skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΑΜ - 71 Χρόνια Πριν

71 χρόνια συμπληρώθηκαν εχτές από την ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου. Του ΕΑΜ.

Ιστορική αυτή η μέρα και άκρως συμβολική η σημασία της δημιουργίας του ΕΑΜ για την σημερινή κατάσταση. Στοιχεία για την ίδρυση του ΕΑΜ μπορείτε να διαβάσετε και στην περσινή αντίστοιχη ανάρτηση.

Ας αναρρωτηθεί ο καθένας, και σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, τι θα είχε συμβεί στην Ελλάδα εάν κάποιοι δεν αποφάσιζαν να αντισταθούν στους εισβολείς. Ανεξάρτητα με πολιτική τοποθέτηση, είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη η τεράστια αξία της δημιουργίας του ΕΑΜ στον αγώνα για ελευθερία.

Σήμερα, άραγε, χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο, ή αρκεί η πάλη του κάθε ένα από εμάς ενάντια σε κάθε είδους σκλαβιάς και βίας απέναντι στην ίδια την ύπαρξή μας; Δεν θα σταματήσω να γράφω και να φωνάζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ. Αντίσταση δεν σημαίνει μόνο κατεβαίνω στο δρόμο και φωνάζω. Σημαίνει ενημερώνομαι και ενημερώνω, αντιστέκομαι και δίνω το χέρι σε όποιον αντιστέκεται μαζί μου, αγωνίζομαι σε όλους τους χώρους που ζω και δραστηροποιούμαι να κερδίσω και άλλους στην πάλη αυτή. Δεν επαναπαυόμαστε σε καμμία υπόσχεση. Αντιλαμβανόμαστε ποιος πραγματικά είναι ο εχθρός μας. Και φυσικά δεν είναι κανένας δημόσιος υπάλληλος, κανένας ελεύθερος επαγγελματίας και κανένας καταστηματάρχης όπως προσπαθούν να μας πείσουν.

Άλλωστε αυτό που εφάρμοσε το ΕΑΜ και οι αντάρτες ήταν τα δύο στοιχεία που και σήμερα πρέπει να εφαρμόσει ο οποιοσδήποτε από εμάς, εάν θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ


1 σχόλιο: