skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πρωτομαγιά με Αγώνες

Πρωτομαγιά σήμερα, μόλις λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. Εργατική πρωτομαγιά σε μία χώρα που οι εργάτες ολοένα και λιγοστεύουν και η ανεργία γιγαντώνεται. Εργατική πρωτομαγιά με τους "ηγέτες" των κομμάτων να μην έχουν τίποτα εποικοδομητικό να πουν αλλά να παλέψουν μόνο για τη βουλευτική τους ασυλία-έδρα.

Σήμερα είναι μεγάλη η ανάγκη να θυμηθούμε τους αγώνες των εργατών του Σικάγο και να παλέψουμε για τη δική μας σωτηρία από τον καπιταλιστικό τυφώνα που σαρώνει όποιες κατακτήσεις έχει καταφέρει η εργατική τάξη. Προσπαθούν να συνθλίψουν κάθε έννοια δικαίου και αξιοπρέπειας για να γίνει η ζωή μας παιχνίδι στα χέρια τους.

Μπορείς να το επιτρέψεις αυτό; Ξέρεις τι δύναμη έχεις να ανατρέψεις τα πάντα; Σκέψου και πράξε. Μόνο εσύ μπορείς. Σκέψου τη σημερινή μέρα to 1886 και θυμήσου το ρόλο των εργατών και τις παγκόσμιες κατακτήσεις του αυτά τα 126 χρόνια. Μετά προσπάθησε να καταλάβεις πόσο πίσω, και πόσο γρήγορα, μας έφερε η κρίση των κερδών του καπιταλιστικού συστήματος. Μπορείς να το αλλάξεις. Εύκολα. Πάλεψε.




Σαν σήμερα, φυσικά, γεννήθηκε και ο πιο αγαπημένος ποιητής αυτού του ιστολογίου και θα ήταν αδύνατον να μην κάνουμε αναφορά σε αυτό το γεγονός. Ο Γιάννης Ρίτσος, ο οποίος ήταν περήφανος για την ημέρα γέννησής του και ο οποίος σημάδεψε με τη ποίηση του ολόκληρη την ιστορία και την πάλη του λαού μας τον εικοστό αιώνα.




Σαν σήμερα επίσης, το 1976, "σκοτώνεται" ο βουλευτής της αριστεράς τότε, Αλέκος Παναγούλης σε "τροχαίο" ατύχημα στη Λ. Βουλιαγμένης. Αγωνιστής που είχε φυλακιστεί και βασανιστεί από τη χούντα σχεδόν σε όλη τη διάρκειά της, με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Παπαδόπουλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου