skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Πανελλήνια Νεανικά 2012

Μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση είχε σήμερα η on line εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Τη διαβάσατε; Ενδιαφέρουσα έτσι;

Με αφορμή λοιπόν αυτή την είδηση καλό είναι να ανοίξει η κουβέντα για το που θα γίνουν τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα 2012 και το Πρωτάθλημα Α' Εθνικής. Και αυτό γιατί πολλά ακούγονται ότι είναι ήδη προγραμματισμένο, να γίνουν στην Χαλκιδική, στο γνωστό συγκρότημα που χρωστάει στο ΙΚΑ πάνω από 1,37 εκατομμύρια ευρώ.

Η αντίδραση του ιστολογίου είναι πάγια για αποφυγή διοργανώσεων σε τόσο πολυτελή ξενοδοχεία, τα οποία εκ των πραγμάτων ανεβάζουν το κόστος ανυπόφορα για τις οικογένειες, αλλά πλέον η αντίδραση μας εστιάζεται και στο γεγονός ότι η καθ' όλα τίμια ΕΣΟ, πέρυσι, για μία συμφωνία μεταξύ ιδιώτη διοργανωτή και ιδιωτικών συμφερόντων επιχείρηση, θεωρήθηκε ότι την προσβάλει η αθέτηση; (δεν είναι σίγουρο) κάποιων υποχρεώσεων του διοργανωτή, και την ανάγκασαν να κάνει φέτος η ίδια τις διοργανώσεις.

Το ότι η επιχείρηση, χρωστάει στο ΙΚΑ αυτό το ποσό, ηθικά, δεν ενοχλεί την ΕΣΟ και τους σοφούς συμβούλους της; Σε μία εποχή που το ΙΚΑ, όπως λένε (ψευτικά για μένα), δεν μπορεί να πληρώσει συντάξεις, και το κράτος πρέπει να δανείζεται γι αυτό το σκοπό (ανήθικο ψέμα για μένα), πως η τόσο ευαίσθητη ΕΣΟ δεν την ενοχλεί το χρέος του συγκροτήματος που συναλλάσεται; Θα μου πείτε τι την ενδιαφέρει την ΕΣΟ αυτό; Μια εμπορική συμφωνία κάνει και εξάλλου σήμερα έγινε γνωστό αυτό το χρέος.. Ας το δεχτώ και ας περιμένουμε λίγες μέρες να δούμε την αντίδραση της.

Ήδη, όμως, έκανε τα Πανελλήνια Σχολικά 2012 στο συγκεκριμένο συγκρότημα (αλήθεια, που είναι ο οικονομικός απολογισμός από αυτή τη διοργάνωση); Μήπως και αυτή η συμφωνία, για Πανελλήνια  Ατομικά και Α' Εθνική, έχει κλείσει από καιρό; Γιατί ξέρουμε ότι στη Χαλκιδική και στο G-HOTELS θα πραγματοποιηθούν τα Πανευρωπαϊκά Σχολικα Πρωταθλήματα 2012 από 12/06/2012-21/06/2012, δηλαδή θα τελειώσουν, μόλις μία μέρα πριν αρχίσουν τα Πανελλήνια Νεανικά 2012. Σπουδαία σύμπτωση. Η μήπως δεν είναι, και το κόλπο είναι στημένο; Που να κατεβαίνουν τώρα οι Ρώσοι πετρελαιάδες στην Αθήνα, στη Χαλκίδα ή στη Κρήτη.

Όπως και να έχει, ΔΕΝ πρέπει να γίνουν οι διοργανώσεις πάλι στη Χαλκιδική. Τέλος πάντων σεβαστείτε όλο αυτόν τον κόσμο που ΔΕΝ μπορεί πλέον να πληρώσει. Θα καταστρέψετε το Ελληνικό σκάκι με αυτές τις ενέργειες. Ήδη τα τελευταία τρία χρόνια έχουν μειωθεί οι συμμετοχές κατά 40%. Σε λίγο θα κάνετε Πανελλήνιο Νεανικό Πρωτάθλημα μόνο με τους προκριμένους αθλητές και αυτοί θα έρχονται χωρίς συνοδούς ή με ένα συνοδό ανά 5-6 αθλητές (οι μικρότερες ηλικίες). ΔΕΝ έχει πλέον ο κόσμος λεφτά. Τον Ιούνιο έρχονται καινούργια μέτρα, περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, φόροι, νέα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία. Ποιoς θα έρθει να παίξει σκάκι όταν θα παλεύει με νύχια και με δόντια για την επιβίωσή του:

Βάλτε λίγο τη λογική να δουλέψει. Βγάλτε το μυαλό από τη τσέπη και βάλτε το στο κεφάλι. Μη σκέφτεστε μόνο το οικονομικό μέρος των διοργανώσεων. Φέρτε τη διοργάνωση πιο κοντά στην Αθήνα και όχι σε τόσο ακριβά ξενοδοχεία. Ας γίνουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι διοργανώσεις. Ή στο χώρο που έγιναν τα Νεανικά της Αττικής. Χωρίς ξενοδοχεία και κέρδη. Η αλληλεγγύη των σκακιστών θα φανεί ακόμη και στη φιλοξενία των φίλων μας από την επαρχία, στα σπίτια μας. Για να μη πληρώσουν ούτε ένα ευρώ σε ξενοδοχεία, για όσο διαρκούν οι αγώνες. Δημιουργήστε αυτήν την άμιλλα σε όλους μας και εκτός αγώνων. Δεν θα βγείτε χαμένοι από μία τέτοια κίνηση.

Προσοχή. Όταν θα χάσετε και τους τελευταίους σκακιστές από τις διοργανώσεις θα καταλάβετε τι έχετε κάνει. Τότε θα είναι πολύ αργά όμως.

12 σχόλια:

  1. Καλές οι προτάσεις σου, αλλά σιγά μην ακούσουν τα φυντάνια της ΕΣΟ. Δεν τους νοιάζει. Όποιος ρίξει πάλι το 10 χίλιαρο ή και κάτι παραπάνω θα κάνει τη διοργάνωση. Εκτός και εάν οι Ρώσοι έχουν κάνει τη χορηγία πακέτο με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο επειδή πηγαίνουν σ' αυτό αρκετοί Ρώσοι τουρίστες το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν γίνουν στην Αθήνα ποιοι θα αναλάβουν να φιλοξενήσουν τους 130 προκρινόμενους από την επαρχία με διαμονή και φαγητό δωρεάν? Οι Αθηναίοι πάντα θέλουν να παίζουν τζάμπα παντού και χωρίς πρόκριση αλλά Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και Έλληνες δεν είναι μόνο οι Αθηναίοι. Κάποιος πρέπει να σας το υπενθυμίζει κάθε τρεις και λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί, αγαπητέ φίλε, ας μείνουν σε ένα ξενοδοχείο που θα έχει κλείσει η ΕΣΟ. Άλλωστε από αυτούς δεν περιμένει να πάρει λεφτά η ΕΣΟ. Αυτό το ιστολόγιο είναι ίσως το μοναδικό που υποστηρίζει ότι είναι άδικο για κάποιες περιοχές της Ελλάδας, να γίνονται όλα τα Πρωταθλήματα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Η ένσταση του ιστολογίου είναι περισσότερο στα πολυτελή ξενοδοχεία που αναγκάζονται να πληρώσουν οι γονείς και όχι στην περιοχή. Ας γίνει φέτος στην Κρήτη (που είναι σίγουρα αδικημένη) ή στη Κεντρική Ελλάδα. Αλλά να μην υποχρεώνουν τις οικογένειες να μείνουν στα πολυτελή ξενοδοχεία. Ας μείνει ο καθένας όπου θέλει. Υπάρχουν και δωμάτια με 40-50 € την ημέρα για όλη την οικογένεια και όχι με 50€ την ημέρα κατ' άτομο. Εκτός βέβαια τις φιλοξενίες που προτείνω. Να ξέρουν οι οικογένειες ότι θα πληρώσουν μόνο τα μεταφορικά 150€-200€-250€ και όχι ΚΑΙ τα ξενοδοχεία που δεν πληρώνουν το ΙΚΑ των εργαζομένων και χρεώνουν ακόμη και το νερό στο εστιατόριο απαγορεύοντας ταυτόχρονα να έχει ένα παιδί το δικό του μπουκαλάκι που, έτσι κι αλλιώς, έχει και στους αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tώρα το μπάλωσες κάπως. Αλλά και πάλι που θα βρει η ΕΣΟ τα λεφτά για να πληρώσει τόσες φιλοξενίες. Τουλάχιστον τώρα όσοι θέλουν να παίξουν και δεν προκρίθηκαν χρηματοδοτούν αυτούς που προκρίθηκαν με το σπαθί τους. Γιατί στην Αθήνα αυτό θέλουν οι πονηροί: να μη προκρίνονται αλλά να παίζουν τζάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δέχομαι το στενόμυαλο της σκέψης σου. Είναι άλλωστε δικαίωμά σου, ίσως και υποχρέωσή σου. Δεν θέλεις να καταλάβεις ότι "εγώ ο Αθηναίος" δεν θέλω να πληρώνουν οι οικογένειες τόσο ακριβά μία ερασιτεχνική δραστηριότητα των παιδιών τους για να κερδίζουν κάποιοι. Θέλω ΟΛΟΙ ανεξάρτητα από περιοχή που μένουν να πληρώνουν τα ελάχιστα, και να μη ματώνουν, για να ασχοληθούν τα παιδιά τους με κάτι τόσο όμορφο όσο το σκάκι. Εάν με διαβάζεις πρώτη φορά σου συνιστώ να διαβάσεις τουλάχιστον την ανάρτηση για τα Πανελλήνια Σχολικά στις 22 Μαρτίου να δεις τι έλεγα για τους κατοίκους της Χαλκιδικής. Η κάθε σκέψη μου ή απάντησή μου δημοσιεύεται σαν sw. Και οι σκέψεις αυτές έχουν μία συνέχεια και μία συνέπεια.

    Σε ευχαριστώ που συμμετέχεις σε αυτή τη κουβέντα. Πιστεψέ το σε έχω πιό πολύ ανάγκη από αυτούς που συμφωνούν μαζί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @sw καλά τα λες, αλλά όμως θα πρέπει να προτείνεις λύση και για το πρόβλημα που αναφέρει ο προηγούμενος Ανώνυμος. Ποιος θα πληρώσει τις φιλοξενίες των προκριθέντων; ποιος θα πληρώσει τα οργανωτικά έξοδα; Αν λύσεις αυτά τα προβλήματα πίστεψε με όλοι θα συμφωνήσουν. Αλλά καλά είναι να τα λέμε, αν δε δοκιμάσουμε να διοργανώσουμε κιόλας δε μπορούμε να ξέρουμε πως είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απογοητευτικό το σημερινό ΔΣ της ΕΣΟ.
    Αν και υπήρχαν σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη η αντιπολίτευση για μια ακόμα φορά έλαμψε δια της απουσίας της.
    (Τσουκαράκης,Σερετάκης,Κοκόλιας) ενώ στο θέμα των διασυλλογικών αγώνων Α Εθνικής και των Πανελλήνιων Νεανικών Πρωταθλημάτων άν και υπήρχε θέμα στην ημερρήσια διάταξη καμμία συγκεκριμένη πρόταση δεν κατατέθηκε.Η σκιά τού ζητήματος της σύλληψης του Δ/ντος Συμβούλου των G-Hotels βάραινε την ατμόσφαιρα.
    Ουσιαστικά το ΔΣ αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει Επιτροπή (Πρόεδρος,Β Αντιπρόεδρος,Γεν.Γραμματέας και Εφορος Αγώνων να διερευνήσει τυχόν ενδιαφέρον για διεξαγωγή των αγώνων σε Εύβοια,Χαλκιδική,Πάτρα και Χανια Κρήτης αρχικά ως πακέτου με την προυπόθεση εξασφάλισης δωρεάς 15000- 25000 Ευρώ στην ΕΣΟ ή τυχόν ενδιαφέρον για τέλεση μόνον των Νεανικών με εξασφάλιση των διοργανωτικών εξόδων και των εξόδων φιλοξενίας από τους όποιους διοργανωτές.
    Μεγάλη απροθυμία να συζητηθεί για φέτος έδειξαν αρκετοί Σύμβουλοι άλλων Ενώσεων πρόταση του Π.Σκλαβούνου για αποκεντρωμένη διεξαγωγή των Νεανικών Πρωταθλημάτων σε τέσσερεις ή πέντε μεγάλες πόλεις σκακιστικά κέντρα (Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Χανια,Καβάλα,Πάτρα) όπου τις φιλοξενίες των προκρινόμενων από άλλες περιοχές θα ανελάμβαναν οι ενώσεις,θα υπήρχε παράβολο για τους μή προκριμένους και διπλάσιο παράβολο για τους μή προκριμένους από την πόλη διεξαγωγής,οι ενώσεις διοργανωτές θα μπορούσαν να έχουν το όποιο όφελος από ενδεχόμενες χορηγίες και η ΕΣΟ θα ανελάμβανε μόνο την υποχρέωση προβολής της ROSNEFT κατα την συμφωνία πού ήδη έχει.
    Δεν θα ήταν υποχρεωτική η διαμονή σε ξενοδοχεία άλλα μόνον θα υπήρχε μία ενδεικτική ερευνα αγοράς για προτεινόμενα ξενοδοχεία από τους διοργανωτές - ενώσεις.Αν τα νεανικά θα διεξάγονταν με αυτό τον τρόπο η ευελιξία εξεύρεσης χορηγίας προς την ΕΣΟ για την πρώτη Εθνική και το Φιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας θα ήταν μάλλον πολύ ευκολότερη."Δεν θέλω ιδέες και λόγια μόνον θέλω τεχνικοοικονομικές μελέτες ή συγκεκριμένες οικονομικές προτάσεις" ήταν η αποστομωτική απάντηση του προέδρου της ΕΣΟ.
    Και ρωτώ ο αφελής αυτά δεν ήταν αυτονόητη υποχρέωση να τα φέρουν αυτοί που φέρνουν το συγκεκριμένο θέμα στο ΔΣ της ΕΣΟ.(Πρόεδρος,Γεν.Γραμματέας,Εφορος Αγώνων και Α Αντιπρόεδρος που έχει συντονιστικό ρόλο στα αγωνιστικά θέματα).
    Δεν πειράζει όμως αρκεί να βρεθεί τρόπος να γίνουν οι αγώνες.
    Με τίποτα όμως μην μας ζητήσετε να συμβάλλουν με τα χρήματα τους οι γονείς των μικρών σκακιστών και τα σωματεία της Α Εθνικής σε μπίζνες γνωστών πια εισφοροδιαφυγάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ουσία είναι μία για τα νεανικά,το κόστος λόγω των 130 προκρίσεων (+ διαιτησίες και οργανωτικά έξοδα)καθιστά τη διοργάνωση ασύμφορη για οποιαδήποτε διοργανωτή.Μόνο σαν πακέτο με Α'εθνική όπου όλοι πληρώνουν έχει οικονομικό ενδιαφέρον και πιθανόν κάποιο μικρό κέρδος.Και λέω μικρό διότι άμα ήταν σαν τα σχολικά ,θα έπεφταν βροχή οι προτάσεις.Απορώ δε πως η ΕΣΟ δεν αντιλαμβάνεται ότι αν θέλει να βγάλει και κέρδος πρέπει να μειώσει τις προκρίσεις.Οσο για την πρόταση Σκλαβούνου τι να πώ, λες και έχουν τίποτα τσουβάλια με λεφτά οι ενώσεις και τους περισσεύουν να αναλάβουν αυτές τις φιλοξενίες.Ασε που δεν μπορεί να είναι σοβαρή μια πρόταση 2 μήνες πριν τους αγώνες που πετάει το μπαλάκι στις Ενώσεις να βγάλουν το φίδι από την τρύπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι ενώσεις δεν έχουν τσουβάλια με λεφτά αλλά έχουν πολλούς ανθρώπους που αγαπούν το σκάκι και θα μπορούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία που θα μηδενίσει τα οργανωτικά έξοδα στην πράξη.Υπάρχουν χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν σαν χώροι διεξαγωγής και μπορούν να βρεθούν χορηγίες και εκπτωτικές προσφορές για ποιοτική διατροφή σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.Οι φιλοξενίες-προκρίσεις δεν θα είναι συνολικά πάνω από 120,(αντί το περίπου 180 που απαιτούνται στο τωρινό μοντέλο )αφού οι προκριθέντες αθλητές κάθε μεγάλου σκακιστικού κέντρου θα διαμένουν στα σπίτια τους και δεν θα χρειασθεί να φιλοξενηθούν διαιτητές και διευθυντές αγώνων.Δηλαδή περίπου 20 ή το πολύ 25 φιλοξενίες σε κάθε σκακιστικό κέντρο διεξαγωγής.
    Θα υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για επιπλέον συμμετοχές μή προκριμένων από κάθε πόλη διεξαγωγής (που μπορούν με ένα κατάλληλο παράβολο να χρηματοδοτήσουν κάποιες αναγκαίες δαπάνες).Οι ευκαιρίες για εξεύρεση χορηγιών από δήμους ή περιφέρειες θα τετραπλασιασθούν ενώ οι φιλοξενίες θα διαιρεθούν αντίστοιχα.
    Τέλος θα υπάρχει η δυνατότητα συνεννόησης για αμοιβαίες φιλοξενίες φίλων σε άλλες σκακιστικές οικογένειες στις πόλεις διεξαγωγής που θα εξοικονομήσει αφενός οικονομικούς πόρους σε πολλές σκακιστικές οικογένειες.
    Φυσικά δεν είναι απαραίτητο οι φιλοξενίες να είναι σε 4άστερα ή 5άστερα ξενοδοχεία που μάλλόν είναι προκλητική πολυτέλεια σε εποχές κρίσης.Θα υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα της αυτορύθμισης της δαπάνης σύμφωνα με τη δυνατότητα του κάθε γονιού.
    Θα υπάρξει σημαντική σύσφιξη των σχέσεων στην "σκακιστική κοινωνία" και η αλληλεγγύη θα δώσει λύσεις και σε περιπτώσεις "αποκλεισμών" που προκαλούν οι συνθήκες οικονομικής κρίσης.
    Μήπως τα πλεονεκτήματα της πρότασης Σκλαβούνου είναι τελικά πάρα πολλά αλλά πρέπει να την αξιολογήσουμε με ανοικτό μυαλό;
    Μήπως οι εκλεγμένοι στις ενώσεις πρέπει να δικαιολογήσουν επιτέλους τις προσδοκίες αυτών που τους εξέλεξαν;
    Μήπως ο Σκλαβούνος έφερε για συζήτηση αυτό που μουρμουρίζουν οι γονείς των σκακιστών στο περιθώριο των νεανικών διοργανώσεων ή στα σωματεία τους;
    Μήπως πρέπει να ξεβολευτούν κάποιοι που τα περιμένουν όλα στον αυτόματο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανεξάρτητα εάν συμφωνεί κάποιος ή διαφωνεί με τις προτάσεις Σκλαβούνου, επιτέλους ένας άνθρωπος, και μάλιστα παράγοντας του αθλήματος, έχει το θάρρος να πει τις προτάσεις του. Το μεγάλο κέρδος όμως που μας δίνεται από αυτήν την δημοσιοποίηση είναι να την κάνουμε βάση και πάνω εκεί ο καθένας να αλλάξει, να προσθέσει, να συμπληρώσει, να διορθώσει, να προσφερθεί και να πιστέψει ότι όλοι μαζί θα αλλάξουμε το κατεστημένο που μας θέλει να πληρώνουμε τόσο ακριβά, σε τέτοιες εποχές, το χόμπι το δικό μας και των παιδιών μας. Ευχαριστούμε πολύ κε Σκλαβούνε. Είμαστε δίπλα σας να επεξεργαστούμε όλες τις προτάσεις και να καταλήξουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάληψης των διοργανώσεων. Και μετά να το επιβάλλουμε στα κέντρα αποφάσεων του αθλήματος που αγαπάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μερικές σκόρπιες σκέψεις στο θέμα...

    1. Η πρόταση Σκλαβούνου μπορεί εκ πρώτης να φαίνεται ελκυστική, αλλά στη πράξη δεν νομίζω ότι είναι εφαρμόσιμη.

    2. Τα 4στερα και 5στερα στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι αναγκαίο κακό καθώς είναι τα μόνα που διαθέτουν ένα αξιοπρεπή χώρο αγώνων (συνεδριακή αίθουσα). Σου προσφέρουν την αίθουσα δωρεάν και ορισμένες φιλοξενίες με αντάλαγμα τις διανυκτερεύσεις των συμμετεχόντων.
    Στη πόλη μου, που είναι από τα λεγόμενα σκακιστικά κέντρα, δεν υπάρχει χώρος κατάλληλος για να φιλοξενήσει αγώνες με 350-400 σκακιστές.

    3. Η ΕΣΟ πήρε τη χορηγία από τους Ρώσους, για τα σχολικά και τα νεανικά υποτίθεται, την καρπώνεται εξ ολοκλήρου η ίδια και όχι μόνο αυτό αλλά θέλει να βάλει άλλους να τρέχουν να κάνουν τη διοργάνωση και απαιτεί αυτή ως "προστάτης" για να μην πώ μια άλλη πιο κατάλληλη λέξη δωρεά 15-25.000 ευρώ!
    Τι πιο λογικό να κάνει η ίδια τις διοργανώσεις (νεανικά - α'εθνική)και όλοι οι σύμβουλοι και οι παρατρεχάμενοι να προσφέρουν αφιλοκερδώς αυτά που απαιτούν από άλλους.

    4. Οι διοργανώσεις είναι ένα μέσο για να έχουν κάποια έσοδα οι σύλλογοι για να καλύψουν τα έξοδά τους. Μόνο γι αυτό το λόγο κάποιος σύλλογος θα έμπαινε σε όλη αυτή τη διαδικασία.

    5. Υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες σ' ολη την Ελλάδα με δύο παιδιά που παίρνουν μέρος στα νεανικά. Η πρόταση Σκλαβούνου αυτό το "απαγορεύει". Αν και αυτό είναι το λιγώτερο.

    6. Σχετικά με τις προκρίσεις και τις συμμετοχές με παράβολο. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κινηθούμε προς τη κατεύθυνση να συμμετέχουν στα νεανικά μόνο οι προκριθέντες. Γιατί στο υπάρχουν καθεστώς δεν είναι πρόκριση αυτό που γίνεται αλλά απλά μια χρηματοδότηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι περίεργος ποιό είναι το σκακιστικό κέντρο που δεν έχει κατάλληλο χώρο για να φιλοξενήσει σκακιστικούς αγώνες με 400 παιδιά (δηλαδη μία ενιαία αίθουσα ή γυμναστήριο 550 τ.μ ή αντίστοιχα δύο ή περισσότερες αίθουσες 600 τ.μ συνολικά.
    Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Χανιά,Καβάλα και Πάτρα διαθέτουν τέτοιους χώρους.
    Δεν είναι καθόλου απαγορευτικό να αγωνισθούν δύο παιδια διαφορετικών ηλικιών, αν το σκεφθούμε με ανοικτό μυαλό υπάρχουν περισσότερες από μία λύσεις.
    Θύτε πολύ υπερπροστατευτικοί πρέπει να γινόμαστε για μεγάλα παιδιά 15 και 16 ετών,ούτε να μήν έχουμε την ευελιξία να αγωνισθούν στην ίδια κατηγορία τα δυο μας παιδιά αν το ένα από τα δύο ή καί τα δύο δεν είναι προκριμένα.Τέλος για την μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών κάποιο από τα μεγάλα σκακιστικά κέντρα θα βολεύει.
    Το να "κλείσουμε" τα νεανικά μόνο για τους προκριμένους αφενός γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω και αφετέρου μηδενίζουμε την όποια δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης μέρους των φιλοξενιών.
    Είναι λύση πολύ χειρότερη από την ριζική μείωση των προκρίσεων,που έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος αλλά είναι μίζερη και καθαρά παθητική διαχειριστική προσαρμογή στην κρίση κατα την γνώμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή