skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Επιτραπέζιο Stratego

Το γνωστό παιχνίδι Stratego φαντάζομαι όλοι το ξέρετε. Είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που λίγο πολύ όλοι έχουμε παίξει στο σπίτι μας με τα παιδιά μας ή με φίλους μας.

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο παιχνίδι; Πιστεύετε πως μπορεί να ξεπεράσει τα όρια του σαλονιού μας και να γίνουν αγώνες Stratego όπως γίνονται και στο σκάκι; Με πρωταθλήματα και άλλα τέτοια όμορφα που έχουμε εμείς;

Εγώ θα απαντούσα πως είναι λίγο υπερβολή να γίνει κάτι τέτοιο. Και όμως. Το γνωστό αυτό επιτραπέζιο παιχνίδι έχει Ομοσπονδία, παιδιά και ενήλικες που παίζουν Stratego και μάλιστα διοργανώνονται Πανελλήνιοι και Παγκόσμιοι αγώνες αλλά και τουρνουά Stratego, με ελβετικό σύστημα κλήρωσης και χρόνο παιχνιδιού. Διαβάστε σχετικά στον επίσημο ιστότοπο της Ομοσπονδίας Stratego να δείτε τους αγώνες που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego που θα γίνει τέλος Αυγούστου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με μόνο ένα μικρό παράβολο, χωρίς ξενοδοχεία και άλλες υποχρεώσεις. Με την ευκαιρία να ρωτήσω. Πόση είναι η επιχορήγηση που παίρνει η Ομοσπονδία Stratego;

Θα μου πείτε τώρα. "Καλά sw. Τι μας λες; Για το σκάκι έχεις κάτι να μας πεις; Για το Stratego θα μιλήσουμε; Τι μας νοιάζει εμάς". Και μάλλον έχετε δίκιο. Τι μας νοιάζει εμάς για την ομοσπονδία ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού που διοργανώνει Σχολικούς Αγώνες, και όχι Μαθητικούς, με την έγκριση και την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ; Διαβάστε τα παρακάτω έγγραφα του υπουργείου και αναρωτηθείτε.


"ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ "STRATEGO" 2013-2014

Αρ.Πρωτ.5872/Γ2/16-01-2014/ΥΠΑΙΘ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Α'
Πληροφορίες: Αν. Πασχαλίδου
Τηλέφωνο: 210-3443422

ΘΕΜΑ: Σχολικοί Αγώνες "Stratego" 2013-2014

Σας γνωστοποιούμε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Stratego διοργανώνει Σχολικούς Αγώνες Stratego για το σχολικό έτος 2013-2014.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες, οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.strategohellas.gr ή να επικοινωνούν με τα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Stratego στο τηλ. 2310-838378.

Η συμμέτοχή των σχολικών μονάδων στους αγώνες θα γίνει χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Ο ΓΕΝΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ"




Απλά στο σκάκι, απαγορεύουν να ονομάζονται οι αγώνες Σχολικοί για να μην μπερδεύονται τα παιδιά.

Μήπως να ρωτήσουν οι πολυχρονεμένοι μας στην ΕΣΟ τους συνοδοιπόρους στην Ομοσπονδία Stratego πως τα κατάφεραν και εμείς δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε: Εάν το ζητήσουμε ίσως να μας βοηθήσουν και εμάς με τις γνώσεις τους, και του χρόνου να καταφέρουμε και εμείς να κάνουμε Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες, και δωρεάν τουρνουά.

Περαστικά μας.

2 σχόλια:

  1. Το τι καπνό φουμάρει ο κύριος Δασκαλάκης και τι είδους σχέσεις έχει με τους κυρίους του Stratego (Εμπορικό παιχνίδι του οποίου τα δικαιώματα και τη εμπορική διανομή/πατέντα την έχει συγκεκριμένη εταιρεία - φαίνονται και στο site της "ομοσπονδίας" τα λογότυπά της) το γνωρίζουμε;

    Από αυτούς να περιμένουμε απαντήσεις και συμβουλές για το καλό του σχολικού σκακιού ή να πάρουμε πιο σοβαρά τον καθ ύλην αρμόδιο Υπουργό;

    http://www.chessfed.gr/archives/3594
    http://www.chessfed.gr/wp-content/uploads/2014/04/skaki_sxoleia_2014.pdf

    Χρόνια Πολλά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μορια για τους νικητες δεν εχει; :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή