skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟ Κορυδαλλού

Μερικές πολύ σημαντικές εκδηλώσεις-συναντήσεις έχει προγραμματίσει ο ΣΟ Κορυδαλλού για το προσεχές διάστημα. Διαβάζουμε από το δελτίο τύπου.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού σε συνεργασία με καταξιωμένους φορείς θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες τα δωρεάν σεμινάρια - συνομιλίες, ανοικτά προς όλους, με σκοπό την διεύρυνση του γνωστικού πεδίου και τον εμπλουτισμό των γνώσεων. Συγκεκριμένα για τον Οκτώβριο & Νοέμβριο 2011:

1. Από 7 έως 9 Οκτωβρίου με συνδιοργανωτή την Τεχνική Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Ν. Αττικής θα παραθέσουν οι καθηγητές Διαιτησίας και Διεθνείς Διαιτητές Παναγιώτης Νικολόπουλος (ΓΓ ΕΣΟ, Πρόεδρος Επιτροπής ΔιαιτητώνFIDE), Μιχάλης Πρεβενιός (Αντιπρόεδρος ΕΣΣΝΑ, Μέλος ΚΕΔ, Μέλος Επιτροπής Ελβετικού Συστήματος FIDE) και Σωτήρης Λογοθέτης σεμινάριο κανονισμών διαιτησίας σκάκι σε χώρο που μας παραχωρεί ο Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού, στην αίθουσα Πλειάδες (Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης) στον 3ο όροφο. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τους κανόνες του σκακιού, για μεθόδους κληρώσεων αγώνων καθώς και θα έχουν την ευκαιρία και γραπτών εξετάσεων. Πρόγραμμα: Παρασκευή 07/10 ώρα 16.45 προσέλευση, 17:00-21:00 παράδοση, Σάββατο 08/10 ώρα 16.45 προσέλευση, 17:00-21:00 παράδοση, Κυριακή 09/10 ώρα προσέλευσης 17:45, έναρξης διευκρινήσεων & εξετάσεων για την απόκτηση τίτλου διαιτητή 18:00 - 21:00.

2. Στις 6 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή στις 19:00 στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού (Κουντουριώτου 25, 1οςόροφος) θα παρατεθεί καφές - συζήτηση με θέμα: Επιβίωση των Αθλητικών Σωματείων εν καιρώ κρίσης. Προβλήματα και Λύσεις. Ομιλητές οι Κώστας Καλούδης (Πρόεδρος Οργανισμού Άθλησης & Πολιτισμού Δ. Κορυδαλλού), Λυμπέρης Αγγελάκης (Πρόεδρος Φυσιολάτρη Νικαίας), Γιάννης Σπυρακόπουλος (Έφορος Αγώνων Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω) & Παναγιώτης Νικόπουλος (Αντιπρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων). Θα παρατεθεί ελαφρύς μπουφές.

3. Από 21 έως 29 Νοεμβρίου ο βρετανικός οργανισμός tellusgroup με αφετηρία το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Leonardo θα διαθέσει 4 φοιτητές από την Ιταλία ειδικευόμενους στους υπολογιστές και στο web design κάθε πρωί στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού οι οποίοι θα δίδουν συμβουλές στα σωματεία της Αττικής και τα μέλη τους που θα δείξουν ενδιαφέρον για δημιουργία εργαλείων προώθησης των σκακιστικών σωματείων όπως: δημιουργία ιστοσελίδας, δημιουργία και διαχείριση λογαριασμού mail και Facebook, διαφήμιση μέσω google, ραδιόφωνο μέσω internet κλπ.

Για την συμμετοχή σας στα παραπάνω, παρακαλώ επικοινωνήστε με το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΣΝΑ Δημήτρη Κεφάλα: 2104954411, 6973658191, 6970342182 What's Up, E mail:
kefalas1@hotmail.com , Skype: kefalas1

Το μόνο που θα ήθελα εγώ να παρατηρήσω είναι, ειδικά στην εκδήλωση συζήτηση στις 6 Νοεμβρίου για την επιβίωση των αθλητικών σωματείων, την απόλυτη απουσία μελών του ΔΣ της ΕΣΟ και της ΕΣΣΝΑ ώστε να γνωρίζουμε όσοι παρευρεθούμε, τα σχέδια των επίσημων φορέων του αθλήματός μας για την επιβίωση των σωματείων. Εάν φυσικά έχουν να προτείνουν κάτι. Εκτός και εάν εσκεμμένα δεν καλούνται γιατί ακριβώς δεν έχουν να προτείνουν τίποτα. Ενδιαφέρον θα είχε πάντως η παρουσία τους.

1 σχόλιο:

  1. Αν γίνεται να μας ενημερώσει ο διοργανωτής για τα συμπεράσματα και τις τοποθετήσεις της χθεσινής συνάντησης. Τα πράγματα φαίνονται δύσκολα για το μέλλον του σκακιού και κάθε πρόταση στη θετική κατεύθυνση είναι πολύτιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή