skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Χορήγηση Αθλητικής Αναγνώρισης

Εδώ και πολλούς μήνες έχει ξεκινήσει μία διαδικασία συλλογής εγγράφων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την χορήγηση ή διατήρηση της αθλητικής ιδιότητας των σωματείων. Πολλά σωματεία έχουν στείλει τα απαραίτητα έγγραφα και έχουν εκ νέου ανανεώσει την ιδιότητα αυτή από τη Γ.Γ.Α.

Στη μέχρι τώρα, γιατί η διαδικασία συνεχίζεται, σχετική λίστα που έχει δημοσιοποιηθεί από την Γ.Γ.Α. έχουμε τα εξής σωματεία που απολαμβάνουν αυτής της αναγνώρισης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΕΚ, ΑΚ Ζωγράφου, ΑΣΠ Τυφλών, ΑΟ Αετός Αθηνών, ΑΟ Απόλλων, ΑΟ Δόξα Πεύκης, ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας, ΑΟ Παράδεισος Αμαρουσίου, ΑΟ Πεύκης, ΑΟ Τρείς Αστέρες 89, ΑΟ Φοίνιξ Αγ.Σοφία Πειραιά, ΑΠΟ Αίγλη Παπάγου, ΑΠΟ Κοτινός Χολαργού, ΑΣ Αιγυπτιωτών Αθλητών, ΑΣ Λαυρίου, ΑΣ Πέρα Π.Φαλήρου, ΑΣ Πρόοδος Ν.Βουτζά Ραφήνας, ΑΣΟΠ Δίας Πετρούπολης, ΓΑΣ Αετός, ΓΑΣ Χολαργού, ΓΣ Πανελλήνιος, ΓΣ Πανιώνιος Ν.Σμύρνης, ΔΚΠ Άνω Λιοσίων, ΕΕΣ Κορυδαλλού, ΕΟΣ Αχαρνών, Ένωση Αρμενίων Αθλητών, ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλλησίων, Εστία Ν.Σμύρνης, ΝΑΟ Μάτι Αττικής, ΝΟΝΠΕΠ Ωρωπού, ΟΠΑ Φιλοθέης, ΟΣΚ Πειραϊκός, ΣΕ Ηρακλείου, ΣΠΣ Φυλής, ΣΜΑΟ Καισαριανής, ΣΜΣ Ελευσίνας, ΣΟ Αγίας Βαρβάρας, ΣΟ Αγίας Παρασκευής, ΣΟ Αιγάλεω, ΣΟ Αμπελοκήπων, ΣΟ Καλλιθέας, ΣΟ Μοσχάτου, ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας, ΣΟ Παγκρατίου, ΣΟ Περιστερίου, ΣΟ Σαλαμίνας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΜΑΣ Δράμας-ΜΑΣ Γαλαξίας, ΣΟ Δράμας, ΓΑΣ Σπάρτακος Διδυμοτείχου, ΣΟ Φερών Έβρου, ΟΦΣ Καβάλας, Πνεύμαθλον Καβάλας, ΣΣ Ξάνθης Ο Δημόκριτος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΊΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΟ Μυτιλήνης Λέσβου, ΣΟ Ιωάννης Τζελέπης Ικαρίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΕ Πάτρας Ακαδημία των Σπόρ, ΑΣΟ Αιγίου, ΕΣ Αιγιαλείας, Πατραϊκός ΣΣ, ΣΟ Πατρών, ΑΕ Λεχαινών Ηλείας.
(Στη λίστα στην συγκεκριμένη περιφέρεια υπάρχει και ο Σκακιστικός Όμιλος Νεοχωρίου Αιτολοακαρνανίας ο οποίος έχει πάρει αναγνώριση αθλητικού σωματείου για άλλα αθλήματα αλλά όχι για το σκάκι)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΑ Σκακιστάκος Πτολεμαϊδας, ΣΟ Πτολεμαϊδας Δούρειος Ίππος, ΣΟ Πτολεμαίος Πτολεμαϊδας Κοζάνης, ΛΠ Φλώρινας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΚΒΑ Σπάρτακος, ΑΜΟ Γαλαξίας, ΕΣΟ Παπάφη το Χρονικό, ΕΣ Θεσσαλονίκης, ΕΣ Καλαμαριάς, ΜΑΠΟ Κεραυνός Ωραιοκάστρου, ΟΣ Τριανδρίας, ΠΣΦ Συκεών, ΠΑΣ Εχέδωρος, ΠΑΣ Προσωπικού ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, ΠΑΣ Φοίβος Συκεών, ΣΑΘ Γαλαξίας, ΣΑ Μουδανιών, ΣΠ Τριανδρίας, ΣΟ Βορράς Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, ΣΟ Πολίχνης, ΣΣ Πευκών Θεσσαλονίκης, ΣΑ Κολλεγίου Δελασάλ Θεσσαλονίκης, ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, ΓΑΣ Κιλκίς, ΟΣ Γιαννιτσών, ΠΑΣ Εδεσσαίων Σκακιστών, ΣΟ Κατερίνης, ΣΟ ΠΚΔ Κατερίνης, ΑΣΟ Πολυγύρου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειον ΟΑΑ, ΟΦ Ηρακλείου, ΣΟ Ηρακλείου, Λατώ Αγίου Νικολάου, ΣΟ Ρεθύμνου, ΑΟ Κισσάμου, ΑΟ Κύδων Χανίων, ΑΟ Χανίων, ΣΑ Χανίων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΣ Σύρου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
κανένα σωματείο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΦΟ Καρδίτσας, ΣΣ Λάρισας, ΣΕ Βόλου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΣΠ Ζατρικίου Κέρκυρας, ΣΣ Κεφαλληνίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΟ Κρανιδίου, ΠΣ Σπάρτης, ΝΟΠ Καλαμάτας, ΟΣ Καλαμάτας, ΣΟ Φιλιατρών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΟ Λιβαδειάς 1998 ο Λέβαδος, ΣΟ Ορχομενού, ΕΕΣ Χαλκίδας, ΝΟ Καρύστου, ΣΟ Β.Εύβοιας, ΑΟ Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδας Πήγασος, ΑΟ Διόνυσος, ΣΟ Λαμίας, ΕΣ Άμφισσας, 

Αυτά είναι τα σωματεία που έχουν πάρει μέχρι τώρα την αναγνώριση της αθλητικής ιδιότητας από την Γ.Γ.Α. Και μπαίνει τώρα το εξής ερώτημα. Τι γίνεται με τα άλλα σωματεία του αγαπημένου μας αθλήματος; Δεν έχουν στείλει ακόμη τα έγγραφα που χρειάζονται ή αυτά που έστειλαν δεν ήταν ικανά για να πάρουν την αναγνώριση; Και εάν συμβαίνει το δεύτερο πόσο επηρεάζει ηθικά, δεν λέω υποχρεώνει γιατί δεν υπάρχει υποχρέωση, την ΕΣΟ που είναι Επίσημη Ομοσπονδία Αθλήματος να έχει στις τάξεις της αυτά τα σωματεία;

Εδώ πρέπει να δούμε ένα από τα έγγραφα που χρειάζονται να σταλούν στη Γ.Γ.Α. και είναι το εξής

....
4. Υπεύθυνες Δηλώσεις των μελών του Δ.Σ. θεωρημένες από δημόσια αρχή για το γνήσιο των     υπογραφών τους, στις οποίες θα αναφέρεται: 
α) ότι δεν εμπίπτουν στα κωλύματα – περιορισμούς όπως ορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 3 του ν.2725/99, όπως ισχύει (βλέπε υπόδειγμα Υ.Δ.) και 
β) τυχόν συμμετοχή τους ως απλά μέλη ή ως μέλη της διοίκησης σε άλλα αθλητικά σωματεία
....

Τι κωλύματα και περιορισμούς αναφέρει όμως η παράγραφος 3 του ν.2725/99, και τι υπεύθυνες δηλώσεις καλούνται να υπογράψουν μέλη των ΔΣ; Μεταξύ άλλων λέει

....
2. Οι εν ενεργεία και µη εν ενεργεία διαιτητές οµαδικού αθλήµατος, µέλη των οικείων συνδέσµων διαιτητών και οι εν ενεργεία προπονητές του οικείου κλάδου άθλησης δεν επιτρέπεται να είναι µέλη αθλητικού σωµατείου που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης. Ως διαιτητές. για την εφαρµογή της διάταξης αυτής, θεωρούνται επίσης οι επόπτες, οι σηµειωτές, οι κριτές, οι χρονοµέτρες, οι αφέτες, οι παρατηρητές, καθώς και όσοι, µε οποιονδήποτε τρόπο, συµµετέχουν σε διαιτητικό έργο οµαδικού αθλήµατος.
3. Οι εν ενεργεία και µη εν ενεργεία διαιτητές, κριτές, χρονοµέτρες και όσοι άλλοι συµµετέχουν σε διαιτητικό έργο ατοµικού αθλήµατος, µέλη τωνοικείων συνδέσµων, µπορούν να είναι µέλη αθλητικού σωµατείου που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης, δεν επιτρέπεται όµως να είναι µέλη του διοικητικού συµβουλίου ή της εξελεγκτικής επιτροπής του σωµατείου αυτού ούτε να είναι αντιπρόσωποί του σε υπερκείµενες ενώσεις ή οµοσπονδίες
....

Η ίδια η υπεύθυνη δήλωση που υπάρχει προς εκτύπωση και υπογραφή από τα μέλη των ΔΣ στον ιστότοπο της Γ.Γ.Α. λέει ότι

...
Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από της διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι:
Α) δεν εμπίπτω στις διατάξεις του άρθρου 3 «Κωλύματα εγγραφής-Περιορισμοί» του αθλητικού  νόμου 2725/1999, όπως ισχύει, όπως αναφέρονται παρακάτω
« 1.  Δεν μπορεί να είναι μέλος αθλητικού σωματείου ή μέλος των οργάνων διοίκησης σωματείου, ένωσης, ομοσπονδίας, επαγγελματικού συνδέσμου ή αθλητικής ανώνυμης εταιρείας ή ειδικός συνεργάτης αυτών, ούτε μπορεί να αναλάβει με οποιονδήποτε τρόπο ή απόφαση των ανωτέρω φορέων οποιαδήποτε αρμοδιότητα ή έργο, ιδίως σχετικά με την εκπροσώπηση, διοίκηση ή διαχείριση του φορέα:
α) Όποιος δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας του.
β) Όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα σύμφωνα με το Ν. 663/1977, όπως ισχύει κάθε φορά ή με τελεσίδικο βούλευμα ή έχει καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση κακουργήματος, καθώς και όποιος έχει καταδικασθεί σε βαθμό πλημμελήματος με τελεσίδικη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε την τελευταία δεκαετία, είτε σε ποινή φυλακίσεως τουλάχιστον τριών (3) ετών είτε, ανεξάρτητα από το ύψος της ποινής, για τα ποινικά αδικήματα του παρόντος νόμου, ή για αδικήματα βίας στους αθλητικούς χώρους, χρήση ή διάθεση ουσιών ή μεθόδων φαρμακοδιέγερσης, κατασκοπεία, κλοπή, υπεξαίρεση, δόλια χρεοκοπία, λαθρεμπορία, φοροδιαφυγή, δωροδοκία, δωροληψία, παραχάραξη, πλαστογραφία, απιστία, απάτη, εκβίαση, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί μεσαζόντων.
γ) Όποιος έχει στερηθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση τα πολιτικά του δικαιώματα και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η στέρηση.
δ) Όποιος έχει τιμωρηθεί κατά τις διατάξεις του άρθρου 130 του παρόντος νόμου και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η τιμωρία.                                                                                                                                                 

Η παράγραφος 1 της πιο πάνω δήλωσης είναι αυτή που κάνει κάποια σωματεία να μη θέλουν να στείλουν τα έγγραφα στη Γ.Γ.Α. και προτιμούν να μη πάρουν την αθλητική ιδιότητα παρά να χάσουν τη διοίκηση του σωματείου τους. Κακές γλώσσες λένε πως πολλά σωματεία προσπαθούν να βρούνε άκρη για να μη χάσουν κάποιοι τη θέση που, με τόσο κόπο, απόκτησαν στα ΔΣ των σωματείων τους, Αυτό ακούγεται έντονα στους σκακιστικούς κύκλους. Η Ομοσπονδία, και οι ενώσεις,  παίρνουν θέση σε όλο αυτό; Μήπως θα έπρεπε, ηθικά, να βγάλουν μία απόφαση και να ορίζουν ότι μόνο αναγνωρισμένα αθλητικά σκακιστικά σωματεία θα είναι μέλη της; Θα μου πείτε τώρα, να χάσουν τα κουκιά που με τόσο κόπο και ιδρώτα μαζεύουν τόσο καιρό με διάφορες αποφάσεις; Φυσικά όχι.

Από την άλλη, πόσο ηθικό είναι για την Ομοσπονδία μας να μην έχει υπό τη σκέπη της την ΕΣΣΚΕ που έχει αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία σύμφωνα με τον πίνακα της Γ.Γ.Α.; ΣΟ Λαμίας, ΦΟ Καρδίτσας, ΣΣ Λάρισας, ΣΕ Βόλου, ΣΟ Β. Εύβοιας, Πήγασος Αγ. Κωνσταντίνου κ.α.; Εδώ καταλύεται το Σύνταγμα της Ελλάδος. Τα καταστατικά των σωματείων και της ΕΣΟ θα προσέξουμε;

Στο άμεσο μέλλον θα δούμε τελικά πια σωματεία θα αποκτήσουν ή θα διατηρήσουν αυτή την ιδιότητα και με ποιόν τρόπο αφού πολλοί από τα ΔΣ δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στις θέσεις τους και με το φόβο της ψευδούς δήλωσης δεν θα υπογράψουν τις δηλώσεις. Προβλέπω διαμάχη και ευκαιρία για κάποιους να ξεκαθαρίσει το άθλημα. Και μία πρόταση στη Γ.Γ.Α. Να δώσει στη δημοσιότητα μαζί με τα ονόματα των σωματείων, στα πλαίσια της διαφάνειας, και τα ονόματα των μελών κάθε ΔΣ που έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση για να έχουμε την ευκαιρία όλοι να θαυμάσουμε τις ειλικρινείς δηλώσεις. Ίσως να βγει και κάτι καλό από αυτό και να καθαρίσει ο χώρος.

8 σχόλια:

  1. Το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Υπάρχουν πολλοί στα ΔΣ που είναι προπονητές (γραμμένοι στο μητρώο) και διαιτητές (σε όλες τις κατηγορίες). Ολοι αυτοί οι μεγαλοπαράγοντες των σωματείων, έχουν κολλήσει στη καρέκλα τους και τόσα χρόνια δεν έφευγαν με τίποτα. Για να δούμε τώρα που οι καταγγελίες, προβλέπω, στη ΓΓΑ θα πέφτουν βροχή τι θα κάνουν. Ψευδή δήλωση, θα παραιτηθούν ή δεν θα προσπαθήσουν καθόλου να πάρουν την αθλητική αναγνώριση; Πλάκα θα έχει... χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τι έγινε εάν δεν πάρει κάποιος αυτήν την αναγνώριση; Σιγά μην αφήσουμε το σωματείο μας να το διοικούν άλλοι. Ας γίνουμε σωματείο προώθησης του κλαρίνου. Αρκεί εμείς και μόνο εμείς να είμαστε στο ΔΣ. Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Εμένα να φωνάζουν πρόεδρο και όλα τα άλλα είναι περιττά. ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι ειδικά για τους διαιτητές και μάλλον και για τους προπονητές υπάρχει εξαίρεση από τον νόμο για το σκάκι. Ψάξτω λίγο skaki-west

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τους διαιτητές (σκοποβολής, ζατρικίου, αγωνιστικού μπριτζ και αεραθλητισμού) υπάρχει εξαίρεση η οποία προστέθηκε στην τροποποίηση (ή συμπλήρωση) του Νόμου 2725/1999 με τον Νόμο 3057/2002 στο Άρθρο 73. Για τους προπονητές το κώλυμα παραμένει και ας κοιτάξουν όλοι τα καταστατικά των σωματείων τους (τα οποία πολλοί τα κρατάνε κλειδωμένα και μυστικά) να δούνε τι έχει εγκρίνει το κάθε πρωτοδικείο για τα κωλύματα συμμετοχής στο ΔΣ. Γιατί άραγε κάποια σωματεία δεν έχουν στείλει ακόμη χαρτιά ή κάποια που έστειλαν δεν πήραν έγκριση; Ψάξτε το λίγο. Έχω μιλήσει με κάποιους σε όλη την Ελλάδα και είπανε ότι φοβούνται τις ψευδείς δηλώσεις και δεν θα το ρισκάρουν. Μη ξεχνάμε ότι η ΓΓΑ απαιτεί υπεύθυνες δηλώσεις από όλα τα μέλη του ΔΣ. Ένα μέλος να μη θέλει να υπογράψει δεν εγκρίνεται η αναγνώριση. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στην επαρχία που δεν έχουν πολλά μέλη τα σωματεία και μπαίνουν στα ΔΣ όποιος θέλει. Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με λύπη διαπιστώνω ότι τόσο η Πνευματικη Στεγη Περιστερίου όσο και ο Σκακιστικός Ομιλος Καβάλας απουσιάζουν από τήν λίστα!Τί συμβαίνει;Αμελεια των διοικήσεων τους (πολύ έμπειροι παραγοντες για να συμβαίνει) ή περίεργες σκοπιμότητες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λείπουν επίσης από τις Εθνικές Κατηγορίες της ΕΣΣΝΑ (Α', ΠΟΑ', Β', Γ') Ο ΦΟΝ Επικοινωνία Ηρακλείου, Ο Φυσιολάτρης, ο ΣΟ Ηλιούπολης, ΣΑΣ Κορωπίου, Σκακιστική Άνοιξη, ΓΣ Ασπροπύργου, ΑΟ Κηφισιάς, ΣΟ Κορυδαλλού, ΑΟ Δεξαμενή Μταμόρφωσης, ΣΟ Πετρούπολης. Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι αυτές οι ομάδες έχουν μείνει απ' έξω. Μήπως δυσκολεύονται κάπου να κάνουν τα έγγραφα που τους ζητάνε? Για να δούμε τι θα συμβεί. Ο λαλίστατος (αλλού) Κεφάλας τι λέει; ο Ανδρώνης; Οι τσαμπουκάδες του Φυσιολάτρη (όπως διαβάσαμε σε σχόλια προηγούμενης ανάρτησης); Σιγά μην απαντήσουν. Στείλανε χαρτιά ή όχι; Και εάν στείλανε τι έγινε και δεν μπήκαν στη λίστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aυτό θα έδινε πολλές λύσεις:

    4.- ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ) ΤΟ «ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ» ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ «ΣΩΜΑΤΕΙΑ –ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ, ΣΥΝΗΘΩΣ, ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ).

    ΠΡΟΤΑΣΗ – Να περιληφθεί στο άρθρ. 8 του Ν.2725/1999
    (α) η 31/12/2011 ως Καταληκτική Ημερομηνία για την διατήρηση/εξασφάλιση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης (σε συνέχεια της εγκυκλίου 40637/06.10.2010 της Γ.Γ.Α.) και
    (β) Αθλητικό Σωματείο χωρίς Αθλητική Αναγνώριση δεν θα πρέπει να μπορεί να είναι μέλος Ομοσπονδίας και να έχει δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες της.

    Πρέπει, επί τέλους, να σταματήσουν «Σωματεία-Σφραγίδες» να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανακήρυξη διοικήσεων Ομοσπονδιών!
    Αυτή είναι και η απαραίτητη προυπόθεση για να έχουν νόημα και οι προτεινόμενες, στο άρθρο 20 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου, ρυθμίσεις για τα Διοικητικά Συμβούλια των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

    Καταλήγοντας και με δεδομένη την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, επιβάλλεται η πλήρης αλλαγή της βάσης οργάνωσης και νοοτροπίας, ο εξορθολογισμός και η περιστολή της σπατάλης στον Αθλητισμό μέσω της πλήρους ερασιτεχνοποίησης του σημερινού Ερασιτεχνικού (??) Αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.Τα πιο πάνω προτεινόμενα αποτελούν, πλέον, την ελάχιστη προυπόθεση και μοναδική ελπίδα διεξόδου από το «αδιέξοδο» στο οποίο έχει, από ετών, περιέλθει ο Αθλητισμός.

    Ο ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ

    ΜΑΝΔΗΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    (π. Διεθνής Αθλητής, Πανελληνιονίκης, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aν και η πρόταση 3 του ίδιου είναι ακόμα καλύτερη:

    3. –ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ.

    ΠΡΟΤΑΣΗ – Επιβάλλεται να περιληφθεί σε ειδικό άρθρο στο Ν.2725/1999 η θέσπιση του ορίου των 2 τετραετιών για τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τους Αντιπροέδρους και τον Ταμία των Ομοσπονδιών. (Τούτο περιλαμβανόταν σε Νομοσχέδιο που είτανε έτοιμο για ψήφιση στην Βουλή, με την υποστήριξη όλων των Κομμάτων, το οποίο όμως αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή