυτή την κίνηση εδώ και μήνες. Όσο και εάν τον κρύβετε γιατί σας προσβάλει κινει τα νήματα. Το ξέρουμε. Είναι τουλάχιστον ανήθικο να ρίχνετε ευθύνες στη ΝΣΚ για τον Κεφάλα. Ρίχτε ευθύνες σε αυτούς που τον έχουν στα οπα-οπα εδώ και χρόνια. Όσο για το ποιοί θα εκλεγούν, και να μη βγει ο Αγγελάκης θα παραιτήσετε 2-3 για να βγει. Το ξέρει το παιχνίδι αυτό καλά ο "ερασιτέχνης παράγοντας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και για να μη μιλάμε ποια με γρίφους στο Δελτίο Ενημέρωσης της ΕΣΟ αναφέρεται στο 3.

    ...
    3. Το ΔΣ ενημερώθηκε για ενέργειες του κ. Δημήτρη Κεφάλα που συνιστούν αντιποίηση αθλητικής αρχής και αποφασίστηκε το θέμα επί της ουσίας να εξεταστεί από την καινούργια διοίκηση,καλώντας όλους όσους έχουν σχέση.
    ...

    Αντιποίηση αθλητικής αρχής; Πόσο φταίει λοιπόν η ΝΣΚ; Αυτά για τους υποψήφιους ψηφοφόρους σας. Για να καταλάβουν γιατί τον πετάξατε έξω. Ελπίζουμε πάντως να πρόκειται για παρεξήγηση και να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα μετά τις εκλογές της ΕΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω ότι πρέπει να παραιτηθούν με γραπτή δήλωση τους μέσα στην Γ.Σ. της ΕΣΟ ή τέλος πάντων πρίν να αρχίσει η εκλογική διαδικασία.Αλλοιώς δεν εκλέγεται ο Αγγελάκης αλλά ο Παναγής Σκλαβούνος που είναι ο πρώτος αναπληρωματικός.Αυτό βέβαια αν έχουν πάνω από 20% και αυτοί και η ΝΚΣ.Κομματάκι πολύ δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή