skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Γρηγόρης Λαμπράκης - Μάιος 1963


22 Μαίου 1963, 50 χρόνια πριν, και το χέρι του παρακράτους σηκώνεται για να χτυπήσει έναν επιστήμονα, αθλητή, βουλευτή και μαχητή της δημοκρατίας και της ειρήνης. Το Γρηγόρη Λαμπράκη.


Σήμερα θα δημοσιεύσουμε διάφορες φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα και γελιογραφίες της εποχής που σχολιάζουν το γεγονός. Προσοχή. Οποιαδήποτε ομοιότητα με την σημερινή εποχή δεν είναι καθόλου συμπτοματικά. Γιατί όπως "η ζωή μου κύκλους κάνει" όπως λέει το τραγούδι, και ο καπιταλισμός κύκλους κάνει όταν έχει τα αδιέξοδά του. Μόνο που αυτοί οι κύκλοι μοιάζουν με το χορό ανεμοστρόβιλου που στο πέρασμα του σαρώνει ότι έχει κατακτήσει ο λαός και οι εργαζόμενοι με την πάλη τους.

Το ερώτημα που γεννάται βέβαια είναι γιατί το επιτρέπουμε εμείς αυτό.Τι κέρδος έχουμε με το να "λουφάζουμε" στο σπίτι μας και να μη σηκώνουμε το ανάστημά μας για να σώσουμε τη ζωή των παιδιών μας. Σκεφτείτε και παλέψτε.

Σήμερα στη θεσσαλονίκη έχουμε την έναρξη του Grand Prix της FIDE. Θα κάνω την πρόταση αν και πιστεύω ότι δεν θα ακουστεί, να αφιερωθεί ο σημερινός πρώτος γύρος του Grand Prix στον αγωνιστή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας. Στο Γρηγόρη Λαμπράκη. Έναν άνθρωπο που έχει εμπνεύσει πολλούς με τον αγώνα του σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Η αίγλη του Μαραθωνίου Ειρήνης είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο και έχουν έρθει πολυάριθμες αποστολές από πολλά μέρη του κόσμου για την πορεία αυτή. Ας δείξουμε ότι δεν τον ξεχνάμε εμείς που είμαστε Έλληνες. Η εναλλακτικά ας οργανωθεί στις 27 Μαίου, ημέρα θανάτου του Γρηγόρη Λαμπράκη ένας αγώνας σιμουλτανέ, στη μνήμη του, στο σημείο που χτυπήθηκε αυτός ο αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ειρήνης.

ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1963

ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1963 - Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ - 22 ΜΑΙΟΥ 1963

ΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ - Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ - 28 ΜΑΙΟΥ 1963

ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ - 28 ΜΑΙΟΥ 1963

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ - 28 ΜΑΙΟΥ 1963

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΠΙΚΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ
Αξίζει να δείτε το αφιέρωμα του καναλιού της Βουλής για τη ζωή και το τέλος του Γρηγόρη Λαμπράκη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου