skakiwest@hotmail.com : Στείλτε οτι νομίζετε. Εδώ δεν χωράει λογοκρισία. Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το χώρο του αθλήματος. Τα πάντα, εάν το θέλετε εσείς, θα δημοσιεύονται ανώνυμα ή επώνυμα. Eπίσης, οτιδήποτε δημοσιεύεται εδώ, είναι ελεύθερο για αντιγραφή και αναδημοσίευση οπουδήποτε χωρίς την έγκριση κανενός.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Σχολικό Σκάκι

Ανακοινώθηκαν από την ΕΣΣΝΑ, επιτροπή σχολικού σκακιού, εδώ και κάποιες μέρες οι προκηρύξεις των σχολικών πρωταθλημάτων Αττικής, ατομικό και ομαδικό, όπως επίσης και οι περιφέρειες που θα διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες του σχολικού Αττικής. Στη σελίδα του ιστολογίου "Διοργανώσεις ΕΣΟ/ΕΣΣΝΑ" μπορείτε να δείτε όλους τους σχετικούς συνδέσμους με αυτές τις προκηρύξεις.

Αυτό που θα ήθελα εγώ να προτείνω είναι, η επιτροπή σχολικού σκακιού της ΕΣΣΝΑ, να μη μείνει μόνο στα πρωταθλήματα, αλλά να πάρει πρωτοβουλίες για τη διάδοση του αθλήματος στα σχολεία και με διάφορους άλλους τρόπους, σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία. Όπως ενημερωτικές συζητήσεις στα σχολεία, αγώνες σιμουλτανέ στα προαύλια των σχολείων κάποια ώρα του μαθήματος, προβολή αντίστοιχου περιεχομένου ταινίας, υπάρχουν λίγες αλλά πολύ καλές, τρυφερές που αγγίζουν τις παιδικές ψυχές όπως το¨"Αναζητώντας τον Μπομπυ Φίσερ" (Searching for Bobby Fischer) και το "Οι ιππότες του Μπρονξ" (Knights of the South Bronx) που πρέπει να το δουν και οι προπονητές μήπως και λειτουργήσει σαν αντισκοριακό στο μυαλό τους.

Πάνω απ' όλα όμως να κάνουν το άθλημα προσιτό οικονομικά στους γονείς, που ψάχνουν διέξοδο να απασχοληθούν κάπου τα παιδιά τους φθηνά για να μη πω δωρεάν. Δεν είναι τυχαίο που έρχονται τόσα πολλά παιδιά στα σχολικά πρωταθλήματα, που δεν έχει παράβολα και λοιπά έξοδα. Υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμη και παιδιά που βρίσκονται ήδη στο άθλημα πηγαίνουν στα περιφερειακά σχολικά πρωταθλήματα, αλλά ποτέ δεν εμφανίζονται στα πανελλήνια και αυτό λόγo κόστους. Φέτος θα το καταλάβετε καλά αυτό. Από αυτά που ακούω, πολλοί δεν θα έρθουν σε κανένα πρωτάθλημα που κύριο λόγο έχει το οικονομικό κέρδος.

Μήπως θα έπρεπε μέσα στην ΕΣΣΝΑ ή στην ΕΣΟ να δημιουργηθεί και μία επιτροπή "μείωση κόστους του αθλήματος"; Αλλά ποιόν θα συνέφερε η επιτυχία μιας τέτοιας επιτροπής; Ποιους; Τους γονείς, τα παιδιά και το άθλημα; Λεπτομέρειες.

Εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια της ΕΣΣΝΑ και της επιτροπής σχολικού σκακιού προς αυτήν την κατεύθυνση. Και φαντάζομαι όχι μόνο εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου