skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ερετριάδα 2011



Μετά από μικρή ανάπαυλα και ξεκούραση, λόγο των Πρωταθλημάτων που έγιναν στην Ερέτρια, ήρθε η ώρα να γράψουμε λίγα πράγματα για τις διοργανώσεις αυτές.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, οι διοργανώσεις ήταν πολύ καλές και ο διοργανωτής έκανε τα αδύνατα-δυνατά για να έχουν οι συμμετέχοντες άνετη διαμονή. Αυτό όμως ήταν για άλλη μια φορά η προσωπική προσπάθεια του κ. Τσουνή. Οι παρατρεχάμενοι, μάλλον μία αδιαφορία στις αιτήσεις και απαιτήσεις των συμμετεχόντων έδειχναν και ακουγόταν συχνά η φράση "δεν μπορώ να κάνω τίποτα" με αντίστοιχο σήκωμα των ώμων.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Και έχουμε

Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα 8-16 ετών
Πολύ καλή διοργάνωση, με διαιτησία άψογη. χωρίς ενστάσεις, εντάσεις και παράπονα, με διαιτητές με απόλυτη γνώση των κανονισμών. Οι παρτίδες ξεκινούσαν στην ώρα τους, οι μικροί αθλητές μπαινόβγαιναν στην τουαλέτα χωρίς να έχουν επαφή με γονείς και όλους συνοδούς και γενικά δεν υπήρχε το χάος των σχολικών πρωταθλημάτων.

Κάποιο μικροεπεισόδιο μας είπαν πως έγινε με κάποιους, λίγους, αθλητές και συνοδούς, που δεν κατάφεραν την πρώτη μέρα των αγώνων να επιβιβαστούν στο λεωφορείο που είχε βάλει ο διοργανωτής για την μεταφορά όσων επιθυμούσαν από την Ομόνοια. Και αυτό γιατί το λεωφορείο περίμενε λίγο πιο πάνω στη Πανεπιστημίου (REX) και κάποιοι επιβάτες περίμεναν στην Ομόνοια. Εδώ να θυμήσουμε ότι η καλή μας ΕΣΣΝΑ είχε βγάλει ανακοίνωση ότι το λεωφορείο για όποιον ενδιαφερόταν θα έφευγε από την Ομόνοια ενώ ο διοργανωτής είχε δηλώσει Πανεπιστημίου (REX). Μάθαμε ότι στη διαμάχη ο διοργανωτής έριξε όλη την ευθύνη στην ΕΣΣΝΑ και παρέπεμψε τους διαμαρτυρόμενους να αναζητήσουν εκεί το δίκιο τους. Τελικά όλοι έπαιξαν τον πρώτο γύρο και το θέμα έληξε.

Οι κρατήσεις των δωματίων ήταν σε τρία διαφορετικά ξενοδοχεία. Κάποιοι προσπαθούσαν να αλλάξουν τα δωμάτια στην υπεύθυνη του τουρνουά αλλά βρήκαν την απόλυτη άρνηση της έστω να γίνει προσπάθεια, ενώ άλλοι με ένα απλό τηλεφώνημα στον διοργανωτή άλλαζαν τα δωμάτια και τα ξενοδοχεία ακόμα και την τελευταία μέρα. Πως βρισκόντουσαν δωμάτια στο χώρο των αγώνων, με ένα τηλεφώνημα ακόμη και στις 25 Ιουνίου, ενώ άλλοι ένα μήνα πριν δεν μπορούσαν να βρουν αυτό που επιθυμούσαν δεν το ξέρω. Αθάνατη Ελλάδα.

Ο κ. Τσουνής, μάθαμε, ήταν για άλλη μια φορά άψογος στη συμπεριφορά του στους συνεργάτες της διοργάνωσης. Κεράσματα στους διαιτητές, δωρεάν κρασί, μπύρα και αναψυκτικά στο εστιατόριο, παγωτό το απόγευμα σε όλους, καφές δωρεάν όλη τη μέρα, λεωφορεία που πήγαιναν και έφερναν τους διαμένοντες στα άλλα ξενοδοχεία και φυσικά οι χαμηλότερες τιμές των δωματίων από άλλες χρονιές. Όμως δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι και πάλι το κόστος διαμονής παραμένει υψηλό και πρέπει να βρεθεί τρόπος να μειωθεί σημαντικά εάν δεν θέλουμε του χρόνου να έχουμε νέα μείωση των συμμετοχών κατά 20% ή 30% ή 50%. Αρχή μπορεί να γίνει με την κατάργηση των παραβόλων. Τολμάει κανείς να κάνει την αρχή;

Αυτά λοιπόν και άλλα τέτοια τρυκ ήταν που σε έκαναν να αισθάνεσαι λίγο καλύτερα.

Ευχάριστη νότα στους αγώνες ήταν τα γενέθλια του επικεφαλής διαιτητή στις 29 Ιουνίου. Πριν την έναρξη του 7ου γύρου μία τούρτα τον περίμενε με ένα κεράκι και όλα τα πιτσιρίκια δεν έχασαν την ευκαιρία να του τραγουδήσουν το γνωστό τραγουδάκι των γενεθλίων μαζί με τους συνοδούς. Πραγματικά συγκινητική στιγμή για τον κ. Μιχάλη Πρεβενιό.

Καινοτομία ήταν η απευθείας μετάδοση 60 αγώνων, για πρώτη φορά τόσες πολλές. Υπήρχαν βέβαια τα ανάλογα τεχνικά προβλήματα αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου την αξία αυτού του επιτεύγματος.

Final 4 Κυπέλλου Ελλάδος
Ήσυχα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες κύλησε το final 4 του κυπέλλου Ελλάδος. Σε έναν ξεχωριστό χώρο, μακριά από τα "αδιάκριτα" βλέμματα έγιναν οι αγώνες. Οι πολλοί είχαν στραμμένη την προσοχή τους στα Πανελλήνια Νεανικά και έτσι το final 4 πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Για την ιστορία πριν τους τελικούς έγινε η εξ αναβολής συνάντηση μεταξύ Φλώρινας και Φυσιολάτρη για την πρόκριση μίας ομάδας στο Final 4. Η Φλώρινα κέρδισε στα κριτήρια, κανονικός αγώνας 2-2, και αγωνίστηκε στο Final 4.

Αυτά για τώρα. Στην επόμενη ανάρτηση θα αναφερθούμε στην Α' Εθνκή και σε πολλά εξωαγωνιστικά θέματα που έκαναν εντύπωση και που χρήζουν απάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου