skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Σκεφτείτε και Βιαστείτε

Σε τι εποχή ζούμε. Βάζουν ταφόπλακα στα όνειρά μας να προσφέρουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο κόσμο. Βάζουν ταφόπλακα στα όνειρα των παιδιών μας να ζήσουν και να δημιουργήσουν. Να φανταστούν, όπως όλοι οι νέοι, ότι θα κατακτήσουν τον κόσμο.

Μία χούφτα αλήτες, που, απλά σηκώνουν το χέρι και με μία φράση, "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ", σκοτώνουν το μέλλον όλων μας. Αυτή η φράση εχτές έμοιαζε με σφυρί που διέλυε, κάθε φορά που την άκουγα, και ένα μου όνειρο. Ντράπηκα το πρωί βλέποντας τα παιδιά μου. Το ξεπέρασα γρήγορα, δεν υπάρχουν άλλωστε περιθώρια για ολιγωρία. Οι "αγορές" κινούνται γρήγορα. Εμείς για να γλυτώσουμε πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα. Όχι όμως στην ίδια κατεύθυνση κυνηγημένοι, αλλά αντίθετα, καταπάνω τους. 

Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους στο σκάκι. Άλλοι είναι ευγενικοί, άλλοι χυδαίοι, άλλοι διπρόσωποι, άλλοι με ανήθικα μέσα και άλλοι τίμιοι και ειλικρινείς. Σε ένα πράγμα όμως μοιάζουμε όλοι. Ότι θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας το καλύτερο. Και αυτό το καλύτερο περιλαμβάνει υγεία, παιδεία, άθληση, εργασία, ειρήνη, ευημερία. Τι από όλα αυτά κερδίσαμε εχτές σαν λαός; Ας αναρωτηθούμε αφήνοντας τη σκέψη να κυριεύσει αβίαστα το μυαλό μας, διαβάζοντας το στίχο του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες που έχουμε και ας πράξουμε κατάλληλα αυτό που θεωρούμε καλύτερο. Δεν είναι πια καιρός για οδηγίες και νουθεσίες. Δεν υπάρχει πια χρόνος. Βιαστείτε. Όποιο μονοπάτι κι εάν διαλέξει ο καθένας, εργάτης ή επιστήμονας, καθηγητής ή φοιτητής, άνεργος ή άστεγος, να είστε σίγουροι πως οι δρόμοι μας αναπόφευκτα θα σμίξουν σε έναν κοινό αγώνα για ένα κοινό σκοπό. Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Βιαστείτε....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου