skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Κοινή Δράση Τώρα

Ο ΣΟ Ν. Φιλαδέλφειας έστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή-υπενθύμιση στην ΕΣΣΝΑ, σχετικά με το θέμα της άρνησης της ΕΣΟ να καλύψει από 1/1/2014 τα έξοδα αξιολόγησης στους αγώνες της.




" Προς το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ

Αξιότιμοι κύριοι

Εδώ και ένα μήνα σας έχουμε κοινοποιήσει την παρακάτω επιστολή του ΔΣ του ΣΟΝΦ, την οποία από όσο γνωρίζουμε λάβατε κανονικά.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως απόκριση από μέρους σας. Όχι μόνο αν συζητήθηκε ή αν θα συζητηθεί επί της ουσίας και πότε, πως τοποθετείται το το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ στα ζητήματα που θέτει, αλλά ούτε καν αριθμό πρωτοκόλλου δε γνωρίζουμε αν πήρε.

Σας την στέλνουμε ξανά, με την επισήμανση ότι τα σωματεία ΑΦΟΑΝ, ΣΠΚ Φυλής, ΣΟ Παγκρατίου, ΣΜΑΟ Καισαριανής, ΣΟ Μοσχάτου, ΣΟ Περιστερίου, ΣΟ Πετρούπολης, ΣΟ Αγίας Βαρβάρας μας ενημέρωσαν δια των υπευθύνων τους ότι υποστηρίζουν και επίσης συνυπογράφουν την επιστολή μας και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας

Με σκακιστικούς χαιρετισμούς

Δευτέρα 2 Δεκέμβρη 2013
Νίκος Σερετάκης
Γραμματέας του ΔΣ του ΣΟΝΦ
"



Να θυμίσουμε την επιστολή-πρωτοβουλία του ΣΟ Ν. Φιλαδέλφειας




Χαρακτηριστικό είναι ότι στην παραπάνω ενημέρωση-υπενθύμιση του ΣΟ Ν. Φιλαδέλφειας είναι το γεγονός ότι και άλλα σωματεία έχουν συνυπογράψει την επιστολή αυτή. 
Εκτός όμως της παραπάνω επιστολής, είχαμε και την επιστολή του ΣΟ Χαλανδρίου για το ίδιο θέμα προς την ΕΣΣΝΑ, στις 29 Νοεμβρίου 2013. Η επιστολή ήταν η εξής






Στην τελευταία επιστολή του ΣΟ Χαλανδρίου, απάντησε ο Α' Αντιπρόεδρος της ΕΣΣΝΑ Κωστής Σκαπέρδας με το παρακάτω κείμενο


" Καλησπέρα ,
λαμβάνοντας σοβάρα υπόψη τους προβληματισμούς σας και για να γίνει σαφέστερο αυτό που προτείνει το σωματείο σας ως καλύτερη λύση για την ΕΣΣΝΑ από αυτή που ελήφθη από το ΔΣ δηλαδή Γενική Συνέλευση , παρακαλούμε να μας θέσετε σε σύντομο χρόνο τα θέματα που κατά τη γνώμη σας πρέπει να έχει η Ημερήσια Διάταξη της ΓΣ , συγκεκριμένα διατυπωμένες όλες τις ”εναλλακτικες προσεγγίσεις” που πρέπει να προταθούν προς τα σωματεία προς ψηφοφορία καθώς και την συγκεκριμένη πρόταση που θα στηρίξει το σωματείο σας. Επίσης με τι πλειοψηφία – σχετική η απόλυτη πρέπει να επικυρωθούν οι αποφάσεις της ΓΣ

Σας ενημερώνω ότι κανένα άλλο σωματείο δεν έχει ζητήσει από την ΕΣΣΝΑ Εκτακτη Γενική Συνέλευση για το θέμα αυτό όπως αναφέρεται στην επιστολή σας. Εάν υπάρξει άλλο σωματείο με παρόμοιο αίτημα το καλούμε να απαντήσει στα ίδια ερωτήματα.

Είναι ευπρόσδεκτη και κάθε άλλη πρόταση σωματείου η σκακιστή που θα μπορούσε να βελτιώσει την υπάρχουσα της ΕΣΣΝΑ

Παρακαλώ να προωθήσετε σε όλους τους αποδέκτες της αρχικής επιστολής την παρούσα καθώς και την απαντητική σας επιστολή -δεν μπορώ να το πράξω ο ίδιος λόγω των κρυφών κοινοποιήσεων.

Κωστής Σκαπέρδας , Α’ Αντιπρόεδρος ΕΣΣΝΑ”


Εμείς θέλουμε να επισημάνουμε, απαντώντας στον κύριο Σκαπέρδα, ότι η όλη κουβέντα πρέπει να επικεντρωθεί στους τρόπους που πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση της FIDE. Έτσι κι αλλιώς ζούμε σε μια περίοδο που κυριαρχεί το "αποφασίζουμε και διατάζουμε" καλυμμένο από μεγάλη δόση "δημοκρατίας", "νομολαχνίας", "τρομοκρατίας" και απειλών. Αυτό ας μην το ανεχτούμε τουλάχιστον στα χόμπι μας και στις δραστηριότητες που κάνουμε, επειδή αγαπάμε να τις κάνουμε. Πρέπει να συνταχθούμε όλα τα σωματεία, σκακιστές, γονείς, παράγοντες σε μία κοινή απόφαση και δράση. Ως εδώ. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα στο άθλημά μας. Να αλλάξουμε την εισπρακτική-λογιστική, και μόνο, νοοτροπία που διακατέχει την διοίκηση στο σκάκι και να βάλουμε πλέον τους δικούς μας όρους στη λειτουργία του αθλήματος.

Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες των μεμονωμένων σωματείων, αλλά χρειάζεται κοινή δράση και τώρα είναι η ευκαιρία. Το ιστολόγιο θα παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια προς αυτήν την κατεύθυνση και είναι ανοιχτό σε κάθε δημοσίευση.

16 σχόλια:

  1. Έχω απαντήσει και στην επιστολή του ΕΕΦΑΣ Ανω Βριλησσίων άμεσα όπως έκανα και στην επιστολή το ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας. όπως έχω απαντήσει και στην επιστολή που έστειλε σε επιλεγμένα σωματεία η κα Παγκαλή Μαριάννα και θα σας τα παραθέσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ: K.Nίκο Σερετάκη ,Τα μέλη του ΔΣ του ΣΟΝΦ Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΟ

    ΚΟΙΝ: Τα αναφερόμενα σωματεία ΑΦΟΑΝ, ΣΠΚ Φυλής, ΣΟ Παγκρατίου, ΣΜΑΟ Καισαριανής, ΣΟ Μοσχάτου, ΣΟ Περιστερίου, ΣΟ Πετρούπολης, ΣΟ Αγίας Βαρβάρας ( Ο ΑΦΟΑΝ και ο ΣΟ Αγίας Βαρβάρας δεν ανταποκρινονται μέσω mail στην ΕΣΣΝΑ και δεν μπορώ να τα προωθήσω)

    ΟΛΑ Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΟ

    ΕΣΟ

    Αξιότιμε Κύριε Σερετάκη και ΔΣ του ΣΟΝΦ

    Εδώ και ένα μήνα έχουμε λάβει την επιστολή του ΣΟΝΦ μέσω mail. Θα σας απαντήσω αμεσα ο ίδιος στο κομμάτι της επιστολής σας που αφορά την ΕΣΣΝΑ η οποία πρέπει "να αντιταχθει στο ΕΣΟ ..."

    Το θέμα της αξιολόγησης συζητήθηκε επι της ουσίας σε δύο συμβούλια της ΕΣΣΝΑ στις 18/10 (πριν στείλετε την επιστολή) και στις 3/11 αφού τη στείλατε και μετά την άρνηση της ΕΣΟ εξέταση.

    Γνωρίζετε ότι ήμουν παρών και στα δύο συμβούλια της ΕΣΟ που σηζυτήθηκε το θέμα. Στο πρώτο , που εσεις προσωπικα φύγατε ως μέλος ΔΣ ΕΣΟ πριν συζητηθεί το θέμα έλαβα το λόγο ως Αντιπρόεδρος της ΕΣΣΝΑ και κατέθεσα την έντονη άρνηση μου στην πρόταση της ΕΣΟ παραθέτοντας σειρά επιχειρήματων γιατί αυτή η αποφαση δεν είναι σωστή. Παρόλα αυτα η πλειοψηφεία του ΔΣ πήρε τη γνωστή του απόφαση , στην οποία μειοψήφησαν τα δύο μέλη του ΔΣ της ΕΣΟ που είναι και στην ΕΣΣΝΑ (αυτό αναφέρεται και στην ανακοίνωση που έβγαλε η ΕΣΣΝΑ)

    Στο ΔΣ που ήσασταν παρών και καταθέσατε την συνημμένη επιστολή αμεσως μετά απο εσάς πήρα το λόγο να διατυπώσω τη θέση του συμβουλιού της ΕΣΣΝΑ όπου και πάλι είμασταν αντίθετοι στην απόφαση της ΕΣΟ. Ενόσω ανέπτυσσα τα επιχειρήματά μου αρχικά στήσατε πηγαδάκια με αποτέλεσμα να μην ακούγομαι και εν συνεχεία εσείς προσωπικά επιτεθήκατε στον κ. Μακρόπουλο με τη φράση "ξέρω απο που τα παίρνεις τα λεφτά , τα ξέρω όλα κλπ" με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσω τη θέση της ΕΣΣΝΑ , να κυριαρχήσει πανδαιμόνιο και να λήξει το συμβούλιο. Αν είχατε πράξει διαφορετικά θα είχατε ακούσει επιτόπου όλη την άποψη της ΕΣΣΝΑ και θα γινόταν συζήτηση επι της ουσίας.

    Εν συνεχεία η ΕΣΣΝΑ έβγαλε ανακοίνωση στις 5/11 με όλο το ιστορικό της υπόθεσης και τις αποφάσεις της στην ιστοσελίδα

    Για τον αριθμό πρωτοκόλλου είναι αρμοδιότητα του Γενικού μας Γραμματέα σε συνεργασία με τον ειδικό Γραμματέα που θα σας εξυπηρετήσουν. Θα σας παρακαλούσα για να είμαστε όλοι τυπικοί και να τα περάσουμε άμεσα στα βιβλία μας να μας στείλετε τον αριθμό εξερχομένου

    αυτού του mail του ΣΟΝΦ ,

    της επιστολής του ΣΟΝΦ που σκανάρατε και με υπογραφές προέδρου γραμματέα και να ενημερώσετε

    τα σωματεία που αναφέρετε να μας στείλουν τους αντίστοιχους αριθμούς εξερχομένου πρωτοκόλλου με υπογραφή προέδρου γραμματέα και σφραγίδας όπου αναφέρουν ότι στηρίζουν την πρόταση του ΣΟΝΦ με αρ.πρωτοκόλλου __ Σημειωτέον ότι οι εκπρόσωποι των σωματείων στις Γενικές Συνελεύσεις μπορούν να εκπροσωπούν τα σωματεία ΜΟΝΟ στις γενικές συνελεύσεις της ΕΣΣΝΑ και επικυρώνονται πριν απο κάθε ΓΣ για το λόγο αυτό επομένως κάθε υπογραφή τους δεν εκπροσωπεί το σωματείο τους παρά μόνο ο Πρόεδρος τους.

    Την Τετάρτη 4/12/2013 και ώρα 21:00 θα γίνει νέο συμβούλιο της ΕΣΣΝΑ στα γραφεία της ΕΣΟ όπου μπορειτε να μας παραδώσετε όλα τα σχετικά έγγραφα και να λάβετε και τον αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου από τον Γραμματέα μας για εσάς και κάθε άλλο σωματείο και να πάρουν όλοι αριθμό πρωτοκόλλου ΕΣΣΝΑ με τη χρονολογική σειρά των ημερομηνιών του καθενός

    Μόλις τα φέρετε θα μπουν οι επιστολές σας ως θέμα προ ημερησίας διατάξεως για να συζητηθούν για όσο θέλετε επί της ουσίας. Με μεχάλη ευχαρίστηση θα θέλαμε και τους προέδρους των σωματείων που αναφέρετε να είναι παρόντες ή να εξουσιοδοτήσουν με έγγραφο (και αρ. πρωτοκολλου φυσικα) κάποιον άλλον αν δε μπορούν και να λάβουν το λόγο με τις επικοδομητικές τους προτάσεις.

    Με σκακιστικούς χαιρετισμόυς,

    Σκαπέρδας Κωνσταντίνος , Α ' Αντιπρόεδρος ΕΣΣΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΡΟΣ 1 (Λόγω μεγάθους)

    Αγαπητέ Κύριε Γιαννακούλια ,

    θα ήθελα ως μέλος και Α Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΣΝΑ να κάνω κάποιες πρώτες παρατηρήσεις στα σημεία της επιστολής σας που αναφέρεστε στην ΕΣΣΝΑ και την πολιτική της.

    Καταρχήν προσέξατε ότι στο Ενημερωτικό μας Δελτίο έγινε ένα τυπογραφικό λάθος εκ παραδρομής στην αναφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του πρώτου συμβουλίου της ΕΣΟ (21.9) για το οποίο σας ευχαριστώ και το οποίο διορθώθηκε.

    Αναφέρετε ότι Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, έρχεται και η ΕΣΣΝΑ δια των εκπροσώπων της, να ζητήσει από την ΕΣΟ «να καλύπτει τουλάχιστον το κόστος αξιολόγησης των Εθνικών Ομαδικών Διοργανώσεων, οι οποίες έχουν Περιφερειακές Φάσεις (Ομαδικά Πρωταθλήματα Κατηγοριών – Ομαδικό Κύπελλο Ελλάδας και Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων)» χωρίζοντας έτσι τις διοργανώσεις σε δύο(2) ταχυτήτων αντί να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια μέσω από διάλογο και ρεαλιστικά και καλοπροαίρετα επιχειρήματα πως η εν λόγω απόφαση πρέπει να ανακληθεί και να βρεθούν άλλοι τρόποι διασφάλισης πόρων

    Οφείλω να σας ενημερώσω ότι ήμουν παρών και στα δύο συμβουλια της ΕΣΟ με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της ΕΣΣΝΑ και επενέβην και τις δύο φορές για το θέμα .Οι διοργανώσεις της ΕΣΣΝΑ είναι εκ των πραγμάτων χωρισμένες σε δύο κατηγορίες διότι αυτές που αποτελούν προκριματικές φάσεις της ΕΣΟ καθορίζονται από τις προκηρύξεις και τον κανονισμό διασυλλογικών της Ομοσπονδίας. Στην πραγματικότητα η ΕΣΣΝΑ πραγματοποιεί σειρά προκριματικών πρωταθλημάτων που αποτελούν πολύ μεγάλο μέρος του αγωνιστικού προγράμματος της ΕΣΟ (σχεδόν το 50%) με πρακτικά μηδενικούς πόρους γι'αυτό. Το αιτημά που διατυπώσαμε ήταν να μην μεταθέτει την ευθύνη της αξιολόγησης η ΕΣΟ στις Ενώσεις αλλά να συνεχίσει να καλύπτει την αξιολόγηση των πρωταθλημάτων αυτών με το προφανές επιχείρημα ότι δεν γίνεται να αξιολογούν/καλύπτουν μόνο ένα μέρος του πρωταθλήματος (τελική φάση) και όχι τα προκριματικά και να μας επιβαρύνει κιόλας , ενα επιχείρημα που έγινε για να ενισχύσει τη θέση μας και μπορείτε να παραδεχτείτε ότι είναι ρεαλιστικό και καλοπροαίρετο προς της ΕΣΟ.
    Για τις υπόλοιπες διοργανώσεις επίσης επιθυμούμε να συνεχίσει η ΕΣΟ να καλύπτει το κόστος των αξιολογήσεων , αναγνωρίζουμε όμως την πολύ δεινή οικονομική θέση της ΕΣΟ (ήσαστε παρών στη ΓΣ της ΕΣΟ και το έχετε καταλάβει και εσείς) και δε θα ήταν ρεαλιστικό και καλοπροαίρετο π.χ. να κάνουμε ως ΕΣΣΝΑ σε ενα χρόνο λόγου χάριν 50 διασυλλογικά ματς Σκακιστική Άνοιξη-ΕΕΦΑΣ Ανω Βριλησσίων και να απαιτήσουμε από την ΕΣΟ να καλύψει το κόστος αξιολόγησης τη στιγμη που όλα τα ατομικά τουρνουα πληρώνουν ή π.χ. αν στέλνεται το διασυλλογικό Κ8 ετών να επιβαρύνεται η ΕΣΟ με 200€ ενώ μπορεί στο αρχείο να μην υπάρχει ούτε μία αξιολογήσιμη παρτίδα γιατί πολύ απλά θα χάναμε τη σοβαρότητά μας (δηλαδή να χρεώνεται η ΕΣΟ χώρις να υπάρχει κανένα σκακιστικό όφελος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΡΟΣ 2ο

    Αναφέρετε μετα , και απαντάτε πολύ σωστά απο μόνος σας:


    Τι θα γίνει δηλαδή όταν μια Τοπική Επιτροπή ή μια Ένωση θα αποφασίσει πως στον Προκριματικό Όμιλό της για την Α΄ Εθνική (ή και μικρότερων κατηγοριών) δεν θα αποδέχεται να αξιολογηθούν οι παρτίδες λόγω αδυναμίας εύρεσης των αντίστοιχων χρημάτων; Οι ζημιωμένοι τελικά ποιοι θα είναι; Η απάντηση είναι πολύ απλή: οι σκακιστές

    Έτσι μπορείτε να καταλάβετε γιατί η πλειονοψηφία του ΔΣ της ΕΣΣΝΑ αποφάσισε να λάβει την ευθύνη (αφου παρα τα διαβήματα η ΕΣΟ δεν άλλαξε στάση) για την υποχρεωτική αξιολόγηση των κορυφαίων διασυλλογικών πρωταθλημάτων της

    Μετά αναφέρεστε κριτικά στην απόφαση που πήρε η ΕΣΣΝΑ (χωρις να την διατυπώνετε με την ακρίβεια που σας χαρακτηρίζει) όταν η ΕΣΟ αποφάσισε να μην καλύπτει το κόστος διαιτησίας στα διασυλλογικά της πρωταθλήματα. ( το οποίο για τα πρωταθλήματα ΕΣΣΝΑ ανερχόταν σε τουλάχιστον 4000-4500€)

    Όπως γνωρίζετε :
    1) Δεν υφίσταται αγώνας σύμφωνα με τους κανονισμούς όταν δεν υπάρχει διαιτητής σε οποιοδήποτε άθλημα , πόσο μάλλον στα σημαντικότερα πρωταθληματα όπως οι κατηγορίες και το Κύπελλο

    2) Υπάρχουν αθλήματα επαγγελματικά και ερασιτεχνικα ακόμη όπου η εντός έδρας ομάδα είναι υποχρεωμένη να καλύπτει την αμοιβή και τα οδοιπορικά των διαιτητών αλλιώς μηδενίζεται , π.χ. στο ποδόσφαιρο.

    3) Σε άλλα αθλήματα (όπου υπάρχουν πόροι από αλλού προφανώς ή συλλέγονται από τα μέλη τους) όντως όρίζονται και πληρώνονται κεντρικά οι διαιτητές. (όπως έκανε η ΕΣΣΝΑ παλιότερα)

    4) Στην ΕΣΣΝΑ της συνδρομής των 6 ευρώ το χρόνο και εσόδων-απαιτήσεων κάτω των 2000 ευρώ θα ήταν αδύνατο να καλυφθεί το κόστος διαιτησιών χωρις οικονομική συμμετοχή των μελών της ή κάποια εξωγενή χορηγία (που γνωρίζετε πόσο δύσκολη είναι)

    Γιαυτό το λόγο η Ένωση με συνεχόμενα σεμινάρια ανάδειξης διαιτητών χωρίς κόστος για τους συμμετέχοντες προσπαθεί να έχει εκπαιδευμένους διαιτητές σε κάθε σωματείο της Αττικής ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις σε μία περίοδο σχεδόν όλοι οι ενεργοί σκακιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΡΟΣ 3ο

    Η απόφαση ανέφερε ότι η ΤΕΔ-ΕΣΣΝΑ κάνει δεκτούς τους διαιτητές που προτείνουν τα εντός έδρας σωματεία.(και δεν ορίζει άλλους υποχρεωτικά όπως θα μπορούσε) Σε περίπτωση μόνο που δεν μπορεί να βρεθεί διαιτητής η ΤΕΔ πρέπει να ορίσει κάποιον ώστε να εξασφαλίζεται η εγκυρότητα του αγώνα. Όπως καταλαβαίνετε όμως δεν μπορεί τελευταία στιγμή να υποχρεωθεί κάποιος διαιτητής να πάει π.χ. με μηδενική αμοιβή και να πληρώσει και τα οδοιπορικά του από πάνω.

    Ας δούμε με 2 παραδείγματα η απόφαση αυτή τι οικονομική επιβάρυνση είχε για τα σωματεία:
    Για το σωματείο που είμαι Πρόεδρος Σκακιστική Ανοιξη στον ΠΟΑ η επιβάρυνση ήταν 0 ευρώ αφού διαιτητής ήμουν ή εγώ όταν δεν έπαιζα ή διαιτητης-γονέας ή άλλη διαιτητής που εκπαιδεύτηκε σε σεμινάριο της ΕΣΣΝΑ.
    Για τον ΕΕΦΑΣ Ανω Βριλησσίων διαιτήτευσαν 4 φορές ο κ. Καφίρης και μία φορά εσεις στο Κύπελλο. Είμαι βέβαιος ότι δεν πήρατε αμοιβή διαιτησίας απο το σωματείο σας ούτε ο κ Καφίρης άρα δεν επιβαρυνθήκατε οικονομικά , διοτί θυμάμαι ότι όταν η ΕΣΣΝΑ ζήτησε βοήθεια για να συμπληρωθούν οι θέσεις διαιτησίας χωρις να έχει εξασφαλιστεί αμοιβη για τα σχολικά ήσασταν οι πρώτοι που ανταποκριθήκατε.

    Τα σωματεία που δεν έχουν δικό τους διαιτητή και πληρώνουν τον διαιτητή μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και αυτό γιατί παρά τις συνεχείς μας εκκλήσεις να στείλουν άτομα να εκπαιδευτούν δεν ανταποκρίνονται-αδιαφορουν. Νομίζω θα ήταν άδικο το κοινό ταμείο της ΕΣΣΝΑ να πλήρωνε για τις αμοιβές διαιτησίας 3-4 σωματείων.

    Αν έχετε έναν εναλλακτικό τρόπο να προτείνετε σην ΕΣΣΝΑ να εξασφαλίζει την παρουσία διαιτητών σε όλους τους αγώνες με μικρότερο κόστος για τα σωματεία παρακαλώ πολύ να μας την καταθέσετε.

    Θα σας παρακαλούσα θερμά να προωθήσετε στο παρόν συμβούλιο της ΕΣΣΝΑ και την πρόταση που αναφέρετε ότι είχατε κάνει στην ΕΣΟ για την χρηματοδότηση του Ελληνικού Σκακιού (και μέσω συνδρομών των σωματείων αν θυμάμαι καλά) ώστε να μπορεσουμε να την μελετήσουμε και να δούμε συγκριτικά τις οικονομικές επιβαρύνσεις στα σωματεία που προτείνετε

    Αναφέρετε επίσης:

    Έχω την πεποίθηση πως τα μέλη του ΔΣ τόσο της ΕΣΟ, όσο της ΕΣΣΝΑ, θα κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους οι παραπάνω ειλημμένες αποφάσεις θα πρέπει να ανακληθούν άμεσα και θα πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν εναλλακτικές πηγές εσόδων για την βελτίωση των οικονομικών της Ομοσπονδίας, που δεν θα γονατίζουν οικονομικά σκακιστές και σωματεία, αλλά θα δρουν σαν γνήσιοι αντιπρόσωποί τους.

    Σε ότι αφορά εμένα ως μέλος του ΔΣ της ΕΣΣΝΑ , αν ανακαλέσουμε μονομερώς την απόφαση μας για την κάλυψη παραβόλων 1,5 μήνα πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων , πρακτικά αυτό θα σημαίνει ότι θα διεξάγονται οι παρτίδες των πρωταθλημάτων χωρίς να έχουμε εξασφάλιση απο πουθενά ότι θα αξιολογηθούν η όχι οι διοργανώσεις , πράγμα αδιανόητο.
    Επίσης να γνωρίζετε ότι η ΕΣΣΝΑ , μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε , εργαζεται και αναζητεί πόρους εκτός αυτοχρηματοδότησης.

    Προχωρώντας:
    Με βάση τη διαστηριότητα την οποία είχε φέτος ο συλλογός σας και υποθέτοντας ότι θα έχετε την ίδια το 2014:

    -Θα πληρώσετε 6€ ετήσια συνδρομή στην ΕΣΣΝΑ ( ποσό που δεν έχει αλλάξει εδώ και 15 χρόνια και αν είχε αναπροσαρμοστεί τώρα θα ξεκινούσαμε απο άλλη βάση )

    -Για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο τα παράβολα(που δεν πάνε στην ΕΣΣΝΑ αλλά για να αξιολογηθούν οι παρτίδες των σκακιστών σας στη FIDE) θα ειναι αθροιστικά περίπου 25€

    Συνολικά θα επιβαρυνθείτε από τη συμμετοχή σας σε αγώνες της ΕΣΣΝΑ με 31€ περίπου για το αγωνιστικό έτος 2014 ποσό που τολμώ να πω δε θα γονατίσει ένα υγιές σωματείο.

    Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις σκέψεις που καταθέσατε και την κριτική που καλόπιστα μας κάνετε. Στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις

    Κωστής Σκαπέρδας Α' Αντιπρόεδρος ΕΣΣΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ BLOGGER στο κείμενο

    "Εμείς θέλουμε να επισημάνουμε, απαντώντας στον κύριο Σκαπέρδα, ότι η όλη κουβέντα πρέπει να επικεντρωθεί στους τρόπους που πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση της FIDE. Έτσι κι αλλιώς ζούμε σε μια περίοδο που κυριαρχεί το "αποφασίζουμε και διατάζουμε" καλυμμένο από μεγάλη δόση "δημοκρατίας", "νομολαχνίας", "τρομοκρατίας" και απειλών. Αυτό ας μην το ανεχτούμε τουλάχιστον στα χόμπι μας και στις δραστηριότητες που κάνουμε, επειδή αγαπάμε να τις κάνουμε. Πρέπει να συνταχθούμε όλα τα σωματεία, σκακιστές, γονείς, παράγοντες σε μία κοινή απόφαση και δράση. Ως εδώ. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα στο άθλημά μας. Να αλλάξουμε την εισπρακτική-λογιστική, και μόνο, νοοτροπία που διακατέχει την διοίκηση στο σκάκι και να βάλουμε πλέον τους δικούς μας όρους στη λειτουργία του αθλήματος.

    Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες των μεμονωμένων σωματείων, αλλά χρειάζεται κοινή δράση και τώρα είναι η ευκαιρία. Το ιστολόγιο θα παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια προς αυτήν την κατεύθυνση και είναι ανοιχτό σε κάθε δημοσίευση"

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Καταρχήν συντάσσεται με κάποια σωματεία. Δεν γνωρίζει καν αν κάποια από τα σωματεία σήμερα έχουν καλυφθεί απο τις απαντήσεις μου. Δεύτερον η υποστηρίζει την επιστολή ΣΟΝΦ και ισχυρίζεται και ο ίδιος ο ότι την προσυπογράφουν αρκετά σωματεία ενω απο πουθενά μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι τέτοιο , είναι σωματεία τα οποία επικαλεστηκε ο κ. Σερετάκης εδώ και μήνα και πουθενα δεν προσκόμισαν ως στιγμής τη θέση τους. H οποία όπως διαβάσατε και παραπάνω απαιτείται ως αύριο.

    Επίσης δεν καταλαβαίνω αν όντως εννοεί να ακυρωθει η αποφαση της FIDE (?) ή εννοεί της ΕΣΟ ή την εξ αναγκης λύσης της ΕΣΣΝΑ αφού η ΕΣΟ της έριξε το μπαλάκι γιαυτο το λόγο δεν μπορώ να σχολιάσω ότι έπεται μετά από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Την Τετάρτη 4/12/2013 και ώρα 21:00 θα γίνει νέο συμβούλιο της ΕΣΣΝΑ στα γραφεία της ΕΣΟ όπου μπορειτε να μας παραδώσετε όλα τα σχετικά έγγραφα και να λάβετε και τον αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου από τον Γραμματέα μας για εσάς και κάθε άλλο σωματείο και να πάρουν όλοι αριθμό πρωτοκόλλου ΕΣΣΝΑ με τη χρονολογική σειρά των ημερομηνιών του καθενός".

    Μέχρι αυτή την ώρα:
    1. Δεν έχει ανακοινωθεί με οποιοδήποτε τρόπο η ημερήσια διάταξη του σημερινού ΔΣ της ΕΣΣΝΑ.
    2. Δεν μας έχει ζητηθεί τίποτα από την ΕΣΣΝΑ.
    3. Η ΣΠΚ Φυλής, της οποίας είμαι πρόεδρος, συνυπογράφει την επιστολή του ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας.

    Γιάννης Τσουκαράκης
    Πρόεδρος ΣΠΚ Φυλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1. Έχει ανακοινωθεί η Ημερήσια Διάταξη στους συμβούλους 3 ημέρες πριν ακριβώς οπως το καταστατικό της ΕΣΣΝΑ προβλέπει. Το καταστατικό η οποιοσδήποτε άλλος κανονισμός της ΕΣΣΝΑ δεν προβλέπει επιπλέον κοινοποίηση. Άρα ξεύδευσθε ασυστόλως

    2. Σας το ζήτησα εγώ στο mail σας μόλις μας πληροφόρησε ο κος Σερετάκης ότι υποστιρήζετε το ανυπόγραφο , χωρίς πρωτοκολλο εξερχομένου και χωρίς σφραγίδα σωμαείου και χωρίς καμία ένδειξη ότι ο ΣΠΚ Φυλής συμφωνει. Στην επιστολή που σας κοινοποιήθηκε φαίνεται τι ζητάω Εϊμαι ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΣΝΑ άρα εκπροσωπω την ΕΣΣΝΑ άρα και εδώ ψεύδεστε ασύστολα

    3. Η ΣΠΚ Φυλής πότε αποφάσισε να συνυπογράψει την επιστολή ΣΟΝΦ; Υποτίθεται αυτό το κάνατε πριν ένα μήνα. Πώς αποδεικνύετε ότι την υποστηρίξατε πριν ένα μήνα; Κάνατε συμβούλιο ΣΠΚ ΦΥΛΗΣ για αυτό το σοβαρό θέμα; Μιλήσατε με τους παίκτες σας για αυτό το σοβαρό θέμα; Η βγαίνετε χωρίς καμία ειδική εξουσιοδότηση και γράφετε στα blog?

    ΕΝ τέλει τι συγκεκριμένο προτείνετε gia thn ΕΣΣΝΑ γιατι κανεις δεν έχει καταλάβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έλαβα την πρόταση του ΣΟ Κορυδαλλού από τον πρόεδρο του σωματείου, κο Δημήτρη Κεφάλα η οποία είναι η εξής :

    "Η πρόταση του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού είναι η παρακάτω όσον αφορά το θέμα της αξιολόγησης: Η πρότασή μας βασίζεται σε δυο αρχές: 1η αρχή) Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετακυλήσουμε το κόστος προς τους αθλητές 2η αρχή) Πρέπει να συνεχίζουμε να παρέχουμε σε όλες τις διοργανώσεις που είχαμε στο παρελθόν, διεθνή αξιολόγηση. Για να γίνουν τα παραπάνω πρέπει να κάνουμε τα εξής: 1ον) Τα σωματεία να επιφορτιστούν με συνδρομή ετήσια προς ΕΣΣΝΑ στο ύψος των 50 ευρώ. Έτσι 80 σωματεία Χ 50 ευρώ = 4.000 ευρώ. Ποσό που υπερκαλύπτει τις ανάγκες προς FIDE της ΕΣΣΝΑ. 2ον) Αλλαγή φιλοσοφίας για τις χορηγίες και τον τρόπο λειτουργίας και προβολής της ΕΣΣΝΑ. Η παρούσα διοίκηση δεν έχει πράξει τα απαραίτητα ώστε η ΕΣΣΝΑ να έχει χορηγικά αιτήματα, προβολή και λειτουργία βάση αθλητικού marketing& management. Πρέπει να «εκμεταλλευτούμε» τις διοργανώσεις της ΕΣΣΝΑ και την ιστοσελίδα μας ώστε να υπάρχουν έσοδα. Μπορεί να βρεθούν έσοδα από χορηγούς επίσης. 3ον) Να ζητηθεί από την ΓΓΑ να εγγυηθεί ότι στα επόμενα έτη θα παρέχει κονδύλι για να καλύπτεται η διεθνής αξιολόγηση από την ΕΣΟ. Έως ότου γίνει αυτό, η ΕΣΟ τουλάχιστον να καλύπτει η ίδια τα Διασυλλογικά που αποτελούν προκριματική φάση πανελλήνιων διοργανώσεων."

    Περιμένουμε τις προτάσεις και των υπολοίπων παραγόντων του αθλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απάντηση προσωπικά στον κο Κεφάλα και όχι στον ΣΟ Κορυδαλλού διότι δε γνωρίζω αν το ΔΣ του ΣΟ Κορυδαλλού αποφάσισε να δημοσιεύσει τέτοια πρόταση.

    1) οκ
    2) μάλιστα
    3) Αυτή τη στιγμή με βάση αυτά που ζητάει η ΕΣΟ το κόστος είναι 5000€ άρα πάμε στα 60€ αλλα δεκτή και αυτή ως αποψη

    Οι παρατάξεις ΣΚΑΚΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ είναι υπέρ της αυξησης της συνδρομής των σωματείων , η ΝΣΚ ή αρνείται ή δεν τοποθετειταί αν καταλαβαίνω καλα. στα σσυμβλύιο της 4.12/2013

    ΣΤΟΝ 2ον αλλαγές φιλοσοφίαςγια τις χορηγίες κλπ. Εσεις Κε Κεφάλα ως πρώην μέλος ΔΣ τι προτάσεις φέρατε και χορηγίες για την ΕΣΣΝΑ; ΚΑΜΙΑ Ισχύει ότι εκμεταλλευόμενος σχολική διοργάνωση της ΕΣΣΝΑ επιχειρήσατε και καταφέρατε να πάρετε χορηγίες για άλλα νομικά πρόσωπα 1500€ και 2500€ χωρίς να πείτε τίποτα στην διοικηση της ΕΣΣΝΑ και χωρίς να προσπαθήσετε να εξασφαλίσετε 1€ για την ΕΣΣΝΑ; ΙΣΧΥΕΙ

    Αυτά αν και προσωπικά δε με βρίσκει αντίθετο να βρεθούν χορηγοί μέσω της ιστοσελίδας. Αν μας δείξετε τι χορηγούς έχετε κατορθώσει να βρείτε για το σωματείο σας μέσω της ιστοσελίδας του ΣΟ Κορυδαλλού να μας δώσετε μια καλή κατεύθυνση

    3ον) Να ζητήσουμε απο τη ΓΓΑ να πληρώνει επιπλέον ειδικα για αξιολογήσεις FIDE?????? Αυτό είναι ό,τι πιο φαιδρό έχω ακούσει τόσες εβδομάδες ως πρόταση. Το δεύτερο σκέλος το έχει υποστηρίξει και η ΕΣΣΝΑ

    Επι της ουσίας συγκριτικά με την πρόταση της ΕΣΣΝΑ προτείνετε να αυξήσετε το κόστος αξιολόγησης για τα σωματεία( πάντως αν τα σωματεία αποφασίσουν όλα να αξιολογούνται παντού αυτό μπορεί να γίνει και στην πρόταση της ΕΣΣΝΑ)

    Τέλος προσωπικα δε δέχομαι κριτική από τον κο Κεφάλα για την ικανότητα βελτίωσης των οικονομικών της ΕΣΣΝΑ. Στο μόνο θέμα που ανέλαβε αποκλειστικά την οικονομική ευθύνη ο κύριος Κεφάλας όταν ήταν σύμβουλος στην ΕΣΣΝΑ ήταν να μισθώσει λεωφορεία για μεταφορά των σκακιστών της Αττικής σε σχολική διοργάνωση με την εντολή της τότε διοικησης να εισπράξει από το μέλη που θα μεταφέρονταν ίσο ποσο με το κόστους της μίσθωσης λεοφωρείων.(δηλαδή χωρίς κόστος για την ΕΣΣΝΑ) Αντ'αυτόυ ο κύριος Κεφάλας κατάφερε να κλείσει με -1000€ περίπου (εις βάρος της ΕΣΣΝΑ) και μαλιστα το κόστος που υπέστη η ΕΣΣΝΑ το βάφτισε κοινωνική πολιτική υπέρ των σκακιστών. Όλως τυχαίως το λεωφορείο το οποίο εμφάνισε μισο-άδειο ήταν αυτό που ξεκινούσε από τον Κορυδαλλο!!! Αυτό δημιουργεί διάφορες απορίες και υποθέσεις που αφήνω στην κρίση του καθενός να κάνει....

    ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΣΣΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟ ΚΕΦΑΛΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΣΩΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή ο Σκαπέρδας εκπροσωπεί την ΕΣΣΝΑ μόνο και μόνο επειδή είναι ο Αντιπρόεδρός της.
    Ο Τσουκαράκης δεν εκπροσωπεί τη Φυλή, παρότι είναι ο Προεδρός της.
    Λογικόν !

    Και παρότι κανένα από τα αναφερόμενα σωματεία δεν αμφισβητεί ότι προσυπογράφει την επιστολή του Σ.Ο.Ν.Φ. ο Αντιπρόεδρος θέλει σφραγίδες και βουλοκέρια για να την αποδεχτεί. Και βέβαια, με την ιδιότητα αυτή θεωρεί ότι μπορεί να απαντά σε όλες τις επιστολές εκ μέρους της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. χωρίς καμία εξουσιοδότηση.
    Υποκλίνομαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πράγματι, έχει πολύ θράσος η παράταξη Μακρόπουλου. Στις εκλογές της ΕΣΟ, ο ίδιος ο Μακρόπουλος εκπροσωπούσε το ανενεργό σωματείο "Σπύρος Μπίκος", ο Γκορίτσας εκπροσωπούσε το ανενεργό σωματείο "Ιάσων Μεσσήνης", αλλά όλα έγιναν "νόμιμα", με υπογραφές και σφραγίδες...

    Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια λοιπόν ο Σκαπέρδας, γι' αυτό ζητάει συνεδριάσεις ΔΣ, υπογραφές και σφραγίδες, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΣΝΑ και εγγυητής της "νομιμότητας" στο ελληνικό σκάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τη δεύτερη επιστολή προς τον κο Σκαπέρδα, πριν το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ, μου απέστειλε ο κος Γιώργος Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος ΣΟ Χαλανδρίου, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και φυσικά προς ενημέρωση όλων δημοσιοποιείται.

    "Αγαπητέ κ. Σκαπέρδα καλημέρα

    Σε συνέχεια της από 26/11/2013 επιστολής μας και της σχετικής σας απάντησης από 29/11/2013, θα ήθελα να σας πληροφορήσω για τα εξής:

    Σκοπός της επιστολής του ΣΟΧ ήταν να κατατεθούν απόψεις από όλα τα σωματεία για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις και όχι να ακουστεί μόνο η δική μας γνώμη.
    Ο ΣΟΧ, ουδέποτε ανέφερε ότι κατέχει την απόλυτη γνώση και λύση. Πιστεύουμε ότι η πλέον κατάλληλη απόφαση θα προκύψει μέσα από ειλικρινή διάλογο, προβληματισμό, συζήτηση και τελικά σύνθεση των απόψεων που θα καταγραφούν και θα δείξουν την βούληση των εμπλεκομένων. Ως ΣΟΧ, μπορούμε απλώς να καταθέσουμε κάποιες βασικές μας θέσεις και απόψεις.
    Κατανοούμε ότι επείγει η προκήρυξη κάποιων συγκεκριμένων διοργανώσεων αλλά θα πρέπει η συνολική αντιμετώπιση να επανεξεταστεί με ευρύτερο διάλογο.

    Για το λόγο αυτό προτείνουμε:

    Τα έξοδα για την αξιολόγηση αυτών των «επειγουσών» διοργανώσεων να καλυφθούν, χωρίς τη θέσπιση παραβόλου, από πιθανά ταμειακά υπόλοιπα που φαίνεται να υπάρχουν στα ταμεία της Ένωσης, ή από πιθανά οφειλόμενα από την ΕΣΟ έως ότου ληφθεί μια οριστική απόφαση.
    Στην επικείμενη τακτική Γ.Σ. της ΕΣΣΝΑ η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως και να επισπευσθεί, να γίνει ο απαιτούμενος διάλογος και να ακουστούν οι όποιες προτάσεις.

    Ενδεικτικά, και για συνεισφορά στον προτεινόμενο από εμάς διάλογο, καταθέτουμε κάποια σημεία για προβληματισμό:

    · Όλες οι διοργανώσεις της Αττικής, που έχουν ή δεν έχουν σχέση με Πανελλήνιες διοργανώσεις, να έχουν διεθνή αξιολόγηση. ή

    · Καμία διοργάνωση της Αττικής, που έχει ή δεν έχει σχέση με Πανελλήνιες διοργανώσεις, να μην έχει διεθνή αξιολόγηση. ή

    · Λίγες (ή πολλές) επιλεγμένες, (με προβληματισμό και συζήτηση), διοργανώσεις της Αττικής, που έχουν ή δεν έχουν σχέση με Πανελλήνιες διοργανώσεις, να έχουν διεθνή αξιολόγηση.

    Κάλυψη της δαπάνης από τα σωματεία. ή
    Κάλυψη της δαπάνης από την ΕΣΣΝΑ, με ή χωρίς κάποια αυξημένη ετήσια συνδρομή.

    Μηδενική ή ελάχιστη επιβάρυνση των αθλητών και των Σωματείων.

    Λύση που θα είναι μοναδική για όλα τα σωματεία της ΕΣΣΝΑ, χωρίς διακρίσεις οποιουδήποτε είδους.

    Εξέταση των πρακτικών που έχουν αποφασισθεί από άλλες Ενώσεις, πχ ΕΣΣΘΧ.

    Συζήτηση με την ΕΣΟ για την επίτευξη μειώσεων στο συνολικό ποσό που απαιτείται να πληρώνει η ΕΣΣΝΑ βάσει των κανονισμων της FIDE."

    Ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις, αναβάθμιση του Εθνικού ΕΛΟ.

    Είμαστε πάντα πρόθυμοι και στο πλευρό της ΕΣΣΝΑ, να συμμετέχουμε σε κάθε εποικοδομητικό διάλογο για όλα τα σκακιστικά θέματα.

    Γιώργος Γεωργιάδης
    Αντιπρόεδρος ΣΟΧ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Ανώνυμο εξυπνάκια 19:48

    Στο 2ο ΔΣ της ΕΣΟ εξέφρασα την άποψη της ΕΣΣΝΑ που είχε συζητηθεί σε ΔΣ. Στο 1ο ΔΣ διαμαρτυρήθηκα ως μέλος της ΕΣΣΝΑ και Αντιπρόεδρος φυσικά , ήταν παρών και ο Προεδρος που είχε διπλό ρόλο ως ΓΓ της ΕΣΟ. Κοιτάξτε το καταστατικό της ΕΣΣΝΑ και πείτε μου αν υπερέβην τις αρμοδιότητες μου

    Εν συνεχεία απάντησα στα θέματα άμεσα στις διάφορες επιστολές λέγοντας κυρίως τη θέση μας ενόψει του συμβουλίου.

    Η Φυλή ισχυρίζεται ότι συνυπέργραψε την επιστολή ΣΟΝΦ αλλά αποδείχτηκε ότι ο Τσουκαράκης 3 πράγματα έγραψε και ήταν και τα τρία ψέματα.

    Η ΕΣΣΝΑ έκανε τρια απανωτα συμβούλια για το θέμα και θα μπορούσε να με φέρει στη θέση μου αν δεν την εκπροσωπούσα σωστά. Η να με εγκαλέσει ο Πρόεδρος Γκορίτσας ότι τον υποκαθιστώ χωρίς την άδειά του Ο Κυριος Τσουκαράκης χωρίς καμία διαδικασία βγαίνει και λέει ότι στηρίζει την επιστολή ΣΟΝΦ χωρίς να έχει κινηθεί προ μηνός τίποτε στο σωματείο του , ουτε ΔΣ ούτε παίκτες.

    Τα σωματεία έπρεπε να είχαν προσυπογράψει πριν έναμιση μήνα όταν τους εμφάνισε ο Σερετάκης ως δικούς του.\

    Εγώ απαντάω επώνυμα ως Σκαπέρδας και ως Αντιπρόεδρος ΕΣΣΝΑ .

    Βουλοκέρια ζήτησε πρώτος ο Σερετάκης (αρ πρωτοκόλλου κλπ)

    Και στο κάτω κάτω αφού αποφασίσανε τα σωματεία με διαδικασίες ΤΟΟΣΟ δύσκολο ήταν να στείλουν σκαναρισμένο το εγγραφο υποστήριξης στον ΣΟΝΦ στην ΕΣΣΝΑ;;; Ούτε καν το Μοσχάτο που έχει μέλος του για σύμβουλο της ΕΣΣΝΑ δεν έφερε κάποιο σχετικό , και κανένας Πρόεδρος σωματείου δεν εμφανίστηκε στο ΔΣ της ΕΣΣΝΑ παρότι προσκλήθηκε

    Φαίνεται ενοχλεί κάποιους που οι επιστολές των σωματείων απαντούνται σε μισή ώρα από τη στιγμή που στέλνονται , τόση αμεσότητα με τα σωματεία δεν την αντέχετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Ανώνυμο 2

    Εγώ ως Κωστής Σκαπέρδας ξέρω ότι τα σωματεία ως ενεργά και οι εκπροσωπήσεις των σωματείων έγιναν δεκτές ομόφωνα δηλαδή τις ελεγξε και η αντιπολιτευτική παράταξη και τις βρήκε σύννομες. . Όταν γράψεις ανώνυμε το όνομά σου πιστεύω θα μπορέσουν να σου απαντήσουν τα σωματεία και οι παράγοντες που εμπλέκεις δια της νομίμου ή όποια άλλης οδού επιλέξουν.

    Εγώ τοποθετούμαι επωνύμως και αν μπορεί να διαψεύσει κάποιος αυτά που αναφέρω ή τα θεωρεί συκοφαντικά για αυτόν η οτιδήποτε άλλο του είναι πολύ εύκολο να πράξει τα δέοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αναφέρω από τώρα ότι δεν πρόκειται να συνεχίσω διάλογο με οποιονδήποτε που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του. Επίσης όλοι πλέον γνωρίζουν τις προσωπικές μου θέσεις. Όσα αναφέθηκαν στη 2η - πραγματικά εποικοδομητική επιστολή Χαλανδρίου εξετάστηκαν ως λύσεις στο τελευταίο ΔΣ ΕΣΣΝΑ και ενσωματώθηκαν στις αποφάσεις της ΕΣΣΝΑ. Το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ εξουσιοδότησε εμένα σε συνεργασία με τον κ. Σπυρακόπουλο να κάταθέσουμε νέα εμπεριστατωμένη πρόταση προς την ΕΣΟ για να ανακαλέσει την υπάρχουσα απόγασή της και πολλά άλλα που θα διαβάσετε όταν θα εκδοθεί το Ενημερωτικό Δελτίο της ΕΣΣΝΑ για το τελ. συμβούλιο.

    Πιστεύω ότι αυτό θα καλύψει πλήρως και την 2η επιστολή Χαλανδρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή