skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Οικονομικά και άλλα

Αποσβολωμένοι οι πολίτες ακούνε κάθε μέρα τα "νέα", κάθε φορά, μέτρα τα οποία επίσης κάθε φορά είναι και τα τελευταία. Το κόλπο είναι προσχεδιασμένο και εκτελείται με μαθηματική ακρίβεια. Εκτός και εάν τους χαλάσουμε τα σχέδια εμείς. Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτό το τσουνάμι οικονομκών-φορολογικών μέτρων που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Θα τα καταφέρουν μόνο εάν το επιτρέψουμε εμείς. Ο στόχος τους είναι η υποδούλωση του λαού μας. Και πως θα το κάνουν αυτό; Εξαθλιώνοντας το λαό οικονομικά και εξασφαλίζοντας την αμορφωσιά των παιδιών μας, για να έχουν στο χέρι και τις επόμενες γενεές. Σχολεία συγχωνεύονται και κλείνουν, βιβλία δεν δίνουν στους μαθητές, το σχολικό έτος 2012-2013 θα πληρώνουμε για τα βιβλία του σχολείου, ίσως και για δίδακτρα, κλείνουν ή στην καλύτερη περίπτωση αυξάνουν τα δίδακτρα σε δημοτικά ωδεία και τμήματα πολιτιστικών οργανισμών και ότι δωρεάν παροχές είχαν τα παιδιά μας σε διάφορους δήμους της χώρας όλα πλέον είναι επί πληρωμή.

Επίσης, και εδώ είναι το έγκλημα, απελευθερώνουν το "επάγγελμα" του χασισέμπορου και έτσι ο καθένας θα μπορεί να έχει το δικό του "φουντόδεντρο" στο μπαλκόνι του για να φουμάρει και να αντέχει τα μελλοντικά "νέα" και μοναδικά μέτρα. Αυτή είναι άλλωστε η πράσινη ανάπτυξη που μας λέγανε. Παράλληλα για να ολοκληρωθεί το έγκλημα, η οικονομία στις δαπάνες του κράτους εξαντλείται στο λουκέτο βιβλιοθηκών και στο ψαλίδι ή στο μηδενισμό των επιχορηγήσεων των αθλητικών σωματείων. Ήδη η ομοσπονδία βόλεϊ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλα τα πρωταθλήματα που υπάγονται σε αυτήν.

Η δική μας ΕΣΟ με τα πολυχρονεμένα μέλη της, δεν καταλαβαίνει από κρίση. Άλλωστε ξεζουμίζουν τις οικογένειες για να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα και, όσο αντέχουμε εμείς και τους τα ακουμπάνε αδιαμαρτύρητα, τόσο θα συνεχίζουν. Πριν λίγες μέρες διάβασα τον προϋπολογισμό που εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΣΟ. Πάρα πολλά αυτά που μπορούμε να δούμε και να γελάσουμε ή να κλάψουμε. Εγώ θα σταθώ σε δύο τρία σημεία και ίσως η κουβέντα να αναδείξει και τα υπόλοιπα.

Κατ' αρχήν ο προϋπολογισμός αναφέρει ότι η επιχορήγηση από τη ΓΓΑ ανέρχεται σε 800.000€. Καλά πλάκα μας κάνετε; Εδώ έχουν μηδενιστεί οι επιχορηγήσεις σε όλες σχεδόν τις ομοσπονδίες και η ΕΣΟ θέλει 800.000€; Εάν δεν κάνω λάθος η επιχορήγηση έχει μειωθεί πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, και σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στις 300.000€ και ίσως να λέω πολλά. Και πάλι εάν καταφέρετε να πάρετε 800.000€ από την ΓΓΑ τα 6.000€ από τα παράβολα των Ατομικών-Νεανικών Πρωταθλημάτων τι τα θέλετε; Γιατί δεν τα χαρίζετε στις οικογένειες να μειωθεί έστω και αυτό το ελάχιστο το κατά κεφαλή κόστος; Τόσο πολύ ανάγκη τα έχει η ΕΣΟ;

Στο άλλο που θα ήθελα να σταθώ και μου έκανε εντύπωση είναι ότι προϋπολογίζεται 65.000€ για το Δ.Τ. Ακρόπολις. Ποιό Ακρόπολις; Αυτό που έχει να γίνει δύο χρόνια; Θα το κάνετε του χρόνου; Εύγε. Εάν όμως δεν γίνει τότε θεωρητικά η ΕΣΟ γλυτώνει 65.000€ με τα οποία θα μπορούσε να επιχορηγήσει τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα αλλά και τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα και να πέσει η επιβάρυνση των οικογενειών στο μισό (να μπει κάτι και στο αντίστοιχο κουτάκι του προϋπολογισμού που το έχετε επιδεκτικά κενό).

Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαμε να πούμε για τον προϋπολογισμό αλλά ξέρω καλά ότι δεν υπολογίζετε τα λόγια και τις σκέψεις κανενός. Εσείς όπως και κάθε μορφή εξουσίας κάνει ότι θέλει, με αρχικό και τελικό στόχο το κέρδος και την διατήρηση αυτής της εξουσίας. Ενίοτε μπορεί και να τιμωρεί, γιατί δεν συμμορφώνονται οι άλλοι με τις υποδείξεις της, όπως κάνετε με την ΕΣΣΚΕ και τους ανθρώπους που θέλουν να παίξουν σκάκι έχοντας στο μυαλό τους μόνο τους κανόνες του παιχνιδιού που τους ακολουθούν ευλαβικά και απαξιούν για τους κανόνες του δικού σας παιχνιδιού που έχει άλλους στόχους, άλλη μπόχα και σίγουρα θα έχει άλλη κατάληξη από τη δική μας χειραψία στο τέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου