skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Νεανικά Αττικής 2012

Τελείωσαν σήμερα τα Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής 2012 στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, με διοργανωτές την ΕΣΣΝΑ, το Δήμο Περιστερίου και φυσικά την ΠΣ Περιστερίου. Μπορείτε να δείτε αποτελέσματα, προκρίσεις, παρτίδες και πολλά άλλα στον ιστότοπο της διοργάνωσης.

Εμείς για άλλη μια φορά θα αρκεστούμε στην περιγραφή των όσων ακούσαμε από μαρτυρίες, συζητήσεις και πληροφορίες και θα πούμε την προσωπική μας άποψη για τη διοργάνωση.

Πρώτα απ' όλα να πούμε ότι σε γενικές γραμμές η διοργάνωση θεωρείται πολύ καλή. Ενιαίος χώρος με ιδιαίτερη άνεση για τα παιδιά, με συνοδούς και γονείς μακρυά από τους αθλητές, διαιτησία ικανοποιητική χωρίς κάτι σοβαρό να απασχολεί, οι αγώνες ξεκινούσαν στην ώρα τους, με στεγασμένους χώρους για γονείς και παιδιά που τελείωναν τους αγώνες και έβρισκαν μεγάλους χώρους να παίξουν ακόμη και την ημέρα που έβρεχε.

Αρνητικά σημεία, η παρουσίαση ζωντανών παρτίδων μετά τον τέταρτο γύρο στο χώρο αναμονής, και όχι από τον πρώτο γύρο, ο σχετικά απεριποίητος χώρος και στα πολύ αρνητικά οι τιμές του κυλικείου για τις οποίες ακούγονταν παράπονα από όλους. Το αποτέλεσμα των ακριβών τιμών ήταν να ψωνίζουν όλοι από τα κοντινά καταστήματα.

Από τα παραπάνω, μπορώ να πω ότι η διοργάνωση συγκρίνεται με αυτές της Νίκαιας και ίσως ο χώρος να είναι καλύτερος τις ημέρες που δεν μπορείς να κάτσεις σε υπαίθριο χώρο λόγω βροχής.

Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε περιστατικό που αμαύρωσε τη διοργάνωση και κατά τη γνώμη μου χάλασε την πολύ καλή, μέχρι εκείνη τη στιγμή, εικόνα των διοργανωτών. Μέλη πολιτικής οργάνωσης, συγκεκριμένα του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, και άνθρωποι του αθλήματος, εάν με πληροφόρησαν σωστά, προσπάθησαν να μοιράσουν φυλλάδια με θέσεις του κόμματος τους στο χώρο αναμονής των συνοδών. Τους αντελήφθησαν όμως οι διοργανωτές και απαίτησαν να βγούνε έξω. Εκείνοι αρνήθηκαν, και καλά έκαναν, και η μία κουβέντα έφερε την άλλη μέχρι που, επαναλαμβάνω μέλη της διοργάνωσης, άρχισαν να τους τραβάνε πέφτοντας και κάποια χτυπήματα για να τους βγάλουν έξω. Φυσικά έγινε μεγάλη φασαρία και μέσα από μία ντουζίνα ανθρώπους κατάφεραν κάποιοι να τους χωρίσουν. Το κλίμα πολώθηκε επικίνδυνα. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι όταν λέω διοργανωτές δεν αναφέρομαι στην ΕΣΣΝΑ και στο Δήμο Περιστερίου. 

Ανεξάρτητα από την ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Με ποιο δικαίωμα ο οποιοσδήποτε προσπαθεί να απαγορεύσει αυτή τη δραστηριότητα και μάλιστα σε κοινόχρηστο δημοτικό χώρο ο οποίος είχε παραχωρηθεί από τη Δημοτική αρχή; Με ποιο δικαίωμα χειροδίκησαν σε ανθρώπους που ήθελαν να διακινήσουν τις ιδέες τους; Αλήθεια οι συνδιοργανωτές τι θέση παίρνουν για το επεισόδιο αυτό;

Εγώ θα ήθελα να πω για άλλη μια φορά ότι οι φασιστικές νοοτροπίες, ανεξάρτητα από ποιο ιδεολογικό χώρο προέρχονται πρέπει να απομονώνονται. Διαφωνώ με την ιδεολογική πλατφόρμα του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α αλλά δεν διαφωνώ με το δικαίωμά τους να διακινούν τις ιδέες τους και ειδικά σε προεκλογική περίοδο. Άλλωστε το θέμα συζήτησης στην αναμονή των αγώνων, σε μεγάλο ποσοστό,  δεν ήταν άλλο από την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Εγώ ζητάω, για να μην πω απαιτώ, να πάρει θέση η ΕΣΣΝΑ και να μας πει. Καταδικάζει την επίθεση και μάλιστα σε μέλη της σκακιστικής οικογένειας ή η μόνη διακίνηση που επιτρέπεται σε σκακιστικούς αγώνες είναι αυτή της πίτσας, των ιδιωτών, επιχειρηματιών, πετρελαιάδων και των διαφημίσεων διαφόρων διοργανώσεων σε πανάκριβα ξενοδοχεία;

23 σχόλια:

  1. Χρήστος Γκορίτσας23 Απριλίου 2012 στις 12:33 π.μ.

    Επειδή έχω μάθει να μη κρύβομαι και να μη αγνοώ ανθρώπους, όπως ο blogger, με τους οποίους συλλειτουργούμε στο σκακιστικό κόσμο της Αττικής, και των οποίων τη βοήθεια στο έργο μας ζητούσα, ζητώ και θα ζητώ, κι επειδή πιστεύω ότι εμείς, οι οποίοι εκτιθέμεθα στα σκακιστικά κοινά, οφείλουμε να δίνουμε δημόσιες εξηγήσεις για τα τεκταινόμενα στο αττικό σκάκι, επί του περιστατικού παρατηρητέα από εμένα προσωπικά, με την ιδιότητα του Προέδρου της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., τα ακόλουθα:
    Δεν υπήρξα αυτόπτης μάρτυς του περιστατικού και έχω ακούσει μόνον την εκδοχή της μίας πλευράς, οπότε δε θα ήταν φρόνιμο να αθωώσω ή να καταδικάσω οποιονδήποτε. Θα περιοριστώ να γράψω ότι τιμώ τη σκακιστική δραστηριότητα όλων των εμπλεκόμενων προσώπων και καταδικάζω απερίφραστα τους τσαμπουκάδες ένθεν κακείθεν, αν έλαβαν χώρα.
    Τί θα έκανα εγώ στη θέση των συνδιοργανωτών; Δε θα είχα αντίρρηση τα μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. να αφήσουν το προεκλογικό υλικό του κόμματός τους σε συγκεκριμένη θέση στην αίθουσα αναμονής και να υποδείξουν στους παρευρισκομένους τη θέση αυτή, για να το πάρουν αυτοί στα χέρια τους και να το διαβάσουν, αν αυτό επιθυμούσαν. Επίσης, να διανείμουν τις προκηρύξεις τους στον αύλιο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου. Ως θεατής των αγώνων – γονέας θα ερχόμουν σε δύσκολη θέση, αν οποιοδήποτε μέλος οποιουδήποτε κόμματος ερχόταν σε αγωνιστικό χώρο, όπου θα ήμουν υποχρεωμένος να παραμείνω, και μου έδινε προσωπικά προεκλογικό υλικό. Θα αισθανόμουν τρόπον τινά «στριμωγμένος».
    Τί θα έκανα εγώ στη θέση των μελών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.; Θα προσυνεννοούμουν με τους συνδιοργανωτές και θα πρότεινα τα παραπάνω.
    Και μια γενική παρατήρηση: Στο σκάκι είμαστε λίγοι και η διαίρεσή μας ανάλογα με την ιδεολογική τοποθέτηση και την εκλογική προτίμηση καθενός, διχάζει και κάνει κακό στο άθλημά μας.
    Για να πάμε ένα βήμα παρακάτω, πιστεύω ότι είναι καλό τα κόμματα να μας γνωστοποιήσουν τις συγκεκριμένες προτάσεις τους για το σκάκι και την επιβίωσή του ως οργανωμένου ερασιτεχνικού αθλήματος, αν έχουν, για να τις συμπεριλάβουμε στα κριτήριά μας, σύμφωνα με τα οποία θα ψηφίσουμε στις Βουλευτικές Εκλογές της 06.05.2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κε Γκορίτσα. Οφείλω να ομολογήσω ότι ανεξάρτητα με τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχει κάποιος μαζί σας, σε θέματα πολιτικά, τακτικής, διοίκησης του αθλήματος και άλλα, πρέπει να σας αναγνωρίσω την άμεση επαφή που έχετε με τα πράγματα, πάντα ενημερωμένος και πάντα έτοιμος να απαντήσετε στο οτιδήποτε, εκφράζοντας την άποψη σας και τις θέσεις σας, πάντα με ευγένεια και προσοχή. Αυτό δεν υπήρχε στο παρελθόν με κανέναν πρόεδρο, και το χρειάζεται ο χώρος. Διάλογο για τα πάντα. Απαντήσεις και θέσεις της ηγεσίας της ΕΣΣΝΑ αλλά και παρουσία της σε όλα τα θέματα. Ας υπάρχουν οι διαφωνίες μας, οι οποίες ίσως να λειτουργούν και για το καλό του αθλήματος. Αρκεί να μπορούμε να τις εκφράσουμε και να αναγνωρίζουμε τα θετικά στοιχεία κάθε πρότασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή τυχαίνει να είμαι ένας από αυτούς που μοίραζαν ανακοινώσεις επιτρέψτε μου να αναφέρω οτι το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών έχει κατακτηθεί με αίμα και πολλούς αγώνες. Οι εκλογές αυτές είναι οι πιο κρίσιμες που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα και όμως γίνονται με διαδικασίες εξπρές, με καταθλιπτικούς μονολόγους από "πολυφωνικές" πλευρές και με παντελή απουσία από τα μνημομονιακά ΜΜΕ αυτών των φωνών που αμφισβητούν την βαρβαρότητα που ζούμε και το βάθεμα της φτώχιας.
    Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό δικαίωμα και όχι ένα ακόμη προϊόν το οποίο και αυτό πρέπει να υπαχθεί στους κανόνες της «ελεύθερης» οικονομίας της αγοράς αποκλείοντας τα παιδιά των φτωχών εργαζόμενων και των ανέργων. Έχει μάλιστα θετικά αποτελέσματα όταν μπολιάζετε με τις δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας και όχι όταν "εξορίζετε" σε πολυτελή ξενοδοχεία.
    Ο Ταμίας του ΔΣ της ΕΣΟ, ο οποίος λειτούργησε ως ένας τραμπούκος άλλων εποχών, είναι αυτός ο οποίος συμμετέχοντας στη πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΟ για χρόνια, έχει προωθήσει την εμπορευματοποίηση των σκακιστικών διοργανώσεων προωθώντας μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ως αποκλειστικούς διοργανωτές, με τεράστια έσοδα. Δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ δεν παρουσιάζεται οικονομικός απολογισμός στο ΔΣ της ΕΣΟ. Εκ των υστέρων έγινε γνωστό ότο είχε καλεστεί ο κ. Μητσοτάκης για απονομές, οπότε έπρεπε να παραμείνει "καθαρός" ο χώρος.
    Τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει και επίσημη καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τους τραμπουκισμούς και τους προπηλακισμούς που αντιμετωπίσαμε από τον συγκεκριμένο κύριο και την "οικογένειά" του!

    Γιάννης Τσουκαράκης
    Μέλος ΔΣ της ΕΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε Τσουκαράκη, αυτό το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε άποψη, καταγγελία, τοποθέτηση θέλετε να δημοσιεύσετε εσείς και οποιοσδήποτε άλλος. Αρχή μου είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κ. Γκορίτσας είναι δικηγόρος ...του διαβόλου.
    Πιστεύω ότι θα έπρεπε να εξηγήσει τη θέση του για όλα αυτά τα πολιτικά πρόσωπα που παραβρέθηκαν στις απονομές . Κάτι που πρέπει να αποφεύγεται σε παραμονές εκλογών.
    Όπως και να δικαιολογεί τον οικοδεσπότη σύλλογο, οι αυτοδικίες απαγορεύονται από τον ποινικό κώδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο χώρο αναμονής των γονέων και συνοδών βρισκόταν μεταξύ άλλων το μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ και υποψήφιος βουλευτής Ευρυτανίας με το ΚΚΕ κ.Ν.Σερετάκης.Δεν είδα κανέναν κ.Μητσοτάκη στις απονομές(δεν μπορώ να ξερω αν είχε καλεσθεί).Τα πρόσωπα που βρέθηκαν στις απονομές ήταν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης καποιοι από αυτούς πολύ γνωστοί στο σκακιστικό κόσμο για τη συμβολή τους σε προηγούμενες σκακιστικές εκδηλώσεις.Δεν μου φαίνεται κακό αυτό όπως δεν θα μου φαινόταν περίεργο αν υποψήφιος βουλευτής που έχει σχέση με το σκάκι αξιοποιούσε την "ευκαιρία" για να παρευρεθεί σε έναν γνώριμο κύκλο ανθρώπων.Δεν ήμουν αυτόπτυς μάρτυς του περιστατικού αλλά και τραπεζάκια με την "συνήθη" διακίνηση σκακιστικών βιβλίων και "ιδεών" εντόπισα και προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στην είσοδο διάβασα.
    Η ανοχή με την βολταιρική έννοια της πρέπει να μην γίνεται συνενοχή στην "καταδυνάστευση¨.
    Ούτε δικηγόρος του διαβόλου ούτε ...συμβολαιογράφος που να διασφαλίζει τα δικαιωμάτα κυριότητας και νομής των χώρων της διοργάνωσης από αυτοδιοικητικούς και σκακιστκούς παράγοντες αισθάνομαι αν συμφωνώ με αυτά που ο πρόεδρος της ΕΣΣΝΑ με ευγένεια και προσοχή εξέφρασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παραβρέθηκα στην τελετή λήξης γιατι βραβευόταν παιδί μου και δεν είδα κανένα πολιτικό πρόσωπο .Είδα ανθρώπους της Περιφέρειας και του Δήμου Περιστερίου που πάντα στηρίζει την Π.Σ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και το σκάκι κι έδωσα συγχαρητήρια που τους ενεργοποιούν.Μάλιστα ο εντεταλμένος εκπαίδευσης της Περιφέρειας υποσχέθηκε να κάνει οτι μπορεί να μπαίνει πιο εύκολα το σκάκι στα σχολεία.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ το Περιστέρι έκανε ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση με άψογο τρόπο κι αυτό το αναγνώρισαν όλοι.ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ εμπιστεύομαι τον πρόεδρο τηςΠ.Σ και πιστεύω οτι αν ήταν παρών στο συμβάν ίσως και να το απέτρεπε αλλά απ ότι έμαθα έλειπε κι όταν ήρθε ζήτησε χαμηλούς τόνους απ όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ανάγκη σου να τα χεις καλά με τον κύριο Μπέλλο βγάζει μάτι.Καλά κάνεις,άμα το παιδί σου παίζει στη ΣΤΈΓΗ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ πιστεύω πως,άμα ήτανε παρών ο κύριος Μπέλλος, τα πράγματα θα ήτανε χειρότερα,γιατί πολλές φορές δεν βαστάει τα νεύρα του και μπλέκεται σε καβγάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί ανώνυμοι μαζεύτηκαν. Μήπως, όμως , αυτή η ανωνυμία ταιριάζει και στην ανωνυμία του διαχειριστή αυτού του μπλογκ; Μπράβο στον κύριο Γκορίτσα, που μίλησε επώνυμα, έστω κι αν εκτέθηκε.

      Διαγραφή
    2. Η ανωνυμία απλά είναι ένα μέσον για να μπορεί ο καθένας να εκφράσει τις απόψεις του και μόνο αυτές χωρίς να πρέπει να ωραιοποιήσει τα πράγματα για να μη κοντραριστεί με γνωστούς φίλους και εχθρούς. Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει η άποψη και όχι ποιός τη λέει. Από τις ανώνυμες σκέψεις και θέσεις καταλαβαίνεις την πραγματική επιθυμία και τάση των συνομιλητών σου. Ρώτα τους γνωστούς σου ποιός θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Δεν θα βρεις κανέναν. Ντρέπονται. Εάν κάνεις όμως μία ανώνυμη δημοσκόπηση όλο και κάποιοι θα εμφανιστούν που θα χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης-ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.

      Διαγραφή
  9. Χρήστος Γκορίτσας24 Απριλίου 2012 στις 1:31 μ.μ.

    Ευχαριστώ το διαδικτυακό οικοδεσπότη μας για τα καλά λόγια του και προσθέτω:
    1. Η διαφορετική γνώμη είναι απαραίτητη. Επειδή ανέκαθεν θεωρούσα τους «Βασιλιάδες – Ήλιους», οι οποίοι νόμιζαν ότι κατείχαν την εξ αποκαλύψεως αλήθεια, σε όποια καρέκλα κι αν κάθονταν, απλώς γελοίους και κατ’ αποτέλεσμα επικίνδυνους, ως Πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. προσπαθώ να γίνεται το σωστό και όχι απαραιτήτως το δικό μου. Το σωστό προκύπτει μόνον από τη σύνθεση των γνωμών και των προτάσεων και τη συνεργασία για την υλοποίηση των αποφάσεων.
    2. Θα συμφωνήσω με τον sw ότι η ανωνυμία στη διατύπωση της γνώμης βοηθά να εστιάζουμε στην ουσία της γνώμης και όχι στο πρόσωπο, το οποίο τη διατυπώνει. Παραδείγματος χάριν, απογοητεύτηκα από το περιεχόμενο του κρανίου κάποιων, οι οποίοι στο www.skakistiko.com αποδοκίμασαν σχόλιο – πρόσκληση συμμετοχής σε αιμοδοσία - προσφορά στις ανάγκες παιδιατρικού νοσοκομείου, πιθανότατα μόνον και μόνον επειδή είχε διατυπωθεί από εμένα. Όμως, πιστεύω ότι η επωνυμία, ή έστω η ταυτοποίηση, είναι απολύτως απαραίτητη για όσους προβαίνουν σε καταγγελίες, για να δίδουν στους καθ’ ων οι καταγγελίες το δικαίωμα της υπερασπίσεως, και για τους αιρετούς, οι οποίοι κρίνονται για ο,τιδήποτε λέγουν και πράττουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να καταθέσω και εγω την άποψη μου μια και ημουν παρούσα και τα άκουσα από τον συγκεκριμένο κύριο που μοίραζε τα έντυπα.
    Αφού είχε κολλήσει τα συγκεκριμένα έντυπα στην τζαμαρία (που μάλλον θα υπάρχουν ακόμα) άρχισε να μοιράζει έντυπα στους παρεβρισκομένους, βγαίνοντας η κα Σαλταμάρα από την αιθουσα τον παρακάλεσε ευγενικά να περάσει έξω και να μοιράζει τα έντυπα μια και εκεί ήταν αγωνιστικός χώρος όπως όριζε, της επιτέθηκε και την ειπε φασίστρια όπως είπε και εμένα ότι του διαμαρτυρήθηκα οτι δεν ειναι δυνατόν σε ένα χώρο που γίνονται αγώνες με μικρα παιδιά να γίνεται κάτι τετοιο.
    Μου ειπε οτι είναι σε δημόσιο χώρο και μπορεί να κάνει οτι θέλει η κα Σαλταμάρα του ειπε οτι δεν είναι δημόσιος χώρος από την στιγμή που έχει παραχωρηθεί σε ένα σύλλογο, συνέχισε να της επιτήθετε και να είναι σε έξαλη κατάσταση όπως επιτέθηκε και σε έναν κύριο που του έλεγε τα ίδια. Γενικά αντέδρασαν πολλοι για τον τραμπουκισμό και το φασιστικό ύφος του κυρίου που ήθελε να κάνει με το έτσι θέλω το μοίρασμα των εντύπων.
    Όταν ηρέμησαν τα πράγματα στον προαύλιο χώρο ήρθαν νεαρά παιδια που πούλαγαν Ριζοσπάστη και μοίραζαν φυλλάδια του ΚΚΕ, αλλά δεν μπήκαν μέσα στο κτήριο κανείς από τους διοργανωτές που τους είδαν αλλα και από τους συνοδούς γονεις δεν ειπε και δεν διαμαρτυρήθηκε.
    Θα πρέπει να μάθουμε οτι η δημοκρατία του ενός σταματάει εκεί που ξεκινάει του άλλου και να το σεβόμαστε.
    Εγω απλά θεωρώ οτι ήταν ένα στημένο γεγονός από 2 συγκεκριμένους ανθρώπους.
    Λυπάμαι για αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τυγχάνει να ήμουνα και εγώ στο συμβάν.Το ψέμα είναι κάτι που το έχουμε σαν καραμέλα.Αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι με ηρεμία ζητήθηκαν να αποχωρήσουν από τον χώρο και η απάντηση ήταν του ατόμου που μοίραζε φυλλάδια δεν παω πουθενα.Έκανε ότι ήθελε χωρίς να αναλογιστεί το που βρίσκεται και ότι παίζονται αγώνες σκακιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ψέμα και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας τελικά το έχουν σαν καραμέλα μερικοί. Ήμουν και εγώ παρούσα εκεί και άκουσα τον συγκεκριμένο κύριο να μοιράζει έντυπα πολιτικού περιεχομένου. Κάποια διοργανώτρια από μια αίθουσα, βγήκε και με έντονο φασιστικό ύφος τον έδιωξε, λέγοντάς του πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να μοιράζει αυτά που μοιράζει σε αυτό το χώρο. Ο άνθρωπος σάστισε από τη συμπεριφορά της και ευγενικά της είπε, πως έχει το κάθε δικαίωμα να το κάνει εφόσον ο χώρος αυτός είναι δημόσιος και πως θα συνεχίσει να το κάνει. Στη συνέχεια ήρθαν και αλλά 2-3 άτομα (προφανώς συνεργάτες της «κυρίας» διοργανώτριας ) από τη διοργάνωση και τον έδιωξαν κακήν κακός , λέγοντας του πως αν πατήσει πάλι το πόδι του εκεί θα τον σπάσουν στο ξύλο. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτά που ισχυρίζεται η ανώνυμη πιο πάνω στις Apr 24, 2012 06:12 AM, μάλλον στον ύπνο της τα είδε και μετά ξύπνησε!

      Διαγραφή
    2. λες ψέματα την ώρα που μίλησε η διοργανώτρια κυρία που λές παρόντες ηταν η κυρια που καθόταν στην πόρτα εγω η διοργανώτρια και ο κύριος που μοίραζε τα έντυπα, εσύ που ήσουν;
      σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Όλοι οι υπόλοιποι που περιμέναμε να τελειώσουν τα παιδιά μας που είμασταν; Αλλού; Μόλις η διοργανώτρια είδε τα φυλλάδια άρχισε να διατάζει και να λέει "εγω κάνω κουμάντο εδώ" και "φύγε από εδώ τώρα" και "εγώ είμαι ο επικεφαλής διαιτητής και εγώ ορίζω ποιός είναι ο αγωνιστικός χώρος" πολύ "ευγενικά". Αυτοί που ήρθαν προς βοήθεια και έβγαλαν τελικά, και αυτοί "ευγενικά", τον διανομέα εντύπων έξω (προσωρινά τουλάχιστον), ήταν ο γιός και ο σύζυγος της διοργανώτριας-επικεφαλής διαιτητής. Αυτά είναι τα γεγονότα. Τώρα ποιός είχε δίκιο και ποιός άδικο δεν το κρίνω. Αλλά όποιος χειροδικεί έχει, εκ της πράξεώς του, άδικο.

      Διαγραφή
  12. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ

    Στο δημοκρατικό Περιστέρι των αγώνων πραγματοποιήθηκαν τα νεανικά πρωταθλήματα σκάκι από 17/4 μέχρι 22/4 με συνδιοργανωτές το Δήμο και τοπικό σκακιστικό σύλλογο. Δεκάδες μικροί σκακιστές και σκακίστριες, μαζί με τους γονείς τους, κατέκλυσαν τον χώρο συναγωνιζόμενοι στον πιο ευγενικό αγώνα, αυτό του αθλητισμού.
    Σε αυτό τον χώρο γονείς παιδιών και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μοίρασαν ανακοινώσεις, την τελευταία ημέρα των αγώνων. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης με προεξέχοντα γνωστό παράγοντα του χώρου και Ταμία του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, προσπάθησαν να απαγορεύσουν την διακίνηση της ανακοίνωσης με αστείους ισχυρισμούς όπως ότι πρόκειται για αθλητική διοργάνωση και δεν επιτρέπεται από το Δήμο. Όταν κατάλαβαν ότι οι απαγορεύσεις τους έπεσαν στο κενό, τότε άρχισαν να προπηλακίζουν και να τραμπουκίζουν δημιουργώντας έντεχνα φασαρία. Αποτέλεσμα της ενέργειάς τους αυτής ήταν να υποστεί γδαρσίματα στο λαιμό ο ένας σύντροφός μας από το βίαιο και ξαφνικό πιάσιμο του γιου του προαναφερόμενου και δυστυχώς διαιτητή της διοργάνωσης. Ευτυχώς η παρέμβαση του κόσμου και η συμπαράστασή του επέτρεψε τη συνέχιση της διακίνησης της ανακοίνωσης με παράλληλη απομόνωση των τραμπούκων.
    Καταγγέλλουμε στο λαό του Περιστερίου αλλά και στον σκακιστικό κόσμο την προσπάθεια να απαγορευτεί η ελεύθερη διακίνηση των εντύπων μας από ανθρώπους οι οποίοι μόλις λίγα λεπτά πιο πριν διακινούσαν ανακοίνωση διαφήμισης πολυτελούς ξενοδοχείου και καλούσαν τον κόσμο να συμμετέχει στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό που πλασάρουν.
    Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διακινούμε τα έντυπά μας και να καλούμε τον λαό και τους εργαζόμενους σε εξέγερση για να ανατρέψει τις δυνάμεις της Τρόικας και του μαύρου μετώπου. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό δικαίωμα και όχι ένα ακόμη προϊόν το οποίο και αυτό πρέπει να υπαχθεί στους κανόνες της «ελεύθερης» οικονομίας της αγοράς αποκλείοντας τα παιδιά των φτωχών εργαζόμενων και των ανέργων. Ο συγκεκριμένος παράγοντας συμμετέχοντας στη πλειοψηφία της διοίκησης της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας για χρόνια, έχει προωθήσει την εμπορευματοποίηση των σκακιστικών διοργανώσεων προωθώντας μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ως αποκλειστικούς διοργανωτές, με τεράστια έσοδα. Δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ δεν παρουσιάζεται οικονομικός απολογισμός στο ΔΣ της ΕΣΟ.
    Η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου έχει τεράστια ευθύνη που επιτρέπει στο όνομά της την προσπάθεια απαγόρευσης διακίνησης πολιτικού υλικού σε αθλητικές διοργανώσεις. Ο αθλητισμός δεν είναι αποκομμένος σε γυάλα, αλλά μόνο τότε αποκτά δύναμη και έχει αποτελέσματα για την εργαζόμενη πλειοψηφία όταν μπολιάζεται με τις αγωνιστικές και δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας.
    Είναι η ίδια δημοτική αρχή που αντιμετωπίζει τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής ισότιμα σαν μία ακόμα πολιτική δύναμη και όχι σαν αυτό που είναι, μια εγκληματική οργάνωση και τους παραχωρεί μάλιστα και χώρο ενόψει των εκλογών ενώ την ίδια στιγμή ποινικοποιεί την αφισοκόλληση επαναφέροντας έναν ανενεργό και αντιδημοκρατικό νόμο.
    Βέβαια έχει γίνει γνωστό εκ των υστέρων ότι οι διοργανωτές είχαν προσκαλέσει στις απονομές τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, οπότε καταλαβαίνουμε το ενδιαφέρον τους να είναι «καθαρός» ο χώρος από οτιδήποτε αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου και των τραπεζιτών, καθώς και των πολιτικών τους υπαλλήλων. Φυσικά, ο τελευταίος – τελικά – δεν τόλμησε να παρουσιαστεί για προφανείς λόγους !!!

    ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Περιστερίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου ξέρει τι γίνεται στο ΔΣ της ΕΣΟ; Ξέρει ποιοι ήταν διαιτητές; περιφρουρούσανε την διοργάνωση; Ο κος Τσουκαράκης είναι από την Φυλή και ο άλλος κύριος από του Παπάγου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου ποιοί ήταν;

      Διαγραφή
  13. Με αυτές τις ηλίθιες ανακοινώσεις πιστευετε οτι θα παρετε κανα ψηφο; Λες και δεν ειμασταν εκει και δεν ειδαμε!!!
    Δυο άτομα ησασαν ολα κι ολα και αρκετοί γονεις να σας προπυλακίζουν για τον τραμπουκισμό σας. Όσο για την εμφάση του κου Μητσοτάκη εσείς το διαρεύσατε κύριε, επίσημα οι διοργανωτές δεν ειπαν τίποτα, για να δημιουργήσετε συγχυση και όπως αποδείχτηκε δεν ηρθε κανείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χμμμμμ.... Τραμπουκισμός δύο ατόμων ενώ τους προπηλάκιζαν αρκετοί γονείς!!!; Τελικά ποιός ήταν ο τραμπούκος; Γιατί πολλοί είδαν τέσσερα χέρια σε ένα λαιμό "τραμπούκου"... Πολλούς τσαμπουκάδες έχει τώρα τελευταία το σκάκι. Το καλοκαίρι στη Νίκαια, πριν λίγο καιρό πάλι στη Νίκαια (με το ίδιο πρόσωπο), τώρα στο Περιστέρι (για πολλοστή φορά το ίδιο πρόσωπο). Μήπως να τους διώξουμε απλά να ησυχάσουμε όλοι οι υπόλοιποι; Τι ακριβώς τους χρειαζόμαστε; Για να.... συμμορφώνουν τους υπόλοιπους με συνοπτικές δημοκρατικές διαδικασίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. συμφωνώ απόλυτα! αυτη θα ήταν η καλύτερη λύση ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όταν δεν ακούς τον επικεφαλής διαιτητή, τους γονείς και συνοδούς και σε κάθε κουβέντα λες: είσαι φασίστας, προφανώς τραμπουκίζεις. Όταν λοιπόν απλώνεις και το χεράκι σου (ναι ο κύριος από ΑΝΤΑΡΣΥΑ άπλωσε πρώτος χέρι του και έσπρωξε) τότε οι γονείς σε προπηλακίζουν, σε πετάνε έξω και σου λένε να μην ξανάρθεις. Τώρα τα ψέμματα της ανακοίνωσης ότι συνέχισαν το μοίρασμα είναι αλλού για αλλού. Η μόνη αλήθεια είναι ότι απομόνωσαν τους τραμπούκους, αφού οι κύριοι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ έφυγαν άρον άρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μήπως ζητήσανε για ενίσχυση τον κύριο από τη Νίκαια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή