skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή Σχολική Χρονιά

Ξεκινούν αύριο με αγιασμούς τα σχολεία. Με καινούργια όνειρα για τους μαθητές και νέες προσδοκίες για τους γονείς. Αυτά όμως σε μία άλλη χώρα και σε μία άλλη διάσταση. Στην Ελλάδα του μνημονίου, του ΔΝΤ, του μεσοπρόθεσμου, του Βαγγέλη, του Θόδωρου, του Γιώργου και των λοιπών πιονιών του διεθνούς κεφαλαίου, τα όνειρα και οι προσδοκίες έχουν περιοριστεί στην καθημερινή επιβίωση των οικογενειών.

Στο σχολείο του 2011 οι προσδοκίες και τα όνειρα είναι να έχουν τα παιδιά βιβλία πρίν την πρωτοχρονιά. Αλλιώς τα παιδιά, τα μικρότερα κυρίως, τα ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη. Με πρωτοτυπίες και φωτοτυπίες, χωρίς δασκάλους και καθηγητές, με καταλήψεις, με συγχωνευμένα-κατηργημένα σχολεία, με κατακρεουργημένους μισθούς, χωρίς λεφτά για τα πρώτα έξοδα των παιδιών στο σχολείο, το "ξεκινούν τα σχολεία αύριο" είναι μάλλον ανέκδοτο και εφιάλτης μαζί.

Όπως ανέκδοτο είναι και η έλλειψη αντίδρασης του λαού σε όλα αυτά που συμβαίνουν Τι ακριβώς περιμένουν όσοι κάθονται ακόμη στο σαλόνι τους και δεν ξεσηκώνονται είναι θέμα για μεγάλο παγκόσμιο ψυχιατρικό συνέδριο που, για να βγάλει συμπεράσματα, ίσως να διαρκέσει μήνες.

Από αυτό εδώ το ιστολόγιο όμως το έχουμε πει αρκετές φορές. Οχι, δεν είναι αποτυχημένη η κυβέρνηση. Είναι η πιο επιτυχημένη κυβέρνηση από την επανάσταση του 1821 και μετά. Είναι η μόνη κυβέρνηση που κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο εκλέχθηκε. Αυτό για το οποίο είχε πάρει εντολή. Και μην ακούσω την αηδία για "λαϊκή εντολή στις εκλογές". Εγώ είπα για εντολή σκέτο. Εντολή από τους κερδοσκόπους και το παγκόσμιο κεφάλαιο για υποδούλωση του λαού, καταστροφή της παιδείας γιατί αμόρφωτος λαός σημαίνει λαός που υποδουλώνεται εύκολα, εξαθλίωση των εργαζομένων με μισθούς πείνας, απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και άλλα πολλά που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε.

Σκεφτείτε όλοι σας τι μέλλον θα παραδώσουμε στα παιδιά μας και πως πρέπει να αντιδράσουμε. Γιατί μόνο με πάλη και αντίδραση μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον που μας αξίζει.



Καλή σχολική χρονιά στα παιδάκια.

Καλόν ύπνο στους υπόλοιπους.

 

 

 

«Ἐθνικὴ Παιδεία» (Κώστας Βάρναλης)

Γανιάσατε, δασκάλοι, νὰ ξεμάθω
νά ῾μαι ἐγώ, νὰ στοχάζομαι, νὰ θέλω -
ψέματα ὅλο ν᾿ ἀκούω, νὰ λέω, νὰ πράττω,
γιὰ ψέματα νὰ ζῶ καὶ νὰ πεθαίνω.

Δὲν μπόρεσε ἡ σπουδὴ νὰ μὲ χαλάσει.
Ἀντέξανε σαρκίο, ψυχὴ καὶ γνώση
μὰ κάθε τόσο θάνατος νὰ ξέρεις
ὅτ᾿ εἶσαι πάντα πουλημένο κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου