skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Αντιδράσεις

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΈΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2014 Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. skakiwest.

Οι αντιδράσεις για το απίθανο χαράτσι στα σωματεία για την αξιολόγηση των παρτίδων στους παίχτες τους κλιμακώνεται Απόδειξη το τουρνουά με την ονομασία "ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2014". Χαρακτηριστική είναι η εισαγωγή που συνοδεύει την προκήρυξη των αγώνων. Θα πρέπει να προσέξουμε επίσης τις ομάδες που συμμετέχουν και την οργανωτική επιτροπή. Το συνοδευτικό αναφέρει

"Διοργανώνεται φιλικό τουρνουά ομάδων με εθνική αξιολόγηση, τις ημερομηνίες των εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων. Οι αγώνες οργανώνονται από σωματεία που δεν επιθυμούν να γίνεται κατηγοριοποίηση των ομάδων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα με βάση τη δυνατότητα πληρωμής παραβόλου συμμετοχής. Περαιτέρω, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την προοπτική επέκτασης της τακτικής αυτής και σε νεανικά διασυλλογικά πρωταθλήματα, πόσω μάλλον όταν η ίδια η εφαρμογή του παραβόλου, η σκοπιμότητά του, αλλά και το ύψους που αυτό μπορεί να κυμαίνεται δεν έχει συζητηθεί σε κάποια Γενική Συνέλευση, ούτε έχει ζητηθεί η γνώμη των σωματείων, παρά την προφανή σοβαρότητά του.

Το τουρνουά είναι ανοικτό για όλα σωματεία της Αττικής, τα οποία και καλούμε να συμμετάσχουν ή και να βοηθήσουν στη συνδιοργάνωσή του. 

1.ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΑΕΚ, ΑΜΦΟ ΑΦΟΑΝ, Α.Σ.Ποδοσφαίρου Τυφλων “ΚΕΡΑΥΝΟΣ”, ΔΗΚΕΠ Ανω Λιοσίων, ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων, ΣΜΑΟ Καισαριανής, ΣΟ Μοσχάτο, ΣΟ Παγκρατίου, ΣΟ Αγ.Παρασκευής, ΣΟ Πετρούπολης, ΣΟ Ικαρίας, ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας.

2.ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Αντωνιάδης Κωνσταντίνος, Δουμπός Μάριος, Πρασσάς Γιώργος, Μπαλασκας Νίκος, Καράλη Τάνια, Κέφαλος Κοσμάς, Πιλάλης Χρήστος, Λάμπρου Ιωάννης, Ψυρρόπουλος Δημήτρης.
....."

Μπράβο τους, γιατί οι αντιδράσεις σε οποιοδήποτε θέμα πρέπει να πλαισιώνονται και από τις κατάλληλες δυναμικές ενέργειες και όχι να μένουν μόνο στα λόγια. Ας βοηθήσουμε όλοι στην επιτυχία του τουρνουά γιατί μόνο έτσι θα καταλάβουν όλοι ότι ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ το χαράτσι της ΕΣΟ και της FIDE.

Επίσης στο ίδιο κλίμα και η απόφαση που έλαβε ο Σκακιστικός Όμιλος Παγκρατίου και ο Σκακιστικός Μορφωτικός Αθλητικός Όμιλος Καισαριανής και έστειλε στη ΕΣΣΝΑ και την ΕΣΟ και είναι η εξής


Παγκράτι, 27 Δεκεμβρίου 2013                                                             αριθ.πρωτ.: 26

Προς την

Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής
e-mail: essnamail@gmail.com

Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σκακιστικού Ομίλου Παγκρατίου στη συνεδρίασή του της 23ης Δεκεμβρίου 2013 έλαβε ομόφωνα την απόφαση να σας θέσει τα ακόλουθα ζητήματα:

«Με έκπληξη και ανησυχία διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ ότι πρέπει να καταβάλλουμε παράβολο σε όλες τις διασυλλογικές διοργανώσεις. Θεωρούμε ότι όλοι οι διασυλλογικοί αγώνες που διοργανώνει η ΕΣΣΝΑ πρέπει να είναι δωρεάν. Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας διότι η ΕΣΣΝΑ δεν ενημέρωσε το σωματείο μας ούτε με επιστολή, ούτε με e-mail αλλά ούτε καν τηλεφωνικά γι΄ αυτή την απόφαση. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια απόφαση έπρεπε να παρθεί από τη Γενική Συνέλευση της ΕΣΣΝΑ, δεδομένου μάλιστα ότι υπήρξαν δημόσιες έγγραφες τοποθετήσεις πολλών σωματείων για το συγκεκριμένο θέμα. Θεωρούμε ότι αυτές αντικατοπτρίζουν και προβληματισμούς άλλων σωματείων, τα οποία δεν πρόλαβαν να τοποθετηθούν, εξαιτίας της διαδικασίας που ακολούθησε το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ. Καθώς η καταβολή των παραβόλων για διεθνές ELO γίνεται μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, κρίνουμε ότι υπάρχει χρόνος να διορθωθεί το λάθος και να τεθεί το ζήτημα σε Γενική Συνέλευση.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι στο παρελθόν η ΕΣΟ ζητούσε να καταβάλλεται 1,5€ για κάθε παίκτη για την αξιολόγηση αγώνων με διεθνές ELO σε όλους τους ατομικούς αγώνες, αντί για το 1€ που ζητά η FIDE, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της διεθνούς αξιολόγησης των διασυλλογικών πρωταθλημάτων. Εφόσον η ΕΣΣΝΑ ζητεί να καταβάλλεται από τα σωματεία το κόστος της διεθνούς αξιολόγησης των διασυλλογικών αγώνων, ζητούμε να μας ενημερώσει για τις όποιες κινήσεις έχει πραγματοποιήσει σχετικά με την διαφορά του 0,5?€.»

Για τον Σκακιστικό Όμιλο Παγκρατίου


Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γενικός Γραμματέας"


Μήπως θα πρέπει να δηλώσουν οι ομάδες συμμετοχή στο παραπάνω ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ "ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2014" αλλά και στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας στον Β' Όμιλο που δεν έχει παράβολο-χαράτσι αλλά δεν έχει και αξιολόγηση; Μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε κάνοντας την αρχή από την κατάργηση στην πράξη του χαρατσιού της ΕΣΟ και της FIDE; Η αντίδραση πρέπει να είναι καθολική και το κέρδος δικό μας και του αθλήματος.

16 σχόλια:

  1. Δηλαδή τα σωματεία αυτά δεν θα παίξουν στο πρωτάθλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα δώδεκα σωματεία που το διοργανώνουν προβλέπουν στην προκήρυξη το σοβαρό ενδεχόμενο να παίξουν λιγότερες από 9 ομάδες! Στους κανονικούς αγώνες οι συμμετοχές έφτασαν τις 55

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3 ευρω το κεφάλι στο Ομαδικό Πρωτάθλημα της ΕΣΣΚΕ και μάλιστα χωρίς αξιολόγηση ή κάτι άλλο ευθέως ανταποδοτικό αλλά εκεί δε διαμαρτύρεται ούτε ούτε η ΝΣΚ ούτε ο sw. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

    https://docs.google.com/viewer?url=http://www.esske.net/esske/images/stories/2013/esske_club_2013.pdf&chrome=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περιμένω το σχόλιο του μπλόγκερ για το ομαδικό πρωτάθλημα της ΕΣΣΚΕ.

    "Η Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. προκηρύσσει το διασυλλογικό της πρωτάθλημα για την περίοδο 2013 - 2014".
    "Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία μέλη της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε., έναντι παραβόλου συμμετοχής 3€ ανά αθλητή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φίλε "Ανώνυμε" τι ακριβώς περιμένεις από εμένα; Να απολογηθώ για μία Ένωση Σκακιστικών Σωματείων που δεν ανήκω, δεν λειτουργώ, δεν ασχολούμαι και που, σε μία πιο βαθιά ανάλυση, δεν είναι αναγνωρισμένη από την ίδια την σοφή και πολυχρονεμένη ΕΣΟ;

    Η ΕΣΣΚΕ δεν λειτουργεί κάτω από τη σκέπη και μέσα στην προστατευτική αγκαλιά της μαμάς ΕΣΟ. Η ΕΣΟ την έχει απαρνηθεί. Πως να κάνω εγώ σχόλιο για τις ενέργειές της; Έχεις διαβάσει ποτέ κάποιο σχόλιο μου, για κάποιο παράβολο σε σωματείο Μπριτζ ή Πινκ-Πονκ; Κάπως έτσι βλέπει η ΕΣΟ την ΕΣΣΚΕ. Σαν Ένωση άλλου αθλήματος. Εγώ ασχολούμαι μόνο με το άθλημα που αγαπώ, και αυτό εκφράζεται από την αγαπημένη μου ομοσπονδία, ναι καλέ την ΕΣΟ εννοώ, και τις Ενώσεις που αναγνωρίζει.

    Δεν σε ενοχλεί που ένα μεγάλο μέρος της σκακιστικής κοινότητας είναι παραγκωνισμένο. Θέλεις να εξισώσεις την ΕΣΟ και τους βαστάζους της με τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς παλεύουν με δράκους και τέρατα να κρατηθούν και να κρατήσουν τα παιδιά της περιοχής τους στο άθλημα. Όταν με το καλό, με μια άλλη διοίκηση στο άθλημα, πάλι με το καλό, αναγνωριστεί η ΕΣΣΚΕ, τότε θα συζητήσουμε τα πεπραγμένα της.

    Μέχρι τότε, οι υγιείς, νοήμονες σκακιστές, παλεύουμε για την ένταξή της, σαν Σκακιστική Ένωση, στην επίσημη ομοσπονδία. Τυπικά. Γιατί ουσιαστικά είναι κάτι παραπάνω από Σκακιστική Ένωση. Είναι μία μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά της περιοχής, που σε δύσκολους καιρούς, με κυβερνώντες που μας θέλουν ζώα χωρίς βούληση και αγωνιστική δράση, εκεί στο κέντρο της Ελλάδας δείχνουν έναν άλλο δρόμο.

    Και κάτι τελευταίο. Οι Γαλάτες είναι το ελεύθερο χωριό. Όχι οι Ρωμαίοι και οι περιοχές που έχουν εγκατασταθεί. Ζήτω, λοιπόν, η ελεύθερη Γαλατία. Ας φτιάξουμε όσες περισσότερες μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1ον το τι κάνουν τα σωματεία της ΕΣΣΚΕ είναι δικό τους λογαριασμός. Τα 3 ευρώ τα αποφάσισαν τα σωματεία τα ίδια σε γενική συνέλευση και όχι κάποιο ΔΣ όπως γίνεται στην ΕΣΣΝΑ
    2ον Τα 3 ευρώ δεν είναι ούτε υποχρεωτικά αλλά ούτε και αφαιρούν ή προσθέτουν προνόμια σε κάποιο σωματείο. Σωματεία που δεν έχουν ή που δεν θέλουν, δεν πληρώνουν χωρίς να στερούνται το δικαίωμα της ψήφου. Μονο που δεν καταλάβατε ότι τα τρία ευρώ ήταν ομόφωνη απόφαση αρά εθελοντική συνεισφορά στο ταμείο της ΕΣΣΚΕ από τα ίδια τα σωματεία και όχι χαράτσι.
    3ον Η αξιολόγηση είναι δωρεάν ούτως ή άλλως για όλους και απότι βλέπουμε μάλλον θα προσχωρήσουν και άλλες ενώσεις στο σύστημα αξιολόγησης της ΕΣΣΚΕ.
    4ον Η ΕΣΣΚΕ δεν εχει έσοδα απο πουθενά αλλού παρά από τα σωματεία της. Και επειδή είναι κατάντια και αδικία αυτό που κάνει η ΕΣΟ να παίρνει 30 ευρώ το χρονο οριζοντίως από όλους τα σωματεία μας καινοτομώντας αποφάσισαν ότι οι πιο δυνατοι σύλλογοι θα πληρώσουν περίπου 20 ευρω και οι πιο αδύνατοι περίπου 10 (ανάλογα με το πόσους παίκτες θα χρησιμοποιήσουν, περίπου 3 ευρώ ανα αθλητή). Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αναίσχυντο χαράτσι που προσπαθεί να επιβαλλει η ΕΣΣΝΑ που απότι μαθαίνω έχει και ταμείο δυνατό.
    Θεωρώ ντροπή το χαράτσι τι στιγμή που η ΕΣΣΝΑ έχει να χρηματοδοτήσει αξιολογήσεις για χρονια σύμφωνα με το ταμείο της.
    Και τέλος ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να σχολιάζεται το τι κάνει η ΕΣΣΚΕ. Εμείς στην ΕΣΣΚΕ δεν έχουμε σχέση με ενώσεις που δεν βγήκαν να εκδόσουν έστω μια απόφαση συμπαράστασης όταν οι "αξιοτιμοι" της Συγγρού έπαιρναν τις αποφάσεις ενάνρτια στο σκάκι στην περιοχή μας.
    Είμαστε αυτόνομοι, είμαστε ελεύθεροι, είμαστε καινοτόμοι, είμαστε ενωμένοι, και θα αλλάξουμε τα δεδομένα στο ελληνικό σκάκι σύντομα. Περιμένετε και θα τα ακούσετε τα μαντάτα σας «κύριοι»
    Ευτυχές το 2014

    ΥΓ: Όσοι καταλάβατε καταλάβατε .. που σημαίνει γράψτε ότι θέλετε … δε θα απαντήσω σε άτομα που διαστρεβλώνουν την αλήθεια για να νομιμοποιήσουν το αναίσχυντο χαράτσι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάτι που αξίζει να προσθέσω .....


      Σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της ΕΣΣΚΕ

      ( http://www.esske.net/esske/images/stories/down/esoterikos_kanonismos.pdf )

      στο άρθρο 1.1 που αφορά διοικητικά και οικονομικά θέματα αναφέρεται ότι:

      Ετήσια συνδρομή των μελών της ΕΣΣΚΕ προς την ΕΣΣΚΕ δεν υπάρχει. Αν’ αυτού και για έκτακτες δαπάνεςπου το ταμείο της ΕΣΣΚΕ αδυνατεί να ανταπεξέλθει, δύναται με απόφαση της γενικής συνέλευσης να καθορίζεται έκτακτη προαιρετική εισφορά των σωματείων.

      Συμπερασματικά η απόφαση της Γ.Σ. των τριών ευρώ ανά οικογένεια αθλητή και ανά πρωτάθλημα επιβαρύνει τα σωματεία μέλη της Ένωσης και είναι προαιρετική.

      Χωρίς καμμία απολύτως επιχορήγηση από την πολιτεία και ήδη μπαίνοντας στον 5ο χρόνο λειτουργίας της Ένωσής μας , όλες οι αποφάσεις μας, αυτές των ΓΣ και των ΔΣ είναι ομόφωνες, αποδεικνύοντας ότι το κοινό όραμα όλων μας για ένα άλλο σκάκι έγινε πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  8. @Σκόδρας Στέργιος

    Αγαπητέ Στέργιε!

    Επί του σχολίου, το οποίο έκανες την Τετάρτη, 08.01.2014 και ώρα 7:03 μμ, παρατηρητέα από μένα ως Πρόεδρο της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) τα ακόλουθα:



    1ον) Tο τι κάνουν τα σωματεία της ΕΣΣΚΕ είναι δικός τους λογαριασμός. [Προφανώς, αλλά ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τα σκακιστικά σωματεία, τα οποία δεν είναι σωματεία – μέλη της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε..]
    Τα 3 ευρώ τα αποφάσισαν τα σωματεία τα ίδια σε γενική συνέλευση και όχι κάποιο ΔΣ, όπως γίνεται στην ΕΣΣΝΑ.
    [Επίτρεψέ μου απλώς να σου υπενθυμίσω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. αποτελεί Όργανο Διοίκησης της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., το οποίο απολαμβάνει και τυπικής, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., και ουσιαστικής - δημοκρατικής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. της Κυριακής, 23.12.2012, νομιμοποίησης. Εξάλλου, το γεγονός ότι η παρούσα Διοίκηση της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. κερδίζει και ανανεώνει διαρκώς από τις 31.05.2010 την εμπιστοσύνη των σωματείων – μελών της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. είναι εύγλωττο για όλους, όσοι είναι σε θέση να κατανοήσουν τη γλώσσα της νομιμότητας και τη γλώσσα της δημοκρατίας!]
    2ον) Τα 3 ευρώ δεν είναι ούτε υποχρεωτικά, αλλά ούτε και αφαιρούν ή προσθέτουν προνόμια σε κάποιο σωματείο. Σωματεία που δεν έχουν ή που δε θέλουν, δεν πληρώνουν, χωρίς να στερούνται το δικαίωμα της ψήφου. Μονό που δεν καταλάβατε ότι τα τρία ευρώ ήταν ομόφωνη απόφαση, αρά εθελοντική συνεισφορά στο ταμείο της ΕΣΣΚΕ από τα ίδια τα σωματεία και όχι χαράτσι.
    3ον) Η αξιολόγηση είναι δωρεάν ούτως ή άλλως για όλους και απ’ ότι βλέπουμε μάλλον θα προσχωρήσουν και άλλες ενώσεις στο σύστημα αξιολόγησης της ΕΣΣΚΕ.
    [Επειδή είσαι μαθηματικός, και μάλιστα καθηγητής Μαθηματικών, επίτρεψέ μου απλώς να σου υπενθυμίσω ότι δε γίνεται να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια! Με άλλους λόγους, άλλη η Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. και άλλη η FIDE, άλλο το σύστημα αξιολόγησης της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. και άλλο το σύστημα διεθνούς αξιολόγησης της FIDE.]
    4ον) Η ΕΣΣΚΕ δεν έχει έσοδα από πουθενά αλλού παρά από τα σωματεία της.
    [Επειδή νομίζεις ότι είσαι καλά πληροφορημένος, από πού αλλού, εκτός από τα σωματεία – μέλη της, έχει η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. έσοδα; Να σου απαντήσω εγώ, ο οποίος είμαι καλά πληροφορημένος; Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. έχει έσοδα μόνο από την ετήσια συνδρομή των σωματείων – μελών της, η οποία ανέρχεται στο ποσό των έξι (6) ευρώ και την οποία παραδοσιακά καταβάλλουν κάθε χρόνο τα σωματεία – μέλη της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., τα οποία είναι ενεργά και, σύμφωνα με το Καταστατικό της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση των ενεργών σωματείων – μελών της. Για το έτος 2014 η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. θα εισπράξει εξήντα επτά (67) ενεργά σωματεία – μέλη της επί (×) έξι (6) ευρώ ίσον (=) τετρακόσια δύο (402) ευρώ. Επιπλέον, τα παράβολα συμμετοχής στις ομαδικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. δεν καταλήγουν στο ταμείο της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., όπως είναι γνωστό σε όλους ανεξαιρέτως, αλλά προορίζονται αποκλειστικά, για να καλύπτουν το κόστος της διεθνούς αξιολόγησης των παραπάνω διοργανώσεων.]
    Και επειδή είναι κατάντια και αδικία αυτό που κάνει η ΕΣΟ, να παίρνει 30 ευρώ το χρονο οριζοντίως από όλους τα σωματεία μας.
    [Και πού βρίσκεται το προερχόμενο από την Ε.Σ.Σ.Κ.Ε., από το Βόλο, Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) από τις 11.11.2012 κύριος Κωνσταντίνος Παπαδούλης, ο οποίος, ακόμη και όταν συμμετείχε στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΟ, περιόριζε την εργασία του για το καλό του ελληνικού σκακιού αποκλειστικά και μόνο σε αυτό, δηλαδή στη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΟ, να προτείνει και να πείσει για κάτι διαφορετικό από την «κατάντια» και την «αδικία» της ανερχόμενης στο ποσό των τριάντα (30) ευρώ ετήσιας συνδρομής των σωματείων – μελών της ΕΣΟ;]
    καινοτομώντας αποφάσισαν ότι οι πιο δυνατοι σύλλογοι θα πληρώσουν περίπου 20 ευρω και οι πιο αδύνατοι περίπου 10 (ανάλογα με το πόσους παίκτες θα χρησιμοποιήσουν, περίπου 3 ευρώ ανα αθλητή).
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...
    Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αναίσχυντο χαράτσι
    [Απαξιώ να χαρακτηρίσω το χαρακτηρισμό «αναίσχυντο». Επαναλαμβάνω, απαξιώ! Επίτρεψέ μου να σου ξακαθαρίσω στο μυαλό σου ότι άλλο «χαράτσι» (κεφαλικός φόρος) και άλλο ανταποδοτικό τέλος (πχ, τέλος διεθνούς αξιολόγησης)!]
    που προσπαθεί να επιβαλλει η ΕΣΣΝΑ
    [Στέργιε, μπερδεύεις τις βούρτσες με τις οδοντόβουρτσες, και το χειρότερο, το κάνεις εκ δόλου! Το τέλος της διεθνούς αξιολόγησης επιβάλλεται από τη FIDE και δεν καταβάλλεται πια λόγω οικονομικής αδυναμίας από την ΕΣΟ, οπότε η σχετική απόφαση της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. δεν αναβάλλεται, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα των σκακιστών και των σκακιστριών των σωματείων – μελών της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. επιθυμούν να υποβάλλονται για διεθνή αξιολόγηση οι παρτίδες, τις οποίες παίζουν, όταν αγωνίζονται με τις ομάδες των σωματείων τους στις ομαδικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α..]
    που απ’ ότι μαθαίνω έχει και ταμείο δυνατό.
    [Τιμή μας και καμάρι μας που δεν κατασπαταλάμε τα χρήματα των σωματείων – μελών της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.. Από πότε η σωστή και νοικοκυρεμένη οικονομική διαχείριση αποτελεί μομφή προς αυτούς, οι οποίοι έχουν εκλεγεί, για να κάνουν ακριβώς αυτό, το οποίο κάνουν, σωστή και νοικοκυρεμένη οικονομική διαχείριση;]
    Θεωρώ ντροπή το χαράτσι
    [Περί «χαρατσίου» βλ. παραπάνω!]
    τι στιγμή που η ΕΣΣΝΑ έχει να χρηματοδοτήσει αξιολογήσεις για χρονια σύμφωνα με το ταμείο της.
    [Πόσο πιο απλά και κατανοητά να στο γράψω; «Πολιτική» με τα λεφτά των άλλων τέλος! Επίτρεψέ μου να σου υπενθυμίσω ότι τα διαθέσιμα του ταμείου της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. είναι δημόσιο χρήμα! Εξάλλου, δεν είσαι υποχρεωμένος να συμφωνήσεις μαζί μου, αφού αυτά, τα οποία κάνουν οι άλλοι είναι δικός τους λογαριασμός.]
    Και τέλος ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να σχολιάζετε το τι κάνει η ΕΣΣΚΕ;
    [Εσύ σχολιάζεις και χαρακτηρίζεις αυτά, τα οποία συμβαίνουν έξω από την Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.]
    Εμείς στην ΕΣΣΚΕ δεν έχουμε σχέση με ενώσεις που δεν βγήκαν να εκδώσουν έστω μια απόφαση συμπαράστασης, όταν οι «αξιότιμοι» της Συγγρού έπαιρναν τις αποφάσεις ενάντια στο σκάκι στην περιοχή μας.
    [Οι προσωπικές προσπάθειές μου για την αίσια έκβαση της «υπόθεσης Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.» είναι γνωστές σε όλους. Πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να συμπαρίσταμαι, χωρίς απαραίτητα να συμφωνώ μαζί σου. Φαντάζομαι ότι μου επιτρέπεις να διατηρώ τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της γνώμης μου και του λόγου, όπως και το δικαίωμά μου να μη υποβιβάζω τον εαυτό μου στο ρόλο του χειροκροτητή κανενός.]
    Είμαστε αυτόνομοι, είμαστε ελεύθεροι, είμαστε καινοτόμοι, είμαστε ενωμένοι, και θα αλλάξουμε τα δεδομένα στο ελληνικό σκάκι σύντομα. Περιμένετε και θα τα ακούσετε τα μαντάτα σας, «κύριοι»!
    [Επειδή η τελευταία πρότασή σου συνιστά ευθεία απειλή, όπως μπορώ να την ερμηνεύσω, σε διαβεβαιώνω ότι η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και τα Μέλη του ΔΣ ούτε απειλούνται ούτε εκφοβίζονται ούτε τραμπουκίζονται.-]
    Ευτυχές το 2014.

    ΥΓ: Όσοι καταλάβατε καταλάβατε .. που σημαίνει γράψτε ότι θέλετε … δε θα απαντήσω σε άτομα που διαστρεβλώνουν την αλήθεια για να νομιμοποιήσουν το αναίσχυντο χαράτσι.
    [Αντίθετα, εγώ πιστεύω στο διάλογο, τον ουσιαστικό διάλογο, στον οποίο πρωτίστως ακούμε με προσοχή το συνομιλητή μας και, σε κάθε περίπτωση, σεβόμαστε το δικαίωμά του να λέει ελεύθερα όσα πιστεύει, έστω και αν εμείς διαφωνούμε.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρήστο Γκορίτσα, κρίμα….
    Ποτέ δεν θα απαρνιόμουνα μια αληθινή φιλία με έναν γίγαντα της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και της ανθρώπινης συνέπειας και αξιοπρέπειας σαν τον Αστέριο, με αντάλλαγμα μια θέση στον ..."Ήλιο" .
    Θυμάμαι, όταν με γνώρισες με τον Στέργιο, που έσκυψες και μου είπες με την χαρακτηριστική χροιά στην φωνή σου, "ο Αστέριος είναι αδάμας".
    Έχουν περάσει σχεδόν 5 χρόνια απο τότε και σε διαβεβαιώνω ότι ποτέ δεν γνώρισα τέτοιον πραγματικό φίλο στην ζωή μου. Η ΕΣΣΚΕ, η ένωσή μας, για εμάς σημαίνει αληθινές φιλίες που δοκιμάζονται στην σκληρή καθημερινότητα των χαρατσιών , της ατιμωρησίας, της αντιαθλητικής συμπεριφοράς,......Αγαπάμε την ένωσή μας όπως ένας αθλητής την ομάδα του, ότι δεν εξυπηρετεί τα ασθενέστερα σωματεία το αλλάζουμε και το βελτιώνουμε, ότι καινοτόμο το εφαρμόζουμε. Ότι δίκαιο το υποστηρίζουμε.
    Εύχομαι κάποια στιγμή στα σωματεία ( που κάποτε κάθισαν στο ίδιο τραπέζι ισότιμα και αλληλέγγυα και αποφάσισαν να ιδρύσουν την ομοσπονδία μας για καλύτερο συντονισμό του αγωνιστικού προγράμματος και όχι για να τα εξουσιάζουν ) να υιοθετήσουν με όποιο τρόπο νομίζουν, το αθλητικό πνεύμα του Γρηγόρη Λαμπράκη ( τα έσοδα των αγώνων τα έδινε σε συσσίτια των φτωχών ). Να αναστρέψουμε το κλίμα που η διοίκηση «Μακρόπουλου» χρόνια τώρα καλλιεργεί.

    Αυτά, τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε στην επόμενη γενική μας συνέλευση στην Λαμία, στις 25/1/2014 ( www.esske.net ) που είναι ανοιχτή για όλους για να συναποφασίσουμε για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @PAGOUROPOULOS JIORGOS

    Αγαπητέ Γιώργο!

    Όπως προφανώς έχεις κατανοήσει, αφού είσαι ευφυέστατος άνθρωπος, εγώ, ως Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) απλώς έκανα τις παρατηρήσεις μου επί του παραπάνω σχολίου του Στέργιου Σκόδρα. Με άλλους λόγους, απλώς έκανα τις παρατηρήσεις επί συμπεριφορών, πράξεων και παραλείψεων, οι οποίες έχουν ως δέκτη τους και θίγουν, κατά τη γνώμη μου, την Ε.Σ.Σ.Ν.Α., και όχι επί του προσώπου του Στέργιου Σκόδρα. Κατά συνέπεια, το παραπάνω σχόλιό σου αναφέρεται σε μη υπαρκτό γεγονός («Ποτέ δε θα απαρνιόμουνα μια αληθινή φιλία με…»).
    Χαίρομαι που η κρίση μου για το πρόσωπο του Στέργιου Σκόδρα, την οποία σου εξέφρασα προ πενταετίας, επιβεβαιώθηκε. Όμως, δε χαίρομαι καθόλου που το σχόλιό σου περιλαμβάνει κρίσεις, οι οποίες βασίζονται σε δεδομένα, τα οποία πόρρω απέχουν από το να υφίστανται αντικειμενικά, πχ τα περί «ανταλλαγμάτων για μια θέση στον… Ήλιο» δεν είναι τίποτε άλλο από ανεπίτρεπτες ευκολίες για λαϊκή κατανάλωση. Αγαπητέ Γιώργο, τέτοιες συμπεριφορές δε σου ταιριάζουν, όπως δεν ταιριάζουν καθόλου ούτε στους αποδέκτες τους, τους σκακιστές και τις σκακίστριες των σωματείων – μελών της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε., οι οποίοι και αναφαίρετο δικαίωμα στην αντικειμενική πληροφόρηση έχουν και μυαλό διαθέτουν, για να κρίνουν σωστά τις έγκυρες πληροφορίες, τις οποίες λαμβάνουν! Αντί, λοιπόν, τέτοιου είδους ευκολιών, θα σε παρακαλούσα να τοποθετηθείς με επιχειρήματα και αποδείξεις επί της ουσίας του παραπάνω σχολίου μου. Και κάτι τελευταίο: Η «υπόθεση Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.» έχει εξελιχθεί σε μια κλασική lose – lose situation, διότι κάποιοι υιοθέτησαν και εφάρμοσαν για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών τη λογική των «αντιμαχόμενων στρατοπέδων» και της άρνησης του ανοιχτού δημόσιου διαλόγου. Σε αυτούς τους κάποιους είναι βέβαιο (Υπάρχουν απτές αποδείξεις.) ότι εγώ δε συγκαταλέγομαι και νομίζω ότι δε συγκαταλέγεστε ούτε εσύ ούτε ο Στέργιος Σκόδρας. Ίσως, η ευθύνη και η δική μου και η δική σου και του Στέργιου είναι ότι επιτρέψαμε σε αυτούς τους κάποιους να λειτουργήσουν ανεξέλεγκτα με το μόνο τρόπο, τον οποίο γνωρίζουν, δηλαδή με «τα παραμύθια για δράκους, φαλακρά φίδια και γυμνές χελώνες» και την απομόνωση, όπως ακριβώς πράττουν οι ανυπόληπτοι άνδρες, οι οποίοι ασκούν βία, σωματική και ψυχολογική, στις γυναίκες τους.
    Πάμε παρακάτω! Στη ζωή μου ουδέποτε ενέπλεξα την ομάδα μου, την ιδεολογία μου, την κομματική επιλογή μου, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μου και τα συμφέροντά μου με τη φιλία. Εξ αυτού του λόγου, υπάρχουν (Δόξα τω Θεώ!) αρκετοί άνθρωποι στη ζωή μου, οι οποίοι με τιμούν με τη φιλία τους, παρόλο που οι οπαδικές, οι ιδεολογικές, οι κομματικές και οι θρησκευτικές επιλογές μας και τα συμφέροντά μας δεν ταυτίζονται. Θέλεις να μάθεις κάτι, αγαπητέ Γιώργο; Άλλο φίλος και άλλο οπαδός, πχ ο Κωστής Σκαπέρδας, με τον οποίο είμαστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, πιστεύουμε και στα ίδια, αλλά και σε διαφορετικά πράγματα, ενίοτε διαφωνούμε έντονα, αλλά ΠΟΤΕ δεν παύουμε να νοιαζόμαστε γνήσια και χωρίς προϋποθέσεις ο ένας για τον άλλον. Διότι, αγαπητέ Γιώργο, φιλία σημαίνει αυτό ακριβώς, δηλαδή ΕΓΝΟΙΑ και άδολη και άνευ όρων ΑΓΑΠΗ!
    Σου ζητώ συγγνώμη για τον προσωπικό τόνο αυτού του σχολίου μου, αλλά δεν εκχωρώ σε κανέναν το δικαίωμα να μεταχειρίζεται κατά το δοκούν για οποιονδήποτε λόγο και για οποιαδήποτε σκοπιμότητα τις αξίες και τις αρχές, με τις οποίες πορεύομαι στη ζωή μου.

    Φιλικά
    Χρήστος Γκορίτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όποτε συγκρούονται η λογική και τα επιχειρήματα με τον φανατισμό και τους χαρακτηρισμούς ο νικητής είναι πάντα ο ίδιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά όπως διαβάζουμε η χρέωση προς τους διοργανωτές για ατομικά και ομαδικά από την ΕΣΟ θα είναι 1 ευρώ ανά παίκτη , όσα ακριβώς ζητά η FIDE άρα δεν υπάρχει πλέον "χαρατσι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κανείς δεν μας είπε που πήγανε τόσα χρόνια τα 0,5 ευρώ παραπάνω ανά παίκτη, που εισέπραττε καταχρηστικά η ΕΣΟ... Μετά από τόσα χρόνια σίγουρα πρόκειται για ένα σεβαστό ποσό. Μήπως τα σωματεία - διοργανωτές των τουρνουά να τα ζητ'ήσουν πίσω με μια ομαδική αστική αγωγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σίγουρα κάποια στιγμή θα φτάσουμε εκεί. Στις αστικές αγωγές. Αφού δεν καταλαβαίνουν αλλιώς, και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, Να δούμε πως θα τα δικαιολογήσουν όλα αυτά. Και να πάρουμε δικηγόρο τον Γκορίτσα. Σατανικό μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή